Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    152.174
    Јас сум најлоша од мајките и снаите изгледа...
    Деца со мене во кревет само кога се болни...добро и понекогаш кога сум ги доела во поситни месеци..
    После три години веќе и секој во своја соба..

Вечерва синко со мене на спаална а татко му во детска...ама страшна температура има...како ќе ја поминам ноќва ?!

Дива коза сум и јас..со свекрва на пристојна дистанца..почитување да ама блискост посебна не..не ми помагала...себична беше жената..
    Затоа моите помагаа дупло..
    Мајка ми уште го прави тоа..зависиме од нејзината помош околу децата оти не можеме да функционираме инаку..
    Ама граница имаме..во викенд не ја гњавиме...кога,може сами да седат не доаѓа...вечерни излегувања нема оти преку ден е со нив па нема смисла и навечер ..

Сакам да сме понезависни..ама тешко е со типот на работа кој го имаме...

На Kate Rina 93, evangelina.ina, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Абе колку сака нека спие.
    Крава бев од 25 години... памтам како вчера. Отидов и легнав до мајка ми у спална... се прерадува жената. И вратив спомени. Бебето и бев јас и на 25. А кога "пораснав" не им влагав веќе во спална.
    Муабетот ми е дека е пренагласено прашањето каде спие бебето. Па уште некој ќе се дрзне да ми каже - ааа не, учи го само. Ова ми е мешање во интима од типот - "доиш ли?"
    Што сакам правам дома. Ако некому смета детето, мене ми смета на спална, а на тој што прашува што му смета?!
    Не е никаков успех ако спие само, ниту е неуспех ако не спие само.

На Kate Rina 93, Tajnaotrovna, Dentina и 23 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.248
    Оф бре душа побргу да оздраве :hug:Туш со топличка вода помага кај малово мое и сируп кога не спушта. Аман бе има ли период во годината кога нема вируси, не остана дете не покосено, дал од стомачен дал од високи температури :doh:

На Kate Rina 93, Skorpija25, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    152.174
    Грло е кај мојот...
    Сепак супер е со оглед на тоа колку качува...Свеж е,јаде пие нормално ама очињата го издаваат и обравчињата црвени...
    Антиббиоти добивме дур да почне да делува ќе качува...
    Не памтам од кога не бил со температура...ја отворивме сезоната..

На Kate Rina 93, Tajnaotrovna, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.775
    Допаѓања:
    141.883
    Јас еднаш гледав хорор, и ми беше страв да спијам. Си легнав меѓу моите, татко ми цела ноќ ми викаше, оди си, ако ти е страв не гледај филмови, шо сум ти јас крив да не спијам од тебе. Имав 20тина год.

Еднаш кај мене ќумбето изгасило, ладно, и мама отиде прва смена у 6, јас легнав на нејзиното место оти ќумбето кај нив гореше. Тато се буди у 6 и пол и се дере, лелее се успа, стануј за на работа, такси викај! Јас се вртам и викам, распуст е бе тато.

Едниот брат спиеше со мама ко бебе па кога одеше она на работа јас легнував до него и раката у мојата коса за да мисли дека е мама :)

И сега би си легнала до мама :)

На Lilit, marlonbrando69, Kate Rina 93 и 26 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.707
    Допаѓања:
    213.470
    Уживајте во дечињата се додека можите.Кај помалиов и ден денес знам да се стуткам,да го изгњавам-знам дека сум му досадна:D.Но тој ми е блиску,барем засега,да знаете само колку ми фали времето кога беа малецки и стуткани до мене:inlove:ама нема,јок,има кого да гушкаат....

На marlonbrando69, Kate Rina 93, evangelina.ina и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    90.734
    Моите баби ми чувале деца ама за спиење биле дома.
    Многу ретко се случило да останат.
    Свекрва ми и ден денес ми се наоѓа,а и мајка ми,но сепак и јас сакам малку приватност и дистанца од двете.
    Но тоа зависи од личноста.
    Имам тетка гинеколог,едната снаа таа ја породи,а другата не и дозволуваше ни ехо да и направи.
    На одмор не сме носеле баби како баба сервис никогаш.
    Безвеза ми е тоа ,ко да ги користиш за да пиеш кафе на раат.
    Инаку Ко сардини спиевме :|,прво беше креветче со отворена страна залепено до нашиот кревет(за мене е ова најдобра опција)после ставивме детски кревет до нашиот кревет каде спиеше големата ,а со нас малата.
    После двете во детска.|-)
    Како налагаат околностите и како е најубаво и најлесно во моментот, тоа е најпаметно.
    Е после 7 год. сметам дека треба да спијат во детска поради сопствената самодоверба и ако има просторни можности.
    Имам и братучетка чиј син на 13 год.уште спие со неа,а и пријатели чиј син на скоро 12 год.спие меѓу нив.
    И не можат да ги префрлат во детска ,имаат мака.

На Kate Rina 93, evangelina.ina, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.693
    Допаѓања:
    24.065
    Не мислам дека и се нафрливме на Нена, таа ќе си прави како и одговара и како мисли дека е најдобро за неа и нејзиното бебе.
    Само поттикнати од нејзиното мислење споделивме и наши ставови. Не мора одма да се осудуваме едни со други, што е правилно, а што не е.

Јас си кажав лично за мене, дива сум, немам некоја посебна близина ни со мајка ми, иако ја сакам најмногу на цел свет, ама таков карактер сум едноставно. Не сакам непотребни и претерани блискости со никој околу мене.

Тоа не значи дека моето дете нема да го оставам на чување или спиење кај бабите кога ќе порасне. Ама само ако и тие тоа го сакаат. Не сакам наметнување од ниту една страна за ништо.
    Мајка ми доаѓа еднаш месечно на 2-3 дена да го види, родителите на мм доаѓаат еднаш неделно да му се порадуваат. И доволно е според мене. Додека сум дома на породилно нема потреба секој ден да доаѓаат и гужва да ми прават.
    Кога ќе потпорасне синко, ако сакаат да го земаат на гости, слободно, нека си ствараат убави спомени. Никој нема да им брани и на двете страни.

На marlonbrando69, Kate Rina 93, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.598
    Сваќа хепи кажа се што и јас мислев.
    Нена душо, никој не те осудува, се додека си среќна ти и се додека ти така сакаш терај како ти чини. :)

Ете мене немаше да ми смета да ја земевме свеки со нас на контрола. Неколку пати му реков на маж дур бев трудна, тој не ја зема. Никогаш не сум ја одделила од мајка ми. Кога купувам нешто за мајка, земам и за неа исто, оти што ми е мајка ми мене, тоа е таа на маж ми.
    Ама некогаш нема осет. Како кога не поканета си дојде во болница со нас. Или со пусти уроци и баење. Страшно ме иритира тоа ама никогаш не сум помислила дека нешто намерно ми праи, туку знам дека има најдобри намери и стварно ми е многу мила. Ама мил ми е и раатот дома. И мајка нема осет некогаш, ама далеку е па и да сака не може да се меша свесно или несвесно.

Вака мало бебе не оставам само со маж, па со некој друг нема шанса, вклучително и мајка ми. Понатака ќе биде поголемка, може и за мене ќе е полесно. Сега, ете, не можам. Не велам дека е правилно, велам јас не можам, а и не сакам.
    Тврдам дека баби и дедовци се да му се порадуваат и да го почуваат но не и да го воспитуваат, тоа е исклучиво на родителите.

И ден денеска кога ми е тешко па кога ќе се пожалам на мајка, па ќе ми каже збор два утеха, исто како пола товар да ми презела. И кога пораснав, па заб ќе ме боли, кога таа рака ќе ми стаеше на лице мислам се ме преболуваше. И сега кога гледам колку е бебе беспомошно и колку ме бара само мене и во мене се смирува, едноставно не можам да замислам да ја остаам со некој друг.
    Откако ја родив сфатив колку мајка ми ме сака(ла) мене.

Одамна читав за една студија, направена врз дечиња во градинка во согласност на родителите. Прво им кажувале нешто за да се вознемират, па кога биле видно вознемирени на една група дечиња им ги донеле мајките, на втората група им дале да се чујат со мајките на телефон, а на третата група, не памтам добро ама мислам пробале или со татковците или самите учителки да ги смират. Се покажало дека гласот на мајката има исто смирувачко дејство како и допирот, па дечињата од првата и втората група реагирале исто. Тоа е таа сила. Една е мајка. :)

Знаете дека го откажавме станот а со тоа не стигнавме да купиме креветче за бебе. Не знаевме кои димензии ќе одговараат во нашата “нова” соба. Колега од маж му го понудил неговото, нивното дете веќе поголемко, ама не се навикнало да спие таму па скоро па ново. Па го земавме и така се сторивме со креветче. Го исчистивме и средивме и бебе таму спие на друг крај од собава. За сега 2 недели функционира, а и претходно си спиеше во корпа, а не со нас. Секако станувам да сменам пелена па не ми е нешто екстра станувањето за да дојам.

Последна измена: 19 септември 2019
    На Kate Rina 93, petunija77, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    :l:Гуд морнинг, жаба колинг од другиот, задгробниот свет :drunk: Во седум ипол заспав синоќа, во шест се разбудив, сабајлево. Нит за мочање, нит за други активности сум станала, а на кои ме тера метформинот:))) измрзнав два дена по ред, без секунда сон минати два дена турбо и..цело тело на пауза се ставило. Завчера срцето ми играше ламбада од нигде никаде. Малку страшничко беше али ај, мина епизодата. Конечно у скопјево, мислам вечност ме немало, а оно два три дена само бев отсатна:)) таму али, а отидам, се осеќам ко цела друга моја историја да е избришана..и ко долго да сум таму, ако не од увек. Чудесии.и т'ј. Режим се тера, живот каков-таков си тера. ново бебе Ведран у фамилија..и треба теткава поклон да купи..што? Предлози за неколкудневно бебуле?:l:

На bittersweet, Kate Rina 93, evangelina.ina и 26 други им се допаѓа ова.
  11. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Добро утро. Денес подранив. Пусти глад ме разбуди во седум. Доручек бр.1. Преку глава ми е од трици. За доручек бр.2 планирам нешто јајца, сланинче. Кога веќе килата не се намалуваат, работам на тоа да се прифатам вака сега за сега.
    Си земав експрес лонец. Мислам поклон ми е. Вчера телешко сварив за пола саат а грашок за 10 мин. Сега само томатело и кромидче и имам ручек. Нит мешав нит динстав нит се замарав. Си пеглав. Просто тонам во алишта луѓе. Една тура вчера, денес друга. А машината и сушарата пак вртат.

И јас не би дала да спие бебе со баба. Ма со никој. Јас не сакам ни бацување а сто пати сум рекла и еве кревам раце. Нека прават што сакаат. Маш ме кара. Дa сум давала. Голема работа. Мене ѕцки ме јадат, не прекутувам.

На Kate Rina 93, petunija77, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.696
    Добро утрооо :f::f::f:

Како што пишаа погоре ,пред да се роди бебе и најубаво креветче сакав и најубава постелнина си купив за на крај само првата вечер бебе да преспиее во него и толку беше.
    Убаво што си планираме како што со бебче меѓутоа кога ќе се роди (кај некои )реалноста е друга. Друго е кога бебе ти се буди 2 до 3 пати во ноќта па без проблем ќе станам ќе си го надојам и пак во креветче.
    Ама кога ќе ти се буди на секои пола саат ,ќе си го земеш со вас и нормално полесно е .
    Креветчето си остана ново неискористено до лани си го гледав и му се радував божем за второ ,меѓутоа испаднаа работите како што испаднаа и го подаривме на роднини зашто стварно беше жално да остане не искористено .

Е потоа проблем кога сакаш да го научиш да спие сам ,веќе он се навикна на нас ама пак уживам кога сака да легнам уште со него.

За некоја година како што рекоа ќе ми заклучи соба па и да сакам ќе не можам :rofl:

@zhap4e нека ви е жив и здрав бебушот ,а името во последно време ми е најомилено:inlove:

На bittersweet, Kate Rina 93, petunija77 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Добро утро и од мене...
    Праам бељи. :$
    Како тинејџер се чувствувам.
    Дека есен бе... :lol:

На marlonbrando69, Kate Rina 93, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ај добро утро :hug:

Мислев поарно ќе е детево денес, то полошо...
    Аман веќе... цело време некој стрес на глава
    После: Зошто си анксиозна?
    Да се чудиш!

На marlonbrando69, Kate Rina 93, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.775
    Допаѓања:
    141.883
    А ако морате некаде да одите, кај ке спие дете? Нема да спие кај баба?

На M&M, duffi, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.897
    Допаѓања:
    110.122
    Баба доаѓа кај нас. Збориме за тоа бебе да отиде кај баба да спие за мајката да се наспие, уствари јас за тоа зборев. Тоа мене не ми е прифатливо искрено

На Igle, Kate Rina 93, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Морген:coffee:
    Будна од 7,ја изгледав Пепелашка уз кафе,се стокмив и на работа.Денес ке е хаотично,ама па среќа не работам со полно раб.време.

@zhap4e честитки за Ведран:l:
    Нека ви донесе ведрина и нова димензија во животите:)
    За поклонче,имаш во бебе-продавниците сетчиња за новороденче,боди со капче и ракавички,чорапчиња минијатурни,некое мече,балон,имаш Конверс ептен слатки патики со мек ѓон,спакувани во кутија со боди,или нешто ептен корисно е радосница.Нека кажат мајките само чија мк едиција е најсодржинска.

Брзо оздрвување на болните дечиња:hug:

Поздравче и убав ден на сите:f:

На bittersweet, Kate Rina 93, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    И белји се за луѓе :angel:
    Да не доаѓаш накај Труднички, м? :wasntme: Така ми мириса :inlove:

Ај добро утро. Ладно и убаво ми е :f: Денес имам сто работи да завршам, за кратко веќе ќе излезам од канцеларија. И цело време мислам петок е, ама не било. А може и ќе си го напраам петок денов :angel:

Ај :hai:

На bittersweet, Kate Rina 93, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.775
    Допаѓања:
    141.883
    Ние сме на службен пат, јас сакам да дојде баба, ама ни она ни маж се согласуваат, и јас си се секирам :) Ми иде ноктите да си ги искорнам

На Kate Rina 93, M&M, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.897
    Допаѓања:
    110.122
    Комши сеј си мирна :lol:
    Мојата не може да го заспие, кога не сме дома знае и до 1 да седи незаспан, го игра, го закачка, го буцка, не е типична баба строга, нејзе на глава и се качува и се што не прави дома прави со неа и тоа баш се опушта, а тоа е јадење директ од тенџере или пакување, пиење купечки работи, спиење кога сака, шетање кога сака, она никогаш не му вика ајде сега ова да правиме, он ја води. По улица ако реши да оди на средина на лентата она оди со него, не вика не, ако реши да трча она ќе трча, ако реши да оди преку Водно преку Водно ќе ја носи... Затоа најчесто идат кај нас, играат кај нас и ако заспијат ОК, ако не идеме ние го заспиваме и ајт на здравје.

На Kate Rina 93, zhap4e, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.