Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Или боиве се исчуручени или до мене е....

2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Сама незнам да се офарбам, и само на фризер ме прават.а што ми става на главата, појма немам.:) целосно и верувам на фризеркава. Знам дека плавото кога ќе ме офарба, на одредена светлина прелива на лила боја, имало таков отсјај-не се разбирам многу многу8)

3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Е ама поинаку фаќа на побелена коса, поинаку на коса која не е побелена, и тоа имај предвид. Не прејудицирам дека белееш, јас белеам па си знам8)

4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Имам кажано дека сум 100% бела,нема темно влакно ниту едно,побелена ми е цела....

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Дефинитивно, дебили сме... |(
    Така лесно ако беше да се протолкува карактер.. и да има само 12 врсти на карактери, ужасно ќе беше досаден светот.
    Плус... унапред ќе знаеш со кого можеш, со кого не можеш да се дружиш.. љубиш.. уатевр..
    А не е така, нели?
    Или ако е... што си ти во хороскоп, па да ископам карактеристики кои не ми се допаѓаат, па да те наречам дебил после.
    Сакаш?

Има толку интересни статии за читање по интернетот, ти небулози читаш

6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

А оти така гледаш на работите?
    Јас би рекла дека риби се креативни.
    Ама јас сакам да гледам ги гледам позитивните работи, ако хороскопот вика дека сум мрчало;).
    Хороскоп е разбибрига, таман работа да го сфаќавме за озбилно. Па особено ние, 40+.
    А на сите ни треба понекогаш разбибрига, не може бе Вајлдке 24/7 да бидеме општествено корисни/ продуктивни/ фокусирани на озбилни работи.

7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Добра вечер...
    До сега бев излезен на вечера со страшно лошо друштво.. не од што сакав, туку од што ми се натурија. И за да не ги викнам дома, ги однесов надвор на кафе а излезе вечера. И дури се трудев да бидам крајно некултурен на маса, за да сфатат дека не се добредојдено друштво... :envy:
    Како и да е, помина... здравје, догодина на иста дата пак... (highfive)
    За хороскоп зборите?
    Врска немам од тоа... ни пратам ни ме интересира... знам само дека сум водолија.. толку...

8. Lilit

Lilit Форумски идол

О да.
    Предвидувам и раѓачки и умирачки. Умирачки ептен со период од годината...спуки.
    Тотално некорисен талент.
    Дури страшен зошто за лошото нема што да направиш.
    И сите работи ги гледам од позиција 3 како филм. И кога сум смирена знам дека ќе се случи, а кога паничам знам дека е само паника. Ако не чувствувам потреба да го кажам, не ми дава простум, значи ќе се оствари.
    И така... без врска.
    За луѓе иако одма знам какви се, одбирам да згрешам. Глупа. Тоа е.
    И лаги откривам на интуиција, дел со факти...

9. kuc

kuc Форумски идол

@LejlaD измијај се еднаш со машински прашак и сивото паѓа,ама стави и маска оти сува е косата потоа...

Sexybaby86, Rebecca_R, duffi and 11 others like this.
  10. Dentina

Dentina Форумски идол

Нон стоп сум шарена , оти еден месец ми текнува темно кафеава да ставам, а втор црна. Плава не ми паѓа на памет, оти такво тенко влакно имам, што повеќе од 6% хидроген ќе ја пеплоса. Еднаш пред години долен слој назад црвен го направив и.....кутра коса таму за 3 месеци тотално се прекрши и падна. Само новиот израст си стоеше на глава. Фешта ќе беше да ми ја исфарбаа цела. Фала богу фризерот совесен, самиот рече не.
    Инаку многу бели имам мора на 3 недели. Овде побелените влакна не се сметаат за трагедија, бар тој вајб е меѓу жените, но не си се допаѓам нефарбана. Некни баш посматрав во бус и метро...ниедна ама ниедна немаше штикли. На било која возраст. Сите се со рамно. Млади стари. Патичиња, штосни чизми, балетанки. Го нема тој притисок да си на високо. И да си нашминкан. И свежо исфарбан . И со гел на нокти. Убаво е да се одмориш, но неубаво за ...не знам за што е неубаво. Ок се жените. Поубави од мажите холандски во секој случај. Плави очи доминираат кај повеќето. Не стареат баш убаво мажите тука.
    За луге сум радар. Интуитивна и сензитивна. Фаќам дури и суптилни cues, и во младост и детство бев накострешена постојано за да се заштитам од повредување. Утки имав едино со прикриени социопатчиња, оние општествено прифатени психо -пореметени појави. Али така се изверзирав што сега можам да им се смеам ,да ги гледам во очи и да им велам "I know what you are doing there"...:hai: Работата е што иако некои работи ми се провидни, морам некогаш да ја играм улогата и да бидам фина. Во приватен живот одјебувам по брза постапка. Во служба не мојТ, за жал.

11. M&M

M&M Форумски идол

Не, често ми е случува погрешно да проценам луѓе, генерално не ги гледам лошите особини на почеток. Е има некои луѓе лошотилукот на чело им го пишува со големи букви па и да сакаш не можеш да згрешиш.
    Нема ден да не се изначудам на муабет за некои особи, за работи кои никогаш не би ги помислила за нив. Дал сум наивна ил глупа не знам :)

12. Ariel

Ariel Форумски идол

Во Лице в лице има статија за Сидо. Напишана од негови ученици. Мислам дека нема некој на кој не оставил печат.

Неговата смрт ме поттикна пак да читам книги од филозофи. И да ја барам слободата. Се уште ја барам.

13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Интуицијата добро ме служи, рак сум незнам колку има врска. Во повеќе случаи се нервирам кога сум погодила неубави работи, од мала си ги имам овие симптоми.:)
    Аууу колку ме мрзи да пишувам денес, шмркам кивам, ми се спие, настинав. Неколку дена на смути и без цигари и јас веднаш се разболев. Нели би требало да е обратно:^) :o

14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Сакам нешто да ја прашам @Alishan30 веќе некој ден, пусти страв... си ќутам.

WildMk, Sexybaby86, Rebecca_R and 8 others like this.
  15. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Абе ние беба поинаку ја правевме :D :P :rofl:

Welcome to the club.... И јас сум водолија (highfive)

Алишан се чисти организмот од токсини, на тој начин излегуваат од тебе а смути е полно со витамини и минерали и антиоксиданси ;)
    Не си настината ;)

Страшно интуитивна сум.... Проценувам луѓе, а најмногу ги сакам кога ме лажат в очи, а јас веќе знам дека ме лажат 8)

Тоа е :D утре ќе ви пишам појќе... Се изморив, низ град, на именден, со беба., со кока-кола :tmi: ќе спијам....

Лека ноќ убави луѓе :l:

16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Фала ти за советот.Веднаш во купатило и перење косата со прашак,не сака сивото да мрдни.Ако утре ме нема мојов на психијатрија ме има однесено:D.Се чуди што работам,прееска се фарбав сега пак се мијам:tmi:.До мене ќе да е,хороскопот ми е зезнат,водолија бре:@

kuc, WildMk, Sexybaby86 and 18 others like this.
  17. wendy2

wendy2 Популарен член

Некои личности се ептен провидни, со две реченици ќе ги преценам. За други пак ми треба малку повеќе време, ама секако и за нив на крај ќе ги преценам.

Од мала ме учеа дека сите имаат задни намери, дали од корист, дали од љубомора, љубопитност... И од што многу често го слушав овој муабет дома, станав некако недоверлива кон луѓето. На една рака се брои на колку луѓе им верувам.

18. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Ми спомнаа за внатрешна температура па ми текна на @Alishan30 и побарав објаснување. Објаснувањето беше дека тоа е кога осеќаш топлина посебно кај очите а на допир си (многу) ладен. Има ли нешто такво? :?:

Луѓе лесно проценувам. 90% и више се глумци кои кога тогаш си го покажуваат правото лице.

Утре планирам да готвам, да месам. Да се затворам и кујна и да не мрдам некое време. Ќе видиме кога ќе станам дали ќе ме држи истата желба :mm: :tmi:

19. Peco

Peco Форумски идол

Совет од црногорец: Ако имаш желба за работа, седни одмори, ќе ти помине. :rofl::rofl::rofl:

Треба да се оди на работа сабајле, ќе спијам, добра ноќ. :)

20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Ама стварно и овие нивните објаснувања, хммм неможам и неможам да ги сватам.па само ги гледам ко од Марс падната да сум:o :D

Peco, WildMk, Sexybaby86 and 12 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.