Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Ден!:hai:

Малото ми е во градинка, дома тишина, дури чудно е.
    Ве читам, не ве испуштам, ама никако да дојде ред да пишам. Имам многу да кажам ,и да се фалам:), ама онака ми беше убаво периодов посматрач да бидам.:angel:

Гушкам каде што е потребно, а се радувам за сите убави вести.

Ние сме од многудетните семејства на Грујо.:D Само што за малку ја испуштивме мерката за трето дете, па не ни дава пари.:D
    Дома сме цел чопор народ кога ќе се собереме. Секој ако донесе уште плус еден, не не собира во една соба. Јас сум навикната стално да има луѓе кај моите. Кога е празно, дури чудно ми е.
    Море ако, само нека се множиме, да не се делиме.:D
    Без сестра ми не знам ни да дишам, а малото, секогаш ќе остане мало.:l:

Јас сакам уште едно здравје, а за трето ќе видиме.:wasntme:

Баш убаво Малечка, две сестрички. :inlove:

Нека дава Бог секаде каде што треба, никој да не заборави.

@senjorita-v Среќен Роденден,само убавини!:f:

bittersweet, M&M, Espadrila and 29 others like this.
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Што повеќе деца, тоа подобро за старите.
    Услов е нормално, да имаш финансии за да ги одгледаш и образуваш, и нерви и време да се посветиш.
    Да бодам искрена, ќе раѓав уште едно, ама не ми е возраста за така.

Најубаво ми е за Велигден и Нова година, навраќаат да м'цнат нешто од масата и да си пивнат со Рефо.
    Најлошо ми е кога бараат пари:devil:, зашто ги прцкаат за ништо своите па морам јас тој месец да си скратам за да им дадам.Ама така добро знаат да ме обработат, што јас ќе сетам дека сум дала дури кога ќе се чепнам за џебот.

Малово ми е душа.
    Ме корне нејзиниот муабет дека нема бебе дома.Големиве не ги сфаќа како рода, големи и се, за неа братче значи бебе да се има.

Иначе, да се пожалам, деновиве малото два пати ми рече : ,,мамо мене срцето ми чука,,
    По 10-15 минути го прашувам - сега ти чука?
    -Не !
    Значи ли дека има срцебиење ?
    Значи ли дека има некој проблем со срцето ?
    Деновиве страшно ме мачи тоа, постојано на тоа мислам.

Lolipop23, bittersweet, M&M and 29 others like this.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Не Рефке, веројатно малата тек сега почнува да чувствува и е свесна дека нешо внатре навистина чука, па ако се растрча се осеќа повеќе.
    Ама за да си спокојна консултирај ја матичната, чисто за твој мир.

M&M, stetoskop, Peco and 19 others like this.
  4. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Прво обрати внимание дали трча, игра скока.... Можеби му е од тоа, а кога ќе ти рече пак измери му пулс.... Така ќе знаеш што е.... Можеби е блага тахикардија, не знам колкаво е детенцето, можеби е период ќе мине...

Biljarkata, stetoskop, Peco and 16 others like this.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

@referentka истиот муабет е и кај нас. Види мамо срцето ми чука. Мн и е интересно да си го осеќа. :) :)
    Не би требало да е страшно.
    Ете мене не ми ни текнало на срцебиење.
    @malerozna ко ќе доаѓа накај Мартини да се најави. Јас ќе частам кафе а она Мекдоналдс да донесе ;)
    @Bozica1980 да се произнесе со кого тоа кафе пиела од форумов. #љубоморнасум

M&M, stetoskop, Peco and 19 others like this.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Не сум со никоја...за муабетот од вчера мислиш? Не беше форумско кафе може лошо сум пишала.

M&M, ninja35, duffi and 12 others like this.
  7. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добро е, ти простувам чим е така :D
    Ќе неможев да спијам вечер од мака

M&M, stetoskop, ninja35 and 13 others like this.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^види ја ти неа ;) а не стоиш вака за ич љубоморна :D

M&M, stetoskop, ninja35 and 14 others like this.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Поздрав и од мене :f:
    Ме нема баш, некако не останува ни време. Турбулентен период имав. Ми заврши работниот ангажман, последните два месеци бев активна во потрага по нешто ново, ама седнав,размислив и одлучив - ќе се држам до приоритетната 'работа' во блиска иднина - мајчинството. Големата две години школарец, што во дневен,што кај баба дедо, малите во градинка, ем по една недела кај татко им, ги немав видено ко шо треба децата, па решив да надоместам за изгубеното време и да се посветам само на нив. Сега имам двајца школарци, третаче и прваче, одат во смени, ги чувам ги носам ги чекам, најмалото во градинка пократко го оставам, сите се среќни и исполнети. Додека бев дете, им завидував на соучениците чии мајки ги чекаа после часови, ја мразев работата на мајка ми во раното детство и гледајќи на фактот што одамна ја немам, жалам за секој момент кога се разделени децата од мене. Уморена сум, да, буџетот е стегнат, да, ми фали работниот ден, да, но од друга страна гледајќи ги нив среќни и исполнети, најсреќна сум.
    Околу последнава тема, јас стално велам - првото дете е за родителите, второто е за првото. * едно време важеше - третото е за пари :x :D
    Со едно е многу полесно за родителите, тоа е факт, ама за некои нешта во животот вреди да се вложува и да се прави жртва.
    Верувам ќе имам повеќе време да свратувам на темава :hug:
    Се надевам сите сте арни и на број :l:

vitamina, bittersweet, M&M and 34 others like this.
  10. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

@referentka мислам дека не е за загрижување. Полека стануваат свесни за она што го имаат внатре и им е интересно. Јас му имам кажувано дека срцето му е од левата страна. Знае дека чука, па знае да дојде и моето да го слушнел. Последно ми рече сакал да си го извади срцето.(facepalm) И така се објаснувавме дека само ако е болно срцето се оди на доктор и докторот го лечи.
    Неќна му текна пак за тоа дека бил во мешето кај мене. И не му е баш јасно како тој се лизгал кај мене во мешето, а и јадењето се лизгало и одело во мешето. :D Љубопитни се и сакаат се да научат за кратко.
    Цела недела беше дома поради настинката и кашлицата. Сега ми е пусто без него, си се навикнавме заедно. Ајде уште малку и одам по него.

Last edited: Sep 26, 2019
    bittersweet, M&M, Biljarkata and 22 others like this.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Ке ви пишев Здраво Мешиња,и ке ми се скаравте,оние шо имаат салце де:rofl:
    Сериозно се бунам на моменти,дека шалтам де овде,де у труднички и секогаш се сепнувам.

@mal.ecka што убаво,само дунди по дома:inlove:Woman power :muscle:
    На м.т платата само за влошки ке оди,ама па како он како паша ке е со куп жени:inlove:

Косми до сега 2/3 има погодено(fingers)

За број на деца не знам шо да кажам баш.Нема поубаво од голема и сложна фамилија,а нема ни полошо од раскарани браќа и сестри,поготово ако родителите се живи да го гледаат и трпат тоа.
    За жал не секој има капацитет да ја свати вредноста на најближниот.Колку само возрасни познавам што “не живеат” со браќата/сестрите,и тоа најчесто е за глупост или некој квадрат земја.
    Бев сведок и на ситуација кога едниот од двајца скарани браќа не дојде на погребот на мајка им:x
    Јас имам помал брат со кого не сум нарочито блиска или приврзана,но како созревам а моите стареат,се’ поблагодарна сум што го имам.Немаше да сум никогаш раат ако моите беа сами во Мк,вака знам дека и да им се слоши,има кој да им помогне.Да не зборам они колку се среќни и исполнети дека не се сами.

bittersweet, M&M, Biljarkata and 25 others like this.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Сакам голема фамилија, се би дала сега да имам бебе и јас во мешето, ќе замижам и на овие 20кг плус, ама не бива по секоја цена. Дете за љубов живее, ама не од љубов, си сака и леб и со леб, и облека, и школо, и задоволства... Првово во криза го израснав, сега веќе се трпи до некаде, ама првите 3г, леле мале. Сакам здравје од декември да почнам да правам второ, сакам женско ама и да не биде женско ќе се помирам со фактот. Свекрва секако веќе сум, една снаа плус минус мање битно. Јас сум со сестра ама искрено ја немаме блискоста меѓу сестри, ем не сме огромна разлика. Различен карактер максимално сме. Мене ми фали брат искрено, многу убав однос би имала да имав брат, била мајка ми трудна со машко ама имала спонтан. Би раѓала до 3, толку и смеам ради царскиов, така да 3 сакам а и повеќе, ако успееме да ги изведеме на прав пат.

M&M, ♡BuBaLe♡, Peco and 20 others like this.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

@dunika ако де напиши си Здраво Мешиња,еден дел си се со мешиња:inlove:,за друѓите посакуваме што поскоро:*,а за нас останатите лајцата со дупка да си ја направиме:D:hug:.Конечно се скостив на тераса со кафенце,уште сега си се туфкам кој ќе мрзни натаму(facepalm)ама ум не иди,јок.Умници извајв и ѓи фрлив,остарев ама ум нејќи па не:smoke:.Ако сте за кафе пауза повелете:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:.....

14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Другари здраво:hai::hug::*
    Кратко и јасно, ми треба помош, голема, услуга де:worried::$...
    Некој да барата со фотошоп, да има време и желба да ми учини нешто до вечер до 20 часот?
    Ми треба фото, принт за торта за Пупче:tmi:, на сликата да биле тој и уште два-три битни лика, да не ги откривам тука:D
    Божем готово бидна фотката, ама да не објаснувам што се деси....
    П.С.Живи, здрави, арни, гужви на работа, обврски дома, подготовки за роденден, и ете, немам време за социјален живот:D

M&M, Espadrila, ♡BuBaLe♡ and 21 others like this.
  15. Annath

Annath Форумски идол

@Cosmi таа работа. Мислам може да ти заврши.

Поздрав друштво. Бидете ми добри и убави... ќе се читаме пак.

M&M, ♡BuBaLe♡, Peco and 12 others like this.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Јас можам.. пиши ми лп.. ако не ти се бендиса производот, можеш да не го употребиш :D

Ај добар ден :hug:

M&M, Espadrila, ♡BuBaLe♡ and 15 others like this.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Како да ти пишам, ко 300 катанци си врзала на врата:rofl::sweat:

M&M, Espadrila, ♡BuBaLe♡ and 8 others like this.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Отворни ми се бе...
    Чеј јас

M&M, ♡BuBaLe♡, stetoskop and 9 others like this.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

На совет на родители сум од 17ч во школо, незнам дали ке стигнам.
    Нека проба Вајлд,јас кога ке се вратам дома ,може да помогнам.

M&M, Espadrila, ♡BuBaLe♡ and 7 others like this.
  20. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Мала е и тек осознава некои работи, станува свесна за нив, затоа мислам дека така изреагирала. Сестра ми исто и правеше на мајка ми, секој ден ,,леле мамо срцето ми думка" . Ajде ја однесоа кај еден доктор, доста стручен но и арогантен и он и вика ,,е шо да не сакате, не дај боже, да прекине, ќе думка ами срце е тоа''
    Сепак за свој мир консултирај се барем со матичната.

Thread Status:
Not open for further replies.