Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.857
    Допаѓања:
    142.524
    Изгледа ништо од мојот одмор. Упм

На WildMk, LejlaD, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Тие "субвенции" ми се сол на рана. Ни за првото ни за второто дете "еднократната парична помош" не ми ја дадоа. За првото добив образложение "било постаро од 9 месеци" а јас на 10 ја земав од Битола. За второто не ми дадоа оти не ми било "првородено". И на крај на тој у социјално му реков- Да сме живи и здрави јас и маж ми, оти да требаше од државава леб да ми јадат децата, ќе умреа од глад. И така....дупки во законот колку сакаш. И за овие за одмор е сигурно исто.
    Добар ден сега, прашање за 10000000 долари.
    Ако ви понуди брак дедо со странска пензија, би си го оставиле ли мажот лепотан со македонска плата? (facepalm):rofl::rofl::rofl:
    Убав ден на сите

На mira.mira, zhap4e, petunija77 и 28 други им се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Маж ми ќе ме убедува да го земам дедото.

@Cka ja и ти паралелно планираме одмори и паралелно ни пропаѓаат плановите. :hug:

На Tajnaotrovna, Viktorijaaa5, Yowannty и 18 други им се допаѓа ова.
  4. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Е многу им е јака логикава. Минималната плата е 12500. Ако двајца треба да работат, значи треба минимум 25 000 да е вкупно за субвенцијава. Ако еден работи, како ситигнале до тие екстра 10000 илјади, од работа на црно? Јасно е дека има и хонорарни работи, и авторски договори кои можат да бидат со помала сума, ама тоа се привремени решенија кои не треба да се промовираат од страна на државата.

ЕДИТ - Крш сум денес, не ми замерајте што сум толку озбилна, ретко се дешава. :)

На green.eyes, WildMk, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  5. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    :D:D:D
    И мојот исто. Мојов е егеец, на твојот кој му е изговорот, баш ме занима?

На WildMk, mareane, Sesil и 7 други им се допаѓа ова.
  6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Да му праќам пари од дедото.

На Skorpija25, WildMk, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  7. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    АААА нема кај мене тоа, ако прифатам, ќе го земам и мм да делиме обврски, дедото сигурно ќе биде стар и нема да направи разлика. :D:D:D

На Skorpija25, WildMk, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.332
    Не бидете толку сигурни во дедовците поготово со странска пензија.Имаше еден кој со таква висока пензија во старски дом отиде,па и виагра купуваше за со жени-така да полека да не налепите па да биде оф леле мајко:D.Не секој дедо е дедо :rofl:.Патем пензијата не сакаше да му ја трошеле син снаа и внуци...

На petunija77, Tajnaotrovna, Yowannty и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.400
    Допаѓања:
    262.182
    ^и ја ова ќе кажев :)
    Дедовците знаат да изненадат ;)

Туку мојов не би го остаила ни да се заљубам а за $ ич. Превише историја имаме за да почнам пак од почеток.

На Tajnaotrovna, Viktorijaaa5, Yowannty и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @TeddyGrey и мене мм ќе ме убедува да го земам дедото, и плус и него да го издржавам од парите на стариот :rofl:
    @EuHenIa и јас не земав пари за првородено. Поднесовме документи и никогаш не ми ги исплатија. Не ми вредеше да одам да се расправам и да се нервирам со гнасиве во државата, имав попаметна работа. Тури им к**от. Па за големата твоја, срамота, немам коментар :x Треба посебен надомест да следи за луѓето кои посвојуваат, зар има нешто поблагородно? Држава со изопачени вредности :puke:

Туку, морам да одам во ова Ранч што го зборите, ме намамивте :D Исто, мислам @TutiFuti ја спомна Воденица 3, одлично место, услуга и јадење, преубаво стварно, го препорачувам и јас.

И јас добив убави вести денес, од работа. Среќна сум :l: Покачување и бонус :nod: Не дека не очекував, ама убаво е кога официјално ќе те известат по мејл :party: Фала им :D

Утре ќе се частиме со мм и бебка нешто :inlove:

На petunija77, Tajnaotrovna, zuto и 31 други им се допаѓа ова.
  11. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    34.332
    Слики еве од Ранч а во живо е уште поубаво.
    Screenshot_20190827-144332_Facebook.jpg Screenshot_20190827-144326_Facebook.jpg Screenshot_20190827-144320_Facebook.jpg

На Tajnaotrovna, Thallia, senjorita-v и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    На kuc, WildMk, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    На Tajnaotrovna, kuc, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  14. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    34.332
    Кр.паланка(поточно на Ранковци).

На Tajnaotrovna, WildMk, fana и 3 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.275
    Какви дедиња милионери има тука.
    Ама сите имаат младички,и обавезно азијатки.Си ги купуваат,има посредници,а овие се преблагодарни и верни до крај..Средовечните имаат Русинки и Украинки,најубави се нема збор,ама брзо им се отвараат очите па може да родат само и после Прц алиментација и ноге у вис.Вегетираат покрај циришко,и имаат салони за убавина,нешто мора да се работи:D

Секси,честитки за бонус и покачување(fingers),таман уште едно муце за хранење ке имаш,знаат они^_^

Досадно ми е,Нетфликс вика немаме платено,а се повлекува од кредитна автоматски,таа не ја ни користиме:smirk:

На petunija77, Tajnaotrovna, Viktorijaaa5 и 25 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ај добар ден :hug:

Сите кафани во Македонија ги знајте, да му се сневиди :D

Иначе, да кажам збор-два за глобалното затоплување...
    Одамна следам новости поврзани со проблемите од истото.
    Не сум во моментов ич изненадена, нити вознемирена..
    На времето и огромни текстови и постови со линкови постирав на ФБ на темава, ама никој не ми ги фермаше...
    Сфатив дека не се учи преку ноќ.. треба време... а воедно, тоа време додека научат сите, за да се создаде критична маса, е предолго и штетата веќе ќе е направена.
    Иначе, планетата си има циклуси, и ова не и' е прво глобално затоплување, само што ние, луѓето, го убрзавме со технолошкиот напредок, и начинот на кој ја водиме глобалната економија... Профит пред се', не дава место за грижа за планетата.

Документарецов е од 2006та... кој го има гледано?
    An Inconvenient truth

На petunija77, Tajnaotrovna, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    279.002
    На семејство со вкупно 22000 примања најмалку му е до одмор.Тие сигурно не можат купаќи и крпи и да си купат па и се да им е платено.А да не зборам за психичкиот момент кога од се ти е смачено вардејќи како ден да поминеш за храна и сметки.
    Нервозна сум денес од работа.Чурам...
    Не не бива не...

Последна измена: 27 август 2019
    На Tajnaotrovna, Viktorijaaa5, 24.07 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Варам леќа, пишувам проект и дишам длабоко. Четири дена без дете на свој терен и интима со маж ми без ноќни плачки, кошмари и заби. Секој од нас го заслужува тоа. Да ми се живи и здрави мајка ми и татко ми што издржаа со неа и за спиење и за играње. Среќа е јадач и динамично детенце што знае да се заигра сама, па немале никакви секирации. Многу ми е битно да сум и јас среќна покрај неа, и сама со себе, но и сама со маж ми. Затоа денес денов е резервиран за нас тројца, ручек со лажица и дремка околу 18ч.

Не ги следам темиве овде баш:angel: знам дека ако треба да живеам некаде од соништата, тоа би било на италијанско крајбрежје и да имам мала таверна. Да знам дека детето ќе ми расте покрај Медитеран, би била многу среќна.
    Во меѓувреме ќе си мечтаам!

Инаку, се вљубив во една од поетесите на Струшки, бодрам една идеја да ја преведеме на македонски, се здруживме на кратко и ми отвори очи со некои свои ставови и едноставна моќ со сфаќањата кои скромно ги сподели. Физичарка по професија, поетеса по дух, мајка и истовремено жена ипол. Катарза ми направи. Се надевам ќе ја видам пак наскоро.

Честитки до сите идни мајки, среќни и лесни да ви се деновите на растење бебушки во мешињата. Сакам и јас второ, ама си ќутам.:D:D:D:D

На petunija77, Tajnaotrovna, zuto и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    137.390
    Глеајте да не се зезнете со тоа дедовците, многу ги има со бастун кондоми шо купуваат во аптека , еден дури беше исфрустриран што нема јавни куќи во Мк :angel: Да не мислете дека слеп и глув ќе земете и он само ќе вегетира дома вие ќе праите шо сакате :P

Околу одмор, приходи и субвенции, огласот го има веќе неколку години уназад. Минималецот последнава е 12 000 претходно беше 10 000. Па двајца на минималец (јер многу се така осигурани остаток земаат на рака) и те како исполнуваат услов за одмор. Еве знам бизнисмени што во своја фирма беа на минималци осигурани, па после цело месечно сончање во Грчка миеја дупе од солта во Охрид. Не дека е фер ова ама законот го дозволува.
    Друга работа, нудат само хотели т.е само хотели се имаат пријавено за соработка, што ипак е скапо. Друга е приказната коа би имало приватен смештај во понудата.

Што се однесува генерално за субвенции, јас тие за прозори и врати ги искористив, ми се најдоа парите па и внатрешни врати сменив послето иако не ми беше во план.

Последна измена: 27 август 2019
    На petunija77, Tajnaotrovna, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    279.002
    Значи само хотелски смештај ,15000 ти дава државата а другото си доплаќаш?:worried:
    Затоа и не сум чула некој да оди така.]:)
    Ич не верувам во оваа наша "социјална држава".Треба да си ептен безосет и неработник за да користиш нешто.А ги има многу такви.Пр.никој од семејството не е пријавен (а сите работат приватно непријавени нормално),па користат социјална помош,детски додаток,додаток за трето дете....И сеа по најново и образовен додаток:за секое дете кое е редовно на училиште .А сите тие обично имаат по 3 и повеќе деца.Да ако ама тоа само ако возрасните се неработноспособни,немаат навистина други приходи и сл..Верувајте децата од такви социјални случаи се подобро и облечени и нахранети од оние чии родители работат со минималец...

На petunija77, Tajnaotrovna, 24.07 и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.