Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.375
    Допаѓања:
    119.560
    Да, маж ми ако не носи ќе е.
    А ти пошто си интелектуалка и не си суеверна треба да ти е ок мојата причина за развод на МОЈОТ брак и не треба да мислиш дека неносењето бурма во твојот брак ќе доведе до распад на истиот.

На Alita и LejlaD им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Игнорирајте ми ги белите влакненца на рачето:D
    20190825_172836.jpg
    Убава тетоважа ми направила бурмата:inlove: ако некој несака, или неможе, нека не носи.
    Јас, ќе си ја носам. Каква е,таква е. Не ми смета, обична е, нежна, ја носам после венчавањето во црква, потекнувам од предел каде во црква се менуваат бурми. И немам ама баш никаква причина да ја извадам, моментално;)
    Дека ми е поубав и поцврст бракот со неа, не верувам. Други работи ми го исполнуваат семејниот живот, но не се поврзани со материјални работи:inlove:

Последна измена: 25 август 2019
    На Skorpija25, petunija77, Alita и 33 други им се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.375
    Допаѓања:
    119.560
    :bow: :clap:

На Alita, marlonbrando69, WORRIED.BT и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Бубале, вчера свеки ме извести за пожарот, јас кај мајка врска немам... Аиии страшно изгледа :worried: бурма носам од венчање, нова ми е :D само една година ја имам :l: ја вадам само кога месам нешто и кога одам на плажа зш ќе ми падне, а многу си ја сакам.... Без бурма сум ко гола... Ќе видиме низ годините како ќе е.... Не менува ништо дали ќе носиш или нема да носиш ^_^

На Skorpija25, Martka, petunija77 и 16 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ќе има ли невреме или ќе нема:yawn:
    Пукнав по малку дожд.

Детево ме поремети.
    Многу збори.
    Уста не затвара.
    А мене ми се ќути.

На mira.mira, Ygritte, petunija77 и 24 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.797
    Допаѓања:
    214.378
    @Bubce38, ја снема,да се јави на рецепција,и останатите-си знаат кои се:hug:
    Какви бели влакненца на рачето-ноктите ме бендисаа:inlove:

На Ygritte, Alita, green.eyes и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Носам бурма, заедно со вереничкиот на ист прст. Не ги вадам никогаш, ни во првата бременост не ги извадив, освен пред пораѓај, дека царски мораше. Уствари, ги вадам кога месам тесто само. Двата заедно така убаво личат, како да се дел од еден ист прстен, до толку се поклопуваат. И бурмата е тенка и дискретна, и вереничкиот исто.
    Мм неговата ја носи на ланче (кое патем секогаш му е пикнато во маица, така да никој не го гледа). Не е тип што би носел било каков накит, го знаев тоа и му викав дека не мора да купуваме бурми, ама он е традиционален тип, плус и во црква правевме венчавка каде се разменуваат бурми, и затоа си купивме и ги носиме. Мене ми е тоа убав гест и сакам да ја носам, а тој исто така, но си ја носи на негов начин и немам ништо против.

Ќе заврне ли? (fingers)

На Skorpija25, Martka, petunija77 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    107.461
    И јас едвај чекам да заврне

На Alita, green.eyes, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  9. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    1.996
    Јас па мислам дека и да сака мојот иден сопруг не би му давала да носи бурма :D Можеби и моето не е ок, ама накит на машко стварно ми е turn off. Кога се запознавме со дечко ми, носеше нараквица :o Можеби е лошо од моја страна ама после некое време заедно му кажав дека не ми се допаѓа и ако може да ја извади. Искрено криво ми беше, оти човеков си имаше приказна зошто му е драга. Ама кооперативен беше :) Не ми се допаѓаат накитени машки ама ич.

Инаку одамна не сум имала ваков досаден и непродуктивен ден. Се легачам цел ден, малку излегов и се вратив. Ем ми е досадно ем ништо не ми се прави.:wasntme:

На green.eyes, ♡BuBaLe♡, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  10. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.380
    Јас и мажот ми си носиме бурми. Искрено обожавам да нисам бурма :inlove:.
    Јас ја вадам кога работам нешто, тој никогаш.
    Искрено почитувам мажи кои што носат бурми, и некако секси ми е :mm:.

На Martka, petunija77, Alita и 19 други им се допаѓа ова.
  11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Ве читам и знам дека сте од Скопје и се чудам од кај чекате дожд...:^)

На Alita, green.eyes, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.243
    Исто. Ужасно е спарно

На Milobebence, ♡BuBaLe♡, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ми покажа на апликацијава на моб пред некој ден и ја си врзав у крпче дека ќе врне, ама абер нема :^)

На petunija77, Alita, green.eyes и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.545
    Допаѓања:
    184.438
    Бурми немаме купено, во црква не сме венчани. Ќе биде и тоа некогаш, евентуално... :wasntme: Сега други битни планови се кројат. :)
    Јас сакам прстени генерално, ама се редам само за излагање. :D За дома не можам да поднесам ништо на мене. Баба ми стално знаеше да ми спомне дека не чинело ништо да немам на мене. |( Носев годиништа едно филигран ланче од мајка, сребрено. Потемне и го дадов на чистење. Откако го исчистија.. потемне за некоја недела ептен полошо од претходниот пат. А не дека претходно не беше никогаш чистено. Не знам зошто така, не го однесов пак на чистење, ама многу ми е криво за него. Си го чувам во кутивче.

Се слушнав со мајка. Преморена од работа. Кога е сезона се работи по 14-15 саати. Праела список за мекици и жива среќна ми раскажува кого се има на списокот. Многу се радувам кога таа се радува. :inlove:

Се нервирам. Толку многу читав и се спремав за мајчинство и пак како ништо да не знам. Се нешто ми се чини глупости прашувам. Па не дочекувам ниту одговор, туку одма вртам на педијатар. Вистина жената ми рече да ја барам во секое време, дека сака да знае се што ќе ме загрижи, не битно дали е во ординација или на плажа и во било кое време. Ја тоа ептен сериозно го сфатив. :tmi: Па само и ѕврцкам на моб.
    Пред некој ден додека ја бањав си пикна раче во уста. Си преплакав за тоа. И вртев во 11 навечер. Ми вели ти што мислиш во болница кога ја бањаа не си лижнала усни или не си брцнала прст во уста? Уживај вели. Ех да беше толку лесно.

Гинекологот му вели на маж, ќе си ја земеш Јованти, ќе си отидете на кафе негде на саат време, обавезно да си наоѓате време за вас двајца, мајка ти ќе почува бебе. А мојов па му враќа - докторе таа мене не ми го остава на 15 мин не па на некој друг и подолго. И вистина. Не ни планирам да ја остаам негде сама, бар наредни 20 години. :wasntme:

На mira.mira, Skorpija25, Ygritte и 33 други им се допаѓа ова.
  15. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    808
    Допаѓања:
    11.964
    Заврши викендот, супер си поминавме. Охрид ми е преубав лето :inlove:
    Се изнашетавме во стариот дел, до Канео бевме, се искачивме до тврдината. Градиште ја посетивме, преубава е водата таму ама некако тешко за лежалки, уште рано посабајле се зафатени.
    Малку се изнервирав во саботата, седнавме во рестораните на брегот за вечера и чекавме 15мин да ни донесат мени а после уште толку за да нарачаме. И збеснав, станавме па отидовме во друг ресторан на шеталиштето. Освен неуслужливоста, се друго ми беше убаво.
    Сега се возиме накај Скопје, од утре пак стара песна.
    Добро оваа недела полесно ќе ја истераме, имаме неработен ден во среда. :P

На petunija77, Alita, green.eyes и 16 други им се допаѓа ова.
  16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.375
    Допаѓања:
    119.560
    Мила не се оптоварувај толку. Ти за бебето си совршена. Баба ми велеше: на бебето мајката му свети како сонце. И мислам има вистина во тоа.
    Уживај во мајчинството излегувај си со бебка однеси ја на плажа во некој тивок бар пиј си кафенце или коктелче безалкохолно.
    Како што расти беба така ќе учиш од неа, а не од книгите.

На Skorpija25, petunija77, Alita и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    143.706
    Мене мајка 3 недели после породување ме испрати со маш на кафе, со забрана да се вратиме за помалку од 3 саати.

Кога тргнав на работа после породилно, се јавувам дома да прашам како се снаоѓаат. Мајка ми вика - имаш нешто конкретно да ми кажеш? Немам време за празен муабет :D

Дома ставот ни е дека не мора да сме секогаш и секаде заедно. Не се многу приврзани за нас, седат и со баби и дедовци, тетки, стринки, другари, деца од школо, до душа последново најтешко оди.

Еве ги од 7 јуни навака не преспале дома повеќе од 2-3 ноќи. Повремено ни доаѓаат на гости да се видиме, па си одат :rofl:

На Skorpija25, Ygritte, petunija77 и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.087
    Тук сАм(highfive)

Искористив уште едно капење уФ комшии.
    Маж сабајле се врати од дежурство и као легна да спие. Ама се јави еден колега , ќе одел накај кампот во Евридики , па и нас да не земале. Не чекавме два пати да ни се каже. Крпите во ранец и џом низ врата:sun:.
    На граница супер , и натаму и наваму.
    Екстра поминат ден. Морето топло, топло(y), фини бранови, сонце подносливо.
    Абре убавини:inlove:
    Падна договор и за викендов да идеме уште еднаш и да завршиме со летово веќе.

Да спржам некое јајце на маШ и ќе седнам да ве читам.
    Да видам што ново има овде

На Skorpija25, Ygritte, petunija77 и 25 други им се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Го видов колачот со вишни на @Cka и така ми се пријаде сеа :sweat: Би го сплескала и јас, ама неам вишни, а ни нешто друго слично. Што убави имав домашни, од бавча, ама ги потрошив :(

Сладолед ќе каснам, да ме залаже. Ич немам јадено годинава благо, малово во стомак не ми го сака :D ама ќе прикаснам нешто да ми помине меракот. Под итно морам да најдам вишни и да направам колач, ама убави, кисели вишни. Оние од компот се благи и ужасни.

Бебка еве ја заспа, мм го пратив на пиво, а јас не знам што со себе. Знам дека нема да спијам вечерва :|

На Skorpija25, petunija77, Alita и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    143.706
    @Sexybaby86 батали колач со вишни, земи си Магнум :D

На ♡BuBaLe♡, marlonbrando69, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.