Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    измачена е и без тоа... :D
    ама ете...ми иде така понекогаш

На kuc, Sexybaby86, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ne me sfati izgleda-ako ti se pushi-zapali si,ne i krati zadovolstvo na dusata ...za cigari zboram

На kuc, Sexybaby86, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    сфаќам ма...ама изгледа само кога ми одговара...:lol:

На Sexybaby86, Tajnaotrovna, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    ^napraj si uvek da ti odgovara ... :)
    Ja pauza pravev samo 1.5meseca ,od cigari de, i ko vidov da ne biva- jovo na novo udriv ,so zalet sto se vika :emo:...
    Od nesto mora da se umre ,greota zdrava da umram :?:

На kuc, mal.ecka, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
  5. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    мене ми е седми месец... многу ретко ми доаѓа така, да ми се пали...ама ми доаѓа.

На kuc, mal.ecka, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    A imas skrieno rezerva negde,za nedaj Boze?

На kuc, Sexybaby86, Tajnaotrovna и 3 други им се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    ма сардисан сум со цигари од сите страни... :D
    и подобро така м:!:

На kuc, WORRIED.BT, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Epa disi dlaboko ondak ,nzm sto drugo da ti kazam...ustvari znam,ama da ne te nosam na dusa posle :|.
    Stom si izdrzal 7 meseca-gotov si , nema nazad vrakanje .
    Bravo :handshake:

На kuc, Dadusicka, WORRIED.BT и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.157
    Допаѓања:
    137.252
    Јас сум копија на татЕ. Помала сестра имам. :emo: Кажи им дека гатачките моќи не им се на завидно ниво :angel:

@LejlaD прво ќотек за маж ти, па продолжи према старите, кој нема да се превоспита РеПеТе нека добива додека не ја сфати лекцијата :muscle: 120квадрати за 2ца? мижи татара да не ќе играат по дома? Ај една соба малце е еве, ама 2 доволни им се, а две соби од кои едната салон, сигурно не им се малце и нека не извољеваат. Претпоставувам вие плаќате за дрвата. Нек даваат пола па да видиш колку квадрати ќе им се доволни. Ни 30 нема да загреат. Гарсоњера ќе бараат да купат.
    Да не излезе дека старите се само размазани, има и млади вакви. Од блиска фамилија младите 3ца живееа на спрат од 120кв, старите 2ца исто, значи 240кв за затоплување. Ај рекоа да намалат само салоните и спалните да ги грејат јер трошок огромен. Снаата од земја се акна нејзе дет'то сакало да и шета низ дома, не можела она мало дете да врзи во две собички. Океј ама по наполу дрвата. Е не многу било така. Ај купија нов котел, и ги одделија колку ќе си набават огрев толку нека си греат. Ене ги голем им бил спратот сакаат да го продадат и во стан да си одат.

На kuc, mal.ecka, Dadusicka и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.049
    1948200.gif
    Да се запишам и јас прва на темава ^_^
    Ретко ми се случува да си легнам пред полнок, ама кога ке станам во 7 наутро наспана свакам дека тоа ми фалело. Ме разбуди виберот утрово, си направив муабет :inlove: и сега со кафенце на тераса си уживкам сама.
    Неее, не сум сама... Ми прават друштво две верверички што се бркаат на борот отспротива :)
    Денес бил строг пост ке сварам бело гравче со зелени пиперки, ке го растријам, ке додадам зејтин и ете превкусно ручече... Лесно, не баш брзо, ама ем ке го испочитувам празникот, ем повеке време ке имам за читање на новата книга :)
    Уживајте во новиот ден, Ве гушкам сите :hug:

На referentka, bittersweet, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Protrckav od sabajle ,ama ne e toa -toa... mi falat penzionerkite na kej,kuckarite so nivnite kutrinja i drugarceto koe me zasmeva... ...kolku samo sum rob na naviki... |(

I ne ,ne se privlekuvaat sprotivnostite -tuku ludilata... (fingers)

Aj :* ,ubav den imajte :)

На mira.mira, referentka, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.630
    Допаѓања:
    152.639
    Добро утро!

Прваче однесено и земено...
    Два часа оваа недела...дур си дојдам треба да се врстам назад...

Ручек-леќа...

Имам обврски по доктори денес...мразам ама мора...
    И то...

На Viktorijaaa5, referentka, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Девојки и јас да се придружам на пријатната дружба и атмосфера и тоа на убав празник-нека е за убаво.(fingers).И кога си од нашата државичка одма си имаш мака со нешто.Каде да најдам ЦРНА РОТКВИЦА ,во Скопјево,ми треба за лек на пета која има масно ткиво.Ви благодарам мили мои:l:.Се слушаме:call:.Убав ден(highfive).

На marlonbrando69, Peco, doubleg и 11 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Утро
    Да се пријавам и јас
    Чекам другар да стигне во ск и да одиме на доручек. Потоа еден состанок имам и да ми дадат распоред за деновиве. Затишје пред бура ми е на работа, но чим шајзето до јули што беше го истерав со одлични резултати ова ќе е мачкина кашлица. Само детево да ми е здраво, да можам скроз да сум присутна за да ги држам конците во раце. Иначе едн ден ако ме снема и се ми изместуваат од ред.
    Мој тим се, знаат да работат. Ама на моменти ги фаќа паника и прават глупости. Мене паниката ми е оперирана уште пред 10 год :D
    Ништо паметно не кажав. Ај да одам да видам што салата ќе се доручкува денес :inlove:
    Вие арни

На referentka, WORRIED.BT, marlonbrando69 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.068
    Допаѓања:
    110.877
    Само да знаеш ако цената на рафт е пониска од таа што сакаат да ти ја наплатат имаш право со закон да си платиш цена на рафт, нивна грешка е што не ја смениле. Во жито стандард се расправам и не им дојде памет иако досега едно чудо пати сум платила пониска цена зошто се мрзи светски и не мењаат цени. Гледам на рафт таблети Фери 380, ми наплаќа 500 ден, абе ајде, ти на мене тие финти, нема шанси, ко попче си платив 380, нека си мисли она на време. На рафт Линолада 115, на каса ми наплаќа 140, е да, пак на мене тие финти... Ама девојче нема персонал, кој бе нема персонал, дај да излеземе на заден влез во секој момент некој пуши цигара, стално некоја се шлае низ маркет, на каса никогаш повеќе од 1 нема, во фрижидери има 2 ама стандард една јаде од остатоците од сецкано и месо, па зафатена е... Извини ама не може мене тие финти. Ова во Жито Ѓорче 2. И не им дојде памет, стално се караме.
    Од 4ипол не ми иде повеќе, не сум ја исклучила, без фасада, без прозори со термостакло, со отворено доле подрум па шиба. Греам околу 60 квадрати, во најладното околу 35, 3иполка Даикин.
    Даикин не подмрзнува ни на -20, ја имам веќе подолго време, не дека Грее не е добра, ама Даикин е подобра од Грее. Ова ти го кажува некој кој има луѓе во увозник на Грее и тој некој сам ми кажа, ако имаш за Даикин земи си Даикин. Од октомври/ноември до март/април не е исклучена, никогаш не замрзнала а претходната зима се спушти и на -20 и нешто навечер.

На kuc, Sexybaby86, TeddyGrey и 7 други им се допаѓа ова.
  16. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    :rofl::rofl:
    и јас и маж сме сами во 140 м2:P ама ние мислевме на греењето пред да градиме и си ставивме подно а се грееме на геотермална пумпа,која работи на подземни води, не знам што како-битно цела струја е преку пумпата,ни ја топли водата во бојлер и не грее и лади за супер сума.:) греењето е подно а ладењето од фенкојлери кои исто работат на пумпата.
    скапа инвестиција ама стварно се исплати

ви викам ми требаат деца мене, имам две детски огромни чекаат на станари:)

Последна измена: 11 септември 2019
    На Viktorijaaa5, bittersweet, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  17. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.380
    Ајдеее, што поскоро нека се пополнат детските :inlove:, нека дава господ секаде каде што се празни :).
    Еве и мојата детска се уште е празна :(, ја користам како магацинче.
    За греење ние сме на инвертер, но сме во нова зграда, со добра изолација, и во најстудените месеци не сме платиле струја повеке од 2500 ден.
    Стававме парно, но само го пробавме и толку, си стои, нема потреба од него, џабе радијатори бришам (facepalm).
    А за цените во маркетите и мене ми се има случено повеке пати, на рафтот една цена, на каса друга, но не се расправам, незгодно ми е некако.
    Само еднаш во Зегин им вратив производ, таму секогаш на рафтот и касата се различни цените.
    Као само што им ги промениле во системот цените, па го немале уште променато на рафтовите.
    Од тогаш си прашувам "ова уште ви е на акција"?

Последна измена: 11 септември 2019
    На GirlyGirly, Sofi.ja, WORRIED.BT и 12 други им се допаѓа ова.
  18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    24.244
    Што празник е денеска?

На M&M, Kate Rina 93, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ај добар ден :hug:
    Парно имаме плус два инвертери, за ладење... и догревање, пред да почне и откако ќе заврши грејната сезона.. ако има потреба.

Гасификација треба во сите градови и градско парно.
    Нема полесно и поефтино од тоа.. ама ко шо тргнало, уште 10 години нема да се случи такво нешто.

I feel like shit деновиве..
    Ќе има некој ден кога сум поарна, па ќе ме акни депресијата пак неколку дена.. па пак поарна.. и така во круг.
    Закажав на психијатар денес.
    Да видиме терапијата дали е ко шо треба.
    Ич не ми се оди....

@Kate Rina 93 нека ви е вечна љубовта... домот исполнет со мир и хармонија.. и дечиња-ко мечиња :hug:

Побрзо оздравување на сите настинати деца и родители :hug:

На bittersweet, Sofi.ja, WORRIED.BT и 16 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Свети Светец

На M&M, Tajnaotrovna, poenta и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.