1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Бевме до пазар со мм и изнакупив овошје и зеленчук и ќесите му ги дадов нормално тој да ги носи. И ми вели: ја знаеш онаа товарено магаре ништо не осеќа, хахаха се умрев од смеење по пат до дома, до душа на 10 мин. сме од Зелен пазар ама затоа па му го направив омиленото ручече и плус пита од вишни, а гравот се крчка за утре...

2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    @do-re-mi Една тајна ќе ти кажам. Јас ако направам пита и ако те удрам по глава сигурно 24 часа нема да се освестиш.:sweat:
    Мама ја правеше:^) не ќе да ме биде за кујна. Повеќе упражњавам купатило и се останато, ама кујна јок.
    Како ѓавол од лук бегам. Инаку да ви кажам нешто друго.
    Знаете ли колку мразам да мијам тавчиња и тенџериња?:envy:
    Абе не купувам машина за садови за инат. Која машина кога тоа тавите мораш да ги стругаш, дур да ги плакнам за во машина јас ќе ги измијам. Што не измислат некоја со рибачка четка внатре.
    Затоа стоп за машините за садови.

На SV1911, do-re-mi, Cka и 2 други им се допаѓа ова.
  3. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Еј и мене ми се смрт тавчињата и тенџерињата, ама да ти кажам право помалку време, а и струја се троши ако имаш машина, проверено, а и немаш кавги по дома само јас ги мијам садовите, дај барем еднаш ти одмени ме!

На Annath, bittersweet, WORRIED.BT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.774
    Допаѓања:
    88.316
    Офф топик ќе сум ама морам да ви кажам посилно е од мене :D
    Не сум ни околу ни преку 40 ама ве читам од А до Ш :$
    Ве обожавам сите овде и за мене вие сте жени за пример :) :*
    Ви ветувам дека оваа ми е прво и последно мислење овде иако некогаш добивам желба да ве исцитирам или да ви одговорам во нешто ,сепак оваа е ваша темичка и затоа уживајте,јас пак ќе ве надгледувам да си знаете :lol:

На mal.ecka, Mama25, Artemission и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Наполнивте тоа мешињата и сега спиете гарант.:?: Или некоја од вас ја слуша свекрвата кај која што е на ручек. Ама сум:devil: :D

На Sky-butterfly и tessie им се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Далерон те читам и се смеам наглас. Ете и од мене поддршка за петиција против машините за садови :rofl:
    додека не измислат една со рибаќа четка внатре не купувам :rofl:
    Јас цел Божји ден денес те пуштам машина за алишта, те едно во машина за сушење, едни на сушарата, и уште не завршив.
    Ефтина струја де :D
    и плус други обврски и ете кажав ручек не правам. Не можам.
    Ми се јадат ќебапи со денови, ете тоа ќе порачам. 8-|

И морам да ви кажам дека веќе неколку пати го отварам форумот, ја барам темава, читам и се исклучувам.
    една тема - цел форум за мене ( добро , лажам, скоро :lol:)

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Жемски ама сте досадни, рано е за мечкин сон да ве фаќа.
    Мецано @Teodora* стани мор! Ако не се надуфташ до 19,00 срам да ти е.
    Ако, вие вечер ќе се расприкажете, а јас ќе се паркирам у кревет во девет

На Teodora* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    @bucimir сакав и прееска да пишам, па еве сега, ти ли оно имаше двегодишнак?Мене ме имаат порано тешено кога се жалев за неспиењето, дека од две години ќе почне да спие убаво. Ама јок.
    Дури некој месец пред три години (а сега е три години и еден месец) почна да спие нормално и цврсто.
    Така и ти уште малку издржи ;)
    Ако ништо, во пубертет ќе нема да може да ги разбудиме :rofl:
    Ќе видам сега друго бебе кога ќе дојде ќе бидам ли вака оптимистична :rofl:

Туку да ви кажам, син ми пред некој ден ми вика: јас сакам да сум доктор! Јас сум доктор!
    И јас фино лепо отидов, му купив тие детски докторски инструменти и детето по цели денови ме прегледува, ми мери температура, дава сируп, вади крв... Абе личен доктор си имам јас, љуби га мајка :P

Ете се расприкажав :)

На SV1911, bittersweet, bucimir и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    Јас имам машина за миење и сушење и тие ми се најголемите потрошувачи за струја.Знаат да ја набилдат сметката за струја...а друга работа е што мора се убаво да премиеш пред да ставиш во машина.И не ми тоа проблем туку ете таа пуста сметка која гледам да ја намалам.Единствено на што не штедам е машината за алишта.Бидејки одржувам 3 куќи што се вели,мојата на мајка ми и свекрва ми.Мојата тераса е најполна.За мене е празник кога е празна.Затоа ако може еден паричен фонд за сметката за струја да можам да перам и сушам без гајле.:D
    Ние ручавме се разбира во некомплетен состав,ама децава не можат да го чекаат овој,кој најверојатно ќе биде со некого на пиво,ќе прави муабет за некоја работа,на некое место.И никогаш не можам да соберам се наеднаш да се знае што е и како е.
    Цел ден ме лупа главата ,за инает не пијам апчиња до сега ама изгледа ќе морам,станува неиздржливо.Падната сум од нога и во вакви момети се колнам што сум женско и домаќинка.

На NoellePage и bittersweet им се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Ќе те лупа главата после толку Вишњовача, па и виски измеша:rofl:. Ехеее вие ручавте ние и се навечеравме, абе денес сум царица-магарица. Малава јуфки направи сега, а јас само садови измив денес и ништо друго.
    Утре за на работа ќе си облечам од оние кошулкине за недомаќинки, како низ “гз што се извадени.
    Нејќам бе да се дегаражирам сеа со пеглање!!^_^

На Teodora* и bittersweet им се допаѓа ова.
  11. bucimir

bucimir Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    65
    @Sky-butterfly e браво! конечно некој директно од терен да кажи, а не мајка ми .... заборавила жената ај, ќе прам календар и ќе шкрткам , и ќе држам среќа ☺Мајка ми ...зарек да не фатил, на лошо место креветчето да не било, дали сум го измила со крстена вода -- како стана баба одма почна со бабини деветтини ој ќе пишев уште ама синчево сакавда го бркам со ќеса ос пазарење....шушка бе девојки, и бега а јас купувај играчки ....тууууу бре будала што сум

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    64.754
    Јас си се заереков што би рекле старине жени, оние ептен старине, не оние околу и над 40 години.:rofl:

Се изнаспав за сите пари ама сеа децава за ич пари не спијат, таман едно сум средила сум успала, другото станува, тоа сум го средила, третото станува и така во зачаран круг.
    Не знам што им стана, ај малава бебе ама синчињата си спиеја, што им стана којзнае, ете да ме вратат за тоа што сум се наспала.]:)

Стрина ми на скајп ми вика урочени ти се, зами ги со крстена вода, море ги замив ама џабе е сееееее, 4.30 сабајле а јас абер од спиење немам, да му одам да му ја исполнам желбата на мм, нека му биде барем перфектен денот нему.:P

На Annath, SV1911, NoellePage и 2 други им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    Ма @Daleron не ми е од пиење...можеби ме фатила најопасната болест на Балканот-промаја.
    Не ви кажав за во петокот.Влегувам во еден бутик зјапам ,кога слушам глас на една госпоѓа-Имате ли од овој фустан бр.36.Си го облече жената излезе...што да кажам и стоеше како лиен.Па јас и не можам да се сетам дали некогаш воопшто сум носела 38.
    Ееееееј жена на мои години и висина носи 36.Од утре на диета свечено ветувам.
    @bittersweet за децата добро да спијат најважно е добро да се уморат.И секој ден во исто време да спијат.Ако си го пропуштила тоа да им го зацврстиш во главата,најдобро резервирај соба кај комшијата.:D

На bittersweet, Daleron и Serafima им се допаѓа ова.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    10347697_829315860445435_1906432402356480752_n.png

На Barbie20, Mama25, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    Ова гарантирам дека го напишал некој зајадлив маж.
    Еве малку забава-http://think.mk/2014/11/09/kakva-zhena-si-spored-mesetsot-vo-koj-si-rodena/

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Хахахах најверојатно. Ама мене и ми се допаѓа по малку. Децава од ова телефониве не можат здив да земат.
    Море и ние се из*урназивме. Не знам како можевме без телефони, па ни домашни немаше тогаш.
    Комуникација на нивоу ни беше. Ќе ви напишам еден виц малку е мрсничок.
    Решиле баба и дедо да се видат на стари години.
    Кога биле помлади се сакале ама животот ги однел на различни страни.
    Се среќаваат во парк и евоцираат спомени, кога дедово станува и и вика на бабата!
    Стани и соблечи се од половина надоле и јас ќе се соблечам.
    Бабава видела не видела се соблека, пусти мерак.
    Дедово: Ај сеа да се напупиме и двајцава да дојде некој помлад да ни го о*не, оти троа и двајцата не не бива.8-|
    Немој некој случајно да ме нарече баба!!:envy:

На bucimir му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    64.754
    @lunicka имаат ред, до 9-9.30 бањати, млекосани, приказна и на спиење туку оваа ноч, није им д`н.:D
    За уморување абе да ги пуштам нива ќе изорат, цел ден трчаат, играат.
    Деца како ќе им текне така, да не биде дека само си се жалам од децава, мачничко е ама ептен сум среќна, ми даваат сила и енергија, како ред бул, крила ми даваат.:inlove:

На Annath, SV1911, bucimir и 2 други им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    Сакам да и кажам на @vinozito1 дека се сеќавам на Дифка,Дури и сум ја пиела често.А сега никаде не сум ја сретнала.Вкусот беше некаде меѓу кафе и какао.
    Мајка ми вакво купуваше, divka.jpg

На vinozito1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.862
    Допаѓања:
    167.012
    Еве ме и мене конечно Домакинка у пм си стана у 12 наспана за сите пари ,си отидов кај пријателк ана кафе е арно ама од коа се вратив чистам чистам мислиш денес последно ке е Сега и ручечето го стокмив една перална изпружив додека чекам втора да седнам да видам вие до кај сте Ме чека и бањање на 2 мускетари и на крај јас додуша големиот сам се бања да не сум му ги видела влакната хиихих

На bucimir и Daleron им се допаѓа ова.
  20. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Не ми вади муабети не спиев :). Правев палачинки треба да вечераме :D. Девојкава отиде да шета во City mall, а јас се забављав со домакински работи :sweat: , а и читав малку ме заинтересира книгата:). Нема да бидеш само ти и јас ќе се паркирам во 9,00 во кревет доста беше за денес се потрошив и психички и физички :(

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.