Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

3. LoveHope

LoveHope Популарен член

Многу, ама многу ви завидувам на вие што често пиете. :D
    А со малата додека да се избањаме, заспиеме пред неа ќе заспијам а не па да пијам.
    Вечерва ја заспав рано и не се измачи многу.
    На неонато мајка породена пред некој ден и детето не го сака. Мислам ќе пукнев. Сакала да го фрли. Под персоналот е на сигурно, што ли ќе се случи кога ќе ги испуштат? Многу лошо. Штом се породиш (издрсниш -.-) само сакаш да го видиш она што 9 месеци ти било во утроба. Оваа,, мајка,, врескала за да го фрлат.

АјТе, частам! Онака.

Attached Files:

4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Ма не би јас на тим билдинг..и повеќе од доволни ни се 40+часа неделно заедно....ни со фамилијата не се гледам толку во текот на неделата...Тажно!

Првачето ми е болна точка...
    Школскиот систем ни ги упропастува децата...
    Пишуваат броеви без да ги обучи некој како се држи молив во ракка,без основни потези и вежбање линии....
    Замислете учат знаци помало поголемо <>...деца со неполни шест години ,кои вчера тргнаа во школо...не разбираат зошто е едно поголемо од друго зашто само им се нафрлаат информации...
    Им се уништува самодобвербата и желбата да одат на училиште.

5. Ariel

Ariel Форумски идол

Тимот се билда секој ден. Јас не гледам потреба од посебен настан за тоа и не мислам дека е поврзано со лојалност.

Имам работено во тим којшто совршено функционирал без никаков тим билдинг. Имам работено и во тим којшто редовно имаше тим билдинзи, ама џабе беа, кога беше змиско гнездо. Имам присуствувано и на страшно добри тим билдинзи. Да, решаваат проблеми, ама најчесто тогаш за тогаш.

Тимскиот дух најмногу зависи од раководството. Ист тим под еден или друг шеф различно функционира. Ептен ако се погодат сите со интегритет, па да преживеат и лошо раководство. И ова го имам видено.

6. malerozna

malerozna Форумски идол

Перални пуштив, пеглање не мора :$
    Секако пеглам секој ден пред излегување, т.е препеглувам :o
    Ни филм гледав, ни книга читав.
    Спиев џоа бебенце, по над 20 саати на ден (fingers)
    Документарците си ги изгледав важно.

Не знам што закачив, ама така јако ме кутна... Ни на телефон не кренав 2 дена :wasntme:
    Уште сум ко трештена.
    Важно ми напишале порака, јави се, имаме работна понуда за тебе.
    А не знаат дека јас работа си имам, пари ми требаат :rofl:

Не сум фан на дружби од работа, обично не одам.
    Бев сега скоро, типката до мене се опи јако, после и беше срам од мене и ми се извини едно стотина пати што ме замараше цело време 8-|
    Среќа што си тргнав рано.

Најавија опасност од поплави, можно е реката да се излее. Транспортот катастрофа.
    Јас поголема.

Да си каснам сладолед, секако не ми е арно :$

7. M&M

M&M Форумски идол

Ме зеза интернетов или странава нешто трокира, не можам лајк да ставам.
    Не сум била на тим билдинг, иако сме голем колектив досега не се организирало, не знам што да кажам, дека имам некоја желба за тоа, не воопшто.
    Се борев и јас со математика попладнево, вежбавме со дете одземање троцифрени. Многу се нервира кога ќе згреши мисли крај на свет е ако утне нешто, пробувам да се објаснам некако да го убедам дека не треба толку драма да прави ама тешко, карактер си е каеактер, не можеш да го смениш. На некој чуден начин ги учат одземање и собирање, не знам на тој начин да му објаснам, само по мое како што ное сме учеле. Дали му помагам или го бунам повеќе :whew:
    Врњме е за спиење
    А да заборавив, @stetoskop среќна слава :)
    (Никако да научам како се честита слава, што се вика друго освен честито:wasntme:)

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Образовниот систем во Мк не е и баш толку добар како тукашниот. Имам искуство и со двете образованиа и тука и овде, овде посебно бев изненадена дека ќе можам да учам тоа што јас сакам и што ќе ми послужи за разлика од многу нафрлани лекции и инфо во Мк.
    Нема потреба.
    Повеќе стручни училишта ни треба за да секое дете се пронајде во свој интерес и оди напред!

Добра вечер.
    Уште работам да не ме мислите.
    Гланцав
    Сега ќе одам игрална да досредувам, да користам тишината и да завршам па потоа минималните обврски си се минимални.

Тука магла ама топло е, јас на тераса уживам.
    Со години во странство тераса немав сега имам две :D да така не се откажувајте да мечтаеете и посакувате :rofl:
    Во Мк поштено измрзнав многу поладно е од тука.

Требаше да одиме св николе мислам беше ќе имавме добра журка ама пустото време се немаше, а знаев дека денот д ќе беше ако ојдевме полн погодок.

Иначе ракија пијам, виски коњак жолта све на жолто и така:emo:

9. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Добра вечер :hai:
    Викендов помина со брзина на светлината, и еден куп грижи и трчање од град во град :worried:
    Ми фали времето кога овој период се занимавав со домашни задачи :( лошо било да си возрасен..... Имам 28г ама низ глава ми има поминато колку за 58, уморна сум.... Не можам повеќе..... А каде сум, дете треба на прав пат да го извадам
    мајка ми е в болница ;(
    Вчера Ви го посетив главниот град, на 'летање' дојдов - видов - заминав....
    Дури ручавме, се мислев која од вас е околу мене :lol: ама мозокот ми беше офф... Интуиција е зезната работа, ама шо би рекле Американците : Always trust your gut .... Живот ќе ми спаси....

И да им одиш по ќефот крив ќе те најдат.... Прај си го своето

И кај мене има вакви, ако ти дозволува работата, слушалки на уши и чао- пријатно... Јас уз муабети им имам кажано дека ако зборува некој лошо за некого сигурно и за мене истото го кажува :D среќа супер фини ми се колешките

И давам црвен картон, едноставно велам : Не може / не можам

Не е точно... Јас еве веќе 5-6 г не носам шишки :D тогаш ко не ме остави мм никогаш нема8)

Ова ко јас да го пишев, пијам под контрола :D не сум се изгубила

И јас тоа го чекам... Ама никој кај нас нема бела коса |( тоа оди наследно :^)

Хахаха... Ова е школа на мајка ми (fingers) и тоа е точно

Поситни или покрупни ]:)

Твое БОНИМИ работи уште? 8) најубава пица имаше таму.... Убави спомени влечам од таму ;)

Мала мала ама јас ниедна не ве распознавам :D вчера си се мислев која е во близина :mm: околу мене :wasntme: BTW честито слава :hug: :beer: живи и здрави долги години :d:
    @WildMk :hug: Вајлдке да не бидиш Wild :lol: почесто да се дружиш надвор, и да се дотервиш :makeup: :hug: :l: многу емоции во твојот пост, ме натера да плачам ;( :l:

ТБ- ХР организираат забави од кај нас на работа, не класичен ТБ.... Убаво е да биде со работилници... Штом ќе одиме на забавата веднаш се групирани веќе дружечки колеги и колешки.... |( се осеќам одвишок на такви работи |(
    То е не знам што да ви пишам друго.... Вр исцитирав сите по ред :o

Лека ноќ :l:

10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Ја читам @vitamina дека тука и било ладно, којзнае колку е топло таму...
    Претопло ми е мене за ова време од годината. Уште греење не сме активирале. Преку ден посебно.
    И до 20ти абер нема од заладување.

11. mareane

mareane Форумски идол

Многу сум лековерна,отворена,лесно се си кажувам и тоа често ми се удира од глава.Овој пат на штета на детето.Се изедов ,се изгризав.Значи човек да нема верба ни во своте очи и уши.Дефинитовно треба да се претворам во риба,ќути и пливај дур не се превртиш наопаку.

12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Сакам да те гушнам :hug:

13. mareane

mareane Форумски идол

Море ќотек да ми удриш не да ме гушнеш.

14. Ariel

Ariel Форумски идол

И со маш бевме на тим билдинг викендов, па еве, пак ме нервира. Нешто почна да се понаша како да е во хотел. Ама не сум сега за расправање, нека помине некој ден.

ПМС ме полуде деновиве. Одамна ме нема вака јако удрено.

Цел ден не престанав да јадам.
    Сите ме нервираат.
    Требаше да одам на еден роденден, отидов, честитав и рикверц дома. До толку бев асоцијална. Буквално 15 минути бев таму, а спремање и пат до таму ме фатија еден саат.

Да си легнам, а?

15. vitamina

vitamina Форумски идол

Навечер ладно ми беше ма преладно посебно во куќа кај мајка ми облакав 3 пара чорапи три блузи и хеланки плус одоздоле :rofl:
    Знам не сум тачна и они кажаа
    Еднаш и капа ставив и уккучив калорифер и така

Тоа коа залади таман фативме 1 недела топло една ладно

Тука седам по пижами тенки

Иначе јас средив и игрална ајде уште една соба утре и толку :sweat:

Да одам да се туширам и кревет
    Лека ноќ:hug:

16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Мајка ми, Бог да ја прости, секогаш кога сама се јадев за нешто и очекував да ме кара, ме тешеше. Велеше, доволно е што сама се кривиш, а и повеќе од доволно, уште јас ли ти фалам, кога веќе ја знаеш грешката.
    Најдобри критичари сме си самите на себе, а и најтешко е така. Никој не ти е крив.

kuc, vitamina, Sexybaby86 and 20 others like this.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

:yawn: ....д.у.
    Ај к.
    20191015_053138.jpg
    Ве читам од синоќ,вака на нерасонето за тб... па низ ум ми помина тб со луѓето од синоќ што беа:whew:....моментално се разбудих :rofl: :rofl: (facepalm)

Ај добро утро сега ,убав нека биде деноВ :*

kuc, Peco, vitamina and 24 others like this.
  18. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Ај добро утро. Кафе во кревет. Бебето ме реметеше цела ноќ, жива ненаспана сум :(
    На ТБ не сум била, одамна не било организирано тоа во мојава фирма. Мм оди мн често на патувања преку работа и ич ама ич не ми пречи. Љубоморна сум, ако има конкретни причини инаку може да прави што сака.
    Односот со колегите на работа ми е ок, на почетокот бевме многу блиски, после тоа некако се оддалечивме, сепак, си го имаме муабетот. Ама па ние сме 40 луѓе во една канцеларија, како и да е ќе најдеш некој по твој терк.
    Направив ориз за ручек, ќе си го носам на работа, правам напори да почнам здраво да се хранам. Ќе видиме до кај ќе стасам.
    Убав ден на сите

kuc, Peco, vitamina and 21 others like this.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

И јас сакам на тим билдинг со еден:angel:.
    Он има стручно знаење, јас сум убава(lalala), малку ли е:rofl:.
    Дрим тим:D.

Одел со недели, викенди...не сум се потресувала воопшто што прави, што не. Кој што прави, нека му стои.

Ми се оди во природа. Покрај некое езерце, река, а што да не и море. Цел ден да си го изгубам таму и квалитетно да пуштам мозок на пасење.

Добро утро:sun:.

Ygritte, bittersweet, kuc and 23 others like this.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Утро
    Имајте убав ден

kuc, Peco, Dadusicka and 10 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.