Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Убаво ми е на душава, благодарна сум за сите работи кои ги имам, посакувам само здравјето и паметот да ме служат. :sun:

На тема теории на заговор (@malerozna ) , не ви се чини дека маливе од ројал фемили се премногу, ама премногу слични на некој од фамилија? Еве Арчи ист татко му, малава на Кејт иста баба и. :?: Како е возможно тоа? Па и остануваат бремени ко порачани бе, таман кога е идеално време за тоа. И сите у фамилијата здрави ко дрен. Ја мислам дека користат технологии. :D

Сте распишале, ме мрзи да читам. Има тема некоја? Некој скратена верзија од страниве да ми каже? :wasntme:

Имам желба да живеам во Виена. А може и некое мало Германско селце, не повеќе од пола саат со кола до некој милионски град. :f:

Кој е за кафе?

На kuc, Ygritte, Ariel и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Јас дојдов да прашам, во која категорија спаѓам, 9ти месец трудна,будуча мадр,а немам дете досега:D

Го ѕирнав линкот погоре,фала му на господ ако допрва во 40ти доаѓа поголема среќа, и со оваа сега сум задоволна :)

Ручекот готов, ќофте со доматен сос, маж ќе касни од работа, бебе не сака да излегува...
    Ми се шета негде облечена по долги,а под нозе да ми крцкаат жолти ливчиња...нек излегува бебо дур не заладило да и прави друштво на мама за шетање:inlove:

Вчера мм бара пижама по долги, ни стоеа во вакум кеса под спална, ја облекува непријатен мирис. Кога си бев кај мајка секогаш кога менував сезонска облека преперував ради миризбата.
    Еве сега пуштив машина врти, вие перете за новата сезона?
    Од што смрдат алиштата,перени сум ги спакувала...може треба да купам некое кесиче лаванда за во плакар:?:

На WORRIED.BT, Kate Rina 93, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    Добар ден...
    од сабајле по институции и банки, репрограмирање на кредит... |(
    во превод, ќе мора да го стегнам газот малку.... ама добра работа е што жирантската љубов со жм ќе заврши за две години.... па може да ја фрлам во вардар ако ме нервира... :bandit:
    Шала на страна... не се чуствувам добро кога се потресуввам за финансиски прашања... па затоа извозев со точак 15 км со пеколно темпо... сега ме боли се на мене... |(

На Kate Rina 93, bittersweet, kuc и 30 други им се допаѓа ова.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    78.119
    И јас сега ги гледав сликите, мини Хари е малиот. Ама па Хари на вујко му личи, среќа не е на Чарлс. Иако се збори наголемо дека не е негов.

Секако дека користат технологии, дури и астролози, ама саглам, не ко на Грујо наш вражачката :devil:
    Е како нема да се здрави, од лажица потешко немаат кренато, за ништо се немаат изнервирано.
    Замрзнуваат ембриони, темпираат кога да се родат.

Треба да одам у шопинг по нова униформа. А мразам шопинзи.
    Само на технологија се радувам.
    Живеам во голем град со години. Ме нервира. Ама за една недела почнува ужасно да ми недостига.

На Kate Rina 93, Ygritte, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Станав сабајлево во 6. Во полутемница си сварив чај од липа, ептен ми дојде убаво. Скопје, светло сиво си ми.
    Ми дојде дури чудно - нема звук на бранови, само птици. Ми недостигаше брачниот кревет. Мирисите дома - сапунот, кујната и килимите. Она, баш дома дома.
    Вечер сме на кино и потоа на свадба. Ќерка ми ќе оди на спиење кај баба и дедо, со радост пречекана.
    Изнакупивме алкохоли и чоколади од фришоп, ќе им однесеме на најблиските. Три машини за перење извртеа, денес стопирам. Немам каде да пружам.
    Ме фаќа јанѕа дека одлоговлекувам некои работи, а си минува времето. Битно излакирав нокти на раце и нозе за вечер да сум у тон со штиклите.
    Корално ќерамида портокалово.

Кога си станат рано, цел ден ти е долг и бавен. И на пазар бев, си најдов воловско срце домати, ќе спремам сега салата за со узо. Маж ми на тест возење со аутца се бафта, пасија невидена. Му нарачав бургери, све ме мрзи.

Денов е индијанско лето во мало. Лагодно и лажно дека ќе е топло, дека ќе потрае.
    Ги изедов грчките колачи со ф'стак, меркам и Меренда.
    Што апетит ќе беше ова. Знам.
    ПМС и ѕвонливо чувство на меланхолија дека не траеме долго, ние луѓето. Колку една есен, една боја на денот.

На dayla, Kate Rina 93, happygirl и 29 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Добар ден девојчиња... и по некое момче :hug:

Ми лајкнале фотографија од пред некој месец на ФБ, па ја кликнав да ја видам пак...
    И одоздола, коментар од пријателот кој почина...
    Срцето ми се стегна, солзи ми потекоа.. Му кажав дека го сакам, и дека ми фали...
    Како може некој да почине во своите рани триесетти???

Пред две недели, нели бев на свадба во Битола..
    Сопружници починати еден куп.. па распарени самци колку ти душа сака..
    Мило ми е што ги видов..
    Ги гушнав сите и ги бацив...

Мојата свадба не ја имам гледано со години... нема што да гледам.. пола се веќе починати...
    Не можам да гледам... Болка ми прави самата помисла...

Се будам секое сабајле во меланхолија...
    Дали сум посреќна сега, него ли во своите 20ти, 30ти...?
    Не знам..
    За некои работи сум.. многу...
    За бракот кој испадна релативно успешен, за детето кое го 'направивме' и е најубавата одлука која сум ја донела во животот.. за тоа што не се опседнувам со изгледот, како кога бев во 20тите...
    Ама за некои.. не сум...
    Не сум оти кривам.. Оти не можам да направам ѕвезда, никогаш повеќе..
    Оти болести се калемат како од на мајтап...
    Оти изгубив еден куп блиски...
    И оти светот не е ништо подобар, од пред 20 години...

Живот...

На dayla, Kaetana, kockichka и 40 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.151
    Од омекнувачот се усмрдуваат. Од искуство. Само преперување е спас и никако омекнувач за алишта кои ги складираш.

@WildMk :hug:

На Espadrila, kuc, Ygritte и 17 други им се допаѓа ова.
  8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    На Kate Rina 93, kuc, Ygritte и 11 други им се допаѓа ова.
  9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    Обавезно преперувам алишта кога ги кревам и кога ги вадам за нова сезона. Денес планот ми беше да чистам ама внук ми е кај мене и времето што можам да го поминам со него не го менувам за ништо друго. Добро де освен што морав да излезам штикли да барам. Едвај најдов 35ка, навистина не ми е јасно зошто ги нема. Кога најдов уште па се мислев дали лак или обични :D на крај ги земав поудобните. Порано ако не се симнував од штикли сега не помнам кога последен пат сум облекла.

@TeddyGrey може на иста свадба сме. Се надевам на пирошка :D
    Јас немам проблем да бидам во друштво со непознати, сигурно ќе најдам некој за муабет. Оваа свадба знам дел, барем тие со кои ќе бидам на маса.

На WORRIED.BT, Kate Rina 93, happygirl и 19 други им се допаѓа ова.
  10. sweet.november

sweet.november Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    3.120
    А крив правец од Дитас, или како и да беше тој, не сте ја читале :tmi: Еее во основно кога бев хит беше книжево 8-| И 11 минути од Коељо, тоа мислам сум читала од еротики :$

На работа сум пак, денеска порано :sun:

Изнервирана сум, мали веќе доооолго време забушава со јадење, и појадок и ручек и вечера е ужас. Па пукнав и му свикав така бааѓи ;( Тоа плаче кутрото не дека разбира нешто, а мене сега ми е криво што си дозволив таков испад :(

За @Ygritte
    За тројца ставив околу 500 грама мелено месо, претходно пропржив една главица кромид и една свежа пиперка, па го додадов и месото. Ставив вегета, бибер, сол, порано купував од рамстор специјален такос зачин во кесичка, ама долго време веќе го нема, па наместо тоа ставив чили зачин, и две три големи лажици доматен сос. Си сецкаш краставички свежи, домати, пченка, марула, слободно можеш и нешто друго ако сакаш од зеленчук. На тортиљата ставаш лист марула (мм мачка и некој чили сос од Thomy), си ставаш од месото и зеленчуци, а можеш и рендан кашкавал одозгоре, кечап по желба. Виткаш тортиљата и кркаш колку сакаш :) На здравје :inlove:

На Thallia, kuc, Ygritte и 17 други им се допаѓа ова.
  11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Во Рагуза.
    И јас го знам маж ми, уствари и младоженецот го знам. Го иам видено.

На Kate Rina 93, mareane, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.332
    Допаѓања:
    261.420
    И јас возев точак. Последователно по качувањето на вага ]:) :bug:мечка у најава.
    Сакам и јас на свадба. Ќе имам неколку ама верувајте сите се со позадина, болни родители. Срцево ми е лешник периодов. Само да сме живи и здрави :hug:

На WORRIED.BT, Kate Rina 93, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Кај да најдам ваков

b4663a4459508da7b7b500b8ff22a44e.jpg

На Kate Rina 93, kuc, Ygritte и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.747
    Допаѓања:
    141.667
    Неколку мои генерациски пријатели се убија од депресија. Себично од моја страна, се исплашив дали и на мене така ќе влијае...

Генерацијата на моите изумре најчесто од рак, топилницата не утепа таму. Мојата генерација од депресии. За жал.

На WORRIED.BT, Kate Rina 93, happygirl и 19 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.278
    Допаѓања:
    259.116
    На kuc, mareane, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Ќе барам ако нема ќе шијам...

На kuc, mareane, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.694
    Допаѓања:
    213.324
    @WildMk голема гушканица за тебе :hug::hug::hug:,градов ни се празни,кој странство замина,кој на гробишта го бараме,нема ден да не замини некој:(.Најтешко ми е кога одам таму,само нови пресни гробови -доста нека е си посакувам..Дали Рек не јади или?...Ај нешто поубаво да свртам,@LiliBoz фустанот убав и секси,ме бендиса(да бев помлада ама),и тро послаба...

На Kate Rina 93, kuc, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    ако најдеш, ќе те носам на едно место.. :dance:

На Kate Rina 93, kuc, Ygritte и 13 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    У затвор?

На Kate Rina 93, kuc, evangelina.ina и 12 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    ако се начукаме... и во затвор ако треба... :rofl:

На Kate Rina 93, mareane, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.