Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.946
    Допаѓања:
    60.874
    летна манџа со салама хаххахах

На WildMk, mareane, EuHenIa и 7 други им се допаѓа ова.
  2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    иста јас. Вака сум сега овие месец ипол вака сум цела бреност се ми смета ама исто како што напиша.
    Го имаш вистинското решение. Само... Од се за себе ич немам време,со две деца едно бебе Едно школско.... Јас најмногу гледам да бидам поодморена да имам снага за децата. Од домашните обврски не ми е се навреме средено некогаш и нервоза ме фаќа ама не сум во план да се раскинам за се да биде сјајно макар по цена да цркнам. Може треба да си посветам внимание на менталното здравје ама за тоа ми треба и дополнителна помош.

На Skorpija25, WildMk, Kate Rina 93 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.924
    Допаѓања:
    203.178
    Исто свеки моја што вика :devil: јас сум го нервирала син и. А тој мене што ме нервира, нема врска :devil:

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.411
    Допаѓања:
    18.648
    Син на мајка он е секогаш во право:l:
    На мојот на 32 год уште свекрвата му се обраќа со мајкице,мама,мамичке и најјакото злато на мама:x

На Skorpija25, kuc, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.715
    Допаѓања:
    213.590
    Така де,си знам по мене и свекрвица моја:*;)

На Skorpija25, WildMk, Ygritte и 6 други им се допаѓа ова.
  6. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    мајка и син се некој необјаснив феномен:)
    јас не сум видела мајки да им се обраќаат на возрасни ќерки со МАЈЧЕ и да трчаат по нив како кученца:)
    каква е таа магична поврзаност, нека кажат тука мајките што имаат синови:)

На Skorpija25, Ygritte, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Зошто бе не би се мажеле? Ја пак би си се омажила, и пак за истиот. Може ме нервира некогаш и ми иде да го задавам (ко синоќа), ама си го сакам бе, мој си е :l: Башка стварно е тука и за мене и за дете/деца, прво тоа гледа, па се’ друго. Можеби да не се грижеше за нас и домот како што треба, немаше да мислам вака. Ама за мене е совршен, ме надополнува и го вади најдоброто од мене, зашто има срце преполно со добрина. И жал ми е некогаш што е таков, ама како и да вртиш, доблест е, не е маана.
    Ете си го пофалив мажето.

Сега да кажам дека малава е со тт од сабајле од 3, око немаме склопено со мм. Од вакцините и’ е, ништо страшно. Ама сепак останав дома денес со неа, па еве ручек крчкам и јас, супа и ориз со батачиња. Мм се надевам ќе дојде до кај 5. Бевме со бебка и до градинка да се договориме, и дефинитивно почнува од понеделник, со Господ напред (fingers) :sweat: :worried: Срцево лешник ми е, ама мора, време е. Од седење дома со баба и’ спомени нема. Знам дека она ќе биде среќна, знам колку е друштвена и колку сака деца :inlove:

Ај да видам оризов до кај е. Многу ми се јаде, денес сум само на грозје и корнфлекс со млеко сабајлечки (heidy) Да му ѕвонам на мм да доаѓа побрзо.

Ај се читаме :hai:

На Skorpija25, kuc, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Не се сите исти свекрви, мојата не го вика синче маж ми. Или доколку и се испушти, истовремено и мене ме нарекува ќере. Немора никако да не нарекува.доволни се другите гестови.

Хпл ми е, журим, хаос е на работа, уз кафе 5 мин успеав да шкртнам нешто:hai:

На kuc, WildMk, Ygritte и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    141.967
    Јас сакам уште 2ца у брак. Може и маж и жена. Неам проблем. Ама да се како маж ми исти. Малку попозитивни уствари :) ама ќе треба бар уште едно веце да градиме.

Уставари не. Мене послуга ми треба. Еден градинар, еден готвач, еден чистач, еден масер,и еден педагог за претшколска.

Денеска сум исплашена. Како викаат, не дај боже да ти се деси тоа што мајка ти мисли, ама дај боже да ти се деси тоа што жена ти мисли, кога одиш у кафана. Е така и јас. Не сум јасна нели? Знам. И сама себе не сум

Нов предизвик денеска, ново поглавје. Трема радост и страв. Јас и ранецот одиме. Упм

На kuc, WildMk, andrejko82 и 22 други им се допаѓа ова.
  10. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Свеки ако го нарече мм злато или мамино или нешто слично мислам дека мм ќе се преврти од столче. Толку му има страв жената што да може ич не би му се обратила. Ама па затоа мене ме замара: кај е маж ти, што бара таму, кај ќе оди сега, зошто е на работа, зошто не е на работа (facepalm) лудило ме фаќа некогаш.
    А најмил и е, како за две деца го чува оти на стари години роден, плус и едно пред него и починало на 13 години може да замислите.
    Денес денов лудница е. Добро што сум жива :D.
    Убав остаток на денот

На Skorpija25, kuc, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    @LunaGrey мене мајка ми со Сине ми се обраќа8)
    Општеството ни е про-шовинистичко,машкиот пород е “на цена”.Во село мое за машките се прават куќи,спратови чуда...
    Женското е туѓа стреа.Па и да посака да се врати или тргне од лош брак,ке и’ речат: Ти си го бирала-ти трпи си го.80% вака функционираат,не преувеличувам.

Иначе верувам во посебноста на врската мајка-син,татко-ќерка:)

На Skorpija25, kuc, WildMk и 29 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.715
    Допаѓања:
    213.590
    Нема тука некоја тајна,само што едната нас ни е мајка,а другата ни е свекрва;).Искрено ако си одговориме џабе топката кај мајка и син само ја префрламе.Еве на пример јас си бев татина ќерка;(,истата маѓична поврзаност е,мајка-син,татко-ќерка:*.Кај нас подома не се синковциве за мојата сукња фатени,дури помалиот мислам дека по мм е повеќе.Така да нема снашките да ми се измалтретирани од свекрвиштето:rofl:

На Skorpija25, WildMk, andrejko82 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.462
    Јас потпис во матично не ставам веќе.
    Вонбрачна заедница е права работа.
    Животот не знаете што ви носи, така да штитејте се.
    Хипотекарен заеднички кредит никако, кола на мое име. И то.
    Ова се работи кои си ги почитувам.
    Верувам во љубов, и знам дека заради љубов и фамилии се растураат.
    Колку неверства гледам секој ден.

На Skorpija25, WildMk, referentka и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.321
    Допаѓања:
    190.013
    Мене ќере, пред некое време, во многу сериозен муабет ми рече: не сакам да имам дете. Сакам секогаш да живееме заедно, да те гледам секој ден а не како ти што ја гледаш мајка ти, еднаш годишно;( . Инаку 5 и пол години има. Ми го стопи срцето:inlove:.
    Инаку сака да се мажи. И дечко има;), од градинка:lol: (Ваљда ќе ни треба голема куќа, за сите да живееме заедно:rofl:...) И танцуваше и вика; вака кога ние ќе имаме свадба ќе танцуваме. И викам: од кај знаеш ти дека се танцува на свадба? (во животот свадба не видела). Вели, си знам јас, од раѓање, просто на свадба се танцува. После па речете, децата не знаеле нешто.

За други и трети особи во животов, во каква и да е форма, не сум расположена, и тое што ги имам некогаш ми се премногу. Мене лично, само готвачка, чистачка и дадилка/учителка ми требаат. Без градинар ќе поминам. @Cka да каже кај се поднесуваат ваквите барања, и јас да аплицирам. Бтв женска, со среќа, кај и да одиш со ранецот(y).

На Skorpija25, kuc, WildMk и 26 други им се допаѓа ова.
  15. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Не мислев воопшто на свекрви, зборам за мајки и синови...
    Без разлика дали синовите се женети или не.
    Мислам дека конекцијата меѓу татко и ќерка е по пријателска, во смисла со споделување совети и шалење.
    А мајка и син се феномен бре, засекогаш им се бебиња и вечито се потресени за нив:rofl:

сакам да имам и машко и женско дете и да ја откријам тајната:)

На Skorpija25, kuc, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.426
    Допаѓања:
    90.769
    Јас би се мажела пак ,не би ми било избор да бидам немажена.
    Сакам заедница,заеднички поминато време,планови и сл.
    Не можам да се замислам со избор да бидам самец,не сакам.
    Имав пријателка професорка,со дете,никогаш не се мажеше,само дете роди.
    Сега има 50.Детето порасна ,си тргна на студии, а таа стана страшна,фокусирана патолошки на него,не му дава да дише,бидејќи осаменоста ја лечеше со грижа за него.
    Не мислам дека самците се среќни во животот,длабоко се осамени.

На kuc, WildMk, andrejko82 и 26 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.791
    Допаѓања:
    145.333
    Пак се накострешивте према свекрвите.]:)
    И јас здравје еден ден свеки ќе бидам.:worried: Ќе учам од мојата, по арно да ме памти.:angel:

Мајка ми ми вика по име, свеки ми вика злато или ќеро ама нејзиното од срце е. Не и е секој втор збор или на секој. Сигурно и на мм му се има некако обратено ама јас навистина не обраќам внимание како го вика.
    Син и е, нормално е да и биде мил, дете е.
    Ич не е битно кој како му се обраќа на некој. Всушност некогаш проблемите лежат сосем подлабоко. Па се ни смета.

Мм ми е доволен. :D Си го барав, си го најдов, си го земав.(fingers)
    И ме нервира некогаш и го нервирам, ама на крај на ден не можеме еден без друг.:inlove: Ваљда тоа љубов е. :D

@Sexybaby86 ич не и се коси. Знам како ти е, ама побрзо ќе свикне она отколку ти дека оди во градинка. :)
    Верувај толку им е убаво, што се претвараат во други деца. Во позитивна смисла.
    Мм само го ѕирка и проверува што правел. :D Сега малку олабави, фала Богу.:whew: Се понашаше како опсесивна мамичка.:D

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @duffi јас одмор земав :D (facepalm) Ама па сакам да сум тука за неа, бар првата недела. Ти текнува на онаа сликата што ја ставив во темата за градинките? Епа таа сум :x:rofl:
    Не, се шалам, ќе си седам на клупа во дворот од градинката и ќе отворам 4 очи и уши :rofl:
    Пак се шалам, не сум опсесивна до толку :) Татко и’ планираме да ја носи сабајлечки, јас да ја земам. За уживање, знам дека ќе ужива и ќе биде среќна, заради тоа и ја запишав :l:

На Skorpija25, kuc, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  19. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    ајдеееее...

На Kate Rina 93 и LejlaD им се допаѓа ова.
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    Жени Бригита @Bridget не ве дружи на темава или?

На kuc, WildMk, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.