Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Благодарам! Секогаш во добро да ве наоѓам. На здравје кафето, а ако некој не преферира локум, гледам сум ставила и желе и пиварки. Срцка сум. :)

Инаку во групава сакав малку да олабавам од муабети за бременост и деца, киснам во тие теми подолго време, и прв коментар што го дадов овде беше за доење. :D:D:D Марфи...

На mal.ecka, Viktorijaaa5, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @referentka ме изнасмеа со забарот :rofl: Фала инаку :hug: Не дека не сум за таму, имам некој оток од сабајлево на катникот лево :worried: Кај баш сега ова :(

Првпат во живот ми се случува едвај да чекам да си одам од одмор :doh: Мислев нема ова никогаш да ми се случи, ама ете :| Убаво ми е, супер поминуваме, ама не ја поднесувам жештината оваа година. Само проверувам колку е температурата кај нас и кога ќе видам ми иде пешки да тргнам дома. Жешко овде у пм :devil:

Јас немав кај да го оставам малиот на чување. Сега баби и дедовци ми го бараат да го испратам во Скопје сам, мене од самата помисла ме гуши болка во грло. Не можам уште да се одвојам од него. Знам дека ич не е убаво вака за него, ама не можам, појако е од мене. Здравје некоја следна година :)

На mira.mira, ♡BuBaLe♡, Skorpija25 и 30 други им се допаѓа ова.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.461
    Епа да не сум сама јас :hug:
    Ќе олабавиш тука сигурно супер друштво сме :hug:

На ♡BuBaLe♡, kuc, fana и 7 други им се допаѓа ова.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Само да ве поздравам. Луд викенд позади мене, ситно бројам до одмор. Мм ми лази по нерви, деца тераат свој филм, ќе отерам ја све у бестрага.
    Смешка: свеки и зборела на големава дека била стара и наскоро ќе "замижела и ќе отишла кај дедо Боже".
    И така џевријава моја сега секој ден ја прашува "дали денес ќе одела кај БожЕН?"
    И на мм му вика, тато баба ќе си оди кај БожЕН. А џандаров мој одма се потресе, кој е тој Божен, да не фатила мама дечко на стари години.
    Луда куќа. Полуда здравје

На Ygritte, mira.mira, ♡BuBaLe♡ и 41 други им се допаѓа ова.
  5. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.461
    Машала веселело кај вас.
    Се изнасмеав со прашањето дали ќе иде кај Божен :rofl: :rofl: :rofl:

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    24.350
    Фала на советите женски. Чекам резултати од кс, па ќе видам дали сум слабокрвна или нешто друго е. Пред 3 месеци железото ми беше послабо, Хгб беше добар, ама којзнае сега како е.
    Се напив б6, течности многу, појадував и еве лежам. Многу ми е мачно, и кога лежам ми се врти собата.
    Ај белки денес ќе е само вака.
    Се слушнав со гинекологот, ми рече да отидам на ехо кога ќе ми заврши, да ме ѕирне. После ќе одам со резултатите и кај матичната да ги види.
    Ај доста ве замарам, имајте подобар ден од мојов!

На ♡BuBaLe♡, Skorpija25, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.378
    Допаѓања:
    279.087
    Реакцијата од тм не ме изненадува,паталец сум јас..:D,туку мене ми падна жал за свекрва ти.Замисли ,веќе сам си знаеш и постојано си очекуваш да заминеш:(
    Ај добар ден.

@NarCis@ да се пријави,ја имат снемано нешто и неа...:hug:
    .

На ♡BuBaLe♡, Skorpija25, wendy2 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    Добар ден..Втора смена сум на работа..Се најавува хпл недела..Ме фаќа голема паника или анкс.Ве читав за одење на интервјуа по неколку во еден ден, тоа за мене би била смртна казна.Не ја сакам воопшто оваа работа иако еве сега заработувам солидно.Премногу стрес..премногу..@M&M ја чувствувам за сродна душа кога пишуваме за работата.Многу тежина и непријатно чувство во желудникот ми носи мислата дека до 23 часот вечер ќе бидам во милост и немилост на одредени персони..Дијазепамче ќе биде добар избор..

За живеење би живеела во мало урбанизирано селце во Холандија.Скопје за мене е напорен град,сакам зеленило и мир.Кариери и бизниси и нон стоп излегување од сигурната зона по мене е катастрофално..

За бурмите..Ја носев и сакав да ја носам се до моментот кога решив дека мојот брак умре(неколку години пред разводот).Без тронка мислење ја стопив и неа и цело невестинско злато за да му овозможам на големиот старт во Ск и се што беше последователно во тој период..
    Ех м ја замена мислам за телевизор во најдобрите години од бракот:D

Честитки за @green.eyes со лес:hug:и @Yowannty обожавам да те читам ,ти си прекрасна млада мајка :inlove::*

Одам да се спремам..никако стравот неможам да го исфрлам ниту процесирам..Денес ќе биди тежок ден..

На ♡BuBaLe♡, Skorpija25, doubleg и 27 други им се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добар ден. На одмор јас, демек слободна, ама тек сега се прибирам дома. Бев да го видам бебуш, срце на мајка :inlove: Се криеше, нејќеше да се покаже што е. Ама интуиција ми вели дека пак е дунде :inlove:
    Па после големава дунда на педијатар ја носев, редовна контрола пред одмор. Ме фати срам, од пред првиот роденден ја немав носено на лекар, цели 7 месеци :x Добра е и она, џамбаз жив. Ја избаци и изгушка докторката, се измеривме скоро 14 кг (многу!) :worried: и дома тек сега дојдовме. Заспа ко заклана.

Сега се испружив со кафе и да здивнам конечно, па да стане џамбазов и ќе мора да одиме во базенот да се бања :worried: Неуморна е, пукнав со тој базен веќе, нејќе да излезе од него :D Јас па дека не смеам во базен да се бањам, стојам како статуа внатре и ја држам додека шлапа и се радува со саати :worried:

@bittersweet јас реков доста ми е раѓање деца на моиве години (33), ама не заради годините :D туку дека немам нерви, отидени ми се од премногу лоши дешавки во животов за кратко време. Инаку и јас првото на 31 го родив, сега ова на 33 ќе биде. Таман сум си :D Не ме карај одма па ти, дее |( :D

@EuHenIa жено, ме умре со Божен :rofl:
    :rofl::rofl: Свеки ти е хит, па и детево што разбрало, не доразбрало, а мт врвот со кој е тој Божен. Абе умрев, на глас се изнасмеав :rofl:

Ај убав ден на сите, се уморив од пишување :hai:

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, Sofi.ja и 30 други им се допаѓа ова.
  10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    24.350
    @green.eyes заборавив да ти честитам, нека е со лесно и добра мисла! Се воодушевувам на мајките на 2--3 деца, алал да им е!

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, TeddyGrey и 12 други им се допаѓа ова.
  11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @Sexybaby86
    Цел ден те чекав да кажеш какво е:D
    Ај следна контола ќе се покажат
    @Yowannty
    Уште малку 2години како беба ми е лепенка.И мене доживјај ми е одење до кај моите и до парк,маркет
    Не жалам воопшто.Само малку помирна да беше и подруштвена.
    @green.eyes Со лесно до крај,па после интересно]:)
    Убав ден:sun:

На Skorpija25, Sesil, TeddyGrey и 16 други им се допаѓа ова.
  12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    @mal.ecka мене 5 и пол години ми е така. Си родив приколки, 24/7 се со мене. Ама еве веќе си досадивме едни на други па ќе се делиме сега :D

На Skorpija25, Sesil, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Верувам дека ќе и досадам,ама сега чувствувам дека и требам и тука сум за неа.
    Со сила несакам да ја одделам,ќе дојде ден кога сама ќе се оддели.
    Тогаш ќе имам време за се.
    Рече како се делите8)

На Viktorijaaa5, Skorpija25, TeddyGrey и 11 други им се допаѓа ова.
  14. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Они сакаат во градинка, а јас на работа.

На Skorpija25, TeddyGrey, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Ќе го чекам и јас тој ден,само да се здрави и живи.
    Не градам некоја кариера,ќе ме чека работата.

На Alishan30, V.odolija, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Многу се плашам од дете-лепенка,ама изгледа ке имам такво,немам никој близок овде..

@kockichka добредојде:)
    Не можеш да бегаш од стандардните муабети,темава врие од хормони моментално:D

@Sexybaby86 мене па на машко ми оди умот за гравчето твое,не знам оти:smirk:Не е рано за пол,или околу 12та се гледа?

@PUPICA Вурвуру?
    Мало селце е,со супер секси плажички како заливчиња.

На ♡BuBaLe♡, LunaGrey, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.541
    Допаѓања:
    184.423
    И ја се пресмеав со Божен. :rofl:
    Тек моево кога ќе почне да меша јазици цепки ќе биде. :D
    Денеска пак на педијатар, се е ок вели, од петокот до денеска стаила плус скоро 200 грама. Мама има млеко за уште 3. :D

Нели ви кажував дека сакам 3 деца. Не дека веќе не сакам, ама траумите од овој пораѓај, посебно последниот пола час пред да се породам си го напраија своето. Уште кога затворам очи додека ја чувам неа во раце ми текнува и само си приплачувам. :tmi:
    Знам некој ќе рече дека со тек на време ќе се заборави, ама... не верувам.
    Еден ден веројатно ќе оставам дете на чување. Само уште не можам да го замислам тој ден. :wasntme:
    Денеска 3 ден како шетавме надвор. Маж конечно ми ја препушти на кратко количката. :rofl: Наводно количките биле за татковците, мајките оделе до нив, така ми дефинираше денеска. :D Нека. Мераци е. А и страшна гужва уште беше низ град, уште е туристи полно.

Овде каде што сум е зелено. Ама куќа нема. Се е многу натискано, ептен збиено, воздух се нема. Го слушам комшијата кога хрчи ноќе.
    Е море ми е до гз, ама останати услови за поквалитетен живот нема. И јаре и паре... е нема тоа. Дека би ми било избор за живот можеби во пензионерски денови. Одбив уан тајм џаб офер во прекрасна западно европска земја и дојдов овде полетна, ама ќе излажам ако кажам дека не ме убива менталитетов. Откако дојдов овде, сфатив дека и од лошо (читај: нас) има полошо. Туку тоа е што е. Ќе пробаме да го извлечеме најдоброто од она што го имаме, таму каде што сме. :)

На mira.mira, 24.07, ♡BuBaLe♡ и 31 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не е рано Дуниче, на прв скрининг се гледа одлично, ама ако бебето е расположено да покаже :D Со бебка тогаш ми кажа докторката, ама ова се криеше. Ќе дознаеме, имаме време секако :)
    @mal.ecka неуспешно кај мене, него тебе ти кажаа ли? ^_^ Едвај чекам да дознаам и за себе, ама и за вас неколку што сте ми тука трудници, ептен ме радува тој момент :inlove:

На ♡BuBaLe♡, bittersweet, Sofi.ja и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.615
    Допаѓања:
    53.114
    20190826_163737.jpg
    Да почастам за почетокот на заедничкиот живот со моето либе:D да се облажите :D
    Како сте друштво?
    Јас се прилагодувам на новото место на живеење,на оддалеченоста со моите и сестра ми.
    Се надевам дека нема да ми треба многу за да се прилагодам.
    Ме немаше, ама ќе гледам од сега почесто да пишувам:D
    Вие како сте?
    Ќе ве читам подоцна
    Да се спремам сега на работа:D
    Понатаму за свадбата ќе частам пак:D

На green.eyes, 24.07, ♡BuBaLe♡ и 28 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.378
    Допаѓања:
    279.087
    Трето попладне по ред ,пропрскува како дожд како поп со кандило.Па една спарнина тежок воздух едвај дишам.
    Ќе излезам со другарка еден круг ако се дише троа надвор.
    Деновиве се нервирам колку сме луѓето ние ограничени,себичби,злобни ,егоистични ,со синдром за самоуништување.

На green.eyes, ♡BuBaLe♡, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.