Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.466
    Брашно на @LiliBoz ќе и дадам:)
    Мајка ми плаќат за куќа со двор околу 900 ден. Во село е и помал данокот и за градење. Затоа.

Ненаспиена сум, ми се спие. Ми фали нешто во животот. Знам што ми фали ама немам сеуште муда. Или ги имам ама ми фали прилика, моментот.

На Skorpija25, Dadusicka, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    ТОЈ:♂️Брату лом сум ми се спие вчера онаа сум ја искршил. Искршил брат. Нели од ваму отидовме право у станчено у Дром шо го делиме со Црни хахаха јебодром шо го викаме хахаха да знае тој стан да збори брат. Влагаме од врата грабање абе 4 саати брат од кај ми дое таа енергија не знам оваа ми вика браво свака част јас боље нешо неам видено абе брат одвај стана да си оди нозе ја болеа и се тресеа. Сабајле ја барам уште спие…до задутре ќе одмара брат јас ти кажуем хахаха вие вчера суво а? Хехехе

ТАА:♀️Значи си отидовме од ваму, ме однесе негде у некој стан и као нешо пијачка и почнуеме нешо јас уше несоблечена овој готов. Го глеам не ми се верува му викам за ова доаѓав до тука? Ми вика уморен сум извини не знам шо ми е првпат вака. Се облеков си фатив такси си отидов. Сабајле ѕвонеше не му дигнав.

Знаете ли колку вакви приказни имаме чуено сите ?
    :D:D
    Незнам која е сатисфакцијата да зборат мажите вакво нешто кога само ние жените знаеме колкава е нивната моќ - скоро никаква:tmi:
    Сељачана, сељандура, селендра и глупак, се во едно:D

На Skorpija25, wendy2, EuHenIa и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.788
    Допаѓања:
    141.997
    И јас сум у село, ама само за земјиштето плаќаме 4000 денари. За куќата уште не стигнало за данок.

На M&M, Bubce38, Kate Rina 93 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.333
    Допаѓања:
    190.085
    Нинџа цајкан, Пупи- контрола на летање:D. Или инспектор?:?: Енивеј, нема лабаво.
    Едно гајле помалку имаме од денес, Нинџа можда гајле повеќе, времето ќе покаже;)

Се спремам да одам на доктор. Спремањево се сведува на барање соодветно време, кога јас не морам да работам а докторот работи. Еден заменски доктор има, за двете отсутни докторки- работи, пааа...:o: отприлика 4 саати дневно. Ко ми викаше дедо да бидам доктор, ја не- магистер ќе бидам8)

Три дена кафе немам пиено, ај да си спремам едно ако не.
    Ама прво да собереме другарка на ќере на гости, две деца поубаво растураат од едно:!:. Само тие да се среќни, хаосот нема везе:inlove:

На M&M, mal.ecka, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.788
    Допаѓања:
    141.997
    Ми е срам да кажам, ама на забар не сум била од бременост. Одам само кај мојот забар у друг град, веќе 30 години и не сакам да го сменам, ама мн време ми е одење, а ќе треба и неколку пати да одам. Сега веќе и срам ми е :(
    А у Скопје не сакам да одам на забар.

На M&M, mal.ecka, Bubce38 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.466
    И јас вака, па на*бав:|.

На Kate Rina 93, WildMk, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Cka е така и другарка ми, од Скопје во Велес одеше на забар, и додека да отиде, докторот умре :| Оди, не се зафркавај.

Данок плаќам 4.000 денари, за невселен стан. Ако живееш во него, поевтино е, мислам околу 2.000 беше.

Туку внука ми е дојдена и се занимаваат со малава во двор, а и баба им ги гледа и пие кафе. Слободна сум, па се мислам да сплескам тесто за кифли. Домаќинките да ми кажат дали можам да го оставам во ќеса во фрижидер да стасува до утре, па утре сабајле да ги правам? @LejlaD ќе ја тагнам, стално ја читам дека чека да и’ стаса тестото за кифли :D Ќе ја врзам ќесата да не престаса и да не отиде во комшии, ете знам и јас по нешто :!:

Гладна сум и ми се спие :yawn:

На Skorpija25, Dadusicka, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.952
    Допаѓања:
    110.315
    Можеш и уште повкусни се така, само гледај да е убаво затворено да не ти фати кора. Можеш и да го намастиш тестото убаво, и така нема да ти фати кора.

На Bubce38, Peco, Kate Rina 93 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.858
    Допаѓања:
    163.434
    Бегањето од одговорност и немањето верба, а немаат верба зошто нејќат да се одговорни.
    Повеќе пати имам пишувано дека вакви специфики од луѓе кои посветено се бават со вакви работи и се вадам од такт од истите.
    Дедо ми покоен многу беше паметен, добар, ама и по хуморот.
    Вакви во околина ако му се погодеа партали ги правеше. Им правеше местенки и пукаше сеир и после ќе им кажеше откако ќе биднешд куршлусот за памет да им дојде.

Ајде уште еден ден...
    Пукнав.
    Непишано правило е последниот работен ден да гори... нека биде барем како овој ќе бидам среќна.

На mal.ecka, referentka, Bubce38 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    101.476
    Ми буфта во ушите...сигурно притисокот ми е горе...
    Денес толку многу имав работа што ништо не јадев...да ме подржи ова белки ќе ослабам малку...
    Имам ситуација ,една колешка си фатила швалер.Ама и тој мајчин наместо да молчи и работи,тој дошол па си изнесувал мислење за неа.Е пошто ја секогаш задња дознавам,ете ти го денеска ,и колешките ми го покажуваат.Дури се освестам кој,како,каде и тој сфатил дека за него се збори ,па си потврди културно :D.Ми дојде така безвезе и непријатно,како во туѓи гаќи да ѕиркам.
    ]:)
    Не сум ви спомнала ама работам со некоја чудна класа на жени,секоја има историја и тајни.
    Минатиот пат ме видоа дека купив книга ,ме одраа од саркастични муабети.Исто и тоа што одам во театар им е чудно до бескрај.
    Се што за мене е нормално за нив не е.И обратно секако.
    И потонувам во молчење,со кого да направиш 2реда муабет.
    Ми се шетка некаде...ама тој еден ден одмор што попрво да направиш и завршиш.
    Си патам од хроничен недостаток на време...

На Skorpija25, bittersweet, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.319
    Допаѓања:
    278.416
    И јас работам со некоја чудна сорта луѓе.
    Се образувани,имашни со приватни бизниси,возрасни ама толку незрели луѓе што исто како со тинејџери да работам.Толку лоша атмосвера владее периодов да тинсе враќаат нозете.Среќа што не мора да сме нон стоп во контакт.
    Секој со секого е закаран,замерен ...А треба да се оди за убаво кај една колешка ,јас незнам како ќе се истурка денот.

На bittersweet, M&M, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.230
    И јас работам со се' погоре опишано|-) ми треба мир, стварно мир8-|
    FB_IMG_1570096964885.jpg

На Butterfly1107, Skorpija25, V.odolija и 22 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.720
    Допаѓања:
    213.613
    Дури сега видов дека си ме спомнала,извини,ја шетав свекрвата по драгстори:tmi:,важно боја за коса набави.Тесто за кифли киснам редовно оти моиве нежни муциња топли пресни ѓи сакаат,па по една тура од по кило и нешто брашно и се јадат дури пукниш со прстите.Стариве не чекаат да се оладат,дирек од рерна.Еднаш само го имам тестото од вечер месено и во најлон со малку масло поминато цела ноќ во фриз.Сабајлето таман за кифли си беше,ништо не му фалеше.Едно време имаше рецепта за ,,лудо тесто,,кое стои неколку дена во фриз,не го запишав и пишман сум:tmi:.

На kuc, mal.ecka, Bubce38 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157879576177932&id=66035312931&sfnsn=mo

Ајде тие што сте од овие градови да си аплицирате
    @LejlaD еве ти една клима гратис

@lunicka ич да не им се секираш на таквите коментари. Терај си по свое. И јас секогаш сум била неприфатена од друштвото. Уште од најмала возраст.
    За да се социјализирам морам "да се спуштам на нивно ниво" сепак со некој мора човек да се дружи.
    А за муабет, давај теми тука, ќе си коментираме.

Вечер решив да готвам. Можи некој волк ќе оптегни тоа копитцата.
    Кренав тт и ќе пијам ап.
    Сакам и есен факитол.
    @Alishan30 докторке кај да го барам?

На bittersweet, mareane, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.230
    @malerozna и јас сеуште го барам]:)кога ќе имам инфо ќе ви кажам

На mareane, M&M, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Долг денов некако...
    Заметив.. се терав 3 дена... и конечно, се натерав.

Маж ми е на боледување.
    Се издиши со сите случки последниов месец, му падна имунитетот, триста вируси/бактерии го нападнаа.
    Ојде да ја земи госпожа од школо... да не стапни случајно на земја, да си ги испраши стапалцата #трептреп
    Баш ме интересира, кога ќе си дојди, дали ќе си ги раскрени дрангулиите од собата. Полна е со изговори... |(

На bittersweet, mareane, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.720
    Допаѓања:
    213.613
    Во селово имаше субвенции за инвертери,најмногу до 20 000 ден износ,некаде околу 40 тина и толку,кој стигна зеде,така разбрав.Едно се кажува,друго се прави.Ако разбери некој за нешто плус нека кажва:*

На WildMk, duffi, malerozna и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.426
    Допаѓања:
    90.771
    Зависи како ќе ти се погоди детето:D,кај мене едната раскрева ,другата се тегави|(

На mareane, Ariel, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.848
    Детето ми е преболно, ден и пол од кревет не станува. Обврски одложени ама сечив глас ме нервира од што ми се скршени крилјата. Еден вирус колку може да те јебе психички...
    Нит муабет ми се прај нит ништо.

На Ariel, M&M, Love 83 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.605
    Допаѓања:
    177.754
    Еднаш слушнав муабет дека луѓе од ЕВН отишле да им исклучат струја на неплаќачите и само што се качиле на бандера, овие дошле со моторна пила да ја сечат бандерата. :^)

Треба да одлежи, после е подобро.

На Butterfly1107, Skorpija25, petunija77 и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.