Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Отсекување на главата на Св.Јован крстител,строг пост

На WORRIED.BT, Kate Rina 93, happygirl и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Мила и јас мака мачам со гасови на бебче и душа ме боли.Го нишкам,љуљам,пеам како штракната и веќе не знам што да правам.Му се јавуваат обично попладне,но денес ме изненадија отсабајлечки.Ме зачуди оти пеленката беше машала полна(ако е мерило тоа).Па не можев да го заспијам,па пуштив аспиратор,бучи ли бучи(ама малово барем спие),а мене главата:drunk:.Пиши ми ако имаш чаре.Мојата свекрва е душа од свекрва срце е(ете ми се погоди),вели дека ако првиот збор на бебо е баба,второто бебче ќе биде девојче.Па здравје ќе видиме.Поздравче

На Sofi.ja, Kate Rina 93, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Јас не прочитав кутриња, друго прочитав:D :$срамота за мене, лоши мисли имам на пост. Па и гулаш ќе правев, готово се премислив денес посно ке се јаде8)

На M&M, Kate Rina 93, marlonbrando69 и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.697
    Oo баш ме израдува ова за првото зборче и на синко му беше баба што значи ако имам второ девојче ќе биде ...не сум знаела .
    А за грчеви и неспиење ...тешка тема ..камо уште тогаш да знаев за аспиратори ,правосмукалки,фенови ...Чував бебиња од блиски особи во фамилија и гледам колку многу ми помагаше тоа .
    И јас преправив ручек ,едно во план ама ете се постело .

Убав ден :sun:

На ninja35, kuc, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.648
    Допаѓања:
    107.344
    Што поскоро да се наполнат и двете

Отсекувањето на главата на Св Јован Крстител
    Добар ден сонценца
    Како сте ми?
    Само да ве поздравам и посакам убав ден :*

На Kate Rina 93, Peco, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.063
    U drugiot post,onoj za ku.injata :?: t.e za kutrinjata :rofl: .
    Nema vrska ,ne e losa misla toa.
    Loso e da zlobuvas,da spletkaris,da manipuliras ... :)

На Kate Rina 93, ninja35, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  7. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Јас од тука ако не чујам празник дека е, па уште и строг пост, нема ништо да знам.

Машини вртат на велико.

Дете со стомачен вирус, ако не исперам, ќе станеме радиоактивни од миризбите што излегуваат од неа.

Имавме помирна ноќ.
    Спадна и температурата малце, не скроз.

Веќе е и гладна... и збоктиса од банани. Мајмунка моја.

Геврек ксна. Обожава. Ваљда ново и е дека со сусам. Го сака.

Јас денес на работа, мм на одмор, па чува дете, перел, чистел, средил.
    Дете дека весело однел кај баба, па ќе прошол и со правосмукалка.
    Ми праќа слики како средил све, небаре којзнае што направил. Ја така да сликав, на секое чистење, ќе снемав меморија во телефонот.
    Ама го пофалив, овојпат заслужи.
    Само да не се фали цел месец, ќе ме пукне.

На Viktorijaaa5, bittersweet, Sofi.ja и 34 други им се допаѓа ова.
  8. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Да можеше Даикин кај мене, немаше Грее да земам, па даикинот е каде каде поефтин од грее. Не да подмрзне или дифрост да прај на 15 минути, туку топтан ќе замрзнеше надворешната единица и ќе треснеше долу на земја :wasntme: :rofl:
    Кај мене в село 20 и нешо под нула е повеќето денови од зимата, а најладните вечери накај 30ка се спуштаат. Не ни планирав да ризикувам со Даикин. Тој може да грее супер во Скопје, Гевгелија, Струмица, кај што и - 15 е реткост.
    Ама Малешевија и Битола со Даикин нема да се загреат, па нека ја фалат колку сакаат.
    Си прашав јас, одма ми фалеа Даикини и Митсубиши од 1000 и кусур евра, ама ко им кажав локација сите ми рекоа земи си Амбер :rofl: оти другите ќе ти замрзнат :?:

Лежам и не мрдам од кревет денес. Се преморив деновиве.
    Пијам кафе со многу малку млеко.
    За ручек пица :pizza:

На M&M, Peco, ninja35 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.846
    Даикин не мрзне на -24, толку беше прехлани максимум што падна мислам. Ние кога зимавме поскап од Даикин немаше, кумата ми работи во претставништво на Грее. Можеби се работи за некоја нова клима, ама пред 5г таа беше најдобрата заедно со Митсубиши и Тошиба.

На ninja35, LejlaD и Milobebence им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.502
    Допаѓања:
    183.979
    Чаре да се издржи, период е. И ја утрово неколку часа со грчеви и гасови и врескање се занимавав. Наредно ќе има околу 8 навечер, ама не ни помага топло веќе, па чекам педијатар да ми одговори на порака, не можам да ја гледам како се стега од болка веќе. :(

Македонскиве народни бисери се бесконечни како и глупоштиите. (facepalm) Некој ќе студираа медицини и биологии и гени и хромозоми и чуда.. ама народецов напатен, секогаш ќе има одговор за се. :o (facepalm)

Кога останав трудна, прво што се проширив беше странично. Ни с од струк не ми остана. Па посебно дур чекавме за гинеколог, ќе ми коментираа другите трудници дека гарант е женско. Е ама, последните 2 месеца, стомакот ми отиде нанапред, па во пекара ми коментира пекарката - ја машко гледам овде. Сакав да и речам, што очи ќе беа тоа бога ти? Па ни ехо до 5ти месец не можеше да види што е. |(
    Ама маж улета тука, женско е и рече. :D

И мене втора машина ми врти. Не знам дал е празник дал е делник, секако мора да се испереме, туку именден ми честитаа денеска :?: а мене именден последниве 30 години ми е на 20ти јануар. :?: :D
    Да бев во мое село, вечерва ќе се отидеше до Бигорски, ама маж ќе почека за тоа. :)

На bittersweet, vitamina, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    @Yowannty најубавото ли име го имаш?:o :inlove:мене ми е омилено. Значи ќерка ми на тебе ќе ми биде крстена, еден ден:!:

На Viktorijaaa5, Sofi.ja, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.502
    Допаѓања:
    183.979
    Аиии.. Ќе славиме име заедно. :inlove: Што побрзо да ја родиш, а јас ќе скршам чаша плус на лична Јовано од Наум во кафана. (fingers) :hug:

На Viktorijaaa5, Sofi.ja, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  13. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Баш тогаш падна на - 30 а се осеќаше да не кажам колку.
    Ако за една вечер - 24 не помрзнала, не значи дека никогаш на - 24 нема да замрзне. Нека каже @LejlaD како им беше пред десетина години кога цел месец, и дење и ноќе им беше - 25 степени.
    Баш пред некое време и @WildMk пушти линк од замрзнатиот град.

За клима, важно е и кај е поставена. Ама да не се докажуваме сега.

Ме кандисаа со два збора. Одам на шопинг спри. Од сни нема спомени. Шо дека сум болна...

На WildMk, Kate Rina 93, ninja35 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.756
    Допаѓања:
    213.995
    Тогаш кога фаќа студ баш на замрзнат град личиме од бајките,вода во фонтани на слапови замрзната,бело под мрзнато и снег машала бааѓи.Ете ми уште една занимација зимска,ринење снег,е после мускули на раце ами како,тегови не ми требаат:muscle:.На мојава пливачка градба со широки рамена активности како дрва и снег ринење добре ми доаѓаат.Ако се преселам во потопли краеви кој ќе рини снег на +40 ќе е работата:Dпа парички за теретана ќе треба да трошам:(.Шала на страна мака е ама сега засега толку џебот е....

На Yowannty, Kate Rina 93, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.756
    Допаѓања:
    213.995
    Ова со инвертерите ми фаќа око,но почетна инвестиција дебелка ќе да е,останува да разгледаме како можност,а и каишот уште повеќе стегање,на нај задно дупче закопчување:tmi:.Не сме ниту ние за варијанта дрва,ем сеча им се прави ем се друго поврзано со нив.Такви ни беа можностите,а и технологија сега напредува,нови инвертери,нови начини на загревање,топлотни пумпи и.т.д.Но за сето тоа средства треба,само кога ќе се преброиме колку пари на огрев се изгорени коса ми се крева:tmi:.Фала ви друштво за советите нај добро намерни,нас ни останува стегањето каиш:*,и распределба на буџет разбирасе:D,абре зрела за во парламент сум(facepalm)

На Yowannty, Dadusicka, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Хелоу :hai:
    Незнам што ми се случува, но неколку дена размислувам за ова.
    Се фаќам неколку пати како само позитивни работи овде пишувам.
    Колку само ги игнорирам неубавите работи, проблеми и не ги споделувам:)
    Од една страна убаво звучи но од друга страна помислувам каква ли бариера (оклоп) имам ставено околу мене, па и на најмалите ситници се радувам, и со восхит пишувам за нив.

Дали има скок и во возраст над 30 години, дали тоа јас се променувам.:o

За една недела трета книга почнав да читам, денес си купив уште 3 нови, им се радувам:inlove:

Му порачав на архитектот мој, да ми дизајнира полица убава, сите да си ги наредам убаво.
    Да ги негувам:inlove:

Незнам што ми се случува, но сакам да потрае ова расположение, подолго:inlove:

Последна измена: 11 септември 2019
    На Viktorijaaa5, Yowannty, andrejko82 и 29 други им се допаѓа ова.
  17. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    1.996
    @Alishan30 се надевам секогаш ке си останеш така позитивна :) Јас па во последните 5-6 години баш на обратно се променив, безгрижноста отиде некаде и никако да се врати :( А имам доста работи за радување.
    Што правите кога сакате да си внесете малку позитива во секојдневието? Во потрага сум по некое инстант решение за подобро расположение, а да не предизвикува зависност :D

На kuc, M&M, dunika и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Како што ти е и никот, чувствувај се секогаш млада:)
    Излегувај, дружи се со пријатели, излегувај на настани, макар тоа да е и транс журка (а пример не слушаш таква музика).
    Смени си дома постелнина, стави си нови навлаки на перничињата во дневна, готви различна кујна, одгледувај цвеќиња, грижи се за нив. Читај книги (пази во зависност да не ти пројдат, како мене:D), пишувај дневник, пушти си музика и дома уживај си кога се релаксираш, направи си купка миризлива и лежи си во када, закажи си масажа, гледај некоја серија забавна.

Јас, сите овие работи сум ги пробала, и стварно помагаат.

Ситници се, но уживам во нив:inlove:

Ете, пак само убавини изнапишав.
    Нее, јас изгледа заљубена сум, и розеви наочари само носам8)
    Не ме слушај, не сум добар советувач јас:wasntme:

На Viktorijaaa5, Yowannty, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.063
    ^ona sto nemozete da go smenite,prifatete go i shibajte niz zivotot... naprajte si go denot sami ,ne cekajte od nikoj nisto ...jer nema repriza na nisto u zivot .

Nekako raspolozena sum za mudruvanje u momentov,:?:...

Sinko mi pee nesto u stil ,,Ruzho rumenaaaaaa....." maloto vleze u voda jer sram ja fakalo od nego :?: :rofl::rofl::rofl: ... us nea da ja presramime i za u Ginis sme spremni :rofl:
    :bandit:

На bittersweet, Sofi.ja, WORRIED.BT и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.621
    Допаѓања:
    177.951
    Фала за кафето Стеки, ама јас тоа време бев во длабок сон. :D
    Еве сега пијам кафе. :P
    Си мислев да земам кредит од 20 000 евра, ама ќе треба цел живот да го отплаќам. Друга опција е да украдам 100 000 евра и да лежам 5 години, па после да си терам бољи живот. Вие што мислите? :P

На Yowannty, bittersweet, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.