Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Моиве душа даваат за вакво нешто,но и јас не сум подолу-како би го јавнала коњчево:inlove:

BearMe, kuc, dunika and 6 others like this.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

@SV1911 да се пријави за возење точак :bug:
    Вие арни? Ние мокри (poolparty)

BearMe, kuc, M&M and 16 others like this.
  3. wendy2

wendy2 Популарен член

Добро утро женски :coffee:
    Се познавате сите бе јас ве мислев за поанонимни. :D
    Јас никого не сум познала, а на форумот сум од 2012, ниту па се трудам да препознаам некоја.

Секој ник си го замислувам на свој начин, како книга кога читам.
    Некогаш кога здогледам убава жена/девојка си помислувам да не е можеби некој лик одовде. :$

Ама стварно бе, како се препознавате и јас ко Вајлдка, ништо не ми е јасно. По слики, по ситуации кои ги опишале а ви се познати..? :^)

BearMe, kuc, M&M and 18 others like this.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Имам неколку членки одовде на фб.
    За ниедна не сум зажалила што ја имам.
    Ако остварам комуникација сепак овде со лп ја барам.Баш ми беше мило пр.летоска по невремето во Гр кога добив нет и кога видов дека повеќето пораки за како сум ми се од членки одовде околку од други пријатели од реалноста .
    Ама ова што некои навистина се оддалечија сигурно има причина и искрено веќе не ми е пријатно за изгубената анонимност.

BearMe, kuc, M&M and 23 others like this.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

И јас имам доста феминки и сите си ги сакам, до една...:inlove:
    Ретко прва барам ФБ ,но се случува,и не сум зажалила,напротив...:hug:

BearMe, kuc, M&M and 16 others like this.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Здраво друштво, и јас не сум во најдобро расположение па гледам да не искажувам многу да не ширам негатива.

Избегнувам еден повик повеќе од две недели а за мое добро е и лошо си правам самата на себе,ама се плашам многу.Се плашам што ако е нешто лошо нема да можам да се справам со тоа а овде сама...
    Денеска си дадов цел дека мора да се јавам неможе да се чека и одложува повеќе.

На моменти ми е претешко кога ќе се замислам дека ниедна од 'најдобрите' другарки не е овде.
    Испаривме,далечината го направи своето се случи тоа што најмногу ме плашеше а тоа е дека ќе се заборавиме.Се заборавивме и странци сме веќе една со друга.Пред некој ден се разочарав кога видов дека една од нив и на инстаграм не ме следи (леле колку детинесто звучи оваа(facepalm)) значи скроз и сум небитна,а активна е колку што и јас и секојдневно се радувам на слики од ќерка и... ама тоа е.Оваа со социјалните мрежи можеби е глупост ама не ми е сеедно најискрено :| заборавила се и фрлила во вода

Дома мајстори па после следи генералка:| таман работно да се искористи слободниот ден да не случајно одмориме малку(facepalm) ако стасаме навреме маж вети вечера :D

Сме збореле повеќе пати кој кого познава и има по социјалните мрежи :) И јас сум од оние кои не сум којзнае колку анонимна т.е со повеќе членови сум френд на фб или се следиме на инстаграм и ќе потврдам дека не сум зажалила за ниедна.
    Една препознав и јас, цело време ми стои во предложени ама ми е незгодно да се претставам :|

Честитки на сите кои дечињата почнаа во школо или градинка лесно да им минуваат деновите :)

bittersweet, BearMe, kuc and 22 others like this.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Мразам мотори. Тоа е најнебезбедно возило што некогаш го измислил човекот.
    На ФБ немам никој од форумов. Некогаш сакам да ги имам сите, а некогаш не сакам никого.
    И јас не знам што сакам. :D :D :D Ги знам само Бошка и Жабата кои се, и толку.

8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Имав една сега се две,наскори 3:angel:
    Чадорче не зближа и си замина;(
    Никогаш нема да ја преболам девојкава.
    За сите имав поинаква слика,сите поразлични од што ги замислив.
    Неколку ги сакам од срце,како мајка,сестра....
    Мислам дека форумов не е тоа што беше баш заради тоа што едни со други се знаат/знаеме,па не се отвараме како порано.
    Пастрмка и ориз за ручек.
    Одам да дремнам до малава оти цела ноќ не спиев од што клоцаше и приплакуваше.

9. mareane

mareane Форумски идол

Е ова е голема вистина.Барем за мене.Мене во почетокот како дневник како исповедалница ми беше .И сега чат пат ,јаа сум таков отворен тип за споделување на чувства ама опишувајќи реални ситуации може погрешно да видеш сватен или несвесно некогаш да повредиш.
    А јас ќе бидам трета среќа?!:hug:

referentka, BearMe, kuc and 17 others like this.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Нема одење на ќебапчиња.
    Му се спиело на љубави.
    Вечер ќе ме носел каде сакам, само да одморел поручек малку.
    Ако, не се лутам:)
    И зелка не е лошо да сркнеме. Со сланинче:o
    Кај и да е ќе биде.
    Ај кој е гладен
    20190905_122959.jpg

11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Исто мислење имам и јас за моториве и не ги сакам ама ич.

BearMe, Dadusicka, Peco and 9 others like this.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Ај добар ден...:hug:

Ова школово, неспана ме остај.:yawn:

Немам нешто посебно за кажување... ми е мрза да дишам...

referentka, BearMe, kuc and 15 others like this.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Денеска нешто сум на раб за плачење.
    Додека идев еден чичко море дедо беше со бицикла товарена со домати одејќи му се преврте бициклата ,сите домати и др.зеленчук му се растурија .Смачкани пола од бициклата беа.А бре одев и солзи бришев кој ме виде се почуди.

Last edited: Sep 5, 2019
    kuc, BearMe, M&M and 15 others like this.
  14. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Јас на вакво чудо не се качувам не пак да се возам. :tmi: Ептен плашливка сум, а моторите ми се така небезбедни... :angel:

Во село моје секој можен стол во било кој угостителски објект е резервиран. До понеделник нема ништо слободно. АКо планирате некој да иди наваму нек не се надева ни дека кафе ќе се напие, а не пак на ручек да седни. 8-| Богат народ бе, од досада се жалат сите дека нема пари :angel:

kuc, BearMe, M&M and 17 others like this.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Мотори неќам,Вас ве сакам,само со две имам пиено кафе,ама не ми мења ништо,овде пак ми се ликовите позади никот,за мене имагинарни и совршени во мојата глава.
    Сакам скоро сите од овде да ве запознаам,ама ке изгуби смисла овдешната дружба.Така мислам.

На фб не сум воопшто активна,на инста би се следела со сите,таму имам слики од убави места повеќе од лични селфи-ња и останато.

Не знам за вас,ама мене одморот страшно ме уморува:tmi:

mal.ecka, bittersweet, kuc and 24 others like this.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Да ве поздравам од плажа додека спие малата. Шо праите?
    Ние уживаме, мада турбо сме со радозналово детуле што сака се’ да види, се’ да пипне, секое дете што ќе го види да го баци :D Ама има другарче за гњавење, детенцево што е со нас (facepalm) Среќа тоа мирно е и и’ седи додека го замара мојава :D
    Во глобала уживаме, не можам да се пожалам, едино што бебка се плаши од морето и не сака да се бања :( Само со мене влегува, јас до колена, она кај мене во раце и да ја гледа водата, ама да не и’ ги допира нозете. Тогаш и’ се радува :D Ја избањавме со плачки два три пати и веќе не ја малтретираме со сила. Битно во песокот седат по цел ден со другар и’ си играат :sun:
    Ај да пивнам едно кафе на раат :hai:

mal.ecka, bittersweet, kuc and 25 others like this.
  17. kockichka

kockichka Популарен член

Малку ви љубоморам што сте си толку блиски. Не од онаа завидливата љубомора, туку од онаа восхитувачката. Јас не знам никого од форумов. Бар не знам дека знам.

И јас не сакам мотори.
    Ме има згазено мотор во прво одделение во школски двор и 6 месеци си седев дома. Да не ве згадувам со описи на сѐ што ми беше физички како последица на несреќата, среќа сега имам само една лузна на нога како римајндер, друго ништо, а не беше наивно. Може некој ќе ме препознае од генерацијата од моето основно (ќе се опседнам со препознавањево сега :)), сигурно на тие деца што биле сведоци им била поголема траума. Обично не зборувам за ова, ама ете ми дојде.

Одам да си купам за јадење. Втор доручек - бранч :D:D:D. Тоа е, апетит на 6-ка, нема бегање, мислев оваа бременост ќе имам појак карактер и ќе пазам повеќе на храна. Ама...

WildMk, kuc, BearMe and 21 others like this.
  18. happygirl

happygirl Форумски идол

Здраво на сите!

Не сакам мотори и јас, се плашам да ме возат. Дали два пати во животот се имам качено на мотор.

Денов досега беше добар, останува уште половина работа да се заврши после. Ако испадне позитивно, супер ќе биде. Имам трема како пред испит, а не би требало да е така.

Видов СВ дека пиша, баш ми е мило :) Не можам да те тагирам, прими поздрав! Не си веќе во Пакистан по муабетот? :)

Сте збореле за пријателства по социјалните мрежи... Се знам само со една феминка, ја имам на ФБ, а се имаме и видено кога ни дозволуваат можностите дека од различни градови сме. Многу ми е мило што ја запознав и лично, прекрасен човек е :*

Сега се сетив, уште една членка имам на ФБ, понекогаш си пишуваме, ама таа не е толку активна на форумов.

Не би ми сметало да се запознаам со уште некоја, само не знам како се препознавате по фб :) Ги паметите ли комбинациите од модни критики па после ги препознавате? Јас тоа ич не гледам на пример :) А можеби и сум мутава за тие работи, што знам..

bittersweet, kuc, referentka and 16 others like this.
  19. kockichka

kockichka Популарен член

Врсничката на твојата од вода не можевме да ја извадиме, на крај се откажавме од намерата и ставивме чадор во вода, за да не изгори. Ама па не сакаше да застане на песок, а не па да си игра во него. Исклучок правеше во врска со песокот што сакаше да го пробува неколку пати, случајно да не сменил вкус од претходниот пат. :clap::rofl::worried:

На здравје кафето и пушти некое сликче од море, да ни дојде душичето на место и на нас.

Majuska83, BearMe, TeddyGrey and 14 others like this.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ууу, кај бевте бе да кажете дека печени пиперки со урда му е мајката, не пржени:))) Втор пат правам. И пресупер се. Само, ќе треба несолена урда да побарам. Оваа осоговскава нај ми се свиѓа, али па пресолена ми е. Иначе, сабајлево права есен ми се виде. Лисја испопаѓани по цела патека, поддувнува свежо ветре..небо сиво, сивичко:))) синоќа дури и со ќебе се покрив:))) се разбудив у ниедно време и си викам, ќе се затуткам сега и хрк, хрк..ко бебе се унесов:D
    Иначе, новото Семе синапово на фб, не знам дал го следите..Оз зона или така некако:))) ако не го, да си го следите.:smirk:

Thread Status:
Not open for further replies.