Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.783
    Допаѓања:
    145.312
    И моето го чува баба ми. Т.е официјално ќе го чува од идниот месец после градинка по некој час или ако е болен и нема да оди.
    Она беше најголем противник годинава да оди на градинка.
    Сакаше годинава да си го чува она.
    Ама несакав. Нека одмара. Секако ќе има време по некој час и за неа. Бабите ни се на работа и они.
    А знам колку му се радува и му угодува.
    Права учителка му е. :l:
    Реков ќе пробаме прво градинка. Ако ептен не бидува, секако она ми е џокер.:D
    И нас не чуваше прабабче. Уште ги паметам игрите кои ги игравме и ,,старинските,, песни кои ни ги пееше.:u:

На M&M, vitamina, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  2. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.146
    Допаѓања:
    33.890
    @Love 83 да, убав ден... баш кога одлучувавме кој термин го одбравме намерно тој датум православен Св. Валентајн.:)
    Ова со запчето...баш пред некое време син ми ми раскажуваше за Зубич Вила. Што гледа од цртаните чат пат знае да убаци српски зборови. Баш така, првото запче се ставало под перница и доаѓа таа самовила и остава подароци. Па така и он ќе очекува да дојде и кај него. Кај нас е уште рано да дојде, ама добро навреме ми раскажа па ќе имам во предвид за тогаш да му спремиме некое изненадување.

На vitamina, Yowannty, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.696
    Ние пак правевме веридба на тој ден и јас баш поради тоа сакав тогаш нели православен ден на љубовта .
    А и мојов до пред некое време така го викаше Зубич вила ,од цртани им е дефинитивно ама не ми се веруваше дека толку ќе се израдува ,што ќе дојде и кај него :lol:.
    Прво да го извадиме па ќе мислиме какво изненадување ќе му приреди Зубич Вила :)

На kuc, Yowannty, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Добар ден луЈџе. Полека се редат коцките. Без брзање, лабавко, за целосно уживање. Прво откриваш кој си што си и што сакаш во животецов, па после некоја виша сила ти ги праќа правите луѓе кои со тебе заедно ќе се борат. Оние на кои доживотно ќе им се осеќаш благодарен, а да не ти е терет. Оние што навистина ќе ги сакаш баш зашто се такви. Се знаат тие кои се... Со едно парче од срцето секогаш ќе се молиш дупло да им се врати убавина.
    Имам чуство дека за некоја год од сеа кога ќе се свртам наназад се ќе е поинакво и богами и поубаво...

Од друга страна, дете пак болно. Повраќа после оброк, а таман неколку дена јадеше ко човек.
    Ќе направам муабет со матичната денес... Не ми се допаѓа секој петок вака што бидува.
    Вие арни?

На M&M, vitamina, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ај добар ден на сите :hug:

@Alishan30 браво за тоа што ги откажа цигарите. Ти испраќам сила, полесно да го поминеш периодот на одвикнување :*:

Мојата не од цртани, јас ја научив да верува во tooth fairy, и секогаш кога ќе извадевме заб, го ставаше под перница, а науто си наоѓаше паричка.
    Кога подпорасна.. и осозна дека нема Дедо Мраз, tooth fairy, и таквимити работи.. ме прашуваше, како наоѓала паричка, ако не постоела?
    Па и кажував дека јас бев tooth fairy - то.. и и' демонстрирав со потскокнување низ соба.. како ноќе одев и и' го земав забчето, и и' оставав паричка :D

Синоќа рано си легна госпоѓицата.. па конечно се начекавме насамо со маж.. и двата расонети, па си се изнаправивме муабет... Ми раскажуваше што ново прочитал/слушнал.. па идеи за бизнис, па како му било на работа... па правевме муабет за Грета Тунберг, климатските промени и зошто сеуште има луѓе кои мора да ги убедува некој во очигледното...
    Мноооогу ми е убаво кога разговараме на разни теми :inlove: Радост ми се тие моменти :l:
    Си легна пред мене (нормално).. расположен и разнежнет :lol:

Едит: Побрзо оздравување на сите настинати дечиња :hug:

На Ygritte, M&M, vitamina и 31 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Читам и додека дојдам до крајното очекувам:
    ..ме преврте:tmi:
    ...се убивме:$
    А они муабет делкале:rofl:

На Ygritte, M&M, Yowannty и 28 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Стари сме за такви работи... шо збораш :rofl::rofl:

На M&M, Sesil, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добар ден...
    не памтам дали сум кажал тука, ама со години имам проблем со тироидна... едно време одев редовно на контроли, последниве три години само земам терапија а на лекар еднаш годишно, и тоа на некакви приватни интернисти, што немаат две чисти... (facepalm)
    Денеска конечно закажав кај вистински ендикринолог, што одев на времето.
    На враќање поминав кај еден добар другар и колега, што покрај државната работа, мака мачи и со приватен бизнис... онака, на кафе, да го видам. .. завршивме со доручек, пијачка (ај по една)... (facepalm)
    Сега наместо да возам точак, сум се истегнал во кревет како некој морж... :$

На Majuska83, Ygritte, M&M и 31 други им се допаѓа ова.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    И јас мислев дека ќе каже: Кога ме грабна, од кревет на патос, па низ сите соби во станот.... :rofl:
    @WildMk (fingers)

На M&M, Sesil, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Е вакво нешто кога ќе причитам, многу инспиративно ми делува. Се трудам да си го погледнам животот од страна и да размислам дали сум среќна и што може да ме направи уште посреќна.

На M&M, Sesil, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.938
    Допаѓања:
    60.785
    @WildMk само што помислив ќе раскажеш нешто со кока кола..ти со муабет..ама понекогаш па треба човек на само да се изнаприкаже и тоа е романтично бре...

На Ygritte, Yowannty, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Денов прекрасен. :sun:

Го тегнам кафето на тераса, уживам во самотијата. Некогаш се прашувам што ми годи повеќе - друштво или самотија? :?:

Ви имам кажано дека обожавам тераси? Не сум човек кој седи во двор, навика од дома ми е. Сакам убав балкон, простран, со убав мебел, маса и саксија со цвеќе. :f:

@Ygritte човек од навики сум јас. Деновите кои се поразлични ми се убави ама и мноогу напорни. :whew:

@WildMk и мене ова ми е дефиниција за љубов. Секс ко секс, уживам и не можам да кажам дека е небитен, уствари многу ми е битен, ама лејт најт ток ми е прајслес.
    Еве ние на последниот таков муабет се договоривме дека сакаме нова лимузина. Појака од онаа за која ви лафев. Сакаме и стан на море, ама тоа за некоја година. 8)

Кој е за кафе?

На senjorita-v, Majuska83, M&M и 30 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Дека ни оде паметот:^)

Иначе и јас уживам во полноќните муабети.
    Најубавите идеи и најдобрите планови ни се скроени во такви муабети.
    Ама навистина:nod:

Така кроевме план за стан, па за финансии, па и за Рефче:$ и она е ,,скроена,, така.

На Majuska83, Ygritte, M&M и 31 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.569
    Допаѓања:
    174.953
    Ај д.ден и од нас :)
    Фина работа ова со фб,па уште ко имаш некој кој секој ден постира појадок,ручек,вечера -нема што да смислуваш ,отвори кај Рајна и опппп идеја :rofl: (facepalm) .... Е Рајна денес риба јаде |( (facepalm) ,па нарачав за децава (fingers)...уш ја да видам што ќе јадам |( ...

Денов петочен,па добро помина.... ми се спие ,ама некако се ко да ми фали време ....нзм... времето лета у пм...

Ова за Вајлд-ка ...само мене не ме изненади за муабет што правеле со маж и... Луѓееее ,па и они имаат душа :rofl: :rofl: :rofl: ...

На M&M, Yowannty, Sesil и 28 други им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    И јас чекав"да падне с..с."
    Она муабетела|(8-|
    Чекам бебка да стане...и стана

На Yowannty, Sesil, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Не го глеј од страна, влези му очи во очи. Кажи ми дека е време да се апдејтира со она што ти го сакаш. И ќе биде :*

На duffi, Sesil, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.705
    Допаѓања:
    213.453
    Еве ме и мене.За многу години денов да ни е,здрави,живи и се друго по ред.@WildMk богами ме изненади,или пак почнавме ептем кон секс мисли да имаме:$.Безобразни бреее:tmi:.Домашниве подмирени сега за сега,до банка претрчав,пари давав не земав,за тоа ме бива,за земање јок....Кафе ми се пие.....

На duffi, Yowannty, Kate Rina 93 и 20 други им се допаѓа ова.
  18. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    За муабетот "стари сме ние за..." ме потсети на еден муабет од скоро.
    На работа објаснувам нешто и на крај велам, За да не доаѓате пак, јавете се во кол центарот, ќе ви дадат информација.
    Еден постар човек ме слуша и вели: ааа значи вие и по телефон водите љубов?
    Јас: не знам господине, стара сум јас веќе за такви муабети.
    Ко ми се сипа, да ми раскажува, како имал 64 години и едвај чекал да падне ноќ, да се начекаат со невестата. Абе сликовито до немајкаде.
    Се ова пред полн салон луѓе, срам ме утепа :) :)
    Ај сега добар ден. Се испотрошив ама за убави работи, поклони за мили дечиња земав. @LiliBoz Фиоре е на Рекорд, како што ти пишав пред некој ден, какви ланчиња земав за едни девојчиња, преубави.
    Убав ден на сите, отидов јас да поработам малку.

На bittersweet, duffi, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Да бе, не знаеме ние како се “кројат” деца, па ќе не лажеш со муабет дека се правело :D

Шала де, те разбрав убаво, ама многу имам мерак да спинувам муабети. Може требаше политичар да бидам, или новинар.

На bittersweet, Ygritte, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.379
    Допаѓања:
    78.125
    Начекав пауза и јас, мснав една порцоја чикен теријаки, и да не ми е малку, сега сУши јадам
    20190927_151558.jpg

Не само што не добив 3 слободни дена, туку и викендов ме забрадија да работам 8) и сабота и недела.
    Ама ако ми е, штом сум гуска.
    Ама после работа ќе удрам шопинг и сметката на менаџерот по брза пошта ќе му ја пуштам :rofl:

Надвор сто пати заврна и огреа сонце.
    И како нема да сме болни.
    Сите шмркаат, изморени, малаксани, само апчиња пијат.

@LejlaD ништо од Босфорот, ги манал земјотрес, страв ми е да одам.
    Ајде на друго место да избереме

@Rebecca_R и јас обожавам тараси.
    Само што немам време така да уживам из кафе. Пред пц пијам кафе, а денес уште ни едно.
    Пулсот од 105 до 130 ми е нормален

На bittersweet, kuc, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.