Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.239
    Јасно е дека индустријата и маркетингот наметнаа многу моди ама па тие иновации направија изводливи многу работи. Не е исто џамче и брич, восок, ленти, огледало, козметичар .. не си дозволувале некои работи јер не било изводливо. Ако е така практично и хигиенски со влакна зошто бричење пред хирушка интервенција? :?:

На Petar80, Kate Rina 93, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Оти на влакната не им е место меѓу мускулот и вената, туку во фоликула на кожата.
    Како страно тело ќе го регистрира иначе и ќе се инфицира..

На M&M и LejlaD им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @Annath
    Кажа се што сакав да кажам.
    Од најголема муабетчивка станав намќор.
    Сите погрешно сваќаат,извртуваат и се крив ќе си.
    Се депилирам,посебно пред преглед.
    Еден крем брка работа,пошто немам време за посета на салони.

На eli25, bittersweet, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    Мразам несреденост ...ме асоцира на нехигиена..па кој сака и колку сака нека се лути...
    Влакна нејќам по телото...редовно се средувам а посебно кога одам на гинеколог...
    Ни кај мажи нејќам влакна премногу...особено го хејтам сегашниов стил -муџахедински...брадишта до папок...

На eli25, Kate Rina 93, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.818
    И јас сум ко @Annath станата, зс ништо веќе не се објаснувам. И завидувам на Вајлд за енергијата која ја има да го менува светот, мене ме мрзи.
    Жената сакаше да ви каже дека треба да правите тоа што сакате вие, а не тоа што треба и мора. И не се лутете одма, си збориме не се убедуваме. Големи сме :)

На eli25, bittersweet, Kate Rina 93 и 22 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.600
    А од кај па дека е ок да идеме со вуна насекаде да е правилно? Ако веќе не е правилно да се депилираме. Нема правила, само фер е кога одиме на лекар да не му отежнуваме на некого, пример на докторот, пошто ако е така и секојдневното миење е нели избор, па нема да се миеме секој ден и ќе си смрдиме.

И да, влакната кои не се средени итекако влијаат на женското здравје, оти колку сакаш миј ги, една кандида да имаш отиде јабана. Ако било до толку нормално немало ич да почнеме да се средуваме, било од причина мода или не, похигиенски е без влакна, кој што сака нека каже. Оти средуваме и мишки, зошто не пуштиме иначе под мишка влакна, зошто смрди нели?

На Kate Rina 93, marlonbrando69, JuLleE и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.818
    ^Сосема ок е и влакна под мишки. Драмиме без потреба за небитни работи.

На eli25, bittersweet, Kate Rina 93 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.600
    Уф колку ми е битно да не ми смрди, лесно е да речеш ако не го искусуваш тоа секој ден, дојди кај мене и утре сабајле кога ќе ти дојдат 356 баби и дедовци пробај да дишеш нормално, главната миризба е на пот, а не доаѓа сигурно од уредно средените потни делови од телото, нели? Познавам гинеколог кој има вратено пациентка, зошто е он должен да го доближи носот некаде каде е улепено и заглавено едно туце влакна, човек е, да се ставиме на негово место ако не па.

На Kate Rina 93, marlonbrando69, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.739
    Допаѓања:
    213.864
    Секое едно објаснување и размислување го сваќам и разбирам.Секој со својата нарав и желби,потреби.Мене ми сметаат влакна,некому не,не ми е проблем да го разберам тоа.За многу работи сме со различни,поинакви размислувања,и добро е што е така.На што би личело сите да сме со потполно исти ставови,небаре програмирани,не сакам така.Подобро,поубаво ми е да слушнам поинакво размислување и гледање на работите од моето,од тоа можам и нешто да научам.Да ми размрдаат мозочни виуѓи.Не сакам,не би било убаво на крај краева сите буквално исто да реаѓираме,да се однесуваме и сл.Сакам и своето мислење да можам да си го кажам и да биде слушнато.Прочитав од почеток што сум напишала и дојдов до заклучок дека затоа во партија не сум,не можам да климам со глава и да се согласувам со ама баш се што на некој му е волја-да играм по негова музика.Не бива од мене ништо:DАј сега по едно кафе,кој какво сака,нес,еспресо,фрапе,макијато,капучино....турско,македонско.....

На bittersweet, Kate Rina 93, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    107.290
    Од тебе биднало еден огромен гигантски добар човек т.е дама лавица.
    Често размислувам за тебе иако не те знам лично но по тоа што го читам ти се дивам на издржливоста и на здравиот разум како со се се справуваш лавовски.
    Знам дека душата твоја знае како но зборот ми е и покрај се што ти се случило имаш здрав разум мојот отиде во ендек во провалија.
    Те :hug:

На Kate Rina 93, M&M, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Добро утро.
    Да, утро ми е, иако станав во 9.
    Понеделнички, дома в черги, болна.
    Кафе се напив, јадев, и сега си лежам. И сладолед јадев. Секако сум болна, гајле ми е.
    Попладне треба да излезам да се видам со луѓе, ама ќе видиме.
    Ми донесоа нов рутер, ме мрзи да го поврзувам. Ќе терам неколку дена без него.

Од мода не се разбирам. Не сум помодарка не прифаќам трендови. Правам како ум ме учи.
    А умов деновиве расеан.

На eli25, bittersweet, Kate Rina 93 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    Дали ти тоа тврдиш дека тој/таа што не се депилира смрди по дифолт? Јас не би рекла.
    Муабетов не е дека депилацијата не е правилна, туку дека не е задолжителна ако не сакаш.

На bittersweet, WildMk, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.600
    Не тврдам, кај виде тоа? Само што не можеш да речеш дека е исто ова и ова. Под мишка ако се запотиш секретот ќе остане на влакната, ќе продолжи да се развива од жешкото и да мириса, а ако немаш влакна ќе се упие во маица, блуза, што е сосема друго бидејќи таа ќе ја соблечеш и да не измиеш мишка одма. Исто е кај тебе ако дојде со измиени заби и со неизмиени? Или измил заби сабајле, се најал 10ка со кромид за доручек и дошол, исто ќе биде? Така некако му иде ова. Деплација не е задолжителна, односно отстранување влакна, ако си живееш сам за себе, ама ако решиш да одиш на лекар, треба да имаш почит кон лекарот.

На Kate Rina 93, mal.ecka, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Морам да се изјаснам еднаш за секогаш , за да нема забуни меѓу мене и сите членови.
    Не се наоѓам во ничиј муабет.
    Не ги сакам муабетите ,,велам ти ќерко.....,,
    Кој што има, нека ме тагира и нека ми каже директно, зашто секоја инсинуација упатена кон мене еве јасно да ви кажам- не ја примам, не ми текнува дека за мене некој нешто рекола и така...

Ради чисти сметки , имам ник и има опција ,,цитирај,,
    ЛП не почитувам (освен оние кои ги разменувам ради модераторство и ЛП од лична и интимна природа), сакам јасни и гласни работи.

Не се љутам ако некој мисли спротивно од мене, напотив, со внимание ќе го исчитам напишаното од него иако е спротивно од моето, што не значи дека ќе се согласам со него.
    И јас и сите имаме право на свое мислење.
    Нема да се лутам и ако ми пишете дека не сум во право за некоја работа (при дискусиите овде), и ми пишале и со аргументи сум увидела дека навистина е така.

...и сакам да си по-оговарам понекогаш, и тоа сочно, ама со одбрано друштво:lol:
    Викендов едни золви ,,парче,, ги направивме]:)...па гледам, на страна им мо*а :lol:од нашиот таен муабет:devil:
    Кафе во рака, нозе под г'з и устите си ги исправме:tmi:
    И, замислете во секој муабет, јас и другата оговарачка бевме во право8-|.Што да правиме кога сме совршени:rofl:

На eli25, bittersweet, Kate Rina 93 и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    На прсти на една рака можам да ги избројам тие што дошле со миени заби кај мене. Имам пациенти што цел живот во уста четка не ставиле. Не сакаш да знаеш како е.
    Не споредувам ништо, ама луѓето пак ќе прават како сакаат. Оти така сакаат, не оти мораат. И јас не сакам кога не мијат заби, ама нема да ги мијат и на глава да им стојам. Џабе е.

На eli25, bittersweet, Kate Rina 93 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.310
    Мода е тоа со депилацијата. Само толку ни е длабоко всадено, што го прифаќаме како нормална појава. И уште повеќе, го сметаме за дел од хигиената.

Ни јас не сум различна. Сум имала периоди кога крај со крај не сум можела да врзам, ама ете, за депилација секогаш морало да има.

Штом природата создала влакна на некое место, треба да ги има. Ама во урбаното живеење човекот толку е далеку од природата, што се гади од природни работи. Современ живот, тоа е.

Друг муабет се различните аршини на општествените норми кон мажите и жените. Се нешто жените треба или не треба да прават.

На bittersweet, Kate Rina 93, Thallia и 16 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.600
    ^Се повлекувам од дискусијата оти никаде не оди, ама по дома може и влакнести и мирисни и немиени и секакви да си седиме, ама ако решиме да се размешаме со луѓе треба да имаме малку осет, никој не сака да ми ги мириса телесните мириси мене.

На Kate Rina 93, Dadusicka, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    @Annath јас би им рекла.Знам дека мораш да ги почитуваш како пациенти,но сметам дека е двонасочно.Се што е со термин,подразбира основна хигиена.Каменот не можам да го тргнам,но наслагите да,1 мин работа е.

Муабетот за влакна и моди и остало е правен,и е глуп.Како сакате одете,ваше тело-ваш избор.Освен дека некој може ке преврти очи,ке му дојде да поврати ако мириса на скиселена вагина,ништо трагично нема да се случи.
    Уште поглупо ми е да му опресирам на модерниот свет и да шетам наоколу како што ме дала мајка природа,па и да ширам контра-пропаганда.Имаше една таква тука ја постираа од Инста,шо шета со влакна и се гордее со нив.No one gives a f.ck.

На eli25, bittersweet, Kate Rina 93 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.818
    ^Ама не зборуваме за мирисање и хигиена туку за мода и убавина.
    Ако сум денес депилирана и не се туширам 3дена ќе смрдам!

На eli25, bittersweet, Kate Rina 93 и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    Зборам, устава пена ми фаќа. Џабе. Ко на дрво да му зборам. Имаат изговори, те ме боли, те ми тече крв, те ова, те она... а едноставно ги мрзи и немаат навика за одржување на орална хигиена. За возрасни луѓе зборам, и не се срамат што такви шетаат во забите... жив пример од колеги со средовечна пациентка, и понудиле да си ги извади корените (не забите, корените, скапани и смрдливи, инфицирани) и да си направи вилици, одбила категорично, оти како мажот ќе го бацува со вилици. А со скапани корени може, нема проблем, нели.

На eli25, bittersweet, Kate Rina 93 и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.