Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.696
    Допаѓања:
    213.358
    Ако некоја мисли дека е остарена -таа сум.Но не се согласувам дека жена од 40 е веќе стара да се речи,а од друга страна се образоваат,учат,бркаат кариера,и сето тоа наведува дека 40 ка таман,контра некако ми одат со мислењава нивни:?::DАма бабетина ко мене шу знае па;)

На Skorpija25, kuc, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Хелоу , ве исчитав сите.
    Излезени денес, денот убаво ми почна со сонце и арии од возачот во автобус. На крај и Гуантанамера ја запеа. И ни зборуваше весели работи за денот пред нас. Му аплаудиравме. Возач во градски. Пробав да замислам кога тоа во бус во мк...никад па ни тад. Цеца евентуално на најјаче. Зошто сеуште споредувам? Како врзана да сум уште за мк и генерално информирана сум и мислам дека кога ќе добијам пасош , психолошки ќе се разведам од Маусдонија.
    После прошетки и мбогу луге се сончаат исполегнати на трева во парк и чилаат. И ние со нив. За ручек- во омилениот ресторан пилешки џигерчиња:D. Као мезе се, ние зс главен оброк ги зедовме. Муж пресмета 6000 чекори. Не било доста. Јас дехидрирав пустата и пукав од жешко на 22 целзиус8).
    За спиење, спијам као нарколептичар, хвсла на питању.
    Бабите живееја едната 65 другата 77. Едната пушеше. Не би го посакала нивниот живот. Намачени и неслушнати. Нешколувани, основно само. Војна преживеале. Дедо ми 82. Другиот не го запознав. Разведени и починал рано. Не мислам дека минатото е подобро, му даваме романтичарски бои само. И жал за нечија младост
    @Alishan30 прекрасна торта, да му е среќен денот на сопругот.
    Кој рече погоре старТки.....:punch: Старки. Не сум грамар наци ама мораХ.:hug:
    И еве ви пикчр од тудеј. Една слика, многу релаксација и :sun:

Прикачени фајлови:

На bittersweet, kuc, vitamina и 22 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Имам 41 и остарена сум.. и брчкки имам... и флеки, и бели влакна, и се' со ред.
    Филери/ботокси, нема шанси.. ако не му се бендисвам на некој, нека мижи.

Ама заладе времево.. Дење е преубо, ама ми студи ноќе.
    Сабајле до 6 скоро седев, и то со отворен џам, и по маица, се дупнав од мочање, мео ме скина..
    Ај вечерва ќе подзатворам.. ако не се занесам па во нешто.

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.294
    Допаѓања:
    278.122
    Имам и јас по некоја брчка и флеки кои повеќе ми пречат.Ама сува кожа и светол тен тоа си носи.Мене ме мачи што енергија немам ко порано а и нервиве ко многу истрошени.А уште многу имаме за да ги трошиме.Се купуваат некаде резервни?

На Skorpija25, kuc, petunija77 и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Пази бешика:D
    Брчки малку имам на 40 ,ама имам длабоки назолабијални бразди и планирам филер. Не за друго, сакам експерименти. И во уста имам 2 пати ставано, ми се ресорбира побрзо од што ми рекле...
    И за ботокс читам и фејслифтинзи на инстаграм нон стоп гледам кај е најдобро за кога ќе дојде време:D:angel:
    Зошто да не...се е за луге. Не значи дека Мелита ќе се праам ако сум се боцнала. :emo:Мала доза филер може природно да изгледа...
    Веќе имам направено операција на вени, ми сметаа попуштени. Грдо изгледаа. Презадоволна пд резултати. Мани имам ехеее, се прифаќам себе , ама сакам убаво стареење, ако можам да поправам, ќе.....Не сум ич површна, да знаете:rofl::rofl:

Последна измена: 22 септември 2019
    На Skorpija25, kuc, petunija77 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.696
    Допаѓања:
    213.358
    Ако разбериш каде се купуваат кажи:*

Не ми сметаат брчките да се разбереме,ниту староста,само си прокоментирав на не својствени за денешно време размислувања баш од млади луѓе-некако се побиваат самите себе;)

Последна измена од модератор: 22 септември 2019
    На kuc, eta, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Не да залади,смрзнав денес.
    Од сабајле бевме на крштевка ај убаво печеше сонце,ама кога си дојдовме дома одма по долги се облеков ,едно време се фатив за даљинско клима да пуштам:smirk:

Мм веќе неколку дена се жали дека му студи, да извадиме кебенце,со прекривачот му било ладно ноќе,јас не бе топло е.
    Прееска го ангажирав дигна лежај извади ќебе бушаво:D

Иначе јас за 9м ќе заокружам 30ка, брчки имам околу очи (по некоја) и ич не им се замарам. По гени и мајка ги има истите, бабите едната беше збрчкана,другава(по мајка) по мазна:D
    Маска, пилинг правам еднаш месечно (ако ми текне) и тоа е се од мојата грижа за лицето. Некако не сум многу по тие работи. На козметичар до сега не сум била за третмани.
    Ме интересира @ninja35 и @Peco шо имаат да кажат на темава:D

А и сега ве читам филери, не знам ни што се, мене ми текна на фелери-оштетувања на облека:D

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.271
    Допаѓања:
    189.680
    Сакав да си легнам пред маж, ама тој воз помина. Нема спеиење за мене.
    Ај ко така бабски муабети;)
    @Dentina, kаква точно операција праеше, ако не е класифицирана информација? Се изначитав вакви-такви, топли-ладни, ласерски... и никој нема ум да ми дели, со лично искуство. Сукњите ме забораија, и јас нив, ама се надевам еден ден ќе им се вратам- уште не ги фрлам.

А за тоа бабски, се зезам. Денес жена на 40 е во топ форма, поумна отколку на 20, пореализирана отколку на 30... За понатаму, ќе видиме:lol:

На Skorpija25, kuc, eta и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Ај пп, да не ги згрозуваме останатите

На Sexybaby86, Milobebence, Kate Rina 93 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    177.561
    Не сакам жени како Мелита. :D

На bittersweet, kuc, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    или може да ја навади :D
    што знам па може тој начин на живот подобар е... :?: јас лично многу рано не можам да станувам освен фала богу за потреба. Мада и тоа тешко го поднесувам Али шта се мора мора се. Нит па можам да легнам рано. Често сум била ненаспана. Баш со една пријателка пред некој ден зборувавме ми вика аман само ти се спие само спиеш... Викам не ти си за чудење со неспиењето. Ми вика навикната сум човек колку е постар толку помалку има потреба од спиење :^) И ме замисли па затоа реков да видам да слушнам тука некое мислење дали е така или што знам. Исклучок на периоди кога знае да не фати несоница Али тоа е.
    биди ти и жива навиките не се толку битни :D
    друга тема на разговор - спиење и станување на деца. Да донекаде си во право ама не ја гледам потребата дете во 7 да стане. Посебно зимно време во сиот студ. Максимум 8ипол 9 да. Исто никако не оправдувам лак дете легнување доцна на вечер. Полоша навика од тоа мислам нема. Реално. Знам моето имаше еден период каде 11 ипол 12 дур си легнуваше и толку ми се креваше косата што мнооогу длабоко во себе ми идеше со ќотек да си легне оти не разбира нит па сака да разбере ама успеавме. Господ грев ќе ми пише од тоа колку го имам лажено детето за да се научи да се одвлече внимание од нешто да послуша... Знам ни тоа не чини ама друга опција во моментот сум немала. Ама и тој начин помина. Сега сме на многу отворен разговор зашто е голем и мора така.
    wish list :rofl: јас само сакам да ми е топло да не ме боли вака често главата и да и покрај недоволното спиење да не чуствувам потреба за спиење.

Е многу страни ми останаа за читање,сте изнапишале,не можам утре ќе дочитам.

На Skorpija25, kuc, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.112
    Добро утро невести и по некој стопан!

Имам сува кожа, а таа сакаш-нејќеш оди во пакет со брчки. Имам веројатно повеќе брчки од повеќето врснички.

Од време на време се замарам, кога купувам нова крема, ама поголемиот дел пд времето - не.

Убедена сум дека убавината од внатре доаѓа и дека тоа е првото што се забележува кај секој човек, а не брчките. И на крајот на денот, не можам да имам иста кожа како мојата ќерка тинејџерка.

Акде сега по едно
    8FFB9AFD-D545-4401-97E6-D778E5C741B1.jpeg

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.033
    Допаѓања:
    154.217
    Шо убаво кафенце :)
    Пак станав како вампир, а не заспав баш најрано, во 12 како Пепелашка :)
    Се мислев да пуштам мапина па ме примрзе а како на рипит сум петок и сабота, пушти машина навечер, прво станивање сабајлр пружај. Ионака е ладно и нема упте сонце, сега ќе пуптам кога сака нека се исушат.
    Јас сама себе не се доживувам богзнае колку младолика, ама скоро сите новозапознати луѓе се чудат кога ќе им кажам коллу годони имам, посебно мајките од градинка на малово :D
    Ај добро утро, во план чистење па шетање малку, убаво ќе биде. А ладно од сабајле :worried:, ние уште со фротирки сме.

На bittersweet, kuc, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.696
    Добро утрооо :coffee:
    Ептен ладно утрово ,среќа прибрав ќебе синојка имаку до вчера и ние уште со фротирките ама веќе ладно е ,претходната ноќ смрзнав значи .
    Дефинитивно и јас кога бев некаде на 20 сум мислела дека во 40 ка ќе бидеме веќе "стари",меѓутоа гледам не било така како што се приближувам натака.
    Многу игра улога и генетиката и кој како си ги носи годините .На мои 36 имам понекоја брчка која воопшто не е приметлива ама самодоверба за изглед многу поголема отколку на 20 ка :makeup:

Дете од ноќеска со пролив и повраќање па ме фаќа паника дека денес недела ,матичната не работи :( .

@Alishan30 среќен роденден на маж ти ,секоја желба реалност а тортата ти е супер .Кога е со љубов нешто правено,секогаш излегува како што треба :hug::*

@Sofi.ja не се грижи воопшто
    ,се разбира ако имало потреба ќе ти закажал преглед и порано .И мојот гинеколог тогаш таков ми беше ,многу ладен и прв пат на цтг. ме прати кога ми беше термин па се убаво се заврши .Гушкај си меше и уживај си :hug:

На bittersweet, kuc, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    Добро утро народе. :hai:
    Што ви текна сега за брчки, бели влакна, вени да зборите... |( тоа е нешто што доаѓа со годините и никој не е имун на тоа, дали порано или покасно, тоа е...
    Шо да кажам... јас цтг не правев воошто... 8)

Инаку, денеска на свадба, од пладне до вечер... :dance:
    жм ме тера да облечам одело, имам едно ново, убаво... а јас секој ден на работа во одело, сакам да одам со фармерки... и ете проблем... :bandit:
    ај.. да си го допијам кафето

На bittersweet, kuc, Ariel и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.157
    Добро утро! Арни?

@marchi-cool јас па не оправдувам спиење до касно. Касно е 9, премногу. Само му се прави штета на организмот. Како сакаш терај си со твоите деца, јас сум задоволна што моите рано стануваат, уште пред 7. Така максимално го искористуваме денот и во 9 се веќе во кревет. Нема отстапки. Ама јас приметувам по мене, дека кога го имам нивниот биоритам подобро се осеќам, кога сум на моето (оти секако не легнувам во 9), сум преуморна и без енергија. Небитно, секој нека си прави како му чини.

Не си уште влезена, со 37 полни се влегува во 9 месец.

И јас немам брчки. Припишувам на генетиката, немам ни назолабијални бразди како што имаат скоро сите, ми се познаваат само кога се смеам, како и ситните брчки околу очите, што е нормално за оваа возраст. Иначе, и јас на 20 години мислев дека тие на 40 се стари :P сакам достоинствено стареење, а не глупирање со филери и ботокси, оти и со минимални количини, лошо изгледа како што старееш. Нашиве фаци не ми се пример пошто немаат усул, ама странскиве и тоа како ми го докажуваат ова... Пример Метју Мекконахи, иако кај него не се забележува дека редовно се боцка, лошо изгледа. Но секој со свој избор, нели.

Алишанке, нека му е среќен роденденот на мт, да е жив и здрав, догодина со бебче да си славите!

Вчера дрмало, среќа не сетив. На слава бевме, надвор седевме, веројатно затоа не сме сетиле. Се надевам лошото помина, цел регион уште се тресе.

Ви посакувам убав ден, одмарајте!

На sweet.november, bittersweet, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.563
    Допаѓања:
    174.857
    Д.утро и од нас ... ако денот по утрото се познава -денес ќе биде уууууубав ден :sun:

Конечно ја пуштив маш.за перење (facepalm)... после 1ч читање на упатството (facepalm)(facepalm)(facepalm) ... ко ракета да треба да се лансира |(

Руската ја сплескав,мешав по добиени инструкции :rofl: ,уш да ја соберам и ќе чекам да дојде.... зима :?:.

За брчки ,имам, не е да немам ама не се познаваатмногу и од мн.смеење ми се :P :rofl: ... (facepalm) .Повише ме нервира што косата ми побелува турбо брзо,ама и со тоа се помирив ,битно да ја има .Кај и да е ,за некоја година у плавуша ќе сменам...(facepalm)

Ај :*....

На kuc, marlonbrando69, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    119.221
    Добро брррр утро]:) многу ми студи. Ко студ во коски да ми влезил. Нагло се промени времево|( ниту цигара не ми се пуши, кога е вакво.
    11 степени беше во 6ч.
    Изледа некоја "внатрешна температура" ќе кревам:D

Само размислувам што подебело да се наоблечам, и клима ќе пуштам вечер дома:wasntme:

Имајте убав празничен ден:f: :l:

п.с. брчки немам, имам масна кожа, но поради видот знам дека, кога ги стегам очите без наочари, ми се појавува една вертикала измеѓу веѓи над носот, јас бели влакна имам многу, не е ни генетика во прашање, стрес е. Затоа се' сум си плавуша

Последна измена: 22 септември 2019
    На bittersweet, kuc, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    101.403
    Добро утро...
    Немав време деновиве за форумов, се нешто обврски...
    @Alishan30 среќен роденден на мажулето,уживајте во денешниов ден...
    Синоќа на слава и се фаќам себе како се повеќе не сакам вакви дешавки.Како за беља и децава на мене се метнале.Ама многу ме нервира кочоперење на домаќинката со новонаправенот спрат и богатите дечковци на ќерките.Ме нервира пијаното мумлање на мажите,обидите за ќорав муабет и се дивам на жената до мене што фрли 5 пива,за 2 саати.
    Мрчало сум или стареам.:^)
    Старост,јас ја чувствувам...и во огледало и од болките во телото.
    И да си кажам дека многу зависи каков живот живее жената.Зашто оддалеку се познава некоја која работи како м'зга и некоја која крсти нозе.
    Си имам брчки си ги гледам,се обидувам да ги подзамазнам ама тешко.Иако сите ми велат дека изгледам барем 10 г.помлада...:D
    Глупости ,четки ми удираат...:D:D
    Вени имам и си носам и сукњи и фустани.На кого му сметаат нека мижи што би рекла Вајлд.Да се варам на 50 за тоа како на некого ќе изгледам,гајле ми е ,искрено...
    И не 40 не се старки,само пак ќе кажам зависи каков живот води жената.
    А што денес за ручек,м?

Сакам денес дома да си бидам...ми зафали куќава.Што вели мм животот во возење ни помина.

На bittersweet, kuc, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.280
    Допаѓања:
    259.151
    На мене ми е проблем да станам рано и да легнувам рано. Ете минимум легнувам во 11:30, а станувам во 6 часот за на работа.
    Дете од бебе не спие. Легнуваше касно. И наутро најкасно 9 стануваше. Преку ден преспиваше мах 45 мин до 1 час.
    Мене најубаво ми е кога ќе заспие до 22 часот, и ќе стане во 8-9 утрото.
    Не ја гледам потребата за станување пред 7. На другарка малата станува најдоцна до 6:30 и освен што пола ден и се спие и е нервозна и плаче, јас друг бенифит не гледам. Спиење до 12 нормално не е во ред, ама до 8-9 е најдобро. Ем мама одморена ем пак го фаќаш денот од сабајле.

Лежам сеуште, мали уште не бара да јаде, а јас се радувам кафе ќе пијам топло 8-|.
    Грло во најава да боли:doh:.
    И ми се спие, синоќа на ТВ 1000 имаше убав француски филм за самохран татко. Не бев на Цеца, ама гледав докај 3 часот:drunk:.

За брчки, како што кажа @lunicka многу зависи од тоа каков живот живее личноста.
    За споредба луѓе од село се со 10 години постари од оние кои живеат во град. Многу значи работата на нива.
    Кога работев кај адвокат, идат луѓе, на лик мислиш 45-50 год се, дават лк, гледам некои и по 35 беа. А збрчкани, остарени.
    Така да, начинот на живот најмногу влијае.

Последна измена од модератор: 22 септември 2019
    На kuc, vitamina, Dentina и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.