Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    154.665
    Јас бев ваква, само грчеви без повраќање и диареа, ме дрмапе грозница и го преспав цел ден, ако е за утеха 1 ден траеше. И кај децава за 1-2 дена помина. Изгледа никој не остана поптеден од вирусов.
    Ај хелоу :)
    Многу глуп ден имав пто траепе до недоглед, да се надевам на мирен празничен ден итре.
    Малово заспа во лет, мм веќе хрчи упте големион да се прибере од надвор.
    Иствари немам ништо за кажување :)

На petunija77, green.eyes, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.538
    Допаѓања:
    184.398
    Аууу, зашто така? Па поубаво девојче од Македонче има ли? :wasntme:

Сега некој може ќе си рече дека сум пристрасна, ама сериозно сметам дека македонките се убави девојки и жени генерално. Далеку сум од нарцис иначе. Ама потајно се молев бебе да нема баш типична грчка форма на женска глава. :$ Машките се згодни, ама женските некако чудни се во горна вилица. Копија на татко и е. Од форма на глава до стапалчиња. Дури и прстите на стапалчињата и се иста форма како неговите. Од мене земала само една работа, нормално онаа за која највеќе се молев да не се деси. Носот. (facepalm) Дал цело време само велев се се, само носот негов да го има, тоа се се негово, ама носот мој. :tmi: Јбг тоа е, и пластична хирургија мора да живи од нешто. :D

Конечно стигнаа машината и фрижидерот. Едвај чекам да ги пробам. И конечно ги извадив конците, односно конецот од резот.
    И што се деси со детево денеска кај преплака дур бевме надвор. ;(МиЉонипестоиЉади пати се препотив. Толку да вода цедеше од мене што не знаев како да ја смирам. Конечно ја смирив и заспа. Претходно си сакаше во кола и количка... :?:

Со маж се имаме и претходно зезано за такви прилики, тој ќе одел со баба некоја ако имала пари ама со цел нели за нас :D ама, мене немало да ме пушти така да се жртвувам за фамилијата со некој богат дедо. Типично нели? :rofl:
    Не знам дали би можела. Вака не можам да замислам да ме допре друга рака освен неговата. Е сега искрено не знам колку :cash: се доволно за да ми се отворат нови хоризонти. :D Џоук он ми. :D
    Шега на страна, си го сакам маж многу. Такви егзибиции се за многу опен мајнд луѓе. Мојата љубов кон него е себична. Каква што впрочем верувам дека љубовта и треба е. :)

На 24.07, marlonbrando69, BearMe и 25 други им се допаѓа ова.
  3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @Yowannty јас цело време викав да биде убава на мене, паметна на тате, ова испадна обратно. Што викаш, ко да го родив мм по вторпат во женско издание. Е сега за паметот ќе покаже со време.

На 24.07, BearMe, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Денес до стемнување на плажа. Ни се заарни па меѓу последните си отидовме. Вода топла, бранови, зајдисонце, без гужва милина...

Поздрав од омилената плажа Лучице, Петровац.
    IMG-bcdaccd4f14e14b0016b8296482a88c0-V.jpg

На 24.07, do-re-mi, BearMe и 29 други им се допаѓа ова.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Од толку многу што ве читам за вирусов, и од пациенти на работа, се си мислам дека и мене ќе ме прифати:Dбарем да не јадам, и да ослабнам.

Многууу јадам, многу.
    3 кг сум поправена ова лето]:)
    На @NarCis@ и викав а јас јадам благо, па пинџур, па смоки, па сладолед:puke:ненормално јадење бреееј]:)
    Лани дали анксиозноста или и вирус и многу лоши случки и стрес ме задесија, 2 месеци летото бев со пролив, се исцедив и рамен стомак имав. Само двопек и леден чај пиев:worried:фала ти боже што ова лето јадам како ненормална;)

Ајде чао, одам да вечерам пржен компир, и виршли, и сирење, и патлиџан и да ја изгмечам внучка, оти ете ја дојде и брчеее, без престан:inlove:ново и е брчењево, како маченце преди:inlove:

На 24.07, BearMe, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Уште ми се гади...
    Неам поќе дијареа, нема ни ќерче.. ама гадењево, и на двете ни е присутно..
    Плус и глава ја боли нејзе, па цел ден лежи онаму.... боледва...
    Не е толку неарна, колку што се плаши... Нема на кој |(

Стварно, секој ќе си ги заеби децата, по свој терк.

На andrejko82, 24.07, BearMe и 19 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    279.002
    На BearMe, kuc, marlonbrando69 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Бубче е во кафана, Стеки ја шета кучката, а Пецо е изморен од работа :?:

На BearMe, kuc, marlonbrando69 и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.400
    Допаѓања:
    262.175
    Спиете, а?! :bandit:

На BearMe, kuc, petunija77 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    152.832
    @mal.ecka фала на помисла...
    Не да ми е криво...ме боли...
    Прво затоа што има талент за музика огромен...и пее и прекрасно свири...веќе 6г.во нижо музичко оди...
    Уште на крајот на минатата година најавуваше оти солфежот и е напорен и поради негоб сака да се отпише...има 2часа солфеж а само 40мин.инструмент...плус училиште плус секции и јазици...многу и е..не велам не...
    Ама наставничката изигра педерски...си прашала одоколу кои деца имаст намера да продолжат во средно и тие си ги селектира а другите ез оглед колку ги бива ги размести кај други наставници под изговор оти има премногу часови...

И ќерка ми ,разбирливо,не сакка кај друг да оди...
    Со сила немам намера ништо во животот да ги терам...ама ми е криво...ептен многу..

На BearMe, Skorpija25, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.368
    Допаѓања:
    119.512
    Не, фрижидерот го чистев досега (facepalm)

На BearMe, kuc, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Neeee,kuckata def.u penzija ke odi.
    Ne ja setam ... go setav ;) (fingers) :inlove:

Spustiv nekoi 7 kg i zivi radosti sum ... idemo dalje ...
    I toa...aj :* za ubav son

На andrejko82, BearMe, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.303
    Допаѓања:
    92.089
    На CameliaMiller, BearMe, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Јадам благо8-|

На BearMe, kuc, marlonbrando69 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Прво да ве почестам за на Константин роденденот, едвај се убедивме да оди на училиште, роденден му било, требало да има деј оф од училиште.(facepalm):lol:

334DE286-AE93-4BB3-8639-37EFA1FCD991.jpeg DCA18D55-BAAB-4380-8891-56D1DFD228B3.jpeg 6CE93E8B-8F05-4284-8F07-A88FC866C20F.jpeg

Дечково ми прави 6 години, не ми се верува како лета времето, ми се чини како вчера да го родив, леле додека да се свртам сите тројца ќе бидат пораснати, си ги сакам на оваа возраст, уште дозволуваат да ги гњавам кога сакам а се доволно самостојни да не се лепенки за мене, уште газови да не морав да бришам и супер ќе беше.:rofl:

И мене ми е жал за на @WORRIED.BT ќеркичката, знам тука со каква љубов ни ги опишуваше концертите, е тоа е оно што не ми се допаѓа во Мк, не се подржуваат децата со вистински талент туку се форсираат мамини, татини деца.

На брат ми дека ептен интелигентен се роди ( уште не знаеме на кого, јас го зезам дека го нашле пред врата:rofl:) целото образование му беше прилагодено според неговите потреби, ем да учи ама и да си биде и дете, никој не го интересираше родителите кој му се, гледаа само нему што му беше потребно.

Во Мк и тоа не ми се допаѓа што и да дава нешто државата треба низ триста круга на пеколот да поминеш пред да го добиеш.:sweat:
    Овде за бејби бонусот што беше $7000 потполуваш формулар додека си во болница, наредниот ден парите ти се на сметка, исто и за извод од родените, во болница се потполнува и ти стига дома за ден, два, нема метлеење по институции, триста документации, брзо и ефикасно.
    Е сега пред три години го укинаа овој бонус, превише млади раѓаа само ради парите а не водеа сметка после за децата, па и муслимани милион со по милион деца и го укинаа, ја исцицаа државата.:wasntme:
    Редовниот детски додаток си стига на две недели по $200 од дете, од кога се родени ништо не сум однела, нит некој ми побарал плус нешто од документи, тоа само ако смениш презиме или адреса треба да ги ажурираш податоците онлајн.
    Тие со помали приходи малку повеќе земаат, тие со повеќе, помалку, ако имаш над $300.000 приходи ништо не земаш, не ни бараат тие.
    Јас за децата парите што ги дава државата ги вадам од кај мене од сметка и им ставам кај нив на книшки, додаваме и плус од нас па додека да направат 18 години ќе имаат солидна сум на кеш на сметка, дали за образование, дали за куќа, за шетање, нивни пари, нивен избор како ќе ги трошаат.:)

@Yowannty од кога спомна колку се суеверни Грците се загледав во нив и вистина бре сите до еден што се вработени во болницата носат плаво око на нив, две имаат нараквица со сто плави очи на нив, се умрев од смеа, досега не сум ги ни забележала.:lol:
    #подвлијаниенафемина:rofl:

@PUPICA :$:$
    Кога и да му кажев на татко ми дека ме фалите за македонскиот јазик се дуваше како паун и сега го фатив телефонот да му кажам ама нема на кој веќе, многу беше горд на тоа дека двајцата со брат ми сме писмени на македонски, внук ми постариот исто чита и пишува, помалите внуци и Матео на пола пат ги остави, сега брат ми ги учи.:)

На Val-Dim, mira.mira, x.Daisy.x и 37 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    137.385
    Добро утроооо

Убав празничен (неработен) ден на сите.

На BearMe, Skorpija25, Alishan30 и 18 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    154.665
    Среќен роденден на дечкото Битерка, најсреќен да е :party:
    Колку пати сум си помислила колку добар стандард имаат некоои земји што многу млади после завршено средно, колеџ си прават пауза од година и го вртат цел свет, што убаво им се таложат парички од бебиња за вакви работи.
    Добро утро, вчера паднав во несвест со децава накај 10. План за денес нема, а и не ми се оди баш некаде. Ќе се седи по домче :)

На BearMe, Sesil, Alishan30 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Среќен роденден на Константин @bittersweet , голем да расте и да ве радува секогаш :inlove: Се сеќавам кога се породи со него, бев активна тогаш на форумот, леле стварно лета времево :worried:

Кога сме кај надомест за деца, вчера дознав дека за второ дете еднократниот надомест во државава бил 20.000 денари :o Вистина ова? За првото не ми ги исплатија тие мочани 5.000, ама за второво богами ќе ми платат :D

Среќен празник инаку, да сте ми живи и здрави :f::d:

Морам да одам да ја симнам бебка во двор, сака да ровари со кучето, а овој па ни лае под тераса дека не’ гледа. Ја вика бе, ќе си пукнам :D

На 24.07, Love 83, BearMe и 22 други им се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.368
    Допаѓања:
    119.512
    @bittersweet среќен роденден на дечкото. Секогаш да ве прави среќни и горди :inlove:
    Јас кога бев мала се нервирав ако роденденот ми беше во сабота или недела, затоа што другарчињата немаше да ги частам со бомбона на денот на роденденот :rofl:

На BearMe, V.odolija, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.443
    Допаѓања:
    143.609
    Ај добро утро.
    Кафе не ставам, не е добра комбинација со стомачен вирус.

Па и не е лош вирусот. До сега -2 кг :D
    Вчера на пеколот имав температура, затварав прозори и се покривав со ќебе. Среќа сама бев, ќе се загрижеа домашните за моето ментално здравје :D

@bittersweet среќен нека му е на Константин роденденот!

На 24.07, Viktorijaaa5, BearMe и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.