Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Edvaj ve docitav :) mn veseli ste bile. Samo da ve :hug: site na kup.
    @Milobebence sreken rodenden. @LejlaD cestita godisnina si zadocnuvanje. @bittersweet cestitki za unapreduvanjeto na soprugot.
    Nie konecno se pribravme vo Sk, vo ponedelnik pocnuvam so rabota ne mi se veruva ic ne mi se odi ;(
    Ohrid moj mi napolni baterii do vrv.
    Vo komsii svadba, eci Bisera moma.....deca spijat, gostite vo drugata soba si polegnaa, maz na pivo fest....ke si legnam I jas.
    Dobra nok na site

2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Од кај ечи бе?
    Еве ја Ѓурѓа сега.

3. zuto

zuto Форумски идол

Лили оваа да не е? :D

4. lunicka

lunicka Форумски идол

Да ве поздравам од планина...:hai:
    @Milobebence среќен роденден...се што сакаш да ти се исполни...

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

@LiliBoz те цитирав за да ти пуштам линк од оваа zuto што ја пушти:D
    Јас ако сакам да се скарам со мм потребно е само да го извадам шишенцето со ацетон на маса. Не мора да го отворам:D
    Баш денес се бришев,му викам фрли го памукчето и добив : ау нема шанси да го пипнам цел ден ќе ми смрди раката. Пази молим те:emo:
    Ко за беља додека живеевме со неговите, дека во една соба се правевме, се лакирав и ми се истури лак на тепих. Земав да чистам со ацетон,леле кога се усмрде една недела труеше. Е тогаш кога не сме се развеле, нема никогаш:lol:

@stetoskop ајде за 10мин те чекаме овде да чкртнеш;)
    @JuLleE дали заспа?
    Јас цела вечер барав филм,де на интернет,де на телма,синеманиа, се некои глупости, на крај си испеглав алишта и си средив плакар. Уште малку чатување овде па да си легнеме:D

@Bubce38 се заљубила по втор пат,затоа не и е интересен форумов:$ ако љубовта да цвета:f:

kuc, wendy2, Milobebence and 19 others like this.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Јас си најдов филмче, колку ми се спиеше па се расонив, го изгледав цело. Сега може да се спие :)
    И кај нас у маало ечи, едно време народно сега забавно се слуша. Ма нека се забављаат луѓето Сабота е :)
    Не ми смета за спиење, добра ноќ :)

7. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Што и да ечи не се слуша од р'чењето на мм ]:)
    Пиперки испечени, излупени, да се исцедат убаво ноќеска па утре мелење и пржење, двете операции машински така да не треба помош. :makeup: Ама :!: мм за секој случај собрал народ, да не откаже некоја машинка :lol: Убаво е со блиските ама напорни се на моменти у пм, мене живци ми фалат не е до нив. :tmi:

Во 7 саат ни се јавија да не поканат на славје кое почнува во 9, ваљда ,,резервни'' гости бевме па не канија од коа откажал некој или па не заборавија претходно или не знам која друга причина ама за 2 саата да трчам по поклон, да раскреваме се што беше изнесено во двор, да се туширам и средувам, нема теоретски шанси да стасам па како и да го распределам времето. Културно ги откачив дека прва слободна прилика ќе отидиме на гости. Ич не сакам вака канење од нигде никаде од некој што не сум блиска. Или се дружиме континуирано или ич, неќум да бидам во ,,одбор за свадби и погреби''.

Ygritte, M&M, Val-Dim and 20 others like this.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

@Milobebence
    Среќен роденден,ти посакувам остварување на твојата најголема желба.:^::hug:

M&M, kuc, Sexybaby86 and 3 others like this.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

@zuto @Sofi.ja фала ви :* му ја пуштив сега, баш да видам дали таа ќе ја пее..

Утро.
    Се наспав ко човек ама место свежа да станам јас пак како во врел зејтин да ме покиснале.. Не знам зашто така.
    На репертоар домашна пита за доручек, чистење по дома и до 10 да сме веќе излезени. Маврово денес не ни бега. Јас дете и куче. Маш ќе работи.
    Вие арни

marlonbrando69, M&M, Peco and 13 others like this.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Ajmo kafica beogradjani :)
    20190826_064915.jpg
    Nazad u realnosta :)
    Od obvrski za denes -Pazar i piperki za polnenje za u zamrzivacH ,rucek pravenje ke skokam... drugo ,koe kako ke iskrsne -taka ke se resava :)...ne pravam planovi vise ,max.za den- dva ...i poubavo mi e taka :)

Aj :* ubav den:) :sun: :sun: :sun:

M&M, Val-Dim, Peco and 16 others like this.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

FB_IMG_1555995398089.jpg

Добро утро.
    Ама ич не ми е.
    За некое чудо, на работа завршив 30 минути порано. Супер, ќе стигнам дома порано да завршам некоја обврска плус. Ахам, Марфи одобри :rofl:
    Прво возовите беа ептен полни, па си седев на платформа и си слушав музика. За неколку минути влегувам во воз, кажаа дека нема линија до кај мене, имало проблем со семафорот. Па ајде иште 20тина минути си стоев на другата платформа за воз да дојде.
    На крај, дома стигнав и подоцна од вообичаеното време (waiting)
    Се фрлив в кревет да одмарам, ми се разѕвони телефонот. Ај го искличув. Цимерот пушти сушарата, тропаше како луда. Едвај заспав. Комшиите почнаа да пуштаат музика и да пејат, ме разбудија. Пуштив и ја музика,да не ги слушам толку. Таман заспав, збрче хеликоптер, леташе ептен ниско, ме разбуди.
    Пак заспав. И в 11 почна да се слуша пукање. Инстиктивно скокнав од кревет и на прозорец да видам шо се дешава. Ебан огномет во 10.55 вечерта. Сакав да вртам во полиција :swear: ама ќе ме најдат која сум :devil:
    Кој нормален прави огномет во 11 вечер :swear:
    Ме расонија мме. Презаспав и само глупости сонував :rofl:

Капак на се, се разбудив пред алармот :headbang:
    Ќе го исклучував пред да звони, и гледам не сум ни пуштила аларм. Можев комотно да се успијам.
    И еве сега ненаспана, пијам кафе и ќе се спремам за работа.

Ето сега ми пишаа дека еден од тимот нема да дојде.
    Цел ден на работа без пауза
    АМЕЈЗИНГ :devil:

M&M, Val-Dim, Peco and 18 others like this.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Сум спиела 10 саати скоро.
    Ама сега јово на јово.
    Кафе прво ако ме рассони.
    Ич ја немам силата а ни вољата ко некогаш.

Last edited: Sep 15, 2019
    M&M, Val-Dim, Peco and 16 others like this.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Одиме на прошетка денеска.
    Сонував дека сум маж и имам кока кола со жена. Топ си поминав.

Веројатно оти вчера размислував дека маж ми мисли дека сум маж оти се можам сама и не барам помиш за ништо. А до таа констатација дојдов додека се туширав, а она за префлање на водата од чешма на телефонка ми падна и не можев без него да си пуштам вода у телефонката па го викнав маж ми. И он зачуден целиот, како бе не можеш ова? Викам понежни ми се прстите од твоите. И се чуди... си викам, овој заборавил дека сум женско... и така...

M&M, Val-Dim, mareane and 19 others like this.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

И јас се можам сама и правам. Последица на тоа што живеав сама, а и сега исто како сама да сум.
    Одзатнувам цефки и слични чуда, ама сијалица не менувам оти имам страв од струја.
    Многу поубаво функционирам сама, а знам дека не е убаво што цел товар си го ставам на себе.
    Покрај тоа, управам цела фамилија која е иселена, па јас сум лице за односи со јавноста во Мк читај плаќач на сметки и средување на сите работи. Не знам колку полномошна имам|(.
    Среќа живеам во мал град, па успевам да средам се.

Деновиве размислувам дека секогаш некој друг ставам пред себе. Дете не се важи, он се знае. Ама што е со другите?
    На сите мислам.
    Сестра ми, на пример прави како што нејзе и е убаво. Од дете е ваква.

Ова сум јас, не знам дали прескокнав некоја грешка до сега|(
    FB_IMG_1568495617108.jpg

15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Ви благодарам на сите од срце немате појма колку ме израдувавте.
    Да сте ми сите живи и здрави ве :hug:

eta, Val-Dim, mareane and 12 others like this.
  16. malerozna

malerozna Форумски идол

Среќен роденден на патерици лепото :*

kuc, Tajnaotrovna, Alishan30 and 4 others like this.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Шу праите? 8)
    Ако претходно мислев дека сум во трка со времето.. ова сега не знам што е? :o Утре, месец дена луѓе. :) Не знам кога летнаа, ама знам како. Многу гушкав и ич не спиев. :)
    Најубавиот најнапорен период од животов. Бест мант евр! :wasntme:
    Конечно да почастам и јас мекици, оти мајка конечно денес прави. :D
    9F5B3E2E-F7CF-42EC-90FE-5609ED6C9E4B.jpeg

Толку е возбудена што периодов само за тоа се збореше, покрај за бебе нели. :lol:

Маж со стандард коментарите негови, вака кога ќе ме загледал периодов, сум личела на жена од некое племе од намбија оти секогаш со цицката надвор. Ми фалело само малце поише тен, пердув во коса и федер околу врат. :rofl: Му велам штета ти не ми личиш на главатар, па ми отвори работа друг некој да замишљам сега. :wasntme: Па ќе ме тужел за непочитување на брачни завети и ветувања. (facepalm) :D Среќа се зеза. Ќе нема после кој да ми трча по гз. :wasntme:
    Имам една тетра, бела мекана и со сини ленти на неа. Секогаш кога ја користам, нема а да не искоментира дека бебе му личело на мала мајка тереза. :D :rofl: Шлакнат.

Не знам кај му дотекнува, ама ме смее и го сакам. Да не постоеше ќе требаше да го измислам. :inlove:

@Milobebence се што си посакуваш, ти посакувам тродупло да ти се остварува. Среќна да си, среќен нека е! :party: :hug:
    @bittersweet лесна адаптација во новата средина и најубави спомени да си создавате. :hug:

senjorita-v, eta, stetoskop and 25 others like this.
  18. Majuska83

Majuska83 Истакнат член

Здраво на сите!
    Заврши преубавиот одмор, навистина одмор. Најубаво било кога се летува сам со фамилијата и се си правиш како тебе ти одговара. Не дека не сакам да летувам со друштво ама веќе со текот на годините си го сакам мирот и со душа ги чекам тие денови од одмор и не можам да се подредувам по нечии потреби и захтеви и тие денови. Може да одиме заедно не викам не ама посебни апартмани најубаво. Какво е вашето размислување околу ова и вашето искуство се разбира?
    Како и да е преубав поминат одмор со фамилијата, 15 дена море и убавина и безгрижност. Дете беше златно и убаво се поврзавме фамилијарно, после подолго време можам да кажам.
    Се вративме во реалноста , за жал ама тоа е. Средување по дома и перење па од утре здравје се враќаме на стари обврски.
    Убав ден на сите.
    Одамна волку не сум пишувала ама така убаво ми дојде ☺
    @Milobebence само убавини и добрини ти посакувам а најмногу здравје и среќа.
    @bittersweet со среќа и со лесно на новиот почеток, нови предизвици, нови убавини и искуства ☺

mareane, Val-Dim, Bozica1980 and 12 others like this.
  19. kuc

kuc Форумски идол

Ау од кога нема пишано никој,мислев заклучена да не темава ,да не се спукале :lol:
    Но сигурно шеткате или пиперки правете но треба и едното и другото убаво е времево и да се искористи:nod:
    Од кај мајка се прибрав мажево се пожали му студело ноќеска оти сам спиел,му викам е што ти е жена...и мене му студеше ама не признавам:lol:
    Да направам кафе да се лади па ќе пиеме оти рано сме ручани...гладни ни беше страв да не останеме

20. Peco

Peco Форумски идол

Thread Status:
Not open for further replies.