Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.362
    Допаѓања:
    278.896
    Да се пријавам "секташки" едни да не ми пишете минус.
    Сите болни деца да оздрават шти поскоро.
    Моиве не се болни ама си имаме други маки :whew:,со денови стан бараме ,овој се издрал овој далеку на една овој на друга овој стар мебел оној голем, овој мал...Да се само мои ќе ги истепам олкави големи...Мислев мојата е комплицирана ама какви деца има златна е мојава.

На Ygritte, Val-Dim, lunicka и 21 други им се допаѓа ова.
  2. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    11.952
    И јас имам болен дома. |(
    Веќе втор ден, грлото го боли. Само ќути и ме нервира. Единствено што прозборува е дека ќе умрел. И како баш него му се погодило сега да настине, јас не сум знаела како му е...:)
    Настинал од отворена врата на спиење.
    И оттогаш две вечери спиеме со затворена врата на спална - луѓе умрев! Како сауна е собата ако не е отворена, врата или прозор, се гушам навечер.
    Синоќа два пати станав да излезам на тераса на свеж воздух, цела бев препотена.
    Вечер пак истото ме чека, се мислам дали да си легнам во другата соба.

П.С. @mareane има група на фејсбук за издавање станови, се вика ,,Цимер, дека си бе цимер", таму најмногу избор има. Јас од таму си наоѓав станови додека бев студентка, обично крај на септември/октомври се наоѓаа поубави станови а поефтини.
    Сега баш дека е екот на студенти, ставаат високи кирии за станови со мебел од времето на Тито. Ако не ви се брза причекајте.

На M&M, boomsleng, BearMe и 18 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.362
    Допаѓања:
    278.896
    Знам ,и од таму гледаме.Навистина е така цени до плафон внатре ужас.Ама како да чекаме од 1.10 почнуваат кај ќе одат?
    Веќе сите поевтините се изнајмени сега од 300 евра нагоре се останати.

На M&M, boomsleng, BearMe и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Од мое искуство со цимерки, многу ама ептен многу треба да се внимава. Кај со факултет ќе кинеш живци па и цимерките ли да те нервираат. А има многу тешки карактери, неподносливи, фрикови, од далеку вака фини, абе ангелчиња, ама одблиско :worried: коа ќе пуштат тоа роговите, олеле мајко. Па се нив им смета, се нив нешто не им е погодено.
    Една не тераше комплет филџани за кафе да купуваме јер не бивало со распар, чистење строго со скапи сретства јер тие најубаво чистат, коа она немаше пари ние ја чекавме да си го покрие нејзиниот дел, коа ние немавме она се лутеше со денови јер каква е таа неодговорност да се нема заштедено за сретства за хигиена. Ако некој употребеше нејзина штипка после откачени си ги наоѓаше алиштата, нејзе коа и требаше нешто ние бевме цимерки, во заедница и требаше да си помагаме. ]:)

На bittersweet, M&M, boomsleng и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Знаете што правам-читам стари теми од основањето на фемина:D
    Од самиот старт, си заследив многу членки и се потсетив на многу кои ги читав и ден денес ги читам:$се засрамив колку сум била детинеста кога се прочитав.

@bittersweet налетав на мислење кога си се пофалила за раѓањето на Матео:inlove: налетав на @LivingGlam , na @Lilit , на @Shelea, @marama, @Doozy :inlove: и многу убаво ми дојде, некои ги проверив-не се веќе активни;( @TeddyGrey ма, сум те знаела и тогаш:inlove:
    Некоја меланхолија ме фатила, вечерва]:)

На Val-Dim, Lilit, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.362
    Допаѓања:
    278.896
    Во право си демек овие се знаеја од средно,ама од старт се гледа дека тешко ќе биде.
    Јас со цимерката се запознав таму ,4 години бевме заедно во меѓувреме идеа и други и не сме имале некоја мака.Со таа и ден денес сме неразделни.Ама сег овие нетолерантни,размазени,незнам искрено страв ме фаќа,кај со учењето што велиш па ова плус.:(
    Мали деца мали маки големи деца големи маки..Се повеќе сваќам што сакале да кажат постарите.:!:

На Ygritte, M&M, boomsleng и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.297
    Допаѓања:
    92.028
    @mareane ќе најдат сигурно ама нервозите нема да се смират колку и да ти кажувам да не се нервираш.
    На улица нема да бидат и да е подалеку ќе најдат.Прва година ќе им е ќе бидат изгубени и не значи дека ќе останат сите заедно како што се сега.Ќе запознаат колешки пријателки ќе се снајдат уште поубаво.
    Не треба и да гледаат толку дали мебелот е стар битно е да е чисто а како дома што ни е средено баш и неможе да се најде :|
    Мој совет да си бара права исто толку колку што бараат и другите да се буни и да не попушта,ќе мора да гледа за себе прво.
    Колку и да звучи себично ама така е најубаво.
    Извини и ти, сето оваа сигурно го знаеш ама си кажав и јас :tmi:

На bittersweet, M&M, boomsleng и 17 други им се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    24.305
    Вистина е, повели на Тиквешки Гроздобер викендов и ќе се увериш :)
    Среден е градов, многу се работи насекаде. Е сега од кај идат средствата и кои фирми се ангажирани не ми е ни битно искрено. Важно резултати се гледаат на секој чекор, и најголем дел од граѓаните се задоволни. Уште уличните кучиња да ги среди градоначалникот и супер ќе биде се :)

Втората половина од денот помина средно добро. Почнувам со работа на 1ви октомври, ќе поседам дома со бебо уште некоја недела.
    Ама искрено се надевам дека ќе најдам друга работа во меѓувреме. Уште не сум почната назад, а веднаш ми кажаа како треба и како не треба. Штом се осудија да ми се мешаат во доењето на моето бебе, нема потреба натака да кажувам... Главата ме фркна уште одма штом излегов од канцеларијата.

Ајде белки ќе се отвори некоја друга врата за мене.

За чувства према другар, имам осетено како е. Долги години бевме школски и другари од исто друштво, и потајно имав чувства кон него, ама никогаш не му кажав. А се споделуваше со мене, за женски негови, проблеми итн. Е кога ми помина 'меракот' мене, направивме глупост на пијано и после беше збогум другарство.
    Не сум го видела со години сега, се исели од Мк.

На bittersweet, M&M, boomsleng и 19 други им се допаѓа ова.
  9. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Добро Ви утро
    тејк а брејк, иако уште не сме го започнале денот
    6A4A8588.jpg
    Се наспав како мече :D но ми треба, викендов работен ќе ми е. Имајте убав викенд мили друшки :)

Темата
    Не сум имал такво искуство, ниту на пијано ниту на трезно :D

На boomsleng, BearMe, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Исто(fingers)
    Добро утро!
    Компир се вари,салата со кромид ќе биде за доручек.
    Ќе врни???

На M&M, boomsleng, BearMe и 18 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    добро утро народе...:hai:
    уште кога ми најави шефот два слободни дена, знаев дека нешто нема да биде како што треба... или дека марфи ќе се замеша...
    И се замеша...па така денов а може и утрешниот ќе ги потрошам со колата кај мајстор...(facepalm)
    Ама тоа не е причина да не ужувам во второто кафе...
    IMG_20190906_081032.jpg

На Ygritte, Majuska83, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    D.utro i od mene :)
    20190906_082421.jpg

На Ygritte, Majuska83, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.386
    Допаѓања:
    262.037
    ^со хеланките си? :)

На M&M, boomsleng, BearMe и 14 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.937
    Утро.
    Ви кажував дека маш ми го удави телот у вода нели? Демек нов да земам ама ми велат тек декември. На раб сум да се опрчам кеш за некој или да си чекам.. А ич не сум љубител на фрлање пари за тел..
    Сега на шнајдер чекам, еден фстан многу ме гушеше па конечно најдов време да го донесам. Демек и до чевлар ќе одев ама штиклите дома останаа.
    А и за на јакнар сум. Од 2 јакни и 2те со расипан патент на маш. Јбг, стомакот безосетно му отиде у предност :D
    Обврски куп а време кнап.
    Се мислам да го продолжам одморот а знам ќе сакам зимување и ќе немам денови доволно.. До понеделник ќе се одлучам..
    Ај.. Да видам шнајдерката до кај е. Цркам за второ кафе..
    Вие арни

П. С Шо е ова машко кафе, па дури и две по ред денес (fingers)

На boomsleng, BearMe, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    FB_IMG_1567494580892.jpg

Добро утро девојчици и понекое момче.
    Петак, дан за метак. Ова сериозно прозвуче. Ама така се осеќам. Изморено, малаксано, настинато. А може и вирус е, што знам.
    37.4 температура уште од рано сабајле. Кај ќе ми е крајот денес, не знам. Најавија и дождови. Полека но сигурно почнувам да кашлам ко куче.
    Еве и цимерот ми пиша да сум пуштела парно, и на него му е ладно значи. Ноќеска 9 степени било.

За темата, од моја страна немам доживеано такво нешто. Другар го осеќам како брат и никогаш на ум не ми дошло да помислам такво нешто. Но од други, имам доживеано повеќе пати. Ама тоа е...

На bittersweet, dunika, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  16. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    11.952
    А кога носите кола на поправка седите таму цело време? Мене секојпат ми закажуваат во работно време па ја оставам. А после ме јаде мисла ама што и да дремам таму ништо не разбирам.

Јас повторно ненаспана сабјлево... Кажувајте лек за несоница.
    Не ми се приспива навечер, седам до касно, а рано станувам. Па и тие неколку саати што ги спијам сум полу-будна.
    Едвај ги прикрив подочнаците сабајлево и 3 слоја коректор не помага.

На boomsleng, BearMe, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  17. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Секое утро станувам со помислата,, едвај чекам да се вработам,,. Ќе ги видам тие мали очи како ме гледаат, ми чепка по нос, очи, корне коса ја тргам помислата и уживам со неа.

Ги мразам малите градови. Во мал град живеам, нема ништо. Никакви работилници, никакви едукации за возрасните.
    Ок,зумба мумба сигурно има, но зборувам за мотивациони работилници, предавања. Ништо, зошто да има?
    Тук там некоја, поетска вечер, на која се двајца без тројца. Немам многу време да пишувам, да користам прилика додека спие малата да зачистам.

Се надевам мм ќе го убедам да тркниме до гроздобер, пошо опдеднат е со работење низ дома.
    Имајте убав петочен ден :*

На Val-Dim, bittersweet, doubleg и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.057
    Здраво, како сте? Јас добар. Кафе не ставам, многу кафиња сте испиле од сабајле. :D
    Ја имам обратен проблем од несоница. Цело време сум „заспан“, не можам да се освестам, ништо не помага, ни кафе, ни бутур. Досадно ми е, немам што да правам, а немам доволно време да го направам тоа. Ако не ме разбравте што сакав да кажам, бидете без гајле, и јас не знам што сакам.
    Каде е тој психијатарот?

На Val-Dim, bittersweet, dunika и 24 други им се допаѓа ова.
  19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Од море ве читам....8)

Со помин на дечињата... нема потешко за една мајка...

На Val-Dim, bittersweet, dunika и 25 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Добар дееен :hug:

Ама сте се распишале, пу-пу машала.
    Таман занимација ќе имам неколку саати :D

На M&M, boomsleng, BearMe и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.