Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.623
    Леле бе какво е :inlove: , нека му е среќен роденденот бебе од годинка :) . Кажи ми во стан го чувате? Кога бев мала донесоа моите зајче ама направи лом дома и многу мирисаше па мораа да го дадат. Во двор е сигурно полесно.
    Летна денов, ама кога ќе ми текне дека сме уште 2 дена дома :dance::dance::dance:
    Шо убо ми е домче, па и залади малку за мерак. Фамилијарни активности по сабајле, ручече во локално кафанче и тегнење цело попладне дома. Утре да се зачисти задутре ншто посебно :)
    Малово денес се ресетира, иако е на терапија поради што ми е многу мака, ама важно е весела и бесна, се пушти на најако денес.
    @Cka твојата поарна е?
    За греење да се изјаснам, цел живот на градско, не знам за поинаку, навикната сум секаде да ми е толко, најстрашно ми е кога одам кај некој во куќа на гости и ќе влезам во мраз купатило, можеш да се залепиш на шоља од ладно :worried:. Парно си е парно, не знам колку е финансиски исплатливо не сме седнале математика да правиме.

На bittersweet, kuc, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.358
    Допаѓања:
    278.866
    За нас по провинција и со скромни примања дрвата се сеуште најекономичен начин на греење.А најтежок .На 5 спрат без ливт да ги тегнеш за парно на дрва...Па почна и тешко достапни да се...

На kuc, Sexybaby86, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  3. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Реков ќе одам на гроздобер, ама мм уморен.
    Утре од колку е карневалот? @Sesil @happygirl
    Може да дојдиме, во гужва да е малата малку да се порадува. А мајка кој а *** дека сака вечерта да оде.
    Маж ми деее.
    Споделете бе Розга како пее.
    Јас легнувам, денес не бев нешто посебно продуктивна.
    Добра ноќ на сите. :*

На TeddyGrey, kuc, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.443
    Допаѓања:
    18.693
    Море гостиве активни денеска:D
    Саботно расположење8) 20190907_234315.jpg 20190907_234259.jpg

На mira.mira, TeddyGrey, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.051
    Прееска напишав...
    Сега... Добра вечер друштво :f:
    Прочитав три дена наназад :tmi:

За греењето во зима... Дома се грееме на централно парно греење. Нема ништо поубаво!
    Не се замараш со вклучи - исклучи, со вреќи, цепење дрва и останати активности. Стануваш сабајле и секаде ти е топло... Проблем е единствено високата цена, поготово за потрошувачите во куќи. Пред некоја година со мм правевме пресметки и со „виша математика“ дојдовме до заклучок дека со што и да се грееме цената на греењето ке ни биде плус-минус идентична, многу квадрати - многу парички, па така си останавме на БЕГ греење. И среќа што се приватизира Топлификација, пред да дојдат БЕГ сметките беа повисоки, а греењето беше катастрофа :tmi:

За штедењето... Штедам струја, готвам на плин, варење, пржење се на плин, рерна скоро секогаш на евтина струја. Перални, бојлер, пеглање исто така на евтина струја. И сијалици штедливи секаде имам ставено!
    Мм ми вика не претерувај, 10 денари нема да те збогатат. Ама 10, 10, 10... вирче :!:
    Штедам и на гардероба... ненамерно ама штедам! Од што си мислам дека ништо не ми фали во плакарот во последно време само обувки купувам... Тоа оти пешак, па си мислам што би правела ако немам доволно чевли за да ме однесат каде што треба! И така, секое излегување јас само со кутии од чевли се враќам дома... иии штедам на гардероба :D
    Иии, дааа, пред некој ден си купив прекрасна свечена, свадбарска хаљина за смешно евтина цена. Не дека ми беше неопходна, но за таа цена знам дека нема да најдам кога ке ми треба! И така штедам :)

За препознавањето... ФБ немам, не ни планирам да имам, што значи ниедна од Вас не можам да препознаам. Една девојка од темава препознав по муабетите тука, од исто маало сме... Ви пишав еднаш дека и се претставив со овдешното име, но кога ја сретнав по втор пат ме гледаше некако како да се прашува „што ми зборува оваа“, паа толку ке биде од мене :nod:
    Друга девојка ми е комшика, таа ме откри по муабетите што ги вртевме на +/- 40... Живееме многу блиску, една улица не дели, но сеуште не сме се сретнале. А, баш би сакала едно кафе да испиеме :)
    @referentka :coffee:

За мене... Ништо ново :tmi:
    Работа од понеделник до петок од 8-16, потоа дома се „занимавам“ со сите активности на кои што не им се гледа крајот, се вртам во круг - пери, пеглај, чисти, готви... и пак од ново!
    Релаксација ми се моментите резервирани за кафе со другарки, негувањето на цвеќињата во дворчето дома, читањето книги и доолгите муабети на вибер :inlove:

Иии, да... приметив дека не сум единствената што не е редовна на темава :!:
    Фалат многу... Ако почнам да ги означувам сигурно ке заборавам некоја па ке ми биде криво :)

@Dadusicka @Milobebence со среќа, да Ви се остварат плановите и желбите :hug:

@stetoskop пред некој ден бев во твојот град... Не знам дали си прочитала, имам пишувано на темава дека од тој град имам убави спомени од младоста. Прошетав „у чаршију“ :coffee: :pizza: :d:
    Се држите, сеуште сте топ :)

Уште ке пишував, ама знам дека кога ке видите голем текст го скокате :^) :rofl:
    Ве гушкам сите :hug:

ПС @Peco утре Монца е на репертоар :)

Последна измена: 8 септември 2019
    На petunija77, Espadrila, TeddyGrey и 25 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.623
    Фалеше @Val-Dim, многу ми се позитивни твоите постови, така некако убаво на душа ми иде кога те читам :)
    Некако замре темава, не се пишува многу, некако нагло снема еден куп луѓе, можеби е само затишје пред бура, па кога ќе стегнете некоја журка :rock:, а јас гарант ќе спијам тогаш :rofl:
    Штедење, хм, не сум трошаџика ич, ама од друга страна мислам дека не знам да штедам, не знам во смисла дека не можам да седнам да направам распоред на буџет па да се водам по тоа. Не трошам на гардероба, на излагање уште помалку, гледам и јас да пуштам машини на ефтина, пазарам во Кам повеќе од други маркети, а пари пак летаат ко луди. Најмногу ни одат по маркети, пазар, на сметки и на одмори. За одмор на моменти се нервирам кога ќе потрошиме повеќе од што сме мислеле ама па што вика мм за џабе ли работиме, тоа ќе ни остане. За децава трошоците се во преден план нормално, мада се мали знам дека допрва не чека.
    Изгледав филмче, и тоа е успех. Ај да спијам сега. Добра ноќ :hai:

На bittersweet, TeddyGrey, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.051
    За журка не е проблем... Јас сум спремна :)
    Female_Mesmer_Dance.gif
    Ако спиеш ке ти заѕвониме... Ма нее, @Peco ке пушти музиче до даска па ке не слушнеш :)
    Навистина многу другаЧки фалат... @CameliaMiller @ph.orhideja @Annath @joy1 @green.eyes @VladeMila @JuLleE @Petar80 @..., а за сваќата @sanjaeva што никаде ја нема да не правиме муабет :)
    Се надевам со наближувањето на петиот роденден на +/- 40 ке се комплетираме :party:
    Еве и јас можеби ке се вратам во форма :makeup:

На CameliaMiller, kuc, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Чек се објаснам .... Не сакам ни јас гужва, си стојам на страна, последна, ако се создаде гужва бегам уште поназад ама претераа со масите и шаторите. Oд шаторите не им се гледа ништо на луѓето. Во ред е штандови и маси да има, мора од некаде да се соберат приходи за манифестацијата, но не во ред да се ограничува просторот и првите редови да бидат резервирани за тие што имаат повеќе пари или поголема желба за пиење.

Од 12 е.
    Убаво си испеа Розга. Само не ми е јасно, не само за неа ова, сите пеачи и политичари го праат, зошто се дерат на микрофонот коа и онака се озвучени? |( :?: :angel:

На bittersweet, kuc, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.718
    Допаѓања:
    24.278
    @LoveHope карневалот утре е од 12ч.
    Розга слабо некако, не направи баш некоја атмосфера. Имаше народ на плоштадот, се симнав и јас, друштвото на мм имаа маса долу, па ај да се вмешам во народ и гужва малку. Ама не ми се допадна нешто посебно. Можеби оти не и ги знам песните и не ја слушам, што знам. Антонија и Леб и Сол од дома ги слушав, уште имавме гости за роденденот на мм.
    Фала за честитките инаку :*

Очекувам утре вечер на Чолиќ да има многу повеќе народ, и повесело да е :)

На kuc, Sexybaby86, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Друшки јас најубаво си поминав на Розга, ја обожавам:inlove: :inlove:
    Скокав, играв, пеев на цел глас.
    Сите песни од збор до збор и ги знам. Омилена пејачка ми е:dance:
    И не се качив на зграда, не беше гужва колку за Цеца туку долу на плоштад си стоевме. Ја изнаснимав:?: @Sesil @happygirl не ве видов8-| @LoveHope да кажеше ќе те земевме со нас:party:
    Утре ќе биде повеќе гужва, и утре ќе скокам и пеам. Здравко исто ми е омилен:inlove:
    Си подпевнувам сеуште, само што се прибравме дома.
    Добра ноќ имајте:hai:

Утре @Peco ѕвони за да ме разбудиш кај 11ч(waiting)

@Val-Dim со мајка ми си генерација, а јас многу те сакам:hug: :bow: :hug:

На mira.mira, petunija77, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    107.422
    Во стан го чуваме не мириси воопшто додека беше помало имавме проблем со мокрењето е тоа мириса непријатно ептен а оно знаеше да направи беља на кревет ,перница ,тепих сега не сега знае каде треба да оди секој ден му го чистиме вц пелевината и не мириса вооошто.
    Многу мило домашна милениче мило тивко нежно е сега за со многу мали деца не е зошто ако го гњават како што сакаат дечињава да си играат може да ги изгреба.
    Исто и со другите бељи грицкање на ѕид завеса и се што е дрво намали уствари има реквезити од дрво за грицкање инаку мора да грицка поради забите.

На Val-Dim, Yowannty, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    107.422
    Добро утро сонценца
    Честит нека ни е денот на независноста
    FB_IMG_1567924175085.jpg
    Пиеме со либето кафенце релаксирано кој е за повелете
    20190908_082551.jpg
    Ние по роба,ги сакам ваквите свежи утра кога градот е полу празен кога е тивко мирно и кога можеш да вдишеш свеж воздух.
    Ви посакувам убав неделен ден сонценца :sun:

На petunija77, bittersweet, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  13. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Добро Ви Утро
    од земјата на оФците и гајдите :)
    Време за кафе се нема денес, ќе биде работно.
    Поздрав до комшиките мои @happygirl @Alishan30 и ете не знаев и до @Sesil
    убав помин и вечерва :)

На Val-Dim, Dadusicka, Yowannty и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.055
    Да, ќе се гледа трка денеска. :)
    Монца е брза патека а болидите на Ферари се доста конкурентни. Од тимот на Мерцедес никогаш не се предаваат, па ќе има борба за врвот. „Лудиот Макс“ ќе стартува од последната позиција поради промена на моторот, па ќе видиме до каде ќе стигне. Јас прогнозирам четврто или петто место за Макс. Се надевам на интересна трка.

Добро утро :)

На Val-Dim, Dadusicka, Majuska83 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.933
    Утро.
    Денов почна со чај од мајчина душичка и медови и витамини.
    Дете болно пепел, уште синоќа го осетив ама се понадевав ќе е ок. Крш стана од спиење!
    Сега кога ќе го види инхалаторот има да ми го тресне од глава..
    И така
    Вие арни

На Dadusicka, Yowannty, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  16. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    FB_IMG_1565446524505.jpg По навика си се разбудив пред алармот, во 6.20. Надвор ладно, лисјата пола се на земја, прашина насекаде. И јас, нормално, почнав да кашлам деновове. Пак си се разбудив со температура.
    Добро утро.
    Кафе испиено, малку каснав, апчиња испиени, сега на арбајтен.
    Гајле им е дека е недела и е тежок празник. Или ќе работиш недела или ич нема ни да работиш :rofl:

Формула 1 немам гледано со години. Едно десетина сигурно, па може и повеќе. Прво бев за Хакинен, па после за Раиконен.
    Сега дури и не знам кои возат.

Кавадарци не сум била многу време. Треба пак да ве посетам. Исто и Охрид.

Знам и да штедам, ама и да трошам. Уствари, штедам со overtime на работа 8)
    received_562300507916196.jpeg
    Е вака се штедат пари :rofl: :wasntme:

На mira.mira, petunija77, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.055
    Кими Iceman Раиконен сеуште вози. :)

На Sexybaby86, Bozica1980, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.623
    Нема поубаво од продолжен викенд во полупразно Скипје, па уште и времево погодено, мераци. Се изначистив па малку да ја прошетам зверка.
    Среќен празник :)

На zhap4e, senjorita-v, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @Val-Dim
    И јас многу те сакам,како мајка,тебе,Луничка,Мареане,Лејла,Санјаева,така ве дожувувам.
    Него ме замисли за девојката која си ја сретнала во маркет мислам,не се сеќавам која беше,ама мислам еден позитвен лик беше,ме замисли со раекцијата.
    Со беба до 9.30спиевме.
    Цела ноќ се будеше,ја бараше баба,даде,тета,па тв,па после се успавме.
    Завртивме некое кругче,жешко печи,нит дожд нит ништо.Изгоревме.
    Одам да дремнам до малава.
    Убав ден:sun:

На bittersweet, Val-Dim, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Путер, мармалад и млеко за појадок. Сега го тегнам кафето и уживам во мирот и тишината. :sun:

@Ariel ти благодарам. Ама не си пропуштила ништо конкретно, јас не кажав кога беше свадбата од очигледни причини. :f:

Сте збореле за позајмување пари. Позајмуваме на луѓе за кои сме сигурни дека нема да ни останат должни. И поголеми суми сме позајмувале ама се до денар сме добиле назад. Сме позајмувале и ние, од истите луѓе. Некои луѓе ни се и за лошо и за арно и многу ми е драго што ги имаме за пријатели. Ова зборам и за маж ми, а и моите исто така барале и давале во заем. Должен никој не ни останал.
    Е во неколку наврати пари во заем ни барале луѓе за кои знаеме дека ке не завлечат година- две, евентуално никад нема да ни вратат. На таквите им кажуваме дека парите ни се орочени. ;)
    Кога ке му позајмам на брат ми немам душа да му ги земам назад, а секогаш ми враќа. Го размазувам до максимум. :inlove:

На тема огрев може мнооогу да се збори, јер многу фактори влијаат. Изолација и прозорци, квадратура, кон која страна е свртена собата, колку време треба да дува климата или да гори печката во зависност колку време поминувате дома итн.
    Инаку и во стан може на пелети, сум била во таков каде печката е во дневна и има радијатори во секоја соба. Скапа инвестиција ама кој е зимурлив, се исплати.

Кој е за кафе?

На referentka, senjorita-v, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.