Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    101.403
    Зависи што и колку е погрешно.
    Ама ич не заборавам.Еве на работа со шефот,си одевме на гости сега само мрморам со него.И тоа само службено.
    Баш сум тешка за тие работи, ич не сум политичар што би рекла мајка ми.

На kockichka, mareane, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  2. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Простувам ама не заборавам. Кога некој ќе ми згреши веќе не го глеам со исти очи ( ако ова е простување :worried: )

На kockichka, Tajnaotrovna, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    Јас само се курчам дека не простувам и не заборавам...|(
    не знам ни сам колку пати сум рекол дека некој за мене е мртов па после тоа сум го излижал плукнатото...(facepalm)

На kockichka, Tajnaotrovna, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.452
    И ја вака^
    Простувам, заборавам и секој пат истата песна е. Слабост ли е, што ли е поим неам.

На kockichka, Tajnaotrovna, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.152
    Јас 5 мин држам лутина, така да простувам.
    Е така и животот си го заебав.
    Оти многу сум фина, наивна, и глупа.
    Ама ете ќе простам, ама злопамтило сум. Оние кои ми згрешиле не ги сакам, јас вака со нив и муабет ќе правам, ама никогаш нема да сум овде за нив.
    И ова е полошо.
    Многу сакав да раскрстам со некои луѓе, ама сто пати плукнав, сто пати излижав.

На kockichka, Tajnaotrovna, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Сакам да простувам, да заборавам, ама не можам да избришам некои работи од некои луѓе и така постепено престанува да биде така ко што било.
    Во принцип сум добра душа па пробувам да простам за се.
    #самасисепофалив

На kockichka, Tajnaotrovna, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  7. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    11.897
    Зависи што е згрешеното. Еднаш простив голема грешка, ама сега после толку години сфаќам дека всушност и не било простено...само затрупано некаде длабоко. Со тек на време се оддалечив од таа личност, ама жарчето за моето постепено оддалечување загорело уште тогаш, од таа случка.

Затоа и си го држам кругот на пријатели и блиски мал. Не сакам разочарувања.

@Peco не знаев дека постои ваков уред а баш ми треба. Сега комотно можам да си го закачам тв-то на ѕид, ама па кабелот што оди во струја има начин и тој да се сокрие?:?:

На kockichka, Tajnaotrovna, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.696
    Допаѓања:
    213.358
    Самата себе се мразам во врска со простувањето,душата сама си ја јадам,а на тие што ми згрешиле пак рака подавам.Само со последната случка во која дете ми смешаа сеуште немам излижано.Си посакувам вака и да останам,да не простам и да не заборавам,се надевам ќе истраам,сега за сега бришана е личноста на мојот список...

На kockichka, Tajnaotrovna, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  9. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Copy/paste од постот на @JuLleE точно до збор за мене лично..
    Факт е дека имам стварно големо срце инаку до сега можев да бидам вештерка кон многу луѓе.Неколку толку добро си заслужуваат да им го сј* животот заради нивните константни провокации, пецкања и обиди да ми го уништат денот..Се објаснував и правдав и објаснував и на крај сватив дека со тоа што не им го давам тоа што го очекувале од мене станале од мои пријатели во мои непријатели..Игнор се трудам да распределам во огромни количини и си терам по мое а душата ми е пепел после секој нивни вербален напад..И СЕ ќе им паметам ..

На Tajnaotrovna, Annath, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    90.676
    Кругот ми е скратен последниве години.
    Ако ме бараш само кога ти треба нешто,а се дружиме повеке од 25 год.тогаш ќе ме нема ич.
    Не постојам и ги игнорирам,бидејки
    доволно беше,сега правам атер на себе и најблиските,доволно време бев и толерантна,суптилна,емпатична за сите други,а за мене никој од нив не беше,не простувам,толку беше до тука.
    Никогаш не барав ништо,од никого, нит па се жалев,и тука не се жалам,ама минимум суптилност да немаат долгогодишни другарки,не можам да сфатам.
    (Вака е кога рак кога ќе пресече8))

На kockichka, Tajnaotrovna, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Порано злопамтило бев. После сфатив сама си штетам со тоа. Сега сум дефиниција за флексибилност и боље ми е. Сепак големи грешки избегавам да правам и не очекувам од пријател, ама минливи ствари , без последици, не се замарам, па и брат да ми е. Малку луге имам и гледам да не трошам време на nitpicking. Дури и предупредувам ако стварно некој на нога непотребно ми стапнува, ама со кротко.....
    Алииииии ко ке збеснамммммммм.....стварно не сакам да ги чкртнувам лугето шо ги сакам и гледам да не дојде до тоа.
    @WildMk њет, некои на англиски се, не дачери ама група се поголема не еден.
    Со договорот ми зголемија плата и плус процент, но една колешка мистериозно си заминала. Мислам....мистериозно за мене, другите знаат ваљда што како , и една ке ја заменувам - вештачко колено. И една е плус болна.
    Немате поим колку релаксирани се со боледувањре овде
    И во приватни фирми. Со договор, без око да ти трепне можеш на боледувањр до 2 години, меѓу другото и со дијагноза BURNOUT која за овдешните доктори постои.....пола татковина рачунам би била на боледување со истата да може. И фирмата фино лепо те плаќа...80% па 70% втората година. Бајка. И никој не се потресува. И знаете кој го злоупотребува ова? Само дојденци:D опасни сме, кај одиме , трева послабо расте...кај маж ми на работа им треба човек, не можат да вработат зашто 2 се нон стоп болни пола од месец. Пригодно понеделник и петок обавезно. Една има брнаут. И то..никому ништо.
    :f::f::f::f::f:

На Dust, Tajnaotrovna, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.825
    Допаѓања:
    163.196
    И простувам и заборавам...
    За жал.
    И за тие што сум рекла дека нема да им заборавам, при првата побарана услуга, поддршка поштено ќе си излижам све.
    И све е тоа така зошто сакам да ги гледам работите од сите страни.
    И колку и да сум тврдоглава и да држам став, длабоко во себе секогаш имам сомнеж во својата непогрешивост, осносно длабоко во себе, колку и да сум во право имам сомнеж, иако од надвор може да не изгледа така.
    А и секогаш се водам по тоа - луѓе сме, нормално е да грешиме... а и така е.
    Не знам да држам лутина.

На Tajnaotrovna, Annath, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  13. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    Од досега прочитаното, сите или поточно, повеќето сме исто срање кога е простување во прашање...

На Tajnaotrovna, Annath, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    177.562
    Како бе три леќи? По некоја логика треба да бидат 2 или 4 или три пара. Три леќи никако не одговара. :rofl:

Има. Пластични канали за кабли. Се продаваат во железариите. Должината е 2 метри, а има разни дебелини. Се штрафи на ѕид, се ставаат каблите внатре и се затвара.

„Простувам но не заборавам“ не е простување.

На do-re-mi, Tajnaotrovna, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.452
    ^нема погрдо нешто од "каналчињава"
    Простувам но не заборавам е најстрашната варијанта ]:)

На Tajnaotrovna, Annath, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    177.562
    Да, порано или покасно, ќе пукне тиквата.

На Tajnaotrovna, mareane, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  17. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Три се @Peco по која логика незнам ама ете така е пакувањете. ЈБГ, ако ти се изгуби едната да имаш резервна, ваљда (ова ти иде ко резервна гума на кола хехехе)
    Јас намерно ставив штекер позади телевизорот одма и не се приметува кабелот воопшто. Каналчиња има многу фенси сега, да ти е мерак да ги наместиш :)

На Annath, mareane, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Порано простував и секој пат ми се одбиваше од глава. Веќе одамна не простувам нешто преку што знам дека не можам да поминам. Ставам крај. Прекинав едно многу долгогодишно пријателство на ваков начин, едноставно толку пати имав простено, што последниот пресеков и завршив. Животот е прекраток за да бидеш добар со луѓе кои ја злоупотребуваат твојата доверба. За жал, на потешкиот начин научив.

За кабли, и ние кога реновиравме со мм ставивме штекер зад местото за тв. Таму е сега се’ приклучено и нема штрчење на кабли и тракатанци отстрана (fingers)

Ја изгледавме серијата со мм, сеа мора нова да бараме :doh:

На Tajnaotrovna, Annath, marchi-cool и 17 други им се допаѓа ова.
  19. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.110
    Допаѓања:
    7.432
    Sakam da prostuvam no ne prostuvam. Ednostavno go brisam chovekot od zivot, ako mora do 3 minuti muabet pravam, no gosti, chesovi druzbi nikogas poveke.
    Koga nekoj ke ja izgubi doverbata , I da se prosti, toj ne ti e prijatel. Ne vredi izvini ili pokajuvanje .
    Gledam da ne gresam I da ne povreduvam. Proshka ne baram zasto mnogu vnimavam .

На Tajnaotrovna, Annath, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.152
    Ама додека да пресече, можат балет да му играт на нервите.

На Tajnaotrovna, Annath, Cosmi и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.