Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Локализиран е пожарот, све е под контрола, во градов не се осеќат појќе мирис од чадот.
    Башка сега најубав е Охрид, зш немат многу гужви. А и водава е милина

На M&M, marlonbrando69, WildMk и 14 други им се допаѓа ова.
  2. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро девојки
    На болните со стомачниот вирус побрзо закрепнување,само диета и по некоја таблета за обновување на цревната флора.Ја од тие причини веќе почнав еве една година само баланс јогурт да пијам и немам никакви проблеми со стомакот.
    Аман кога ќе залади веќе саглам неможам да го истрпам повеќе летово.
    @Sandrin4 ОХРИД е секогаш убав и кога нема и кога има гужва,знам дека преку глава ви е од Скопјанишчава ама мораш да си признаеш и дека доста Охриѓани се во Скопје дојдени по работа како и од другиве градови.
    На повидок ветренце уф го чекам да дувне.:bug:

На green.eyes, WildMk, fana и 20 други им се допаѓа ова.
  3. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    И јас ја зачував таа слика @Yowannty .
    Пожари , озноски дупки , глобално затоплување , топење на глечери....
    Се ме загрижува.Дали за некоја година ќе имаме воздух да дишеме , дали оваа планета ќе биде во можност да не прехрани и дали ќе имаме чиста вода за пиење.Страшно е ,а против природата не можеме.Т.е можеме барем малку, ама немаме свест сеуште.

Туку , ти @Yowannty со царски си ? Немој нагли движења да правиш , полека станувај и да заплаче бебка ништо не е.

Добро утро и добар ден

Се надевам подобар од вчера ќе е.
    Дете со некаков вирус со тт , со хрчење од носе...ни спие како што треба ни јаде како што треба.
    Нека заминува веќе август.Испоцркавме.
    Мразам лето , мразам жештини , не функционирам на вакви температури.
    Сакам есен!
    Вакво кафе сакам.Во есен!
    cce2e9575bd7046da55d25f419373282.jpg

На M&M, lunicka, eta и 25 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Какви катастрофи се случуваат луѓе:tmi:
    Поплави, пожари, земјотреси, урагани, труења, помор на риба, убиства, крвни и сексуални деликти...
    Значи се е ненормално:drunk:
    Пушташ вести и се едно исто се збори-од црно по црно.
    Да му збоктиса на човек и живот и се.

Заборавив да ви речам Добро утро
    Ден пред празник.
    Утре ќе легачам.
    Уште да заврне и ќе биде ОК.

На Thallia, M&M, green.eyes и 28 други им се допаѓа ова.
  5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Добро утро...
    Eпа добро е...
    Штотуку ми се јавија и ми соопштија многу убава вест.

Частам... шта пије цела кафанаааа.... Јоооој Рaдоооооо 2кг-домашна-похована-даска.jpeg download (3).jpg download (1).jpg download (2).jpg images (2).jpg images (4).jpg

На zuto, mira.mira, Thallia и 38 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Чекајте бе, каква есен, па некои од нас допрва на одмор треба да одат :D Шала на страна, мислам дека веќе попуштија жештиниве, ова што помина беше последниот бран и отсега мислам не може веќе толку да пече.
    Според прогнозава за на одмор, следна недела во Грчка идеално ќе ни биде, 28 преку ден, 20-21 навечер :inlove: Тоа е тоа што го барам, да можам цел ден да си седам на плажа со дете и да не го мислам од што е пекол (fingers) Машина веќе врти, да преперам пешкирите за плажа, па после купачи ќе вадам да перам и така. Шубе ми е, од лани стоеле, иако перени. Дома сум де, па си отварам работа |(
    Пијам кафе во двор инаку, што е убаво облачно и свежо, за мерак :inlove: Избегнав инцидент за малку, ќе ми се фрлеше бебка во базенот сосе алишта :^) Мора да го празниме и да го собереме веќе, готово. Не се трпи детево со тоа бањање :x Инаку моментално го има фатено кучево за ланец и го “шета”. Он 50 кг, она 14 :D Ама па лепотанот знае дете е, и’ удоволува, оди полека и послушно покрај неа, а она горда се прчи. Џамбазка моја :l:

Може да ја земам да тркнеме до ДМ да купиме некои работи што ни фалат за одмор, таман ќе прошетаме :)

На Thallia, M&M, do-re-mi и 30 други им се допаѓа ова.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро и од мене!!!
    Кафенце си пијам сама и се мислам дали да зачистам .Имам една просторија и кој стигни се си става внатре но вчера со мажево еден убав дел се фрливме.Весело ќе биде кога стариве ќе укапираат дека му ги нема работите.
    Но само да се чувало глупости...
    Утре мислев да шетнеме но нема маж ќе работи ,а ние ќе дремиме со детево и јас ко Рефка ќе одмарам од еден кревет на друг...
    Косава ко луда ми паѓа, на времето се знаеше пролет и лето сега 12 месеци без престан...
    Ништо не кажав но да одам да фатам работа...
    Теди честитки за било што да е ...
    @green.eyes лесна бременост и се ок да биде ...
    Убав ден женчиња!!!

На M&M, Skorpija25, green.eyes и 23 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    На Кулинарика.цом има рецепти, а има и да внесеш што намирници имаш дома, па према тоа што ке внесеш ти дава што можеш да направиш за јадење или десерт.

Често пати го употребувам, ама нешто слабо стојам со намирници а благо ми се јадеше, па со тоа што гпо пишав ми вика -ПАЛАЧИНКЕ да сум направела:D

На mira.mira, Thallia, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @TeddyGrey што и да е, за убаво нека е :party: :* :hug:

На marlonbrando69, kuc, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Бебеееее еееееее ... од другарка....
    Многу ја сакам а уште не сум ја ни виделааааа....

На M&M, marlonbrando69, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Уф ма, се стресов. Читам бебе ееее, викам леле и Теди е трудна :D

Што убавкооо :inlove: Е стварно убав повод за радост и славје :)

На M&M, do-re-mi, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.541
    Допаѓања:
    184.421
    Да, на итен царски завршив. Многу наивно од мене, рачунајќи дека нормална бременост, убедена дека ќе раѓам природно, ни на крај памет не ми падна дека се е можно па и царски. Толку многу читав со месеци, и ниеднаш не ми текна да прочитам по нешто и за царскиот. (facepalm) Ептен неинформирана ме фати. Па читав од после.

Во сон ја слушам и скокам. Честопати си испушта таа звуци и нема потреба од мене, ама па не можам да се исконтролирам. Тек кога ќе скокнам од кревет ми текнува дека сум можела полека, па ќе подзастанам, ама тогаш доцна е веќе. :D

Иначе и јас исто се прашувам. Што ќе биде со светов за неколку години од сега. Факт е дека неколку еколошки освестени земји, не можат против мнозинството, а на пусто мнозинство се му е побитно од најбитното.

На M&M, lunicka, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  13. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.970
    Допаѓања:
    61.159
    Добро утро... веќе две кафиња испиени и се одмарам на работа...пеколен викенд со кречење по дома ...

Сега ден слободен сред недела па каде да се оди???

За минатиот празник разочарување до максимум...убаво пишала @LiliBoz
    грозно, никакво, дури ние кога бевме КЕЛНЕРОТ СЕ СТЕПА СО ЕДЕН ОД ГОСТИТЕ...катасрофа

Е сега се мислев за Алка Комплекс ама и за таму читам негативни коментари....дајте предлог???

@green.eyes честитки ...ќе се снајдете, јас имам брат и сестра помали се до мене само 14 месеца близнаци..како постигнала мајка ми со три бебиња еве незнам...ама секогаш ни беше весело дома и секогаш имав друштво...

:):):)

На mira.mira, Thallia, marlonbrando69 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Слушнав за ова ама не разбрав што се случило.
    А да, таков е се глеа. Коа почна да ми кажува што нема му реков епа ај кажи што има да не читам мени за џабе. Да моеше мислам од земја ќе ме треснеше..
    Инаку препорачувам вила весница

На M&M, kuc, green.eyes и 11 други им се допаѓа ова.
  15. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Ќе задрави раната со тек на време сега е топло па можеш да ја подоткиеш да се суши и мачкај ја со бетадин лас кога ќе станев од кревет се држев со раката за стомак немај гајле не пука така лесно се си е убаво стокмено таму каде што ни е раната.Само кога ќе се менува времето ќе осеќаш благи болки таму каде што е резот и ништо повеќе.Баци бебка од мене.

На kuc, green.eyes, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Јас ништо не ја мачкав и си скокав ко јованти. Патем мкнев леген со алишта, возев, скали качував..
    Фала богу 3 год од тогаш никаква фрка немам. А ни тогаш немав.
    Воопшто не осеќав рез..

На Igle, kuc, green.eyes и 11 други им се допаѓа ова.
  17. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.970
    Допаѓања:
    61.159
    До нашата маса седеа два пара со бебиња..прегладнеа, исто и ние, порачува жената вешалица и носи кременадла, оваа се буни, го зема тањирот и и го носи повторно само исечена коската од кременадлата...
    а инаку масите беа толку блиску една до друга за да им собере што повеќе гости, што на крај излезе си го делевме лебчето ....

вила Весница, баш ќе видам...Фала ти

На M&M, kuc, green.eyes и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.230
    ^заради вакви чудесии не ми се оди никаде низ Ск и околината за викенд и празник. Скоро секогаш е ужас и услуга и храна а јас не сум човек кој многу пребира.
    Весница беше супер само ние отидовме кога имаше и селска слава со се панаѓур па тешко се стасуваше до кафаната.
    Убаво ми дадовте задача да смислам кај да ја носам ќерче утре. А може и базен ќе заврши работа.

Од друга страна ќе ме згазеше кола на пешачки утрово. Ми застана колата во поблиската лента а тој позади него се престрои во соседната и продолжи. Среќа ме виде па имаше време да закочи. Скоро никогаш не поминувам кога ќе ми застанат е баш од оваа причина, сите згазени кај нас на улица вака настрадаа.
    Кафе и се мислам што за ручек. Ќе пролистам по темиве за идеја.

На mira.mira, M&M, lunicka и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    @fina erika најискрено мене ич не ми сметет нашиве гости, мене најпојќе ме нервирет оние од геријатрија шо ги носет од Холандија. Гага им е државава пола им плаќа превоз и смештај, а 0 трошачи се.

На mira.mira, M&M, marlonbrando69 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Јас во Вила Весница имам ужасно искуство. Двапати сум била, и трет пат нема да има. Ужас, последниот пат останавме гладни со саати, при уредно нарачано јадење. Цели 3 саати седевме со две салати, цело друштво со деца со све, додека соседната маса си имаше донесено нивни звучник и микрофон и си правеа караоке на турбофолк при фул кафана :x Ние седевме до нив, бебка 4-5 месеци ми беше, и имаше уште три други бебиња само на наша маса. Ужас, ужас невиден. Сопствена журка си правеа 50+ годишни луѓе на полна кафана. Тоа протоколот врска нема со животот, месото на толку чекање беше пресолено и ладно, зготвено којзнае кога. Најлошо убедливо од сите вакви места, не знам како можеа да си дозволат вакво нешто. Дури не ми се веруваше што гледам.

Последна измена: 27 август 2019
    На M&M, marlonbrando69, An-na и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.