Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.823
    Допаѓања:
    163.188
    А од друга страна за на одмор у 3-4 ќе станам и 700км ќе извозам у еден здив...

На mareane, Ariel, Kate Rina 93 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добар ден. Наработена, најадена, избањата и намирисана (@LejlaD поздрав :hai: :D) и конечно седнав да одморам.

Брчки на 40 не се за чудење, но не е и дека ги има во изобилство на таа возраст, баш напротив. Сметам дека 30-тите и 40-тите се најубавите години кај жената (во однос на изгледот), плус и самодовербата околу истиот е многу поголема од 20-тите на пример. Бар кај мене, волку добро во својата кожа никогаш не сум се чувствувала. Пишав и во темана дека Дунафка за годините изгледа супер и дека нема брчки освен “нормалните” околу очи и сл. што сите ги имаме кога се смееме, и одма контрааргументи еден тон. Не мислам да се докажувам со деца, шо сакаат нека мислат :D Направија божем за 70-годишна жена се збори. Јас имам 33 и сметам дека имам убаво лице и немам брчки, благодарение на помасната кожа. Ситни мимички околу очи и чело секако, кој нема. Но, имам другарки со изразени линии меѓу веѓите, назолабијални и сл. Тоа е генетика + начин на живот. Еве и мајка ми за нејзини 60 одлично изгледа, оди чат пат на козметичар на класични третмани, по некоја крема и толку, ништо посебно. Јас во живот не сум била на козметички третман на лице, нејќам да ми го фаќа никој, боже сачувај да ме стиска црнки и митесери :x Ама затоа вложувам во нега и пазам што ставам, зошто кожа памти.

Околу темата за спиење, јас сум за рано легнување и станување. И детево има таков ред од раѓање. Упорна бев да легнува 20.30, 21.00 најдоцна, а да станува околу 7. Еве и ден денес го има истиот распоред, и не правам отстапки на сметка на тоа никогаш, без разлика каде сме. Утре во градинка и школо ќе оди, мора да има навика да станува, а не да спие без ред до пладне. Кога гледам деца носат по свадби до ниедно време (најсвеж пример од завчера), мене срце ме боли. Детено плаче, се трие, цело црвено во очињата, родителите не, битно они да се забавуваат. Се нервирам, потребата за сон кај дете е нешто многу битно за мене и никогаш нема на своја сметка да му ја кратам. Јас исто не сум ноќна птица, релативно рано си легнувам, и рано станувам и многу подобро функционирам така.

Последна измена: 22 септември 2019
    На bittersweet, marchi-cool, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.696
    За спиење и јас сум за порано легнување и порано станување.Јас така најдобро функционирам и гледам и дете таков ред да има .
    Сега нормално сите различно функционираме и начинот на живот ни е различен .
    Дете веќе 7 г, си тераме со исто темпо( освен кога беше бебе се разбира) .Обично кај мене се било под саат ,се знае кога се јаде ,кога се спие (со ептен ретки исклучоци).
    Гледам и он така си се навикна и супер му е .Легнува најкасно 9 и пол и веќе во 7 (некогаш и порано) станува свеж и супер си е расположен и веднаш се фаќа за играчки и си игра со саати .

На bittersweet, kuc, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.695
    Допаѓања:
    213.345
    Тоа намирисана од путерот:D:*го обожавам:inlove:

На mareane, Rebecca_R, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Открив и нешто друго кокосесто, на Нивеа, што го има кај нас и е најпрекрасно на свет :inlove: Да си знаеш за ако не можеш да го најдеш путерот во комшии :)
    D19C1813-CF83-4A8E-AEE7-21A8E9E04D52.png

На marchi-cool, Rebecca_R, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.695
    Допаѓања:
    213.345
    Во Верото го има?Оти последно од путерот не начекав во Лидл:(,ах маки мои од стипса во трошаџија ќе ме претворите:rofl:

На Rebecca_R, Annath, Kate Rina 93 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Па би требало да го има во сите поголеми маркети. Јас од ДМ го купив, ако имате кај вас, побарај таму :) Ич не знам колку беше, околу 200 и нешто мислам, ама големо е и долго трае. И плус пумпица има, да не се шлакаш. А мирисот е фантазија :inlove:

На kuc, Rebecca_R, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  8. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    11.897
    Јас си го уништив редот за спиење пред неколку години. Останување до доцни часови нон стоп, а рано станување и бев хронично ненаспиена. Таков ми беше факултот, да не помислите дека сум излегувала толку .:D

И до ден денес неможам да заспијам пред 1...
    А секоја вечер психа ме тепа кога ми покаже на алармот дека имам 5 часа за сон, ако заспијам одма!

А најтешко ми паѓа кога треба да патувам некаде рано, тогаш мозокот од стрес дека ќе му биде малку спиење - воопшто и не заспива.:drunk:

На kuc, M&M, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    177.556
    @Alishan30 Среќен роденден на момчето :)

Денес ми е спортски ден. Од 14 часот формула 1, а од 17ч. ракомет. Имам пиво и кикирики.

На kuc, M&M, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.146
    Допаѓања:
    137.193
    Јас немам брчки :mm: (oд кај брчки на 29 год :D ) Ако глеаме по генетика брчки дури после 70та и тоа само од двете страни на устата. Бабите од 2 страни тогаш појавија, мајка, татко, тетка се уште нема никој брчки, 50+ се. Не користат речиси ништо за одржавка ама генетика ете, плус со мрсна кожа сме сите па има врска и тоа.

За спиење, јас сум ноќна птица, пре би да ја преседам ноќта и сите обврски да си ги завршам на раат и во мир него дење. Во 6станувам само ако ептен морам, во 6 станував коа имав предмети коа бараа редовност а имаа огромна гужва и коа тргнувам на работа на ново место па дека нова да не бидам поспана или да не не стигнам на време. Инаку ако дента немам обврски станување во 6-7 ми е не замисливо, а и на килажа ми влијае, куп идеи за готвење имам тогаш, вака поарно да си преспијам. :lol:

@Alishan30 среќен роденден на маж, секогаш да сте среќни :)

На bittersweet, kuc, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Alishan30 заборавив да честитам роденден на мт. Да е жив и здрав уште 100 години, а сигурно ќе биде покрај жена како тебе :* Браво за тортата :^:

На kuc, Alishan30, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ај добар ден :hug:

Се испокарав и со маж и со дете... значи колку ме нервираат за некои работи, целосна неодговорност!
    Кај шо паднало - таму останало.
    Џабе еден да чисти, ако сите дома растураат.
    Посебно маж, како го зачапав.. дроб го напрајв.
    Па пичка му матер... кога бев арна постојано се' беше под конец... последнава година, нон-стоп дробам за то да не оставаат работи наоколу, да ми 'поможат', ко на дрва да му збораш!
    Навистина, значи навистина, да оставам на нив, има да се удајме во ѓубре!
    Џабе дробам за рамноправност, ко овие дома не мом да ги воспитам.. не па некој друг |(

Иначе.. од креми користам Нивеа.. обична.. цел живот...
    И Бекутан 50фактор, кога сум на сонце...
    На козметичар не сум била никогаш за лице, нити некогаш ќе одам.

п.с. шо мислите за машки што се шминкаат?
    На темана пак се отворила дебата.
    Не дали ви се привлечни, туку дали ви смета да видите нашминкан маж?
    Баш ме интерсира..

На bittersweet, kuc, Ygritte и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    Мене секој ден ми е спортски ден. Посебно викенд.
    Се убивам од куцање тикети:drunk:

На kuc, duffi, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.146
    Допаѓања:
    137.193
    Нек се шминкаат само моите шминки нека не ги чепкаат :emo:

МаШ вчера си шиеше копче на панталоните сам и иглата мистериозно исчезна. Некој ќе шета со избоден гз, нога, рака, само кој? ]:)
    Друга работа у гардеробер на мм вишок сако излезе, двајцата појма неаме од кај е, бар да му беше точно. Слично на тоа шо планираше да го носи, си го наметна коа на облекувањето малце кнап. Нема шанси панталони, кошула се точно палтото кнап. Мене некако чудно на изглед. Отварам гардероберот неговото палто таму, од кај никна не знам, нит памтам некој да има заборавено палто кај нас ни од некој имаме земано палто... Скоро вака тренерки си најдовме во кесе, со етикета, од Пренди купени, ами кај нас Пренди пред 3 години се затвори, од тогаш минимум 5 пати се прередени плакарите, а и од Пренди немаме купувано никогаш тренерки. Дедо Мраз поклончиња ни остава :lol:

На bittersweet, kuc, Alishan30 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.695
    Допаѓања:
    213.345
    Кој како сака така нека прави,ако сака да се шминка нема што мене да ми смета.Секој има право што сака да прави доколку тоа го исполнува и на никој не нанесува штета.Значи ништо не ми е проблем се додека друѓи не се оштетени или загрозени по живот од некој.

На kockichka, bittersweet, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    177.556
    Аааа па ти си професионална спортистка. Јас сум рекреативец. :D

Некој ви прави магии. Викни си поп дома да ти пее и да попрска со света вода и однеси шише зејтин во црква. :D

На do-re-mi, bittersweet, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Те обожавам :hug:
    На толку нивоа си добра личност, што е 'нереално' :hug:

На kockichka, kuc, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.695
    Допаѓања:
    213.345
    Јас сум мајче,жива и цела,ама затоа стап јадам цел живот и никако да се опаметам-разлошам де:D:hug:

На kuc, M&M, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Лично не ми се допаѓа шминка на маж, не оти сум била до некој нашминкан за да тврдам:D
    Ке ми асоцира на геј не знам зошто и автоматски ќе нрма привлечност. За на телевизија само им треба пудра ваљда и на мажите.
    Назолабијалните брчки мене ми се од на стомак спиење, без перница спијам и го гужвам лицето така свртена на страна..и на тоа пазење нрма шанса, едвај истрпив бременост да не спијам на стомак, и со скршени коски на колено, пак спиев на стомак а колено свиткано ми виси:whew:.
    Од сите муабери за спиење денес драматично ми се спие а да учам шпански требаше8-|.
    Направив чоколадна торта од кутија, открив работи од лајфстајл и уметност кои не сум ги знаела и се нервирам дека сум ваква преуморна. Или тироидна зеза или.............не знам. Јас им завидувам на енергичните луге па биле млади ил со брчки. Оти уморен низ живот е проклетство: so many things to do, so little energy...
    Ќе читам нешто веројатно. 3 книги истовремено читам и хаос во глава, како ги менувам, морам да се потсетам што било.:@
    Утре одам до работа да потпишам нов договор. И работа и курс и јазик и втора работа, ако стигнам се , ќе си честитам:$. Баба ми велеше: бадијала работи , бадијала не седи...е јас сум обратното:muscle:

На do-re-mi, kuc, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.414
    Допаѓања:
    90.673
    Единствен нашминкан кој ми се допаднал беше на времето Себастијан Бах,од времето кога собирав постери од "Чао" списанието.
    Инаку освен корективна шминка на маж не ми се допаѓа,премногу феминизирано ми изгледа.
    Сенки,маскари,туш,кармин,руменило ми се допаѓа на жени,на мажи не.
    Разбирам има метросексуалци /гејови кои сакаат да се шминкаат и лакираат но мене не ми се допаѓа.

На Kate Rina 93, M&M, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.