Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    А он ќе те шлапне по газ и ќе ти каже "маче, ти си на ред" ;)

На Val-Dim му/ѝ се допаѓа ова.
  2. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    ^ Ист случај и со мене:( На семинари одев по неколку дена,тој со мало дете дома и се беше о.к ама со текот на годините скоро 20 год.брак се се испоремети ќе ја дочекаме староста во нервози,кавги,навреди тоа ме плаши најмногу.И јас придонесов за кавгите да бидам искрена ама решив да свртам лист и да простам и да се обидам од почеток, но тој е заглавен негде во минатото и не дава шанса да се оправат работите освен ако не е исклучиво и категорично по негово и за сопствено задоволство.Тежок облик на себичен човек веќе и не го препознавам.. Одговорот беше за @mareane:)

На lunicka и mareane им се допаѓа ова.
  3. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Зависи, ако има траги од кармин мислам дека нема да има прилика уста да отвори.:rofl:
    Малку шала во ова ладно декемвриско претпладне.
    Добар ви ден на сите.:)

На galapce и evangelina.ina им се допаѓа ова.
  4. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Ма нема шанси.,... малку чаталење по форум...:D кај бе уста отварање....

Иначе и за кармин има изговор,... ќе каже со кловн се степал :rofl:

На friendy и evangelina.ina им се допаѓа ова.
  5. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    Ај прво добро утро.супер ден вчера уште посупер утрово. обожавам снег и баш ништо не може да ми го расипе тоа чувство ни работа, ни мраз, ниту пак .....
    јас мразам нова година, да ми се живи и здрави децата само за нив сум во некој новогодишен филм инаку јок. тоа одење по предновогодишни свадби, осмомартовски и слично исто нит одам нит ме интересираат. многу сум намќор :D:D.ама затоа годинава мм сум го натерала да оди за прв пат на опа иха со жените, едно машко им е и си дојде во 22Ч30 назад. Ми вика ова за сеир ме натера да одам :D:D:D. и после јас крива, врска нема.:P

На Teodora* и friendy им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ama vo toj slucaj samo ti ke mu poveruvas :P:D
    Dobro utro na sickite..
    Nadvor vetrot nosi.Od sneg ni S.
    Edna od rodilkive kako pusi cigari na terasa ne mi e jasno :worried: Tesko na bebceto i drugite majki okolu nea.Posle true korni cela soba.Abe bar dur odis doma vozdrzi se.Pa uste i mi tropa na prozor vo 2 30 sabajlevo da prasa dali imam cigara.Jas pak ripnav ko na sred seks da me fatila.:D
    Gladna kokoska proso sonuvala.:$

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    101.437
    Жени тука сте??
    Денес потрошив некоја калорија.Прво снегот го исчистив а после излезе сонце на 5 минути.Си помислив што фино ќе излезам да се изодам малку,ама како и обично се зафркнав.Се смрзнав ветрот ме избричи на суво,бев во библиотека и на козметичар не дека некаде ќе одам ама да не помешаат таму на планина со некој од нашиве борци,сменив гаќи што не и се допаѓаа на госпоѓицата,до Пренди тркнав и ништо не видов,правец назад.
    Кога сме веќе кај неа никаде ја нема.Пред 2 саати ми пратила порака на фб дека се возат и толку.Како зборовите да и ги наплаќа фб па не смее повеќе да напише.
    Ви кажав ли дека ги играм сите наградни игри на фб а досега ништо не сум добила.Освем тонираната крема одовде.
    Ако сакате да дрмнеме по една греана заблажена ракија (како за млада невеста) :lol:
    vruca_rakija.JPG

@Daleron ја нема.:?:

На do-re-mi, bittersweet, friendy и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Тука сум ама малку сум даун и не сакам да ширам негативна енергија.:(

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Здраво жени, еве ме и мене, сега седнувам... едит: втор пат седнувам
    @lunicka, нека и е среќен роденденот на ќерката, жива и здрава да ти е!
    @Bozica1980 среќен роденден, се наубаво, до 101 да славиш!

Јас што да кажам - викендов турбо ми помина, саботата работно, па по гости, а вчера дома, со малиот. Таман дете се израдува дека почна да врне снег, наедна клапна, качи температура, се вцрве во образите и заспа. Се оправи вечерта, ама еве, го мислам цел ден, дома е со свекрва ми. Велат дека е супер, ама мене црв ме јаде. Не ми се носи на лекар, не е страшно, ама мора да се оправи до 3, планираме два-три дена на Пелистер да одиме, ако се оправи ситуацијата со патиштава.
    А кога сме веќе кај тоа, само нашата власт во Мк ја изненадува снег од 20цм на крај на декември, па луѓе мрзнат со часови завеани на планина, а и многу села се отсечени. Да не правам муабет за прекинот на струја и вода во Охрид и Струга, и околината. Срамота!

Иначе ова ми е трет обид да го пратам постов - првиот пат не го допишав, вториотпат го средив, не ми го прифати, па сега трета среќа. Признавам, со поблаги зборови го напишав отколку претходниот. Не за друго, пак нема да ми го објави :P и така....

На do-re-mi, Serafima, friendy и 7 други им се допаѓа ова.
  10. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Ne e snegot problem vo MK samo. Ovde ke go najavt so denovi odnapred. Sneg ide i vrapchinjata znaat i pak nikoj muva ne go lazi, site iznenadeni, ej vidi, stvarno zavrna. Nemame dovolno sol i pesok, kasnat so frlanje, pa nemaat dovolno lokomotivi chistachi da chistat prugi. Vo prodavnicite snema leb i mleko, chinish gotovo, epokalipsata fati. Nikoj ne znae da vozi na sneg, nema zimska oprema. Samo junaci na noga stignuvaat na rabota.

Ova se sluchuva so 5 santimetri sneg.

На Annath, do-re-mi, Serafima и 2 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Denes na sekade zimata po snegot se pozna kaj nas voobicaeno po vetrot.
    A kaj mene posebo po sonot.Cel den sum vo zimski son.
    Sinoka i jas cela nok ne spiev cekajki da pominat moite zaglaveni na katlanovo.Za greota ni voda so sebe.
    Duri kaj dva mi pomina libeto i odma na rabota.Skoro dva dena go nemam videno.
    Obicno vaka koga mu se rebri zena na maz se znae so sleduva:wasntme: ...jas sigurno nema da pomirisam od toa:rofl:
    Da ne ispadne se zalam,se naviknav.8-|
    Zeni klaj se kiflite ^_^

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.036
    galapce на трудна жена одма и се исполнуваат желбите!!! :):inlove:
    download.jpg
    Топли и сега испечени! Мммммммммммммм...

На tinan, Annath, Serafima и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ova arnina ne ti ja zaboravam mor:D ....dolznik sum ti.
    Pred malku im pustav covek na majka mi i sveki da im go iukluci sporetot kako sto treba oti mi se javija da me iskaray deka ne im pecel.:@ Sega velat
    za cudo ubo pecel.]:)
    Kaj i da e ke probam sto pecele:smirk:

На Val-Dim му/ѝ се допаѓа ова.
  14. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Eve eden sovet od zemjite kade ima vecna zima.
    Zadolzitelno e vo sekoja kola da ima: sise voda, cokolado, kebe, punac za telefon,upaljac, rukavici i debeli corapi.
    Nikogas neznaes sto moze da se sluci. Nemora da odis na pat, dosta e da ima zastoj vo soobrakajot i da nemoze do doktor, ili rabota da stignes...
    Ne deka emergency nema da dojde, ke doje, no ne si edinstveniot sto ceka pomos.
    Zatoa ovoj basic kit treba sekogas da go imate vo kola.
    Zimata e najubavo godisno vreme, uzivajte vo nea.

На Annath, Serafima, Teodora* и 5 други им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Сега станува Матео и ми вика да му се јавиме одма на дедо ми на скајп да гледа како паѓа снегот, на Константин не му беше толку интересно ама Матео ептен му се радуваше на снегот, едвај го убедив да си прилегне, покасно ќе му се јавиме на дедо ми.
    Вака оддалеку е супер снегот вика дедо ми, дојди тука на -15 да те видам,:lol: Матео се запнал да одиме кај снегот, да му го пратам на дедо ми да му се израдува на правнукот.:lol:
    Леле јас колку му се радував на снегот кога го видов, допрев прв пат кога заглавив во Скопје, 30 полни години а му се радував како мало дете на снегот, море бетер од мало дете, си правев снешко, снежни ангели абе смешки бев.:D

Кај мене топло, да ви пратам малку:sun::P

На Annath, do-re-mi, sesilija и 9 други им се допаѓа ова.
  16. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    И така јас среќна од снегот на крај се разочарав. 20 и кусур часа без струја и вода. Трагедија, катастрофа... конечно дојде струја а вода никаде. По продавници нема ни леб ни вода ни свеќи. Дали ова личи на 21 век(facepalm)

17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Лелеееее - како бе ни струја ни вода. ццццц
    Ние се жалиме за улициве ама имало и полошо. Тоа е, сите изненадени од временските прилики

18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    101.437
    Е замислете да имаме ваков снег,сликава е од минатата година во Јапонија.Дури имале и специјални камиони фенови кои го сушеле асфалтот да не подмрзнува.
    sneg u japanu 03.jpg
    А нашава мала улица е стакло уште малку и фигури од уметничко лизгање можам да изведам.Сите мажи да фрлат,да раскопаат по еден квадрат па ќе ја оспособат за одење и возење.На мајка ми и забранив да излегува,се плашам да не падне бог да чува.
    НЕЕЕЕ сите се јаки „мажишта“ вклучувајќи го и овој мојов.:@

На Annath, Doozy, imelda и 2 други им се допаѓа ова.
  19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ne e tolku tragicno. Lani vo Canada 10dena odredeni delovi bea ostanati bez struja. Golemi zimi, normalno e, nisto cudno ne e.
    Ponekogas majka priroda e posilna od nas. Fala bogu site zdravi i zivi.Nema potreba za tolku complain.
    Treba site da izlezete i da pocistite od snegot. Ne e mozno da cekate od drzavni sluzbi da vi cistat, a vie niz prozor da gledate.
    Bas ke gi slikam komsiive koga cistat.Da vidite deka vo bogatite zemji lugeto ne cekaat od drzavata da im iscisti. I staro i mlado so lopata cisti nadvor.
    Vo momentov e -17(so veter -25), popladne ke bide okolu -30. Nekoj komsii nadvor se i cistat.

Последна измена: 29 декември 2014
    На friendy и galapce им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Какви луѓе сме значи, ништо не ни е погодено. Кога е зима ладно е не чини.
    Кога е лето жешко е не се дише, никако не ни е погодено.
    Болни сме, зошто пак ние, а не некој друг. Е бре на времето сето ова фалело што нам ни фали на кратко, ама никој не се жалел не знаеле за подобро и сите биле задоволни од она што го имале.
    Не ми замерувајте денес на средна нога станав.

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.