Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Ах пријателе, многу си двосмислен;):D
    Генерално, страхотно е:tmi:

Една смешка од денеска морам да ви ја кажам, од стол ќе падневме со колегата.

Една ја утнала работата нешто и се создаде хаос.Не и е првпат.
    На претпоставениот му се споија жици и да ни долови демек колку жената и после 8-10 год врска си нема од тоа што го работи вика "а бе три *ура да и дадеш нема да знае да седне на ниеден од нив".

Леле мајко мила:tmi::bug::rofl:

Dentina, kuc, Tajnaotrovna and 13 others like this.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Сликовито, нема што :tmi:

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Све је моје твоје.
    Јас сум цицијата и го праам распоредот.
    Порано бев боље, ама многу ме удри у глаа слоганот - еднаш се живее.
    Финансиите варираат од бејзик плати до фатени проекти. Неговите се секако повисоки, се надевам у скоро ќе се изедначиме. У доверба - ич не се осеќам удобно што не сме исти и сум компететивен човек во тој поглед у однос на партнер. Не друго, не сакам да се осеќам како да ме издржува, иако он гаќите би ги соблекол и би ми ги дал. Со велам замисли да не работам тек... ноу, ноу, пресуетна сум за да зависам од некого.
    Ама све у свему, не се гледа кое чие е. Колега ми ме зеза - ај мори ти, домазет ви е, одбивај ми на кирија.

4. Ariel

Ariel Форумски идол

И ние се случуваше да не знаеме кај ни се парите, ама последниве години се што може плаќаме на картица. Кеш само за кафе и геврек трошам. Така многу лесно се гледа кај отишле парите.

Јас имам пасворд од негова сметка, он од моја.

Dentina, kuc, LejlaD and 12 others like this.
  5. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Јас се пријавувам :lol:
    Овде во Охрид ко ќе ги прашаш : шо прајте? Одговорот е : Убај сме... Убо е.... Итн се е убо :D
    Ко ќе го прашав мм, тогаш дечко истото ми го одговараше и јас се нервирав зошто прашањето ми е што прави, не дали му е убо и сл.... Е сега ситуација кај мајка ми, доаѓа комшивката и ме прашува : Игритке шо прајте во Охрид, и пази молим те, ѝ одговарам : Убај сме :x си се налутив самата себе :x

П. С. умрев за спиење, ко коњ 'рмбам денојве и згора на тоа мм не ми помага, од утре е на одмор, ќе ги шетал странциве и јас и беба одиме :makeup: ама ич не ми е гајле :@ налутена му сум службено разговараме, одговарам со "да" и "не"... Еве го си легна пред мене и заспа :party: дојдов во темава да се пожалам :worried:

Dentina, kuc, Sandrin4 and 12 others like this.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Е тоа е љубов. :D

Ајде повелете, јас частам, ама не е за сега, чувајте за сабајле. :rofl::rofl::rofl:

Добра ноќ. :)

kuc, Alishan30, LejlaD and 4 others like this.
  7. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Пеце и ти колега по тироидна? :worried:

Alishan30, LejlaD, Peco and 1 other person like this.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

tenor.gif
    Само да Ве поздравам... иии да Ви кажам дека сум мноогу среќна :)
    Ве гушкам сите :hug:... хммм, нее... многу Ве има на темава :hug::hug::hug::hug::hug:

Иии... Специјален поздрав до @Ariel што се сетила на мене за потписите на јубилејната страничка :f:
    .. .
    * Ме нема на +/- 40 како некогаш - вистина :)
    * Мислам на Вас, моите другарки од Фемина - најголема вистина :l:

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Околу родовите да си кажам:!:
    Читав за некоја манекенка или глумица не можам да се сетам во моментов која беше ,со 2-3 сина како им дозволувала уште кога почнале во училиште да носат фустани,долги коси,розеви хеланки. Па згора на се лута зошто другите деца ги исмејувале и одбегнувале.

Уште еден пример со јавна личност,баш на Фемина читав, Рики Мартин на некоја си промоција вика трудни сме! Кој е труден од двајца мажи? Како се створи тоа дете од две сперми?
    Жал ми е за децата,двајца близнаци и едно девојче што живеат во таква околина.

За финансии,маж ми ми е банкарот:D
    Сметките ги плаќам јас електронски,небитно од моја или негова картичка,која плата прва дошла таа.
    Он се замара и точно знае за една недела колку сме потрошиле,кога ќе ми лупне некоја цифра 7-8 иљади од памет ме вади..се трошат пари како алва..
    Не криеме еден од друг,парите се во фиока и кој за што му треба си зема. Не значи ако со мојата плата сме ги платиле сметките дека јас сега немам право да трошам за што сакам:D
    Мене ако ме праша некој , јас ни знам колку имаме во моментот,ни колку се заштедени,ни потрошени. А и не ме интересира,он нека си го оптеретува мозочето,засега супер ни оди8)

Dentina, Sandrin4, Alishan30 and 7 others like this.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

За мене може 2? Од 50мг пијам:D

Dentina, Alishan30, LejlaD and 3 others like this.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Јас на 36.8 се осеќам лошо, веќе на 37 планирам апче да пијам :rofl:

Ми се зареди цитирањево на тебе денес.
    Ама исто и јас.
    Порано вадев кеш и трошев.
    Извади 100, ги снемува за миг. По 300 почнав, пак исто, по 500, пак исто. Не стигав до крај на месец.
    Од кога почнав се од картица да плаќам, барем гледам кај сум плаќала и колку. И да, ситното највеќе влече.

Сега сум во сејвинг муд, гледам малку на храна да заштедам, празници се ближат. Мхм, во 3 месеци јас 4 јакни купив и 5 пара обувки |( само за мене тоа, плус куфер подароци 8-|
    Плус планирам нов лаптоп да купам :wasntme:

Сметки сама си плаќам тука.
    Дома ко си одам, се знае, дијаспората плаќа сегде :rofl: :nod: :sun:

За родовите, да не ви дојде мечката в двор да ви игра.
    Ама за туѓото секогаш е лесно да се коментира. Ставете ги своите на тапет па ќе коментираме "нормалност"

12. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

За (транс)џендерите неќум да зборам, не ми се докажува и препи*ава, а знам дека бар еден ќе ми се ,,обеси" okолу врат ако почнам :angel:

Ајвар строго домаќи, во мала количина, не сме некои големи фанови, овој период ни е убав јер цел град мириса на ајвар и миризбата мами, послето така стои па имаме во текот на цела година некое тегло, ептен коа нема друга идеја шо да се јаде.

Со финансиите раководам јас, на мм џепарлак му давам :tmi: Не бива една каса кај 2ца. :lol: За храна не го ограничувам, што му е ќејф нека купува, нека јади, за се друго строг ред се води, не сум стипса само сакам рационалност во трошењето, пуштање нозе подолго од чергата и ку*цање на пари тефтерО вели - не можиТ. Само ако не ми се сложат контата, он ќе си знае :lol:

За прифаќење фрази мислам дека никој не е имун на окружење па сакале или не некои зборчиња си ги впиваме и имплементираме во нашиот речник. Јасно ми е дека имам прифатено неколку фрази кои воглавно содржат машки полов орган па се трудам да не ги употребам коа зборам, во афектна состојба нормално ми прелетува по некој таков израз.

Dentina, Alishan30, LejlaD and 7 others like this.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Прво да ве почестам за роденденот на ќерка ми, денес прави цеееели 5 години, не мора веќе во седиште да седи, сега како гооолема девојка само бустер сит и треба, така да првата работа кога стана беше да провери дали уште и стои седиштето или сме го тргнале.(facepalm):lol:

732045D0-9A73-46BB-A878-6A60382C608B.jpeg 593D0B62-7799-4807-A438-81B6D4AD8D20.jpeg 2CFE2E65-BFAB-41C1-8EB9-818AEDC6630B.jpeg

Да се до објаснам за вчера за прашањето за ќерка ми, нема закон што го обврзува училиштето да прашуваат такви работи, веројатно си е некоја нивна политика да бидаат сите инкорпорирани, никое дете да не се чувствува запоставени.
    Лани такво нешто не го прашаа Константин иако има долга коса па може и да помине како џендер флуид/ неутрал, не е, едноставно не дава да му се шиша косата, можам на спиење да му ја ишишам ама не би да си го трауматизиран непотребно детето кога ќе сака ќе му ја ишишаме косата.
    Ќерка ми ја спремавме од дома дека ќе ја прашуваат различни работи да видаат дали е спремна за на училиште, до тоа прашање се одговараше, весела беше дека се знае и тоа прашање ја вознемири, не самото прашање, секако не го разбра туку почна да и се тресе долното муце како пред плачење, се исплаши зошто не знаеше да одговори а тоа во нејзиното главче значеше дека нема да и дозволат да оди на училиште.
    Мислам дека не е во ред така да се трауматизирааат куп деца за тие можеби помалку од еден посто деца во светот што ќе се транс родови.
    А прашањето вака беше поставено do you identify with the gender that was assigned to you at birth?(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Јас си реагирав и кај директорката и по нејзиното кажување не сум била само јас што сум изреагирала, ќе ги земале поплаките во обзир и ќе делувале соодветно на тоа во иднина.|(|(

Закон нема, има закон каде не смее да се дискриминира по основ на вера, пол и сексуална ориентација ама закон дека мораат да поставуваат такво прашање на 5 годишно дете не постои.
    Патем како за либерална држава после тек третиот референдум лани се одобри истополов брак.

Кај мене тегла мамас е $5.20 а ако купиш шест ќе биде тегла $4.50 што е малку помалку од 200 денари, е сега како е поефтин тука него таму иако патувал 20.000 км стварно не ми е јасно.:o

Двајцата плаќаме сметки, почесто јас него мм ама се е електронски така да не чекаме по шалтери а плаќаме од таа картичка што ни е на дофат.:lol:
    Немаме заедничка сметка ама се е наше:lol:скоро се плаќаме со картичка така да гледаме каде ни одат парите само јас знам нешто кеш да извадам за да не гледа мм колку трошам на цигари.:wasntme:
    Највеќе пари трошиме како и сите со деца на нив и за нивни потреби, ни едниот ни другиот не сме научиле да кажиме не на децата, јас посебно зошто кога и да побараат нешто и кога ќе споредам со тоа дека за една кутија цигари давам $50 тогаш срамота е да не им го купам тоа што ми побарале.:)

Со гркињава нема некој нов инцидент, дали се исплаши од мм или е затишје пред бура ќе видиме.:rofl:

14. referentka

referentka Moderator Staff Member

Здраво

Признајте дека некои помислија дека се банирани:D

15. DAngel

DAngel Форумски идол

ахахаха, падна базата, фалат мислења од цело утро :D
    оооооо Фемина, шта уради?

16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

А баш се испофалив за новата кола, ми го нема мислењето..
    Па и пак да частам сеа ќе треба...

Dentina, Ygritte, kuc and 21 others like this.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Го решивте проблемот, м? :D

Океј.

Не знам што да кажам. Дајте тема.

Кој е за кафе?

18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Среќен роденден на куклето,здрава,жива и ксметлија низ живот да биде:^::hug::l:

19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Теди по втор пат ќе ти честитам за колата.Многу километри да си поминиш со неа и само насмевка на лице да ти сјае:*

20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

@bittersweet сереќен да и е роденденот на лепотицата да и се множат годините да е жива здрава и весела.

Thread Status:
Not open for further replies.