Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Каде ќе живееш кога бираш мора да знаеш точно каков човек си.
    Ако си дружељубива повеќе од мене и те како не ти одговара ова јас што го сакам..

На Alita, green.eyes, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  2. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Гости имавме ,сега ладен туш и во кревет
    Нели ќе заладуваше ,нели ќе врнеше? :?:
    Пекол е ,се моли дожд да се јави :rain::rain::rain:
    На овие години би уживала во некоја куќичка како оваа 20190824_225703.jpg се рачуна ова како сама да сум ,има палми дрвца скоро ко на планина :D

На Skorpija25, kuc, Alita и 23 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.139
    Туку откапав вртејќи да ја надам швеѓанката наша што има ново.
    И најдов :inlove:
    И ептен ми е мило...:f:
    @green.eyes :party::inlove::hug:
    Дојди пофали се знаеш ние како се топиме и радуваме на вакви вести:* #башкакотеткиибаби#

На bittersweet, kuc, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    92.146
    Разлади во мое село мераци е на тераса,ќе се спие убаво вечерва.
    Сепак направив и доручек и ручек за утре:lol:

Овде каде што сум е далеку од совршено ама е убаво.Се ми е блиску баш се.Болница, градинка,гимназија,основно школо,полиција...
    Поубава локација неможеше да ни се погоди станот :$ #сеисппфалив:tmi:
    Ако треба да бирам би било на планина некаде подалеку од луѓе:D

Ме тишти едно нешто... неможам да се опуштам,неможам да не мисла а и да се искажам на некој џабе :doh:тешко ми е многу:(

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.862
    Допаѓања:
    142.582
    Јас у село сум, знаете. Живеев на 15 различни места низ Скопје, ама само тука е мирно и тивко.

Викторијааааааааааааа кажи си, сите маки иаме. Од друга дистанца може не се толку страшни

На kuc, Alita, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.380
    Би живеела секаде само овде не,преку глава од се и секого.На сите гајле да берам,а штом им е погодено ѓи нема,си тераат ќефови,штом згусти куку-мјау,небаре мене се по таман па нивно гајле мисли.Не сум баш за далеку од цивилизација,одма за децава мислам нив како би им било.Да се тие средени е тогаш би сакала во некое мирно со природа место и помалку луѓе.Сега засега тоа не..по можност солена вода да има околу...

Последна измена: 25 август 2019
    На marlonbrando69, kuc, Alita и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.491
    Допаѓања:
    91.237
    Не сакам село,не сакам шума, сакам море.
    Во село не би живеела и поради децава, комплицирано е за излегување кога ќе пораснат.
    Налет воздух ,шума ако ги мислам за излегување и враќање.
    Многу сум напукана денес,ме изнервира еден Холанѓанец саглам,:envy:
    Премногу ги идеализираме европјаните,надуени сезнајковци кои мислат се знаат па се бахатат.
    |(

На marlonbrando69, kuc, Alita и 16 други им се допаѓа ова.
  8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Јас би живеела во Црна Гора.
    Посебно во зима.

На kuc, WildMk, fana и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Би живеела на село, каде што живеев цели 20 години, урбанизмот во градовите каде што сум живеела, и сите други модерности ме убиваат.

Сакам мир, спокој, рекичка или фонтана, летниковец, бавчичка, кога ќе се враќам од работа ова да ме пречекува секој ден и детски џагор, и насмевки многу.

Е, таму би живеела, не ми требаат пентхауси и чуда и лифтови дома.
    Зеленило, скромно куќиче како кутивче во рустичен стил, доволно ми/ни е:inlove:тоа и го градиме/средуваме па се надевам за скоро и ќе успееме:inlove:

На Skorpija25, lunicka, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  10. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Го знаете она чувство кога ви фалат уште макар 2-3 часа да е подолг денот за да завршите се? Ееее мене овие два дена ми фалат тие 2-3 часа...... Не можам да постигнам се, иако свеки ми е од голема помош..... Преморена сум, чисти, пери, пеглај, зимница, јуфки..... :envy: фуј.... Денес сум кај мајка :inlove: кефој е со бебка, оваа грачи ко чавка :D гледа кучки мачки околу неа, ќе излета од количка..... Преморена сум не можам да заспијам..... Бебка дурли спие до мене :inlove: срцка е :inlove:
    @Yowannty Ирис беше име на мојата листа :inlove: нека е жива и здрава :inlove: убаво бебе :hug: ту-ту-ту машала (да го поплукаме, таков е адетот :P
    )
    Лелеле и јас ги тинтрам, ама пак тоа е најмалку што можам да направам за нив, колку ми помагаат..... Ама ако, како јас на нив така Бог на моето дете... Верувам во Бог, Буда, карма, судбина, енергија, шо да е.... Сѐ се враќа онака како што си правел ;)

Кога и го кажав на свеки се просветли жената... Особено за постелнини :D

Јас и другарка ми вечерва останавме запрепастени од ова мислење кога излезе од устата на млада жена бремена со женско 2.... 30 годишна :wasntme: нејзиниот сопруг и се обрати на бебка со 'тој' и јас му викам абе женска е :makeup: и таа второто, третото ќе е машко.... Демек јас ќе сум родела 2то, 3то машки..... Јас се изнасмеав зш не сватив од прво дека е за мене, и другарка ми вика, многу сакаше да ѝ е второто машко,ама носи женско (facepalm)
    За адети уште пред свадба кажав дека не верувам во тие работи, и на свекрва ми и потенцирав многу пати да не ме гњават со глупости зш нит ги верувам нит ги правам.... Можеби и беше малку криво, таа си е од постарите генерации, но со тек на време омекна и прифати, сега веќе не зборува за такви работи пред мене :D мајка ми е рокер во душа и ич не се замара со глупости, ама затоа почитува пост и црква.... Свеки спомна нешто вака така прават за машки да имаат :headbang: (македонштина) на мене се однесуваше, и јас ѝ викам ами ако е бремена и носи женско ^_^ (јас знаев дека сум бремена :lol: ) и вика е ништо де, живо здраво нека се роди :rofl:

Кога останав бремена реков шо сака нека биде само да е живо и здраво.... За имињата никој не ми се мешаше, сами си го одбравме со мм, иако јас реков дека, јас раѓам јас ќе ставам име и затворена дискусија....
    Многу пати пред сите имам кажано дека не се прашува дали ќе се омажи /ожени некој/а, колку плата зема и дали и колку деца ќе има..... Тоа се интимни прашања и никого апсолутно баш никого не треба да го интересира..... Јас му " вадам" нож и ги 'сечам' уште не прашано..... И зато ме мислат лоша и арогантна :makeup:

П. С. Како што ми расте бебка, не сакам да имам уште едно, некако себично се чувствувам, сакам цело време, љубов и внимание да ѝ го посветувам нејзе :hug: :l: ако имам брат, и мм ја има сестра му.... Знам дека е убаво да си има браќа или сестри, ама ете тоа ми се мота в ум во последно време :wasntme:

Ајде гуд најт, се распишав :$

На Skorpija25, Alita, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    За живеалиште се имам изјаснето, неќум метропола и гужва ама неќум ни рурална средина. Не се воодушевувам на огромни молови и градби ама ни на лепешки од животињи.

Коа сме кај адети, денеска чурам од муабет за нив. Баба ми така успеа да ми крене притисок, ама урлав, не можев да се воздржам, не можев да прекинав додека не и изнакажав се. Вриштев од нервоза. Неколку пати ја опоменав да прекине, да не ме замара, да не ми кажува работи од нејзино време, ама не бре, упорна, одма реплика почнато со ,,ееее, како не е така..'' Во еден момент спој на жички, губење контрола и урлање колку шо ме држи глас, се тресев од нервоза. Не знам зошто толку дозволив да ми извлијае на психа ама не беше толку проблем што почна адети и бабини деветини да ми расправа, туку тоа шо ко на мало дете повторував да прекине и упорна беше да изнакаже се. Епа немам живци од ортома. Толку е од средби со неа за оваа година.

На andrejko82, Alita, Sandrin4 и 22 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.088
    Допаѓања:
    154.719
    Сесилке хормони :) избувлива си нормално е. Ама пак расправија со стар човек ти е бетер од со мало дете, не можеш да се убедиш со нив, остави ја нека си се искаже ти терај си по твое. Вака дамо се нервираш.
    Ај добро утро :)
    Имам алишта еден тон, најмногу што мразам да средувам :doh:

На Alita, kuc, dunika и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    107.467
    И јас ваму би,би ти била комшивка.
    Сакам да живеам во село но да не биде многу одалечено од градот.
    Не сакам да бидам скроз изолирана.
    Да беше селото на мм блиску до град таму би живеела но и да имаше бар повеќе жители и со оваа оделеченост би живеела но, за жал со мм имаме различни желби и потреби за место за живеење.
    Јас сакам вака он баш сака урбана средина.
    Инаку јас би вака 2 до 3 дена во неделата би работела на пазар би продавала орг.производи кои би ги произведувала.
    Ем парички и работа
    Ем мир и спокој и она што ме испилнува природа мир спокој
    Да си одгледувам зеленчук без брзање ми треба живот.
    Ама ете со маж ми не сме на иста бранова должина по ова прашање.
    Убав неделен ден

На Alita, marlonbrando69, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Добро утро. Само да ве поздравам од Струшки вечери со едно утринско кафе. Три дена сум своја на своето.
    20190825_091838.jpg

На Skorpija25, Alita, marlonbrando69 и 25 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ја би кај @dunika да живеам, кај што има микс од цивилизација и природа, совршено за со деца. А неостварена желба ми е да поминам барем недела дена во некое швајцарско селце, како оние на слики што ги гледаме, во рустична куќарка. Мм ми вети дека ќе ме носи, прво е на листа за кога ќе можеме да мрднеме без деца (некогаш :wasntme:).
    Ако не е Швајцарија, тогаш би живеела покрај вода, по можност море, некаде кај што е вечна пролет/лето. Во куќарка на сама плажа, и секое утро да пијам кафе на терасата која ми гледа кон синото пространство. Мада и езерце или рекичка би ме задоволиле, само вода да е. Чудно колку ме смирува.

Ај да сплескам некоја проја, ме мрзи друго. Ќе видам до после што ќе се руча.

Убав ден :f:

На Skorpija25, Alita, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Маж ме нервира посабајле.
    Сакал во Грчка за викендот.
    :@
    :shake::headbang:

На Alita, Sandrin4, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.380
    Еве ме и мене со нес ладно во рака.Сонувам за живот покрај вода без разлика дали солена или не,една од желбите ми е Циришко езеро,се гледа дека ич ама ич не знам што сакам:D.Во меѓувреме ќе се задоволам со терасава,барем да сонува човек ништо не кошта,евтинко е.Ручек се крчка,машина врти,тоа е од реалноста(facepalm)

На Alita, kuc, Ygritte и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.545
    Допаѓања:
    184.443
    И ја би Швицарска :)
    А за тука кај нас, на Балкан, претпочитам град него село. Нас градовите уште ни немаат атмосферска канализација, негде уште асфалт нема, па село не ми звучи примамливо. А што вика секси, швајцарско селце, германско селце, белгиско, француско.. тоа е веќе друга приказна. :)

Изолирана сум и сега. Интроверт сум. Се сакам сама и некако веќе и времето не сакам да го делам често со луѓе. Со паров што се дружиме а живеат во Осло, девојката често знае да ми пише, сега посебно дур бев трудна па и откако се породив, а таа исто е тазе породена 5 месеци, па често ми вели прашај се што те интересира, често совети ми дава. Дур бев во болница ми стигна прекрасен букет од нив.
    Па кога си дојдовме дома, му велам на маж ќе и пишам на Димитра, стално ми пишуваше периодов, а тој на тоа ми вели - јас знам дека ти сакаш да си сама на светов, ама фино е и ти некогаш да пишеш. :D А не дека не пишувам.. ич. :wasntme:

Кога ќе ми текне колку пати сум била во погрешно друштво и сум се прилагодувала на нечии желби, а никој на мои, па и криво ми е.
    Ама бар сега бирам. И друштво и место за излагање, па и не излагам ако не ми се излага и не се секирам дал некој ќе се налути или не.
    Чудно е како животов и времето не менуваат.

На Skorpija25, Alita, mira.mira и 27 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Селата у швицарска се поарни од градовите кај нас. Бар ја така мислам..
    Добар ден
    Направив есенски чопинг по сабајле. Јакни за сите купив ветровачи
    Маски капки све то што треба и колач ќе правам сега.
    Дете прошетано од 6 до 9 во природа. Сега смути јаде со татко му а јас вртам машини.
    Вие арни
    П. С. Не прашујте у колку стануваме

На Alita, kuc, Thallia и 21 други им се допаѓа ова.
  20. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @LiliBoz @mareane :l::l::l::l::l:

Еве ме :) Да се пријавам. Уште во шок :sweat: 7-ма недела, близнаци :sweat: 8-| Ние едно нарачавме, нешто некој згрешил па стигнала дупла испорака :rofl: Ако биде се’ во ред, ќе ве викам за чување деци по дома (poolparty):bandit:

Мислам ќе ви се свиѓа кај живеам :?: Дворчето гледа на шумичка, 1,5км до супермаркет, 5 минути пешки до воз кој стига до строг центар за 20 минути, зеленило на сите страни, нема домашни животни и гомца :!: , градинка на 10 минути пешки, школо моментално на 20 минути, од следната година на 10 минути залепено до градинката..... и што е најважно-моментална температура 22 степени :inlove:

Бурми немаме, не се венчавме во црква.

На andrejko82, Shelea, Skorpija25 и 38 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.