Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    добар ден :hai:
    денеска ја спичкав пола држава, утре другата половина.. :|
    набив километража деновиве..|(
    инаку, арен. верувам и вие сте... (y)

На *Ribolovka*, EuHenIa, Ygritte и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    За да го измочаш побрзо :D
    И поарно :D
    Кој рече горе кетоналот штетен...ам ефридолот уште поштетен...

На *Ribolovka*, EuHenIa, boomsleng и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Пулмикорт, оф боже. Верувајте во 5 години овде, 2 пати антибиотици сум пиела. Еднаш на своја рака Панцеф(!) и тоа во мк ми го даде другарка, имав ужасна кашлица, ништо не помагаше , реков ај АБ. Во Неуромедика ме одраа точно 7000 на разно разни испитувања море алергии море ОРЛ па чуда инхалации. Панцефот беше џабе. Вирус беше. Си кашлав страхотно 2месеци. 2 пат пак сама дома си имав АБ. И керка 2 пати. Маж еднаш. Самите си ги дадовме . Овде не даваат. Ми се развикаа ние од источна европа сме ги правеле отпорни бактерии.
    За нерви имаат алтернативи. Море работни групи, море социјален работник да те советува ама при нож до коска даваат. Мене за голем стрес ми дале пандан на хелекс , значи анксиолитик но со јасни упатства и само кратко време.
    Ама тие не се од балкан. Енивеј. За болка трпат многу а јас сум коркач и мразам болка. Имам лепеза анелгетици дома . Многу болка преминува во хронична и нема зошто без потреба да се трпи.
    Инаку се виносав и маж протестира, не тура кока кола:D да сум се отрезнела. Нели убаво типкам, не сум дранкард ???:emo:

На *Ribolovka*, WildMk, EuHenIa и 21 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    101.547
    А јас со мојов ларингит што да правам?Пијам антибиотик 5дена,денес само помалку кашлам.И како да ми помине само од себе,кога немам време да лежам и варам чаеви,инхалации...
    Приморана сум да ги голтам не од друго.Еве 3дена ме боли глава онака досадно,испијам Кафетин не поминува.Си мислев од настинката ми е.Синоќа ми текна да измерам притисок 140/80.Кркнав за притисок и Дијазепам.Денес немам главоболка.Сакам да кажам дека мора нешто да се пие за да можеш да излезеш на крај со обврските.
    Мајка ми пие една шака лекови,ама и си подлегнува или излегува да ја фати воздух,како што вели таа.И помалку се жали од мене.
    Многу е важно кога нешто осеќаш дека не можеш да го извршиш,да си дадеш време за рестарт.Но не сите ја имаме таа можност.
    Кафе пијам турско,не за друго ,се ми е поскапо.Нес обично купувам ретко и тоа во ќесичка зашто онака ми е криво сама да го пијам,па го заборавам и фрлам кога ќе се згрутчи.
    Во суштина гледам секогаш да поминам најевтино .Овој месец,платив сметки,ќерка ми упис на семестар,една вреќа прашак за перење и толку од мојата плата.А кој датум е? Како до први?Да не е мм како ќе се прехраниме?
    Па нема да пиеш лекови и антидепресиви,па жлездата те заебава...е не,од убав и опуштен живот сигурно не е.
    Вчера правев и домашен сируп за кашлање зашто новчаникот ми е празен.
    Ама тоа е тој живот.За поинаков и не знам.
    Затоа среќни родендени,автомобили и сите убави дешавки.На се му се радуваш кога можеш да си го дозволиш.Затоа не чудете се што стануваме незадоволни, љубоморни,тешки за дружење.Карактерот го оформуваат и околностите во кои живееш,а не само тоа каков си одвнатре.
    Ама се раздрдорев,одам да правам чај од карамелизиран шеќер, ми се смачи веќе од тегобите.

На riba79, *Ribolovka*, Love 83 и 31 други им се допаѓа ова.
  5. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    На *Ribolovka*, Sesil, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    107.274
    Добра ви вечер лепотици и лепотани!
    Како сте ми?
    Преселбата заврши сега за сега е ок се надевам и поната ќе биде добро.
    Не ме излажа инстинктот но и не ми беше сеедно но добро помина и тоа :whew: сега нека дава Господ здравје и к'смет во работата.
    Криво ми е за мислењето во една тема што го пишав кај најде вчера баш да се случи хаварија на фемина но тоа е тоа ај здравје.
    Дајте предлог добар трилер
    Поздрав убава екипо :*

На *Ribolovka*, WildMk, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.610
    Допаѓања:
    177.824
    Затоа јас пијам пиво превентивно. :rofl::rofl::rofl:

На *Ribolovka*, EuHenIa, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.735
    Допаѓања:
    213.819
    Не оти не можат да го средат,туку пак криви ќе се за употреба на преголема сила:?:,понекогаш и нив да не им е човек во кожата:tmi:

На *Ribolovka*, duffi, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    90.775
    Добро сега западњаците малку и го штедат системот,не дека поминува се со свеж воздух,или нашиве лекари не знаат кога да ги препишат.
    Е сега на нас некои испитувања ни се многу подостапни него ли на запад и тоа да не го заборавиме.

На *Ribolovka*, Sesil, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    @lunicka можеби нема да веруваш но прво нешто што советувам е да се проба на природен начин, за се'.
    Тревки, билки, чаеви, режим на исхрана, па дури и за смирување.
    Жал ми е, што поминуваш ваков период, но верувај и диазепамот не е секогаш вистинскиот лек, се случило некои работи или случки да ни ги смират нервозите и без него.:hug: :hug: :hug:
    Паталец сум, и не сум се напила, затоа ми е мака кога ќе каже некој "не се издржува без нив".
    И те како се издржува. Извини тебе те спомнав, но генерално за сите ми е мислењево.
    Срам ми во други земји да кажам што се препишуваме:( :x

На *Ribolovka*, Love 83, EuHenIa и 22 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Што убаво ги решававме ваквите проблеми пред некои си петнаесетина години... (facepalm)
    За вакви мрсули се испраќале двајца полицајци а не како сега десет и пак не го приведуваат како што треба туку само се влечат... ама не се криви они, такви времиња и "вредности" се наметнаа... |(

Ај да не зборам повеќе, ќе се изнервирам.. .

На VDT2906, *Ribolovka*, EuHenIa и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.559
    Ладно, а?!:bandit:
    Конечно права есен!
    Радост ќе ме здробе:)

Не ве знам што се правиле септермври, што има ново, ништо не знам.
    Ако има некоја нешто новичко, на пр. нов маж нека се пријаве.
    Јас уште сум со истиот:D
    И сеуште му поддавам алишта после бањање:D

Леле не знам што да кажам.
    Месецов ми пројде дур да трепнам. Еден викенд со мајка во спа центар, еден со маж во Лутраки, нели и на Цеца бевме во Штип.
    Боко да не го споменувам . Секој втор ден таму. Ми здосади веќе. Редно е да го мењаме.
    Фламинго за викенди ни е се уште шема, чат пат и на диско во Принцес се оди. И то...

Ме чека таа операцијата која не е зорт и неопходно да се направи, па малку се мислиме дал да одам или да си седам мирна.

Визбата е полна со тегли.
    Уште кисело да ставам деновиве и зимата може да дојде.
    Месецов љубовчето ми има роденден. Имам во план за прв пат од како сме земени да повикам поголем број гости дома, т.е 6-7 пара. Ама он да не знае. Детски е малку знам, но мислам ќе биде убаво и ќе се израдува . Он е баш човек што сака да си има идими дојдими, јас воопшто не сум тој тип, па од старт се бев оградила дека по гости не одам. Редно е да направам исклучок. Боко ќе ме опердашат многу за кетеринг, па планирам да ја викнам комшивката да ми сервира. Баш ја бива неа. Ќе направам јас домашно што треба , али за сервирање сум тапа.
    Ај има време до крај на месецот да се организирам.

Ја прочитав @lunicka сега.:hug:
    Не знам дали имам кажано но да се повторам. Почнав со неолексан. На природна база се , содржат триптофан . Немам зборови да опишам колку сум задоволна . Расположение на ниво, каков дијазепам каков хелекс. Два -три месеци ги пијам и поарна не сум била. Ништо не ме нервира, не ми се плаче за ништо, не ми се кара , спијам убаво:)

За почеток доста пишував.

Не прашав дали ме примате , ама осеќам дека нема да се дрзнете да ме избркате:D
    Мислам немам погрешено :o
    :f:

Последна измена: 4 октомври 2019
    На *Ribolovka*, WildMk, EuHenIa и 24 други им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.350
    Допаѓања:
    190.236
    Ви барав еден Твит рецепт за добро здравје .
    -чашка послем будење ја активира работата на внатрешните органи!

-чашка пред јадење го помага варењето на храната!

-чашка пред туширање го симиња крвниот притисак!

-чашка прет спање спречува срчев и мозочен удар!
    Се намачив, не можам да го копирам оригиналот:sweat:

Цел ден алкохол пропагирам:tmi:јас од чашка вода пијам евентуално:D. Ама не е лошо да свртам на вино понекогаш. Ако имам разбрано убаво, @Dentina е медицинско лице, знае таа што треба. Денти, мажот ти појма нема, супер типкаш:).

@lunicka чај од шеќер е права ствар. И чај од црвен кромид(y). Од кога ме потсетија мајките на некоја мајчинска тема, редовен придружник ни е (мајка ми ми го праеше како мала ама сум го заборавила). Лечи продуктивна кашлица како ништо друго.

Не дека секогаш ќе најдам решение во кујна, ама прво таму се вртам.
    Инаку, сакам лекар како @Alishan30 :*

Последна измена: 4 октомври 2019
    На *Ribolovka*, EuHenIa, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    90.775
    Алишан,Се сложувам треба да се проба со се.
    Но еве кај мене проблемот со тироидната кај мене се појави после огромен стрес за време на конфликтот 2001, првпат слушање звук на куршуми покрај мене и седење во подрум.
    Ќе се појавеше и подоцна сигурно можеби,но се појави баш тогаш кога и психата и телото ми трпеа огромен стрес,е тогаш да си пиев нешто за смирување ќе беше многу друга приказна,ко што вика Рефка по едно дијазепамче,е јас не пиев,па во исто време и тироидна резултати до небо и колитис со синдром на нервозни црева.

Затоа сметам дека голем стрес не треба да се проголтува,последиците од стресот по организмот ќе си излезат некогаш и многу поголеми од едно апче дијазепам.:|

@Bubce38
    И апчињава природни што ги сликав од ихерб се на иста база ко неолексанот , триптофан.Викаш добро делува да ги почнам,8)

На *Ribolovka*, WildMk, EuHenIa и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    На природна база да, при големи стресови да, при болести за тироидна да, колитиси и слично.
    За првиот избор на лек пишував дека барем да не се почнува веднаш, кога се мора оправдано е.
    И татко ми беше 2001 таму, се ми е јасно:hug: ;(

На *Ribolovka*, Ygritte, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.559
    Сега ги видов и твоите. Скоро па исти се.
    Што пари се ?
    Неолексанот се околу 600 ден 30 таб.
    Реков .
    Пре пре презадоволна сум !
    И на апетитот не ми делуваат воопшто никако.

На *Ribolovka*, Sesil, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    Сакам кафе со @Cka
    Мезе со @referentka
    Со @ninja35 муабет на клупа (си знае он зашо)
    Со @marlonbrando69 сѐ од горенаведените зашо ми е лик за цел живот (не дајем те)
    Со @DAngel да ми каже уз доручек како прошла на тоа што треба да пројде.

Вие арни?
    Јас не. Под стрес сум. Ама убав стрес. Се помалку имам што да кажам а се повеќе правам. И така.

На *Ribolovka*, EuHenIa, marlonbrando69 и 20 други им се допаѓа ова.
  18. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    22.097
    Хелоу риал есен :coffee:

Не ми е денот , не ми беа ни изминативе кога очајно барав некој да ме спаси од страшниот натрапник пмс , ама тоа не се случи.:drunk:

Една зелена буба ми брмчи и се удира од ѕидот.Скоро секоја вечер ми се пикнува во соба по некоја од овие.

Дечки , ај кажете ми некој убав машки парфем.Нов некој може да е , а и не мора, ама убав :!:
    И сакам да прашам , @Cosmi знам онлајн нарачува обувки , или барем така ми останало :?: кој и да знае дали некаде има да се нарачат сандали од MkKinley.

На *Ribolovka*, EuHenIa, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    @V.odolija Armani Code. Мене ми е парфем за сва времена. До толку што не му го купувам на мм :wasntme:

Сеа се мислам што им е на рипкиве... Еднава скроз доле на страна легната, другава до неа, ама ок ми изгледа. Искрено, ги купуваме од ќеф на синко, ама тој после ден-два ги заборава, јас сум таа што ги чува. Првата две години ја имавме, не знам од што умре. Втората свеки ја умре од што секој ден и менувала вода од чешма и и даваше трипати дневно да јаде дур бевме на одмор.
    Сега овие ги имаме одвај два месеци..не ми се купуваат пак риби. Чаре?

А за лекарствата - и јас сум од тие што не пијат ништо...вака засега немам мака, ама понатака.... Ми фали физичка активност, скокање по кревети не се рачуна тука. Не знам како да се активирам повеќе.

На *Ribolovka*, Love 83, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.559
    А со мене шо сакаш?
    Само нем кавга:o

Ај ела на кока кола:P

На marlonbrando69, Sesil, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.