Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.340
    Допаѓања:
    261.580
    ^колку убаво <3

На Kate Rina 93, TeddyGrey, BearMe и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.227
    Ај у лп.не сум на трибина да давам одговори,ако сакаш.:D
    И онака не чиниме, бар да објаснам убаво во порака:*

На Kate Rina 93, kuc, BearMe и 4 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Јас сум горда што малото мое добива толку многу љубов и внимание и од двете страни. :l:
    Он ги обожава баба и дедо и едните и другите. Како луд е по нив. Ги пее. Ако има некој од нив присутен нас автоматски со татко му не заборава.

Од друга страна кога го оставаме кај нив јас сум спокојна оти он со радост седи со нив. Му пружат се што и ние дома. Ма и повеќе.:l:

Секогаш ни се наоѓале и ќе ни се наоѓаат додека можат, само нека ми ги поживее Господ да можат уште долго да му се радуваат. Оти летаат со него. :bow:

На Kate Rina 93, Skorpija25, Milan93 и 28 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.708
    Допаѓања:
    213.491
    Ако се речи свекрва не значи по дифолт вештерка,ќе не има и по некоја нормална:*.Сакам да сум како свекрвата на @Nenna97 ама и од снашките да сум прифатена како и таа што си ја прифатила својата свекрва,еден нај нормален однос.Се надевам барем ...

На Kate Rina 93, Skorpija25, drugarka и 21 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Арна. Вечерав сеа и ќе се шмугнам у кревет да гушкам дете :*

На Kate Rina 93, TeddyGrey, BearMe и 9 други им се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    101.434
    Навистина ние жените сме за никаде.
    Значи не сакаме ни добра ни многу добра свекрва.
    Хмм...
    Не би присуствувала на породување но Радо би и помогнала на снаата првите денови и месеци.Да не се лажеме дека е лесно.Не е.И зошто толку со ограничување ,не сакате никој околу бебето?Како тоа дете ќе осети и друг вид на љубов,освен родителската.
    Моите деца ги чуваше мајка ми,свекрва ми не сакаше.И тоа боли да знаете .
    Не ве разбирам,навистина.

Ај добра вечер.Залади и тоа баш,се смеам ќе треба да го палиме ќумбето.

Повелете на шира,(благо вино)а и јас си наточив.
    Ама не смеам да претерам...

Приметувам на ден можам да испијам до 2 кафиња.Третото ми е веќе ту мач.Кога би можела и другите да ги откажам зашто се е навика .
    Се обидувам да ја средам исхраната,тешко оди...
    А тироиднава ме зеза и мачи...уф бре...заради неа и се обидувам да променам нешто ама зависноста од благо ќе ме убие.

На marlonbrando69, Kate Rina 93, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Два дена сум на хелекси... конечно поручеква почнав да се опуштам...
    Не дека можам да сменам нешто, ама ете пусто... ме мана, ме откорна.

Секој, како што му чини ќе си поставува правила за односи со блиските (свекрва во случајов).
    Мене ако ми е вака убаво, не мора и вам... и обратно.
    Се додека се задоволни луѓето, ич не прави разлика дали се поклопувало со нашите видувања, или не.

Детево ми е настинато... Грло, тро температура... Денес не беше на школо, веројатно и утре нема да ја пуштам...

Ми се оди некаде каде што не сум била претходно... На 10-20 дена... со шетање и истражување локална култура...

На Kate Rina 93, Skorpija25, drugarka и 24 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    152.213
    Земи ме и мене..треп,треп..

На Kate Rina 93, WildMk, Alishan30 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Доволно ми беше кога свеки и се обрати на малава"дојди кај мама"
    До ден денес не е оставена со никој.Не сака...
    И јас не сакам.
    Не спие ноќе ни ден денес,на ум не ми паднало да ја оставам за да спијам,ќе паѓам,ќе станувам,се сама се мачАм,со се неа на доктори,контроли,кафиња,
    прошетки...ма права другарка ми е:inlove:
    Како беше...кога ќе сватиме зошто пицата е округла а се пакова во квадратеста кутија а се сече на триаголници,тогаш ќе ги сватиме жените...
    Добра ноќ:hug:

На marlonbrando69, Kate Rina 93, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    :bow:
    Ете, тоа е одговорот на сите прашања. Џабе натегања на тема свекрви, за секого е различно. За мене е неприфатливо да иде со мене на прегледи и да оставам новороденче со неа да спие, за друг е сосем нормално. Јас сум инаку крајно благодарна што ја имам моја свеки, без неа не знам што би правеле со мм. Единствен човек на кого 100% му верувам во врска со детето (покрај мм), затоа и нејзе и’ ја доверив на чување. Не е совршена, ама не сум ни јас. Ни во мајка ми немам толкава доверба, зошто знае и да не ме послуша некогаш :!: Бебе си има баби (само баби за жал), си се сакаат, си спие кај нив кога ќе ја побараат да им ја дадеме, или кога бебка ќе побара, и вака супер функционираме.

Јас се напив млеко со мед, кркнав магнезиум, измив заби и ќе спијам.
    Добра ви ноќ на сите |-)

На Kate Rina 93, Skorpija25, drugarka и 22 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.708
    Допаѓања:
    213.491
    @WORRIED.BT ,@WildMk побрзо оздравување на сонцињата :hug::hug::hug:.Ако ме земате идам само од одовде да се мавнам:*.Во односот снаа-свекрва само сакам човечки да е,без кавги,препукувања,докажувања.Ниту можам ниту сакам на внучето мајка да заменам,далеку било.Но би сакала да можам да си ѓи гледам како растат,ама не знаеме што живот ни зготвил:?:

На marlonbrando69, Kate Rina 93, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Дете би оставила и со мајка и со свекрва, имам доверба во нив. Знам дека ке почитуваат мои правила без да ми замерат ако им кажам дека техниките им се застарени и им треба апдејт. Ова се однесува на облекување и исхрана. А што се однесува до воспитување, можам само да кажам дека и ја и маж ми излеговме одлични, па како не би поверила дете на личности кои нас не направија тоа што сме денес?
    Мајка е една и тука нема збор. Ама имам и прекрасна свекрва која ја сакам максимално колку може да се сака некој што не ти е крв ама ти е ептен близок. До сега само арно од неа имам осетено, ама без она - ти помагам и ке играш ко што ти свирам. Е сега, и јас не сум избувлива. Пример, доаѓа, ги собира алиштата од жица, ги пегла и ги реди у плакар. Не се онака како што ги редам јас ама маана не наоѓам, јер тоа за мене е гоолема помош.
    Само што, ако некој ми нуди помош без да побарам, не треба да очекува да клецкам на една нога. Поарно ненаспиена ке сум отколку да ми заврши работа и на нос тоа да ми излезе. Ова е општ муабет, со родителите си имаме одличен однос, ама ете, да си кажам како гледам на работите.
    Би кажала само дека годините си го прават своето. На 20 можда и ја би била поинаква, ама сега, јок, не сум дете, зрела и самостојна сум.

Кој е за кафе?

На Kate Rina 93, petunija77, Skorpija25 и 28 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Од цевките на @ninja35 нема вечерва а

На Kate Rina 93, Milobebence, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Нема.. на работа само вода... |(
    IMG_20190918_221544.jpg

На Kate Rina 93, petunija77, Milobebence и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Заборавив за прегледите да кажам. Мене нема да ми е проблем да оди свекрва ми, ама ако оди она, ке дојде и мајка ми. Маж ми не би пропуштил преглед додека сум бремена, па ако не им е непријатно тројцата да му висат на докторот над глава - океј.

Едит - а кај докторот има само 2 столчиња.

На marlonbrando69, Kate Rina 93, eta и 16 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    На Kate Rina 93, Milobebence, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.599
    Допаѓања:
    177.647
    И вода може со цефка да се пие. :D

На Kate Rina 93, Milobebence, Love 83 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Јас сакам коректен однос и меѓусебно помагање ама некоја граница мора да се има. За мене зборам, на другите како ви одговара така правете си.
    Јас кратко време живеев во заедница со свеки. Ја зачекав на нашиот спрат кога си дојдов. Да видела ако има облека за перење да пуштела машина. Така правеа со јатрва ми. Си подсобираа алишта и заедно переа. Јас тоа не го дозволувам. Чепкање во интима ми е. Незамисливо ми е свекрва ми да ми го пере долниот веш, ниту јас нејзиниот. Долен веш со туѓи телесни течности не чепкам ни сакам некој да ми чепка. Ако јас не можам мм може да пушти перална ама мајка и свекрва не се должни за тоа.
    Дете немам против да ми чуваат ама не по цена да запостават нивни обврски, нивен мир за мој ќејф. Мајка ми има многу проблеми со спиењето. Едвај 2-3 саата сврзува фали уште јас да и тупнам дете да спие со неа секоја вечер и после мајка зомби да имам битно јас наспана и одморена да сум. Сеа луѓе сме иде момент ваљда да мора некој друг ноќе да почува дете ама не може тој момент да е секоја вечер. Свекрва ми работи во смени. Во 4 и пол станува за прва смена. Уште моето дете и фали да и го тупнам ноќе. 50+ се двете. Јас немам ни 30. Сигурно сум поспособна и поиздржлива од нив.
    Помош од двете страни имам, не го негирам тоа, ама имам и граници кој до кај да оди и јас колку да побарам.

На marlonbrando69, Larahappy, Kate Rina 93 и 22 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.307
    Допаѓања:
    259.441
    Јас неколку пати имам пишано каму да имам помош. Еве утре нема да одам на работа затоа што нема кој да го однесе и зеде од училиште.
    Е до толку сум.
    Мајка ми и татко ми не живеат во Мк, па 2 месеци беше сам кај нив. Кога си доаѓаат постојано е со нив.
    Да се овде постојано ќе го оставам.
    Тој многу ги сака.
    Другата баба воопшто не го гледа. Ни бебе.
    Јас бев посесивна, и премногу. Тогаш мајка ми беше овде и ми помагаше, преку ден беше со нив и сестра ми која он ја сака како втора мајка.
    Ама за спиење си беше со мене. Еве јас сум против спиење со баба. Ни моја ни негова.
    Преку ден ако има потреба нека помагаат, ама да заменува мајка за спиење ми е ту мач.
    Има баби кои практично им се како мајки на децата. Баба гледа, баба носи на градинка/училиште, баба носи на лулашки. Се баба. Каде е мајката овде?
    Работата ми е поврзана со деца и ова е толку застапено што верувајте и те како има разлика кај деца гледани од родителите.
    Во ред е помош кога ќе побараш, ама не и комплетна замена на мајката.

Инаку, на Нена и посакувам се најубаво, ама волкаво мешање на свекрвата на крај се покажува како лошо. Еве може грешам, ама имам вакви примери. Полека мајката преминува во втор план. Бабата е одговорна за детето.

На marlonbrando69, Kate Rina 93, LunaGrey и 18 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    мислам... не би било вкусно рука на улица да се лигавам со цефка
    .. :rofl:

На Kate Rina 93, Milobebence, kuc и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.