Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    154.237
    Ќе стави слушалки ама ако им е поврзана работата па мора да комуницираат, никако не си.
    Се загледав еден филм, напет малку, добар беше ама мислам дека ми требаат повеќе шалалајќи за релаксирање. Не го догледав ме извика малово. Па се зачитав во една тема кај што се натегаат нешто, се напнав. Арно јас само тука си седам, што мајка барам по други теми.

На Ygritte, Peco, Kate Rina 93 и 18 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    152.137
    IMG_20191014_074440.jpg
    Јако,црно и горко...тамам ко за понеделник...
    Ај добро утро!

На Skorpija25, Majuska83, Bozica1980 и 22 други им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Таман по мој вкус.
    Убав ден:sun:

На Peco, WORRIED.BT, Kate Rina 93 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    @WORRIED.BT пораката на финЏалот ме бендиса.

Добро утро
    Да се најавам дека сум тука.
    Горко кафе и цигара на мени.

На Bozica1980, Peco, WORRIED.BT и 15 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Добро утро и од мене. Јас само јогурт и мултивитамин во ап, за сега:)) душава нит кафе ми сака, нит какао нит ништо. Имав напад на “мора-да-се-изџвака-сето-благо-на-овој-свет“, од кога го изџвакав и голтнав имав “мора сето солено за да се неутрализира благото“.. добро што беа два-три дена само. Кујзнае ако отидам крв да ми испитаат што ќе покажат резултатите. Гремлини сигурно:)))
    Ме бомбардираат од сите страни со слики од Букурешт. Вчера баш зборев и утрово уште една од другарките фејсбуквоски се сликнала таму:)) ќе мора да се иде на вурстови и купус, па шо сака нека е. За следново патување, некако попаметно се надевам постапив и се надевам не ќе ми испадне зафрканција ко со претходново што ме исцрпи до немајкаде. Друго небитно. Жива сум, сеуште. И т“ј.
    Хепи понедељак :bug:

На nena2010, Bozica1980, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  6. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Добро утро и од мене.
    Секоја ноќ ми е толку слична една на друга, навиката е толку длабока што дете и да не се разбуди јас на штрек станувам, проверувам дали диши.... а знаете, веќе има две години...
    Деновиве и носето затнато, па дополнителна причина за често будење и желба мама да го ниша...
    Го гушкам и некако, знам се ближи крајот на тие ноќни дружби, па и не се жалам....
    Дека сум се наспала убаво, па и не баш, ама тоа е веќе во стандардоте, лесно можам да речам, наспана сум.
    Убав сончев ден, понеделник.
    Јас веќе го планирам следниот викенд...
    Работата петте денови измеѓу ја ставам под тепих...иако ми годи мислата на кафето со колегите што ќе бидне утринава! Убаво мало семејство сме си, мило ми е што ги имам и односите не ни се како вп некој пост погоре. Баш обратно - соработка, помош, дружба и на и надвор од работа....
    Дете втора недела адаптација во градинка, ќе видиме како ќе е после...
    Толку планови, а денов, неделава, животот се чинат прекратки!
    Имајте убав ден!

На Skorpija25, Ygritte, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Добро утро :hug:

Викендов ми беше исполнет целосно... Одамна вака не ми бил...
    Да немаше причини да се спремам, и заминам некаде, пак ќе го поминев дома, пред компјутер и пред телевизор, обвиткана во сопствените мисли.
    Ја видов страната која сум ја заборавила. Поддршката која ја имам од мажето, пријатните разговори со ќерче. Заљубена сум наново, и благодарна за се' што имам, од срце благодарна..
    Кога станав беа веќе заминати, ама му се јавив на маж да му кажам колку многу го сакам...
    Игравме танго на свадбата.. у ствари се клатевме на музиката, и фотографот не шкрапна.
    Сеа пред мене е фотографијата од две прасиња со меови залепени, со фаци насмеани. Го сакам моето прасе.. да си ја гушнам и истискам мекоста негова :l:

Ќе пробам да не дозволувам, толку долго да не меле секојдневието пак...

На Martka, Majuska83, Skorpija25 и 36 други им се допаѓа ова.
  8. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро. Се враќам во нормала. Не ми се работи ама ќе издржам до крај на месец, после ми го одобриле барањето и адио пензионери ќе направам. Не дека на поарно, ама на мое ќе си бидам.
    Ја сум си плавуша, тоа си знаете, плус и џандарска жена, и така... палам од трета :)
    Сакам кафана, со сВе пиење, со сВе певаЉка и то. Ја пијана сум многу насмеана, опуштена и љубовна. Тоа ако успееш да ме спуштиш од маса :D. Последно пијанство до оставање ми беше пред да се родат децата, пиев, пеев, плачев, баш по тој редослед :x
    :hug::hug::hug::hug: до сите и убав ден ви посакувам

На Martka, Skorpija25, Ygritte и 31 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.790
    Допаѓања:
    98.990
    Седам на терен и чекам да си се вратам на работа, кафе ми се пие, ми се плаче:|.

За пиење, викендов две чаши вино и почнав да се клештам:$.
    Ич не носам алкохол. Сум била два пати пијана дрво, не се глупирам, ама многу на плачка ме кара:D. Ако не плачам, си седам на стол строго, за да не паднам ако мрднам:D.

Викендов по сите насоки треба да е врло, веома возбудлив. Ако не па, родниот крај не ми бега. Цел месец веќе викенд за викенд сум таму, се навикнав и сега не можам да седам за викенд во Скопјево. Се подетинев на стари години|(.

Ај добро утро:dance:
    https://www.facebook.com/457094434428955/posts/1462613183877070/

Последна измена: 14 октомври 2019
    На Skorpija25, Bozica1980, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.299
    Допаѓања:
    278.196
    Не сум била никогаш по алкохолот,ама во последно сакам да си се напијам винце,пелинковац,некој ликер,пивце...Само од жестоките ракии не можам...Дури знам и сама дома да си стаам нешто.Да не се пропијам на стари години по жичка на еден дедо..|(
    Ноќеска со јака главоболка ,утрово со апови го почнав .Сега доручек и кафе па нека тера неделава.Убави неубави тешки лесни годините си поминуваат ...
    И се молат тие што се на шетање нека стаат сликче барем очи да одмориме.

На Skorpija25, Bozica1980, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Добро утро и од мене:sun:
    Едно лошо, ама за друго добро....семејна веселба помина многу весело, убаво, расположено...ќе ми беше многу криво,....цел живот ќе се каев ако не отидев........затоа и на лошово му се израдував:wasntme: во некоја смисла....
    Е сеа колку лошо е ќе се знае утре:|...едвај го чекам вторник, за да можам да испланирам се....ако може нешто да се испланира во животов мој:|

Си праев план да идам со воз:bandit:.....ми вика ти памет имаш:?:
    При крај ми е знам......за едно 3 дена ќе стигнам(facepalm)

Нека пројде вторник.....па после ќе му ја мислам

Убав ден друштво:coffee::coffee::coffee::coffee:

На Skorpija25, Ygritte, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.704
    Допаѓања:
    213.439
    Еве ме и мене да се пријавам на рецепција.@stetoskop честито слава,за многу години да ви е :hug::hug::hug:.Ноќта едвај ја поминав,дека детево не дома.Вчера ми идеше да го заклучам во соба пред да замини,после од кога замина си удрив на плачка.Пред него ништо,стиснав заби голтнав кнедла и тоа е.Нека тераат живот,за тоа се борам ама срце мајкино си знае.Сега тегнам кафе и се мислам што да правам,ќе фатам да си чистам,мозок да зафатам.....Како би ве дружела во една пијанка ама патос да се сторам,секоја солза и секоја болка во винце да окапам,но далеку сте ми сите....

На Skorpija25, Ygritte, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.299
    Допаѓања:
    278.196
    И јас вчера си поплакав откако ја испратив.Првиот пат издржав ама сега пмс на најјако ми е...

@stetoskop честита и вековита славата!

На Ygritte, Bozica1980, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.301
    Допаѓања:
    259.330
    Мене алкохолот на љубов ме тера:D.
    Порано, кога ќе се напиев цел кредит си го трошев на телефон. Среќа подоцна се префрлив на пост пејд инаку маф ми беше работава(facepalm).
    Тогаш се можам да си кажам, ептен сум лабава, опуштена, мислиш јас не сум, абе најзаљубениот човек:D.
    Ова само кога сум поднапиена нели:).

Не пијам често, ама сакам понекогаш да се расположам. Обожавам вино, водка и коктели :d:. Па и музика во позадина. Повремено ваков провод те дига.

@stetoskop среќна слава, за многу години.

Сонував еден грд сон, како сум била болна, па на терапии сум била, па требало косата да ми паѓа, па кратка ишишана, во раце коса си вадев, како на филмовите. Се будев и си велев да прекинам со сонот, ама пак си продолжив. Иако се работеше за тешка болест бев смирена и не се плашев. Е сега морници ме лазат. Да идам градите да ги проверам, претпоставувате од што сум била болна.

На M&M, Bozica1980, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Ау лебарка било...јас со мојов цилиндар на очи стално мислев шоља кафе што чади(facepalm)(facepalm) нисам тачна што би рекле Ку...
    Станот, срам ми е да кажам, ама ќе ми тргне. Сега понеделнички посабајле ќе средувам.
    Ви кажав дека машината за сушење ми е омилен апарат? После виГраторот, разбира се:devil:

На Ygritte, Bozica1980, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Језиви се хеликоптериве.

На duffi, Sandrin4, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.776
    PhotoEditor_20191013_125812723.jpg PhotoEditor_20191013_125830750.jpg

Во ќошето ставив капучино, за вас добро утро со нескафе со цимет. Многу сакам да прам кафе, блазе сите кафомани шо ги имам дома. Треба за месец- два да дипломирам и ако можам одма да почнам со стаж супер, ако не, одам на шанк да работам негде до на лето, па после со стаж да си почнам.

И обично само ги прам и работната ми е на Г и ги редам готовите кафиња таму и мајка ми и татко ми ги земат и ги делат по гости. Некогаш ми прат: "де донеси ти", па се вадам дека јас сум бариста, не келнер. :D Влегов сега во некој есенски филм и само цимет или чоколадо ставам во кафето, чисто само турско ако се напијам, другите сите "зачинети".

Ова ми е месечниот поздрав за тука. Поминав нагости, поминете сега вие на ФМЌ, кафе прајме, колачиња, чај. :rofl:

На bittersweet, Ygritte, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Еднаш само се имам опиено да не знам кај сум, ама друг ми ја праеше пијачката, прв пат пиев, и не си ја знаев мерката. Сите услови да се дрвосам ги исполнив.. и се дрвосав.
    Неубо искуство.
    Сакам да се поднапијам некогаш.. типси да бидам.
    Или пејам и играм, или плачам кога сум пијана... Зависно шо филм ме пука во моментот.
    Сега ретко се случува и да се поднапијам... На времето... имаше еден период од година-две, кога секој викенд бев типси :$

На bittersweet, kuc, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.569
    Допаѓања:
    174.932
    Fala Vi :*...Gospod zdravje i iskreni ludje okolu Vas neka vi dava (fingers)
    Denov zapocnat so site nishani-tush,kafe,cigari,sminka,iiiiiii stiklaaaa:lol: ... inaku ,prvo cestitanje na slavata od nego,prvo guskanje -od seficata |(...ama aj,neka se raduva i ona :rofl: ...

Dobiv|(... i sega se cudam u crkva kako da vlezam za slavskiot kolac...
    Grev ke napravam ako vlezam????:?:

На Ygritte, kuc, Bozica1980 и 22 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не.
    Не е грев да си жена.

На kuc, M&M, Bozica1980 и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.