Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

На глас се изнасмеав...:rofl:

Tajnaotrovna, JuLleE, LejlaD and 5 others like this.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Зар не знаеш какви бандажи имате? :o Ја и гумите знам колку и какви ни се. И сервисот. Скап мме. :devil:

Јаа знам кај ми одат јер не излегувам често. Ама кога ке излезам надокнадувам. :D
    Имам навика да проверам со колку пари излегувам од дома.

Ама и животот е скап. Тоалетна хартија, влажни, памучни тупфери - 250 отишле ко од шала.

3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Јадам јаболко, маж ги изми садевите па јас готвам за утре ручек.8)
    Дунафка да каже дали е здраво да јадам печен компир и морков со пушено месо.ај немора месото, бар да ми мириса на него:devil:

Од убавините на денов издвојувам деде роден 1936г кој дојде со список со молив напишан од него, со прашања кои требало да му ги одговорам- цитирам:
    "-колку ми е притисокот?
    -колку ми е шеќерот?
    -колку ми е крФта?
    -како ми се нервите?
    -зошто ме болат нозете и сите коски и како да оздравам";(

Позитив на денот ми е, епа си го гушнав:inlove: душа бре:hug:

Едит: парите се дома на едно место, и на картици, кеш носиме и двајца. Сметки и двајцата плаќаме, кој кога ќе стигне.
    Нема мои и негови, заеднички ни се парите:inlove:

Skorpija25, Dentina, kuc and 24 others like this.
  4. dunika

dunika Форумски идол

@JuLleE утре не иди,Чеиз ке било тема:rofl:
    Извини,ама на тебе ме потсети,знам дека си алергична:tmi:

@Alishan30 јади си,и не се замарај премногу.Најголем плус е што не пушиш,ептен голема услуга си правиш(fingers)

5. ninja35

ninja35 Форумски идол

добар ден...
    завршив со работа, се прибрав, опнав туш и си отворив едно пиво.. за опуштање нервниот систем... :D
    Влегувам изгледа во некој ХПЛ период... барем такви симптоми имам...

6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Кафето сигнааааа :coffee: утре ќе ви го сликам :party:
    Сметки плаќаат родителите на мм а јас и тој пазаруваме јадење и работи за бебка.... Пола - пола плаќаме рата за кредит за кола... Колку имам толку трошам, ама секогаш знам колку и каде сум потрошила... Во сон да ме станеш знам.... Баш си размислував дека немам навика да си се почестам нешто за мене од плата.... Секогаш гледам другите да се подмирени |( јбг лоша навика (facepalm)

Фудбал следиме заедно со мм иако тој повеќе гледа од мене, јас заспивам.... Јас на фудбал - тој на филм :inlove: то е права љубов :rofl:

За џендер неутрал :@ шо знае дете шо е то..... Америка и Западот ќе не уништат.... Уствари се е ствар на свест.... Го гледавме Џери Спрингер на времето, шо издувана нација се (facepalm)

И јас одам кај него.... Супер е, ме водеше цела бременост, сега пак треба да се оди :worried: за пункција се мислам |(

Дааа.... Мене педијатар ме праша и даваш дохрана со месо на бебка, ѝ викам да да, ее супер да не си од модерните мајки со трици што ги хранат.... Ако има индикации да треба да се стане веган да, ама од чиста мира да станеш, па и на 2 години дете да не му дадеш месо.... Исто ко во секта да спаѓаш |(

7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

:D:D:D
    Ти си позитив на денот:hug:
    До крај на месец, ветувам, и јас ќе одам да видам колку ми е крвта, или во превод колку е саатот(waiting)

Многу чудно прашањево за парите и сметките. Ја мислев у брак нема мое твое, па нешто грешно сум разбрала. Кај нас убедливо дете троши најмногу, а нит печали нит сметки плаќа8).
    Кујзнае па тој муабетот за чеизот шо ќе биде:D

8. M&M

M&M Форумски идол

Сметки плаќа мм, се што може електронски, јас само градинка на малово не му проаѓа таа уплатница онлајн :)
    Он е економист во фамилија, а јас сум па по циција, не делиме нешто посебно финансии, јас сум почесто по маркети и пазарам, он прави математики за трошоци по одмори и други вонредни ако се појават. Знае да фркне тешки пари на негови ќејфови, кога ќе се уфилма за нешто, на точаци посебно, па да проба да скрие колку платил, демек не можам јас на интернет да видам колку кошта :) . Јас па за себе најмалку трошам.
    Викате постои феномен "есенски замор", да знам на тоа да препишам, срам ми е сама од себе колку се осеќам уморно и кукам цело време.

9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

@Biljarkata фала ти :hug: :hug:си го знаеме ние муабетот, му реков дека железото му е 14 и тоа бил точниот одговор:D

10. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Со читање си стасав до 13201 стр и еве пишувам за утре ко ќе продолжам со читање да знам до кај сум застанала :rofl:
    Добровечер од.мене и добра ноќ за тие што се во фаза на заспивање. Сте заправиле муабет за плати. Ние ја земаме на 13 ти не смеело после 14 ти да пуштаат. Дали е тоа закон или што знам што ама ако колку порано толку подобро. :rofl: е сега ако 13ти се паѓа сабота - недела платата ја пуштаат во петок пред 13 ти. Ама јас заборавив дека не сум на плата туку на породилно.:rofl:

Луѓе имам вртоглавици и болки кај слепоочниците одам на спиење. Здравје ноќеска ко ќе го цицам бебето ќе продолжам со читање за да не заспијам.

11. Igle

Igle Популарен член

Ние сме договорени од на мм платата сметките, храна и редовни трошоци со цел да пробаме да истуркаме месец со неговата плата, а мојата да ја штедиме. Кога има свадба, сервис на кола, одмор, викенд, поголем шопинг или што и да е плус трошок, се троши од мојата плата и така никогаш ништо немаме заштедено зошто секој месец има нешто плус или во еден месец милион големи работи па се оди таму.... за дете се купува облрка и играчки на големо, за мене ни си кратам исто и фала богу никогаш ни јас ни мм не знаеме каде се сме потрошиле...големи недомаќини сме на темава, секогаш велам од месецов поинску и пак по старо...убаво вика мајка ми, за вас само кредит земање напразно за да има кај да ви одат парите и да знаете кај се...

12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Детево мое веган повеќе не е,да видите само како смачкува 10 ка со кромид+уште две три ќебапчиња.Денес динстано свинско цело парче мацна,а месо не сакаше ни да намириса,се наткреваше за повраќање(не од што сум забранувала).Е тоа е ,за малку 17 г веган,во месождер се претвора:tmi:.Се чудиме со мм двата и го гледаме како си лапка:?:

Skorpija25, Dentina, kuc and 16 others like this.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

@marchi-cool како "ќе го цицаш бебето"?:^) :D добра ноќ

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

И тема Грција да не ја заборавиш|(:D.
    Темиве не ги можам:worried:.

15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Ај доста со париве, парите се отепувачка:nod:

Тукууу ви се случува да попримите фрази, гестикулации од луѓе со кои сте речиси во секојдневна, постојана комуникација:?:

Дефинитивно мин 10 пати дневно користам "хпл"-вие сте виновни:!:,едвај им објаснувам на луѓе што значи тоа:D
    Несвесно од работа ми е преземено "ретардирани, кретени, на *уров, преку *уров":tmi::$:sweat:
    Башка почнав да зборам на доста висок тон, дека колегиве ми се многу грлати:D, не дека претходно цивкав...
    Од маш "опуштено...се е до мозокот":doh:
    Од мајка "курташак":tmi::rofl: пред Пупче се додава варен грашак:!::rofl:
    И така:D
    Вие?

16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Ај викам, јас да не прашам... да не има некоја финта... ама ме стави и мене во мисла... :?:

17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Такво ти е опкружувањето... :lol:

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ужасно е тоа со гестикулациите превземени. Па и зборови, фрази. Гарант и јас имам нешто "купено" ама мм е ужас!
    На маалска собиранка е, со караоке со све. Вчера кога давал пари не дал за мене па денес јас не отидов. Пет пати ми кажа дојди ама јас планирам низ нос да му го вадам. Под казна и дете му пратив па на раат си глеав атлетика. Сеа и ќе си легнам, нек спие/пие со Џуки надвор ]:)

19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Додека беше мм, незнаев ни колку доаѓаат сметки а не па да ги плаќам :tmi:... И покрај другите упатства за ,,како даље у живот и на што да отварам очи ":| беше и то да прво намирувам сметки па све друго ...
    Одвај се уходав:worried:...прв месец отидов да платам вода и ѓубре и дур чекав у ред со пензионери мавнав поглед преку улица-Лисца на попуст:o :inlove:.. истерав шопинг -сметки не платив... (facepalm)

Сега...гро од приливите се на име на синко ,нешто на мое..и така ....кој како стигне плаќа...

Skorpija25, Dentina, kuc and 17 others like this.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Подсвесно се попримаат термини и фрази од блиско опкружување, тешко се контролира тоа. Па после на децава се чудиме што учат се и сешто од надвор :)
    Сигурно имам превзено нешто од колешкиве шѕо се цел ден со мене ама сега не ми текнува конкретен пример. Малава од брат и па што се учи, кога ќе ја видиш таква пуфкаста дотерана во фустан како вика "кај си бе брат" (facepalm)

Thread Status:
Not open for further replies.