Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Добар ден... Ќе почнев со добро утро, да не го видев саатот.
    Времево надвор како да стои.
    Научена јас, по сонцето гледав колку е саат. :rofl::o:

Ново нешто нема.
    И нервозите стари ми се.
    Некако ги буткам под тепих.

Маж ми си тера по негово, не му е гајле дека ја се нервирам, и тоа ради негов брат.
    Па не можам со сила да го терам, да се јави, да се видат, ако неќе.
    А ја испаѓам лоша. Па се повлеков.
    Нека сум лоша јас.
    Мене не ми е род брат му.
    Како со него, така и без него.
    А не сум лоша, мајке ми.

Ако им е на сите полесно така, нека е до мене работата.

Ваљда ќе се помирам.

Убав ден имајте, тука сум јас, ве читам.

:smoke:
    Пица ќе јадам.

Ygritte, WORRIED.BT, M&M and 22 others like this.
  2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Таман помислив дека денот ми е сје*ан, добив таква пофалба од релевантна особа што ме крена од дното у секунда. Ма се надув ко паун. Не очекував, не верував дека може да бидам пофалена, бар не од човек со толку строги критериуми ама ете... Сеа коа ќе се вообразам :makeup: Just kidding. Koмплексите на ниска вредност не ми дозволуваат ни правилно да се оценам, а не пак да се вообразам, затоа кога ќе добијам пофалба толку многу ми значи.

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Ај добро утро на сите :yawn:

Начекав една нова серија на Нетфликс.. само три епизоди има, синоќа сите ги изгледав.
    Criminal: UK
    Франшиза е, ја има и шпанска верзија, и француска.. тие ги заприметив на Нетфликсот.
    Многу ми се бендиса како е снимана, ама ме интересира колку се реални ситуациите, па ако може @ninja35 да изгледа барем една епизода, и да ми каже професионално мислење.8-|

Не ми смета ни вакво време, ни ладно.. ни жешко...
    Шо има да ми смета.. 99,9% од времето сум дома |(
    Исти курац ми е.
    Само ме нервира едно куќаре во близина, на дрва се греат, па ми чади в џам.. не мом да отворам да ми влегва воздух од надвор :@

4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Г-динот @ninja35 е благовремено известен за Вашето барање. Ве известуваме дека Вашето барање ќе биде разгледано во најбрз можен рок и ќе биде постапено по истото. За резултатот од барањето, ќе бидете благовремено известени. Ви благодариме што ги користите нашите услуги... Со почит... @ninja35

Dadusicka, M&M, Ygritte and 29 others like this.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

:D
    Многу си вицкаст :hug:

6. Annath

Annath Форумски идол

Поздрав друштво, стварно сте интересни за читање, уште да имав повеќе време да ве дружам...

Тмурно, уморно и блуткаво ми е времево, одвај чекам сонце. Мислам и грло почна да ме гребе од што е вакво никакво.
    и јас сум за боледување поради брнаут, ама не само од работа, туку и од дома, маста ми ја извадија, со тројца мажи се оправам :devil: што дека бев дома цела претходна недела, исто ко да не сум била. Лудница!
    Немтур сум станала, заборавив да се смеам, не знам што ми бидна. Цело време на штрек сум, од децава чекам некоја лудост да направат. Не знам, до мене ли е, мислам дека само моиве се вакви, или сите деца се исти?
    Имам дилема и не знам што да одберам. Едното повеќе ме влече од другото, ама пари, време и нерви треба. Време имам, т.е ќе најдам, другото малку помалку, море ич. И да, и виза ми треба... Ај белки ќе се реши нешто, мора да се мрдне.

Нешто убаво за денес
    https://www.facebook.com/heroespublishing/

Dadusicka, M&M, Ygritte and 27 others like this.
  7. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Здраво друштво:hug:

И есен пристигна, а мене се уште ми е морето во мисли...како би се вратила назад. Не ми смета ни да врне само да сум таму...од убавина да не можам да мислам на ништо, само да уживам.
    Секојдневието и секојдневните маки и проблеми понекогаш толку не измачува и изморува што забораваме кои сме. Секое бегство од секојдневието и те како е пријатно. Барем и краткотрајно да одлуташ, сепак е слатко.
    Временцево е измислено само за книга или филм. Филм немам навика да барам по нет, повеќето страни се полни со реклами па ми се одмилува да пребарувам. Најчесто гледам на ТВ кога ќе начекам некој добар. Серии не ме привлекуваат баш.
    Последнава недела загледав едно ТВ шоу на RTL "Господин Совршен" па баш интересно ми е да гледам како 15 жени се "тепаат" за еден маж.:rofl:(facepalm)

Dadusicka, M&M, Ygritte and 24 others like this.
  8. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Добар ден...

не се жалете на времето идеално е за кафе или какао под топло ќебе..
    или за "чуда" под ќебе???:lol:

убав остаток од денот :)

9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Moze do horoskopot e, I kaj mene isto. Zadodusa edno zensko ama kolku 2 mashki vredi. Samo shto ne sum bila doma sama so sebe so godini...
    So pozajmen laptop I mobile sum, vcera za kraj na denot i ruterot ispusthti dusha, pa eve nekoj ako znae da bae protiv uroci na elektronika neka kaze (zatoa I pishuvam vaka mutavo bez kirilica).
    Ma ne se davame nie, kakov burnout... podobro da se sprechi, otkoku da se lechi. Gasime sve I odime na meditacija. Se kje si dojde na svoe mesto. A za belata kosa farba postoi. Posle vchera sekoj den kje bide podobar od prethodniot:f:

10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се осеќам ко да ми е утро. Нормално кога во 11 и пол станав. Легнав со гадење , се разбудив во 6 со главоболка. Кетонал и 'јопет кревет. Помина.
    Сонував испити. Уште еден два сум имала. Сонов го имам во милион варијанти сонувано. И стално кнап со време, подоцна од другите, нешто мора пак, се набрзина...ова нострификацијата ме слуде.
    Маж ми си доби на кладба 50 евра , тврдеше ми пишал во порака некој термин за родителска , јас не па не. И ај се кладиме. Мене очите 5 банки, стално имам план што ќе купам...и сега.....ох....ај ме теши сум почнувала на работа следна недела, ќе ме почекал.(facepalm)
    Еве и на Иванка Трамп и се познаваат пупките на битни конференции, значи да не берам гајле јас:D. Настрана што е преубава пустата па поглед влече во лице , не во гради.
    На работа не можам маички да носам оти госпоѓиците се познаваат. Мора од круто платно одело:dance:. А ш'убави имам

Attached Files:

Last edited: Sep 24, 2019
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

У денови како овој си викам, ок е да имам возачка...

Зар и преку прслуче ви се познаваат ко на фотката^?! :tmi:

M&M, Dadusicka, mal.ecka and 18 others like this.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Зависи од прслучето. Ако има како корпи не, а на големи гради подобро е без корпи.

13. Dentina

Dentina Форумски идол

Да за жал. Само малку постудено и на тенка маичка па и подебела и прслуче( без потполнки носам, јер....:devil:)
    За други прилики баш ме брига, нека му ја мисли тој што му пречи, ама за наработа, во мазна маичка уз тело , се познава и тоа многу.

14. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Јас мислам ова е могуќе со прслуче без никаква корпа, ако има било каква корпа колкави сака нека се не се познаваат. Инаку вака ми е непристојно мене, тотално несоодветно за формален настан. Па и за неформален (facepalm)

M&M, WORRIED.BT, mal.ecka and 17 others like this.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Ја фино, мусли, кафе, обврски. :coffee:

Го тегнам кафето уште од 2, ама се нешто ме прекинува во уживањето. Сега сум сама и уживам во самотијата. Кафе со драга личност е супер, ама сама испружена на софата, сеуште во пижами, Усни на усни во позадина и вкусот на јако турско - прајслес. :inlove: Ми фали сонце за се да биде совршено. :sun:

Зависи од прслуче до прслуче. Во оние меките од lisca - да, оние со подебела корпа или со пуш-ап - не. На денешно време може само да немаш пари или намерно да сакаш да изгледаш некако. За одредена сума и од пиле млеко можеш да купиш, а не пак прслук преку кој не се познаваат брадавици. ;)

Кој е за кафе?

M&M, andrejko82, Ygritte and 25 others like this.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Во контекст на муабетот на Бека дека за пари се има
    Screenshot_20190924-154626_Facebook.jpg

M&M, Dadusicka, WORRIED.BT and 16 others like this.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Не чистам поќе никогаш!
    Значи... како шо и реков.. прередив се'.. место има за секој предмет каде стои... и кога некој ќе користи нешто, очекувам да го врати после на место.
    Не бе, не!
    Се' шо ќе изват, остават кај шо ќе им прдни! :@

И со арно зборам, и со лошо, не разбират и не разбират..
    Какво лајно сум изела значи.. сеа гледам..
    Се' им праев, и ги претворив во паразити!
    Никој не ми е крив. |(

Од светлата страна, исчистив.. уште прозорци да избришам.. ама тоа утре.. и после, некој ако остави нешто, право раката му ја сечам :inlove:

:D

Last edited: Sep 24, 2019
    M&M, Ygritte, bittersweet and 26 others like this.
  18. dunika

dunika Форумски идол

Мене ми се познаваат вака на ладно,и тоа со преку потполнки,не пуш-ап,ама нормални 2-3 мм.Малце да ми залади и ваква сум,од сега до Април обавезно пред да соблечам јакна си ги гмечам:tmi:
    Најчесто носам припиени маички по долги,затоа,и ако не е црна,отиде возот.
    М.м ми вика секогаш-Пази,пуштени ти се долгите:rofl:

M&M, LunaGrey, Ygritte and 25 others like this.
  19. referentka

referentka Moderator Staff Member

Се познаваат:)
    На секое ,,ежење,, ко гола да си:tmi:

Иначе ја привршив SWOT анализата.
    Утре ќе ја дадам на читање(wfh), да видам што ќе кажат паро-давците:D
    Дал ќе ,,освежам,, или ќе си терам сиромашна:lol:.

Научена сум со малку пари.Плашлива сум за големо трошење.Станата сум скржава , ама само за себе.Од што во животот ми се случиле неубави работаи поврзани со немање пари, кога ќе купев (до скоро) нешто за себе ми беше страв да се израдувам.
    Сега се окуражив малку- имало и убави денови во мојот живот, сонцето и за мене греело:nod:.
    Флешови од минатото ме утепуваат.

M&M, andrejko82, Ygritte and 24 others like this.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

хм... ако има практична примена, како инконтиненција.. паметна работа...
    Ама за 'разубавување'.... не знам како би изгледало тоа :drunk:

пи*а ко пи*а.. нема убави и грди... има само пи*ки :D

Едит:
    Ја не носам прслук.. имам кажано веќе.. многу ретко, во лето, ако нешто ептен се прозира, или се познаваат многу.
    Нема да си ги сечам сеа пупките, оти на некој му било 'некултурно'.
    Неќам да ме стега прслук.. и не оти ми е мал, туку ме стега... ко оклоп да носам.

M&M, Ygritte, WORRIED.BT and 13 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.