1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Кај мене ручекот бидна покасно и нешто побрзо(пржен стек со компири)Да ви кажам бебчево мирно беше изгледа сфати дека сме во полиција:lol:До сега не е била така смирена само разгледуваше и внимателно слушаше кој и зборува,умна таа на мама.Како и да е јас пак не завршив се,они ке ми ѕвонеле кога да одам поворно за некои 15 дена и ајде велам се гледаме догодина.Многу се брзи8-|Денес успеав се да прочитам на темава дека слободна сум.Еве мм си дојде кафе сакал.Повелете кој е за попладневно нес кафе:*

На VladeMila, friendy, Petar80 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    Денес станав со мисла дека е петок. Ме уби четвртоков. Ништо не сум сработела. Само делегирам :)

На VladeMila, Petar80 и Peco им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.751
    Едвај ве чекам во Јануари сега, да се пуштиме во трошња :P Ајде ајде, зетко нека плаќа, ние за што сме, да трошиме :*

На Petar80, Peco и Annath им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Dobar den.
    Denes posle ne pamttam kolku godini,bev na pazar.
    I posleden.:!:
    Bre kolku narod,a baska sto edvaj najdov mesto za parkirenje.
    Moze gresam ama edno zakluciv deneska.
    Zosto odat lugeto na pazar koga se ima po piljarite sekoj den a i cenite isti?
    Za da vidat i da bidat videni.|(
    Jas deka majceto mi e tuka,pa taman da go izvadime i bebus so kolickata na eden saat.
    Kupiv konecno ubavi golemi kosteni.Ispeceni,izdegustirani.:wasntme:
    Bratuced mi sto vcera go spomnav pominaa na kafe i epten mi e kejf sto pak odvoija vreme.
    Da ne bese toj,koga vo ppposleden moment na tutunska banka pred sest godini im tekna da me odbijat za kredit(bas koga pocna ekonomskata kriza)ako ne bese toj ke go izgubev stanot i dadenite 15000 evra kapar.
    Togas mugo ponudiv stanot toj da go dokupi i da bide negov bez da mi go vraka kaparot.Ete do toa deredje bev dojdena.Si velev poarno toj otkolku gazdata da mi go zeme.
    Koj lud i od koj uste polud da pobaras 15 000 evra na zaem?
    Ova po pametot na tatko mi.Vikam vidi vo predogovorot sto stoi,toa ne mi se dopaga,toj vika,abe ajde so covekov ke si ostaneme kukni prijateli,ne se kupuva kuka sekoj den.
    Gazdata pak itrec go tapsa tatko mi po grbot i mu vika Taka e.(facepalm)
    Mu ja napolnivme kolata so trista trakatanci za pozdrav,ko bozem bez pari ni go dade.
    Ne sakase da prolongira dve nedeli od predogovorot.
    Vika kee prolongiram pod uslov,imam zemjiste deset dekari,da mi go zagradite,poseete ovoski i ped godini da go odrzavate.:@
    Si go bara ona sto moze da si gggo dobie,pppod uslov da popravime preddogovor.
    Odma se javiv na bratuced mi so ponudava a toj me napravi nearna.
    Pod itno mi vika utre odi vo banka nnna smetka ke imas pari a za vrakanje ne se sekiraj.
    Zarem smeam ova da mu go zaboravam?
    Odma stopanska,mi dadoa za mesec dena,mu gi vraaativ.
    I kreditot namesto za deset go vrativme za sest.Ama neli ke sise poparevme od golemata doverba na tatko mi vo lugeto?|(
    Covek koj ne dozvolil so smetka da zadocni eden mesec.Ete takov covek e i gordaa sum na nego.

Za dorucek ne se dojadoa makaronite zaprzeni so lepce.
    Sega kofte i kompiri,ama rvo ke pocekame da stigne tarzano za da bidat topli kompirite.Od salata ke pravime mesana.Morkovi,zelka,marula(se domasno).
    Majceto mi se cudi koga vi pisuvam.Vika namesto da odmoris koga spie mali,ti oci zamaras vo telefon.
    A ne znae deka sum zavisnik od vas.:rofl:
    Prijaten den zenicki.

@Val-Dim sreken rodenden,da si ni ziva i zdraava.
    Site da sme.

Последна измена: 24 декември 2015
    На Eli23, Val-Dim, WORRIED.BT и 21 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.715
    Допаѓања:
    284.244
    За ручек од вчера останати пилешки прсти и малку печени компири а сега само супа приправив и после ќе спржам компири.Туку вчера што сум направила едно лепче:погаче го засеков на коцки и го наполнив со кашкавал ,го полив со топен путер и лукче и го потпеков.Многу убаво беше пилешките прсти повеќето ми останаа за денес.Ама заборавив да сликам ,уч не сум по сликањето.
    За трошење пари за козметика обично не трошам многу ама месецов имам порачки и во авон и во орифлејм а планирам и Скопје ако дојдам да поарчам нешто во Дм,додуша повеќе за ќерките и тие веќе си бараат по нешто од козметика.
    Инаку мора да се пожалам барем овде (оти мм го штедам доста му е од кукање на свеки па и јас):А бре како воз да ме згазил сум деновиве ,вчера вртоглавици, главоболка а денес омалаксаност, се ме боли како грип да имам едвај издржав на работа
    П.С. @Val-Dim среќен роденден,се најубаво!

На VladeMila, green.eyes, Petar80 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    @galapce какви се тие макарони потприжени со лебче ? :wasntme:

На Petar80, Annath и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Svareni,izmieni i npoppareni so zejtin i sitno lebce(kako koga se poaruvaat kori so proprzeni kori)samo sto ovde so leb.
    Probav i so griz,refi bese kazala deka poparuva so proprzen griz ama so lepce mi se poubavi.Posle si stavas prelivi sto saksas.

На green.eyes, Petar80, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Ајт ќе пробам петоци ова да видам дали ќе ми се допадне дека постам па плус јадење не би ми било на одмет.

На Petar80, Annath, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    Јас ова прв пат слушам :tmi:

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Здраво, ве читам набрзина, толку набрзина што не разбрав кога и е роденден на @Val-Dim , вчера или денес :?:.

Како и да е, најмногу затоа се уклучив, да и посакам среќен роденден, многу здравје и среќа, па другото само ќе си дојде :).

Гледам за јадење правите муабет, кај нас денес пржени лепчиња и печени пиперки испржени со јајца (се гледа кој јаде мрсно :D), а сега сме на гости кај мамине :lol: и за ручек свинско месо со павлака.

Поздрав до сите, па се читаме пак :hai:.

П.С. Денес ја видов темата Правопис (за чудо мене ме нервираат моите правописни грешки, не туѓите) и си ја читам и само си климам со главата за согласност (луѓето отидени во странство со години знаат поубаво и поточно да пишуваат од поголемиот дел од младината, ццц)

Се читаме во некоја наредна прилика, byeee :)

На Val-Dim, VladeMila, green.eyes и 11 други им се допаѓа ова.
  11. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.335
    Sum stanala mnogu rano za moj priliki.:(
    Treba da se raboti, da se sprema kukava, poklonite i jadenje za utresnite gosti.:whew:

[​IMG][​IMG]
    Me cekaat dva dinamicni dena.
    Vcera pominav do mall, prazno.:clap::rofl:
    Ovaa nedela prodavnicite rabotea 24 casa.
    Zenite uspeaa da kupat se, pa duri i toa sto cela godina nikoj ne go kupil.
    Ama zatoa samoposlugite vo 11:30 vecer, 30kasi so po 30 musterii na red.[​IMG]
    Ke da doaga KRAJOT NA SVETOT, toa ke e nema drugo.
    upload_2015-12-24_8-24-11.jpeg [​IMG]

Samo Petok ke bide zatvoreno, Sabota pak se otvara se, po staro rabotno vreme.
    BOXING DAY e , se za 50% na popust.
    I pak jovo na novo, trcanje po prodavnici oti nema utre.:tmi:
    [​IMG]Jas ke si sedam madro, ke si rascistuvam posle gostite.]:)

На WORRIED.BT, green.eyes, Petar80 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Според моите долгогодишни искуства што ме опкружувале постојано знам дека католиците се многу страствени према нивната вера. Секоја година имало бум од народ и толкава блискост потполнета со насмевки во овие два прекрасни дена. Можам да замислам како е и кај даничап и кај ту гуд и кај битерка и кај сите други, нивната еуфорија е прекрасна а поготово украсените куќи, продавници, маркети и барови..
    Луѓето имаат прекрасна култура и почит за дарување па макар и најмал гест од срце подаден со едноставна топла и кратка порака, преточена со насмевка и убав збор, секогаш.
    Прекрасно!!!

На Eli23, LUCERKA, VladeMila и 14 други им се допаѓа ова.
  13. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.335
    Site si go sakame Christmas.
    Nema veze koja vera (ima isklucoci), ako se slavi vo zemjata treba da go slavis.
    Na rabota se slavi, na uciliste decata mesec dena pred samo toa ucat, na ulica e se ukraseno....
    Nemoze da nejkes.
    Ako ne mu se sviga na nekoj poarno da zeme pljacki i da si zamine oti nema potesko od neintegriranje.
    Nie doma (vo Mk) sme slavele katolicki praznici zaradi mm i familijata. Taka koga ke si zaredime do stara nova godina. E sega tuka sekogas zimam denovi za pravoslaven Bozic, ama nema nekoja euforija zosto na koj mu e gajle deka tebe ti e Bozic. Toa e moja individualna rabota, jas slavam, vecera pravam, parice za Badnik, ama za deteto pogolema radost e sepak 25 Dec. Toa i vo skolo si go zborat, koj , kako, zosto...

На Eli23, VladeMila, green.eyes и 7 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    @toogood многу добро те разбирам и јас сум израсната токму во тие корени и знам како е и што се чуствува.
    По тој повод си го пишав и мојот пост :)

На VladeMila, green.eyes, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    @toogood се вика Божиќ на македонски.

На VladeMila, Peco, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Majce @toogood neka vi e cestit praznikov,i tebe i na site sto slavite.Dani,Biter...

Kukle moze nasiot bozik si go vika bozik a nivniot Christmas.:P

A bas me interesira za onie koi imaat partner katolik,devojki gi slavite dvata praznika?

На VladeMila, MacenceEna, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.614
    Допаѓања:
    290.449
    Галапче мојов ќе се прекрстува. Православен ќе го правам :tmi:.

Нас ни е втор заеднички божиќ. Годинава прв пат со бебуш. Уствари уште малку ќе дојде татко му, за да не седи сам, бидејќи мајка му е кај мајка и.

За ланскиот божиќ, вечерта бевме дома. Тивка романтична вечер.
    Прв ден бевме кај сестра му..не добив желба повторно да отидам годинава :rofl:.

Ќе сликам за во инстаграмот што имаме на мени :tmi:

На VladeMila, vitamina, green.eyes и 8 други им се допаѓа ова.
  18. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.335
    Pa nemora da go tup....
    Blagodaram @galapce.
    Ako si se odlucil na versko mesani brakovi treba da slavis i podednakvo da se raduvas.
    Pocit e toa.
    @Val-Dim
    [​IMG][​IMG]

Последна измена: 24 декември 2015
    На Val-Dim, galapce, VladeMila и 2 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    Како па да не! Се филма, стално зборува "странски" и ужасно ми боде очи.

А инаку имам јас пријатели католици. Божиќ е божиќ.

На Glasna и VladeMila им се допаѓа ова.
  20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    57.403
    Ама дечки, мислам дека секоја година го пишувам истово. Нема католички и православен Божиќ, има Божиќ по нов и стар календар. Грците се православни, па Божиќ прават по нов календар (вечерва им е Бадник). Ние одиме по стар календар, па си го правиме на 7ми, а Нова Година по правило треба да ја правиме на 14ти. Ова со НГ на 1ви, Божиќ на 7ми и "Стара НГ" на 14 нема никаква логика.

Мислам дека кога-тогаш и црквите што се водат по стар календар ќе го сменат. Тука не се работи за верско прашање, туку за сметање на времето - не знам по кои правила новиот календар е поточен.

На VladeMila, vitamina, green.eyes и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.