1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Од Скопје маци..:)

2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @vitamina , мило ми е што те читам :hug: да не си мрднала од тука. Ова и за @galapce важи, да не ви доаѓаат такви луди идеи на памет веќе :) Седете си кај што сте, баш заради тоа што сте такви какви што сте. Прекрасни :hug:

Да се потпишам додека не станал малиот.
    Ме фати некој емотивен и шашав период последниве неколку дена (тој период од месецот де :$ ) па секакви глупости ми паднаа на памет. Главно во врска со малиот. И кажав на сестра ми се што ми се прврте низ глава, со 1 единствена реченица ми го дотера паметот на место. Не знам дали сум спомнала, ама ќе си кажам. Ја обожавам сестра ми, ја сакам неизмерно, нема нешто што не би направила за неа и за нејзините веќе не толку мали индијанци :) И за зетко исто, прекраснотија од човек што ми ја одржува сестричката насмеана од уво до уво скоро 20 години, и покрај сите проблеми кои им се појавија во цело тоа време :) И, баш тие 4-ца ќе ми бидат првите гости во новиот стан, за месец дена ќе дојдат, јас уште од сега бројам и шкртам денови на календарот ^_^

И јас денес ручек само за малиот правам, ние изгледа кајгана ќе јадеме :D Епа така било, пола ствари ваму, пола таму, ај оди склопи се за ручек сега да те видам (facepalm) Ај здравје од задутре друга приказна ќе биде. :)

Криво ми е, каква журка сум пропуштила синоќа :( Ама морав да присуствувам на друга журка, малиот се журкаше и забавуваше до полноќ, јас и сопругот задремавме по неколку пати додека се трудевме да го успиеме. Е после тоа ние почнавме да се журкаме :wasntme: Затоа денес очи на пола копје ми се, ама ќе се издржи некако :)

На Abrakadabra, Val-Dim, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  3. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    ПЕТРЕ Ти мене ме мачеш нон-стоп со голтањето, мислам на буквите де :lol:, едвај те читам, ама интересен си.иЛИ додаваш некоо буква.Можам и повеќе да не измачам, ама тугај нема шанси да ме разбереш.

Стопира Полицаец Струмичанец и му вели:

Возевте пребрзо документи ве молам !!

А Струмичанецот му одговара:

Еее далдисал см не см забакардисал .
    И полицаецот document's please

Така и јас и Френки, ако не стопира нинџа :rofl:
    @VladeMila Муци не и кажувај, таа не се кажува од кај е.

На Abrakadabra, bittersweet, Eli23 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.643
    Допаѓања:
    176.332
    Abe jas ne sum na dieta.
    A magla da gledam,gledam...ama ne od sto mi se jade blago,tuku što stvarno ima magla.
    Leleeee,ova za u smešni postovi ke bide,gledam jas ...i pokraj maglata,hahaha.

На mareane, Petar80, Френки Далавера и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.391
    Допаѓања:
    206.365
    Леле тоа струмичкиот... не бре, не можам да ве разберам и готово... кога одам во Струмица, по пет пати ги препрашувам да ми повторат што кажале :$ одвај се разбирам :$
    Кумовите ни се Струмичани, ама по телефон избегавам да зборам со нив, само во живо или на фејсбук.....

Иначе на роденден сум вечер, детски, на синко другарче од градинка... ич не ми се оди, не сум баш нај нај друштво денеска, ама мм ми направи услуга последниот пат кога имаше роденден, тој отиде, сега морам јас :?: среќа што е ограничено време, два часа, ќе поминат некако. Дете битно се радува :D

На VladeMila, Mrs.Bass, Abrakadabra и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Де бе, де бе досега си требала да ги разбереш зборовите, не сме до толку неразбирливи.Ако не ти е јасен некој збор пиши ми лп ке ти преведам :lol: Има некои зборови што се скратени, ама интересно е каде и да отидеш те распознават дека си струмичанец :clap:
    Инаку дека имам многу роднини Скопјани, некои зборови тие ги научија, некои ние, немам никаков проблем можам и сКопски да причам би ме разбрале.Добро повеќе тие мораа да се навикнат.Ама интересно ми е мене како зборуваат, нив ние како говораме хахахха.Доста бев струмичанка, да се правам малку Скопјанка. :makeup:
    Каде избегавте сите, а дојдам јас никој нема. :smirk:

На VladeMila, Eli23, Френки Далавера и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.391
    Допаѓања:
    206.365
    А бе вака пишано јас разбирам... ама говорно ми е тешко, особено кога брзо се збори и се поврзани зборовите :$ досега требаше да се навикнам, во право си... ќе се потрудам малку повеќе, I promise.

Никој нема, дека пет саат, сите по дома на ручек.... фамилијарни луѓе, шта ќеш :?: јас уште дремам на работа.... далеку е 18:00...

На VladeMila, Abrakadabra, Eli23 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Да станев порано денес ке отидев на забар, ама сега може кај тебе да дојдам имам 2 заба за правење.Ем ке се потрудам да те научам малку и да зборуваш.Страв ми е, може затоа и не отидов :tmi: :(:bandit:

На Френки Далавера, Annath и Petar80 им се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Јас не си го сакам дијалектот битолски, а ми бега по некој збор тука. :D
    Најубав дијалект за слушање ми е кавадаречкиот.

На VladeMila, Eli23, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    158.047
    oti be @kristina.k so mu fali na bitolskio?
    nemoj taka le ti?!:)

На VladeMila, Eli23, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.149
    jas te citirav za toa sto go pisese deka nemozes da najdes mk fond na mob i ovde na femina,za toa napisav deka ne e do tebe samo ni jas nikako da najdam :D..
    Inaku drugoto napisano za dietata i maglata mi bese za ostanatite postovi :)

Za zal nemozis da me slusas,samo mozes da citas inaku jas ke ti zborev na kavadarecki :D

На VladeMila, mareane, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 7 други им се допаѓа ова.
  12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Ни фали по некоја буква, од се си кратиме. :D

На Lady Phoenix и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.085
    А бе ако Битолчаникратат по некоја буква Дтрумичани не користат самогласки во зборуваањето тераат само со согласки па оди разбери ги

На Lady Phoenix, mareane, Френки Далавера и 6 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.643
    Допаѓања:
    176.332
    Imav jas cimerka od Strumca...
    Literaturaturen zborevme za da se razbereme.
    Picetka....e aj sega?

На kjukli, MilaP, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  15. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Хаха, муабетот денеска е тури - вади, човек не може да се исклучи да фати по дома нешто. И јас како цуцито на Френки, чекам маж ми да ме изненади нешто.
    Петре бре, како не користиме самогласки жити се, хаха, толку ли тешко се разбираме?
    Потешко и посмешно нешто од Струмичанец како се мачи да зборува литературен јазик нема. На вас ви е тешко, а да видете како ни е на нас :D

Прашува Скопјанец на Струмичанец:
    Дека за Нова година брат?
    Струмичанецот: У маалта.
    Скопјанецот:Аман бе, од каде толку пари? :D

П.С. Само пичетка да е... :D

На VladeMila, Petar80, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  16. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Го знам вицов и пак си се пресмеав. Арно што сум сама, зашто ќе си речат готова за психијатар сум. Е навистина сте смешни, во позитивна смисла:)

На VladeMila, Petar80, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  17. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Ќути Анел, јас сум од Струмица (додуша на друго место мажена, ама во душа секогаш струмичанка :D) и пак ми е смешно кога слушам струмички, посебно па некој што се труди да зборува, а не е од Струмица.
    Тоа не се учи, со тоа се раѓаш :rofl:

На VladeMila, Lady Phoenix, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Мене струмица ми е top on the world така да си знаете, нем да ви текнало овде лошо да говорите оти ќе се скараме.:!:

Околу македонскиот фонд доволно е само да се потрудите да прашате:) на сите андроид телефони во опции за тестатура се симнува македонската подршка и се селектира за да се има во телефонот, потоа доволно е на копчето "празно место" да се типне на лево за да се смене во кирилица или латиница.. мислам дека бев јасна:wasntme:

На VladeMila, Petar80, Eli23 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    ^ Опа, говорите 8-|, а не зборувате.Ма гарант си од тука.Витаминке, почнав да мислам дека и ти си ми Струмичанка.Имаш ти некои зборови што сум ги приметила кај тебе, скратени како нашиве.Фаќаш некоја жица.Па макар и преку роднини. :* Хо-хо, почнавме да се множиме (highfive) @promeneta миличка поздрав до тебе.Да ме браниш, овие ако ни се смеат за дијалектот. :* Не знаев дека си Струмичанка.
    А ти Петре шо викаш, как не користаме самогласки, ај изброј ги тиа шо ги напишах у таа реченица туК. :rofl: :rofl:

Последна измена: 22 декември 2015
    На VladeMila, Lady Phoenix, Eli23 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    ^
    Не ти кажувам не ти кажувам :P
    W la струмица :party:

На VladeMila, Lady Phoenix, Eli23 и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.