Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.506
    Зборот ми е дека секој може да си купи и да пие антибиотик. Требало не требало, препишал или не препишал доктор.
    Јас во Штип си купив Зинат исто како што би си купила зелен чај.

На ForeverYoung, WildMk, Kate Rina 93 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Ова ноч није био мој дан :x
    како беше, или кофа нема, или го*на нема
    е сеа за мене ни тоа ни тоа :rofl:

се одјавувам драги читатели
    лаку ноч :hug:

На WildMk, Kate Rina 93, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.606
    Допаѓања:
    152.360
    И јас вака ќе се "сексам "вечерва...
    Втор пат во 20дена...аман веќе!!!

На WildMk, Kate Rina 93, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.468
    Јас ќе ти дадам брашно :hug:

На Kate Rina 93 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.337
    Допаѓања:
    190.118
    Брашно?:o
    На гинекологот или на Валјдка?
    :?:

На WildMk и LejlaD им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.321
    Допаѓања:
    278.436
    Сработив нешто за на работа конечно...
    Незнам ама јас па повеќе им верувам на аптекариве кога се работи за препорака на лек .Сепак имаат искуство.
    Туку кажете што е замена сега за Палин за уринарни инфекции.И мене и на големава само од тоа ни помагаше,а сега чув го забраниле.А детево денес ми се пожали дека има мака.

Испив цела чашка ликер,сега ми жежи во желудецов...:!:

На Sexybaby86, mal.ecka, Bubce38 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    http://mk.medicine-worlds.com/buskopan.htm lekarstva_buskopan.jpg
    За зорт купи од тука, за понатака нарачувај од ГР.

На Peco, Sexybaby86, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  8. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    11.905
    Дојдов да запишам дека стварно сум антиталент за готвење. И официјално, со тапија!
    Ретко готвам, па и тоа некогаш што го правам испаѓа катастрофа.
    Сакав да правам чоколадни бомбици, што ми текна кај се запустив...(facepalm)
    Два дена ги правев.
    Вчера кршев ореви, мелев на рачна машинка. Два саати изгубив.
    Денес мелев бисквити.
    Од машинката го скршив стаклото на масата в дневна. Си вртам и само слушам крц. На пола. Офф.. се изнервирав и ја и дм.
    За едни мо*ани бомбици си отворив штета 1200 ден.
    Го изнесовме стаклото в ѓубре. Се потсмирив и викам ајде ќе ги довршам, да не е џабе.
    2 саати мешав состојки, 20 пати пробав, не можам да проценам што фали. :| И ми се згади и од вкус и се. Му давам да проба тој, да каже дали ќе се јаде или навреме да фрлам в канта. Рече ќе се јадат ама да ги направам топчиња, така многу грдо му било, а тоа од сместа у пластичното му давав.:rofl: Е викам добро де, секако нема вака да ги јадеме со лажица, ќе направам форми.
    И тука изгубив еден саат.
    На крај сакав чоколадни да се, ама незнам како се топи чоколадата.
    Ми се здосади и од бомбици и се, па само ги брцав топчињата до пола.
    Катастрофа се.
    Ги погледнувам во чинијата, ми заличуваат на чудни руски-капи, а капата (чоколадата) стрчи како капата од Дедо Мраз. :x
    Ќе видиме утре дали ќе се јадат или џабе губев време, нерви, намирници, па згора на се и стакло искршив.

Се извинувам на долгиот пост.
    Нека стои тука како потсетник, да не пробувам пак вакви експерименти.

Последна измена: 9 октомври 2019
    На doubleg, Peco, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигарче во двор, деца беснеат, мајкава си кулира со фемина.:wasntme:

Хеланки не носам, носам тренерки долги и 3/4, а секогаш сум се прашувала за тие што носат нели приметуваат дека се проѕирни?
    Не знам колку сака нека е згодна некоја кога ќе можам да видам какви и се гаќите од што и се проѕирни хеланките мене ми се невкусен дел од облеката.:)

Не знам каква е праксата во Швајцарија, ќе ни кажеш од кога ќе се породиш ама овде ниту се бричаат пред породување ниту им се става клизма како што е праксата во Мк па затоа сеееешто имам видено и морам да кажам дека според некоја моја статистика повеќе се зашумени него ли тасмосани а и морам да кажам дека зашумена не значи засмрдена а и обратно, се е до личната хигиена.
    Најлоши дефинитивно се индијките, особено оние што се сики, не смеат да отстрануваат никаде влакна од телото а и не одржуваат лична хигиена па шираат мирис во несвест да паднеш и веднаш по нив се муслиманките од Африка што иако се тасмосани исто шираат невидена реа, обично не носам маска додека да работам ама за овие две категории жени носам маска и внатре прснувам и мирис инаку сум сигурна дека ќе повратам.:)

Јас лично се депилирам ама не скроз, оставам малку напред, не сакам да изгледам како мало девојченце а не сум нешто многу влакнеста иако сум природна брунета, нозе до колена депилирам, брк и лице никогаш само веѓите, на раце скоро ич влакна немам, на стомак, грб ништо немам така да немам зошто да депилирам. Мм прави manscaping |( и се бричи под мишки зошто го нервираат влакна таму а и тој не е нешто нарочито рунтав.:wasntme::lol:

@Biljarkata комшикава нешто ја нема да се буни ама ја слушам како не пцуе на грчки кога сме надвор па ја пцујам и јас нејзе на македонски.:rofl:
    Сега имам проблем со синот што и бил со пречки во развојот зошто кога ќе не слушне дека сме во двор се качува на стол и дреме така на оградата не гледа што е језиво во најмала рака, може сум малку повеќе параноична ама не ми е убаво така да ми ги гледа некој децата, се воздржувам да се жалам зошто ми е жал дека е таков ама па моите деца ми се побитни од се, ќе мора нешто да превземеме.

Мадамицата моја е препрепрерадосна дека не мора веќе во седиште да седи па само ме тера некаде со кола да одиме да се возела како голема девојка, не можат веќе батковците да ја викаат бејби.:rofl:

Малку ни е досадно вака сами, никој уште не знаеме ама ќе се запознаеме со време, од другата недела почнуваат на училиште па ќе има помалку жалопојки, барем така се надеваме.:)

На Skorpija25, Peco, WildMk и 32 други им се допаѓа ова.
  10. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Јутро јеееее
    јутрооооо је :music::music::music:
    нема места на јастуку који нисам љубио :rofl::rofl::rofl:
    Ме удрија во глата, Вашите 5 минути од Драган Вучиќ 8-|
    апдејт: арен ли сум? 8)
    Имајте прекрасен ден :hug:

На Skorpija25, WildMk, Kate Rina 93 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.572
    Допаѓања:
    175.017
    ^Си, си....арен Си :wasntme: :rofl: (y)

Нзм дали да се радувам или не...ноќеска сум сонувала да сум скратила коса, т.е. шишки сум си направила и тоа високи, над веѓи :worried: :worried: :worried: ...ќе чекам да видам што ми значи сонот :|...

Надвор 3°Ц.... го сакам звукот на дизел коли наутро ...рај за уши.... а тек па кога ќе падне темп. испод 0 :inlove: (fingers)

Ај :*...убав нека биде денов

На Skorpija25, M&M, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.416
    Допаѓања:
    143.249
    Морген од работа :sun:
    Среќа периодов што не сонувам, инаку работа ќе биде. Вчера 11 саати на работа + 2 дома, а денес нема да е подобро. Ама пак некако убаво ми е.

Ајде станувајте и фаќајте се за
    F7F6ABA8-D497-407A-A470-F2C892D4F936.jpeg

На Skorpija25, bittersweet, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.355
    Допаѓања:
    261.728
    И јас кога видов 3° и ја дадов зимската јакна на ќерче. И пак студеше. Добро утро со хумус, ајвар и ѓеврек.
    Не ви кажав дека џуки си посвои маче, спијат заедно. Први другари се дур не дојде храната е тогаш не и дава ја лае и брка па макар и во друг тањир да е за неа. Уствари може машко е, не знам. Цртан филм:)

Последна измена: 9 октомври 2019
    На Skorpija25, bittersweet, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  14. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    И јас моиве со дебели јакни ги испратив. Јас есенското џамаданче го извадив. Денес се токмам едни кондурКИ да си купам, маж само за деца пазарел во Бг па јас од тука ќе си се подновам. Мме не сум јас 13 прасе па за мене се да нема.
    Кафе ќе си пијам на работа, сабајлечки немав време. Ако успеам и таму, ако не на пауза во 12. До тогаш ќе мреам :) :)
    Ако е ладно надвор, убаво е сончево. Сакам вакво време.
    Убав ден на сите

На Skorpija25, bittersweet, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Морху...така викаат овде некад место goedemorgen.
    Хвала свим свецима денес од 10 почнувам. Па сега уживам во точноста на градскиот превоС:angel:.
    @Ariel и остали познавачи- кој би бил најдобар кафе апарат. Еспресо пијам и дома од кесички го правам. На работа е филтер. Муж рече ќе части машина ама каква? Капсули, филтер како ли се викаат или? Еспресо обавезно да има и нешто пофенси за муж мада и тој е еспресо тип. Керка почна безкофеинско чат пат.:?:.
    Досега 3 пати ми се деси да промашам станица ради фемина или интерМеЦ. Да пазам сега а вие плиз предлози во која насока да барам кафематче па секое утро диреК ќе ви правам .:*

На M&M, Peco, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  16. mama*rose

mama*rose Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2018
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    1.015
    Добро утро
    Незз и јас дали е на арно ама сум сонувала некој мрсен сон може сум викала и на јаве ама битно убаво беше:$
    Колку е ладно на сабајле не знам имам уште некои десетина дена до завршување на породилно па тргам на работа тогаш ќе видиме како е:smirk:
    Би сакала јас ко нова тука да ве почастам сабајлечки со кафе ама пусто никако да се научам да ставам слика дал до мене е дал тел поима немам изгледа отупев седејќи дома година ипол Али нема везе
    Имајте убав ден

На mira.mira, M&M, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    FB_IMG_1570524745538.jpg

Добро утро.
    Мене на сон ми дадоа да чувам 4 деца :worried:
    Цела ноќ трчав по нив.
    Рестото само глупи соништа беа.
    Ама спиев околу 9 саати и сега сум преморена 8)

Јас уште тенка јакна носам. Дали толку сме отрпнати на ладно, гледам бааги луѓе без јакни одат сеуште. Имам уште една, малку подебела, ама неа не планирам до ноември да на носам. Жешко е
    Преку ноќ 10, преку ден 15.
    Ко ќе заврне пак до 18 ќе оди :P

Денес ќе морам порано да излезам за на работа. Ако стигнам де :$
    Вчера имаше страшна гужва, улици затворени, автобуси заглавени во гужвата, возовите преполни со луѓе, хеликоптери надлетуваа... Мислев се има десено нешто.

И дури дремам со кафе, времето ми бега.
    Убав ден девојчици и понекое момче

На Skorpija25, petunija77, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.321
    Допаѓања:
    278.436
    Лежам уште под ќебе и чекам мм да направи кафе.Ко ве читнав дека било 3 степени ми е страв да станам.
    Кај ви текна за соновите да пишувате се помислив јас што сонував и ми текна дека свекрвами ја сонив,оживела се вратила...За моите чувства во моментот ќе си поќутам:|:P
    Вика мм морам да се извлечам од под ќебе ...А и спремање за вечерните гости ме чека

На Skorpija25, bittersweet, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.665
    Добро утро другари :)

Од денеска пак сонце. :sun: Чудно ми е, само една граница не дели а толку голема разлика во температурата, овде околу 27-28 степени ќе тера неделава. Е внатре е за некој степен по ладно.
    Од вчера мајстори ја средуваат внатрешноста на зградава, а и од надвор додуша. Тропање колку ти душа сака. :drunk: Се надевам нема да ми ѕвонат дур сум сама со бебе, за да ги исфарбаат балконите.

Знаете колку мрзам муабети за уроци и такви ствари, значи ептен ме мавнаа на психа. Ноќеска сонував тешки глупости, уроци, ѓаволи и курци палци, нешто не беше во ред со бебе ради тие работи, можев да осетам физички колку ме болеше душава за неа, се разбудив вознемирена во 4 и веќе не презаспав. :|
    Жими сВе, вие сте ми сведоци, ако некој ми го спомне муабетот за уроци уште еднаш, не одговарам за моите постапки, патем секако ќе ме прочитате по медиуми!!
    И еве паметот уште ми е во сонот. :(

Маж ми пишува сабајлечки од работа како си седел и мислел, дека бебево брзо ќе порасне, немало секогаш да биде бебе и како овој период ќе му недостасувал многу, оти било прекрасно. :inlove: Па гледал понуди за Дизниленд. За дури 3 години од сеа, за да можела да им се радува на Мини и Мики. :lol:

Обожава моделинг и многу сака лего. И нашол лего со мојата омилена серија, и го нарача специјално од Англија демек за мене. Божем ја имам време да седнам и составувам лего. :envy: Знам дека него радостии го јадат за легото. :lol:

На bittersweet, wendy2, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.355
    Допаѓања:
    261.728
    Дечко ми, балканска варијанта :D
    FB_IMG_1570611243130.jpg

На Sandrin4, M&M, Milobebence и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.