Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.275
    Допаѓања:
    189.716
    Само ќе ти се каже. Ништо специјално не треба во начело, ама сигурно не ќе можеш да џвакаш. Незнам како е ваден забот (мене баш ме оперираа, оти легнат беше под 7-ка), ама рачунај, да се удриш, оток ќе имаш. Незнам дали ти ги спомнаа студените облоги, мене пластични ќесиња со грашок (замотана во памучна/кујнска крпа) ми се фејворит за ладни облоги. Топло не би пиела.

Дремам, заспав дете, со амбиција да се капам и пеглам... Ама прво ќе ја дружам @Alishan30 на балкон :smoke:

На Milobebence, M&M, Yowannty и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    Прво да пишам па ќе ве читам ,затоа што секогаш кога ќе почнам да читам ми излегува некоја обврска и ниту дочитувам ниту пишувам.
    Маж испратен на работа, јас пијам чај и гледам филм. Периодов хаотичен.
    Помина свадбата, после 3 дена мајка ми заврши во болница, од нигде никаде излезе проблем со срцето.
    Да не може човек да се израдува на убавите моменти, веднаш со лоша вест мора да се пресече.
    Премногу се потресувам за се. Мислам дека психички паднав веќе.
    Ќе тргнев да ви пишам ама така нерасположена не сакав.
    Сега сум добра и решив да ве дружам пак.
    Повелете кој е за чај :coffee::coffee:
    Ве гушкам:l:

На eta, Skorpija25, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.222
    @Kate Rina 93 со помин да е:hug: :hug:

@Biljarkata мислев на друго место ќе ме дружиш?
    Ама ај, може и на цигарче пауза:)

На WildMk, kuc, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    За здрав живот муабет и после сите пријавуваат дека се на пуш-пауза :?: Многу здраво! Е јбг од нешто треба и да се умре :angel: Благо не, мрсно не, тестенини не, ами зар вечно ќе се живее :lol:

На Skorpija25, WildMk, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Од здрави навики - пред 1 саат вртевме во 7ца. 35 минути да чекаме.
    Откажавме.
    Еве он спие, јас гладна.
    Дома само леб и зуби има.

На Skorpija25, WildMk, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Не се наоѓа по некое кремче,маргаринче? :D

Не се храниме баш најздраво,а јас јадам овошје,зеленчук во големи количини. Мм како од ѓавол бега кога ќе види овошје, едвај да касне ако јадам јас па да го помолам,резанка јаболка,праска.
    Сокови си пиеме газирани,шкафчето секогаш мора да е полно со солено/благо:wasntme:

Нас ручекот ни беше во 17:30, во 21 пак гладна, каснав колачиња од жито лукс,ама сега пак изгледа ќе ја посетам кујната:o
    Ме мрзи да се бањам и сушам а сабајле сме на крштевка,па што попрво дали коса средување,шминкање....ај отидов во купатило:wasntme:

На Skorpija25, WildMk, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.275
    Допаѓања:
    189.716
    Благо-црно чоколадо.
    Мрсно-месо.
    Тестенини-без глутен.
    Зеленчук со месото, овошје за ужина, и оревчиња, лешничиња.
    За газирано, се научи и малата, па го кара тато, да не пие штетни бесмислици:lol:. (сигурно не сум мајка за медаљ, ама бар ова умно сум ја научила:clap:)
    Не верувам во здрава храна, сите ист воздух дишеме, и ние и растенијата, само џабе ги плаќаме со пари неброени.Ама си викаш, барем нешто. Сигурно поарно од процесирана храна.
    Здрава храна ли се јагоди во септември?:?: Ама важно, вкусни се, милкшејк со банана си праиме. Насмеани чекаат во фрижидер, утре ќе ги ужинаме.
    И тутунот е растение, бтв;), без дискриминација молам.

На Skorpija25, WildMk, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Добро утро лепотици и по некој лепотан. Денес од рано зори сум станата, дека сабота. Прелу недела не можам да се освестам.

Имајте убав ден :sun:

7106537B-D470-4C00-8763-28A76CF935E3.jpeg

На bittersweet, Peco, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.588
    Добро утро :)

Не знам дали ако кажам дека немам пари за здрава храна ќе ве излажам вас или себе.. :wasntme: кога со маж си купуваме чипсови, благо, пици.. Не знам, може за здраво и поише од тоа треба. Е сега газирано многу ретко ми се дешавало да пијам, а тогаш кога најмалце требаше пиев најмногу. Ама пуста кока кола, само таа ме спасуваше дур бев трудна. :tmi:
    Од здраво, вечерам многу ретко. Гледам да јадам овошје и зеленчук (ова генерално, сега немам време за јадење па само гледам да јадам), и откако останав трудна и се до сеа свеки праќаше ручек, и ќе продолжи се дур ќе можам ја да си готвам. Е свеки.. готви поздраво. Откако свекор имал проблеми со срцето, исклучиле скроз свинско, во 4 години дали 3 пати сум јадела овде свинско. Со пржење не се умара, пече, а претежно вари. Не користи зачини, за сол да не зборам, умирам за зачин некој во животов па надоместувам со чипс од оригано :tmi: јадењата може и се здрави ама чоече едвај ми пропаѓаат веќе после 10+ месеци(трудна и сега со бебе). Последно ми прати ориз. Варен само со морков, без трошка сол и никаков друг зачин и ќофтиња печени живи несолени. Не јадев. Благодарна сум и многу, бог ми е сведок, ама некогаш едноставно не можам... Е користиме маслиново, оти имаме домашно, па сеа може тоа што си пржев панцероти и помфрит во маслиново се смета за поздраво.. :lol:

Едвај чекам мајка да ми дојде, прво за да к’снам од највкусните мекици :wasntme: па после да ми зготви нешто да уживам дур го јадам, имам ужасна потреба да уживам во храна... со сол!! :!:

Убав ден да си имате :)

На happygirl, Peco, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.175
    @Biljarkata па нели ти не живееше во Мк? Што сега спомнуваш за воздухот?

Јас сум добра, да не ме мислите, ова болка ли е, пих, јас што поминав.
    Крв уште плукам, а синоќа престана.
    Но на мене тешко ми зарснуваат раните т. е и кога ќе зараснат многу време им треба да заздрават. Причина е намалени витамини и минерали во организмот.
    Ќе идам да ме види и матичниот.

За храна повеќе пати пишувам дека се хранам без глутен. Зеленчук не е скап, зелениот, ама јас не можам грав, леќа да јадам недекларирани. Декларирани се 250 ден. Ориз исто, се контаминира најчесно, па и него не го јадам. Ми останува само месо и салата и компир и грашок. Овошје јадам, житарки исто. Млечно јадам, иако не е ми е испитано дали можам. Се останато мора да е декларирано и производите се поскапи. Мојата храна е поскапа, ме кошта месечно доста. Ама ете имам проблем со крвна слика, јас не внесувам б12.
    Дете се храни со манџи, зеленчук, овошне еден тон. Ама кока кола и пепси пие. За жал.
    Јаде и чоколадо и смоки. Лоша мајка знам.

@Yowannty јас од зачини користам само сол, не ставам друго ништо, ни потпршки, па вкусни се јадењата.

На duffi, doubleg, Yowannty и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.758
    Допаѓања:
    141.732
    Добро утро. Се спремам психички за на пат. Плус почнав да учам од сега. Знам луда сум, ама сакам највисоки оцени. Ќерка ми стана среде ноќ да ми кљже дека сум и рекла дека јуфки ќе јадеме пред спиење а не сме јаделе. Викам, кој ќе вари у 2 саат. Среќа ми рече, ај ништо страшно. :)

Денеска Мала Богородица, на помош нека е

На mal.ecka, duffi, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.564
    Допаѓања:
    174.868
    Д.утро :sun:
    Сме поспале утрово,...уште е штама по дома... спијат ко јагниња мајкините :l: :l:

За здрава храна/здрав живот -неам што да кажам...некако,што и да кажам-ќе се коси со тоа што го имамме поминато ...
    Како и да е...

Денес ќе пробам да бидам добра идна свекрва :wasntme:...ваљда ќе ја погодам руската ,онаа зимница што е ...идната снаа синоќ уз муабет спомна да тоа сака ,па ја као ја , да му угодам на детето... :mm:
    Коментирот на синко да не сме нешто ок и двете нема да го зеам за зло (facepalm)

#зоштоморамсведапишамовденемиејасно :?:

Ај :* ,убав ден имајте

На duffi, Peco, doubleg и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.222
    Добро утро и од мене.:)

Ме разбудија пораки во инбокс со слики кои имаат пораки за празников. Значи ми се иде да легнам повторно, и да се разбудам дури во вторник.
    Претераа со пораките, и тоа рандом луѓе:headbang:
    Ај да си сварам кафе, да ве читнам уЗ кафица:*

На eta, Sofi.ja, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.468
    Страшна вест ме потресе синоќа. Со игнорирање се обудувам да не ја прифатам ама вистината е таа. Стално ми се потврдува дека нема никаков ред, ни храна ни здрав живот ништо не е гаранција за долг живот. Ми се плаче ама и тоа не ми доаѓа. Живот. Гушнете ги најблиските и сакајте се.

На bittersweet, eta, Sofi.ja и 27 други им се допаѓа ова.
  15. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Добро утро:)Го допивам турското и одиме со мајка на роденден кај стрико ми..Еве ме прашува дали да се облечи како за преку улица ама не знае дека од Џамбо перницата ќе ја купуваме:D
    Ме болат мускулите од вчера а богами забушавав на вежбање:(
    Ако можам денес после работа да стигнам 1 час да извежбам би било супер за контра болка:?:Вчера чистев пред крај на раб.време низ канцеларија и уште не ми е јасно зошто добро се чувствувам кога ќе ја извршам работата на хигиеничарка (која by the way ја немаме па во опис во си ви ќе си допишам и оваа работа:nod:)..
    Малиот има другар на спијање па дневната и кујната ми е зафатена до надаље:DДоручек кај стрико а кафенцето :coffee: бидна откако мајка успешно го изнесе од кујна електричното гезве:DКако безшумно се движи жената а слепа е на едно око нон стоп и се чудам..Јас како слон во стакларија сум(facepalm)
    Одам да се спремам..
    Имајте убав ден:l:

На duffi, Peco, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.296
    Допаѓања:
    278.142
    Нека е за многу години денешниов празник,нека Богородица донесе многу нови бебиња нека ги чува сите други деца , мајки и сите луѓе.
    Релаксирано ќе се обидам денов да го истуркам.Убав празник е .
    Иако мислите,стравовите се тука постојано.

На bittersweet, Martka, eta и 25 други им се допаѓа ова.
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.040
    Добро утро добар ден
    За многу години!
    И јас денес релаксирано нека ни мине на сите денов релаксирано и со позитивна енергија.
    Бидете ми поздравени и инајте убав ден и убав викенд.
    Чао!

На Martka, eta, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.697
    Допаѓања:
    213.364
    За многу години да ни е денот,нека не чува Богородица.Кафе тегнам кој е за нека повели:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:.....

На Martka, eta, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.175
    Јас:worried:.
    Чекам да се излади моето, а мразам ладно кафе. Ама јас сум послушен пациент, од страв, се слушам:D.

На kuc, duffi, dunika и 12 други им се допаѓа ова.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    На kuc, duffi, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.