Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.705
    Допаѓања:
    213.455
    Или боиве се исчуручени или до мене е....

На Sexybaby86, Rebecca_R, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.226
    Сама незнам да се офарбам, и само на фризер ме прават.а што ми става на главата, појма немам.:) целосно и верувам на фризеркава. Знам дека плавото кога ќе ме офарба, на одредена светлина прелива на лила боја, имало таков отсјај-не се разбирам многу многу8)

На Sexybaby86, Rebecca_R, marlonbrando69 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.304
    Допаѓања:
    189.917
    Е ама поинаку фаќа на побелена коса, поинаку на коса која не е побелена, и тоа имај предвид. Не прејудицирам дека белееш, јас белеам па си знам8)

На Sexybaby86, Rebecca_R, marlonbrando69 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.705
    Допаѓања:
    213.455
    Имам кажано дека сум 100% бела,нема темно влакно ниту едно,побелена ми е цела....

На Sexybaby86, Rebecca_R, marlonbrando69 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Дефинитивно, дебили сме... |(
    Така лесно ако беше да се протолкува карактер.. и да има само 12 врсти на карактери, ужасно ќе беше досаден светот.
    Плус... унапред ќе знаеш со кого можеш, со кого не можеш да се дружиш.. љубиш.. уатевр..
    А не е така, нели?
    Или ако е... што си ти во хороскоп, па да ископам карактеристики кои не ми се допаѓаат, па да те наречам дебил после.
    Сакаш?

Има толку интересни статии за читање по интернетот, ти небулози читаш

На kockichka, Sexybaby86, Rebecca_R и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.304
    Допаѓања:
    189.917
    А оти така гледаш на работите?
    Јас би рекла дека риби се креативни.
    Ама јас сакам да гледам ги гледам позитивните работи, ако хороскопот вика дека сум мрчало;).
    Хороскоп е разбибрига, таман работа да го сфаќавме за озбилно. Па особено ние, 40+.
    А на сите ни треба понекогаш разбибрига, не може бе Вајлдке 24/7 да бидеме општествено корисни/ продуктивни/ фокусирани на озбилни работи.

На Sexybaby86, Rebecca_R, marlonbrando69 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добра вечер...
    До сега бев излезен на вечера со страшно лошо друштво.. не од што сакав, туку од што ми се натурија. И за да не ги викнам дома, ги однесов надвор на кафе а излезе вечера. И дури се трудев да бидам крајно некултурен на маса, за да сфатат дека не се добредојдено друштво... :envy:
    Како и да е, помина... здравје, догодина на иста дата пак... (highfive)
    За хороскоп зборите?
    Врска немам од тоа... ни пратам ни ме интересира... знам само дека сум водолија.. толку...

На petunija77, senjorita-v, WildMk и 27 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.839
    Допаѓања:
    163.292
    О да.
    Предвидувам и раѓачки и умирачки. Умирачки ептен со период од годината...спуки.
    Тотално некорисен талент.
    Дури страшен зошто за лошото нема што да направиш.
    И сите работи ги гледам од позиција 3 како филм. И кога сум смирена знам дека ќе се случи, а кога паничам знам дека е само паника. Ако не чувствувам потреба да го кажам, не ми дава простум, значи ќе се оствари.
    И така... без врска.
    За луѓе иако одма знам какви се, одбирам да згрешам. Глупа. Тоа е.
    И лаги откривам на интуиција, дел со факти...

На WildMk, Skorpija25, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    85.085
    @LejlaD измијај се еднаш со машински прашак и сивото паѓа,ама стави и маска оти сува е косата потоа...

На Sexybaby86, Rebecca_R, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.395
    Нон стоп сум шарена , оти еден месец ми текнува темно кафеава да ставам, а втор црна. Плава не ми паѓа на памет, оти такво тенко влакно имам, што повеќе од 6% хидроген ќе ја пеплоса. Еднаш пред години долен слој назад црвен го направив и.....кутра коса таму за 3 месеци тотално се прекрши и падна. Само новиот израст си стоеше на глава. Фешта ќе беше да ми ја исфарбаа цела. Фала богу фризерот совесен, самиот рече не.
    Инаку многу бели имам мора на 3 недели. Овде побелените влакна не се сметаат за трагедија, бар тој вајб е меѓу жените, но не си се допаѓам нефарбана. Некни баш посматрав во бус и метро...ниедна ама ниедна немаше штикли. На било која возраст. Сите се со рамно. Млади стари. Патичиња, штосни чизми, балетанки. Го нема тој притисок да си на високо. И да си нашминкан. И свежо исфарбан . И со гел на нокти. Убаво е да се одмориш, но неубаво за ...не знам за што е неубаво. Ок се жените. Поубави од мажите холандски во секој случај. Плави очи доминираат кај повеќето. Не стареат баш убаво мажите тука.
    За луге сум радар. Интуитивна и сензитивна. Фаќам дури и суптилни cues, и во младост и детство бев накострешена постојано за да се заштитам од повредување. Утки имав едино со прикриени социопатчиња, оние општествено прифатени психо -пореметени појави. Али така се изверзирав што сега можам да им се смеам ,да ги гледам во очи и да им велам "I know what you are doing there"...:hai: Работата е што иако некои работи ми се провидни, морам некогаш да ја играм улогата и да бидам фина. Во приватен живот одјебувам по брза постапка. Во служба не мојТ, за жал.

На senjorita-v, WildMk, Sexybaby86 и 23 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.248
    Не, често ми е случува погрешно да проценам луѓе, генерално не ги гледам лошите особини на почеток. Е има некои луѓе лошотилукот на чело им го пишува со големи букви па и да сакаш не можеш да згрешиш.
    Нема ден да не се изначудам на муабет за некои особи, за работи кои никогаш не би ги помислила за нив. Дал сум наивна ил глупа не знам :)

На WildMk, Sexybaby86, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Во Лице в лице има статија за Сидо. Напишана од негови ученици. Мислам дека нема некој на кој не оставил печат.

Неговата смрт ме поттикна пак да читам книги од филозофи. И да ја барам слободата. Се уште ја барам.

На kockichka, Shelea, Sexybaby86 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.226
    Интуицијата добро ме служи, рак сум незнам колку има врска. Во повеќе случаи се нервирам кога сум погодила неубави работи, од мала си ги имам овие симптоми.:)
    Аууу колку ме мрзи да пишувам денес, шмркам кивам, ми се спие, настинав. Неколку дена на смути и без цигари и јас веднаш се разболев. Нели би требало да е обратно:^) :o

На senjorita-v, WildMk, Sexybaby86 и 23 други им се допаѓа ова.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам нешто да ја прашам @Alishan30 веќе некој ден, пусти страв... си ќутам.

На WildMk, Sexybaby86, Rebecca_R и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Абе ние беба поинаку ја правевме :D :P :rofl:

Welcome to the club.... И јас сум водолија (highfive)

Алишан се чисти организмот од токсини, на тој начин излегуваат од тебе а смути е полно со витамини и минерали и антиоксиданси ;)
    Не си настината ;)

Страшно интуитивна сум.... Проценувам луѓе, а најмногу ги сакам кога ме лажат в очи, а јас веќе знам дека ме лажат 8)

Тоа е :D утре ќе ви пишам појќе... Се изморив, низ град, на именден, со беба., со кока-кола :tmi: ќе спијам....

Лека ноќ убави луѓе :l:

На WildMk, Sexybaby86, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.705
    Допаѓања:
    213.455
    Фала ти за советот.Веднаш во купатило и перење косата со прашак,не сака сивото да мрдни.Ако утре ме нема мојов на психијатрија ме има однесено:D.Се чуди што работам,прееска се фарбав сега пак се мијам:tmi:.До мене ќе да е,хороскопот ми е зезнат,водолија бре:@

На kuc, WildMk, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  17. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    11.903
    Некои личности се ептен провидни, со две реченици ќе ги преценам. За други пак ми треба малку повеќе време, ама секако и за нив на крај ќе ги преценам.

Од мала ме учеа дека сите имаат задни намери, дали од корист, дали од љубомора, љубопитност... И од што многу често го слушав овој муабет дома, станав некако недоверлива кон луѓето. На една рака се брои на колку луѓе им верувам.

На WildMk, Sexybaby86, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.212
    Ми спомнаа за внатрешна температура па ми текна на @Alishan30 и побарав објаснување. Објаснувањето беше дека тоа е кога осеќаш топлина посебно кај очите а на допир си (многу) ладен. Има ли нешто такво? :?:

Луѓе лесно проценувам. 90% и више се глумци кои кога тогаш си го покажуваат правото лице.

Утре планирам да готвам, да месам. Да се затворам и кујна и да не мрдам некое време. Ќе видиме кога ќе станам дали ќе ме држи истата желба :mm: :tmi:

На WildMk, Sexybaby86, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    177.627
    Совет од црногорец: Ако имаш желба за работа, седни одмори, ќе ти помине. :rofl::rofl::rofl:

Треба да се оди на работа сабајле, ќе спијам, добра ноќ. :)

На WildMk, Sexybaby86, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.226
    Ама стварно и овие нивните објаснувања, хммм неможам и неможам да ги сватам.па само ги гледам ко од Марс падната да сум:o :D

На Peco, WildMk, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.