Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.283
    Допаѓања:
    259.195
    Од лабав муабет, кој е повеќе шега отколку вистина, вие до кај ја доведовте работава|(.
    Дискриминација, па дали жена му на Нинџа ја купила приказната, итн.
    Сериозно вакви муабети ги анализирате?
    Дефинитивно не разликувате кога некој се шегува.

На Ygritte, Peco, gjoker4e и 11 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Од нигде никаде ми дојде мирисот на баба ми. Онака... Внесена у матријаливе овде, крвава, мирис кој повеќе од 10 год го немам осетено. Почнувам да мрдам и да претам наоколу а у место мислејќи си ќе го снема. Еве уште е околу мене. Од кај сеа ова. Не е парфем. Туку мирисот на неа.
    Ај у пм.

На Ygritte, WORRIED.BT, gjoker4e и 9 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.699
    Допаѓања:
    213.382
    Се случува,не оти еднаш сум му го осетила мирисот:hug:и тоа баш кога ми ,,треба,,....

На Ygritte, Dadusicka, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Ух и јас отидов да прочитам, едноставно го сметав за бог во нивната безвезна религија. Бил диктатор на галактичка федерација и убил милиарди во вулкани на земјата?!!!!!!
    Кога бев на интервју и видов Дијанетика изложена во стакло, одма и рекив нс менаџерката дека не ми се допаѓа ако натураат сајентологија и дека не би работела кај нив така.
    Ми рече дека само сопствениците и 1 вработена е, другите врска немаат.
    И дека не мешаат со работа.
    И стварно, не мешаат. Инаку 2 секунди немаше да трпам некој да ми испира мозок. Кога организираат предавања или ручеци или нешо , одма прашувам дали е нешто макар минимално за тоа. Досега не било.
    Вака нормални изгледаат ама во суштина е тешка будалаштина пари и пари даваат за курсеви и нивните деца се на Флорида, работат во центарот. Крејзи. Рип оф. Ама нивни пари, нивна работа. Не навлегувам се дури не ме мешаат во било што.
    Скиентологија е опасна секта за тие што ќе заглават. Стотици сведоштва има. Ама ваквите ги сакаат, луге со многу пари. Тоа е. Светот е необичен. Гледам своја посла. Да беа од ИСИС повеќе ќе ми пречеа(facepalm)

На Ygritte, WildMk, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    АЈ да си кажите искрено која е у ПМС, а која има недостатак на сеХ?:?: Мислам дека јасно е во кој смисол беше даден описот и нема потреба од филозофии, тупења и препичавања. :angel: Еве неќум мажи од 50кг, мали, ситни, со бркови, како поинаку да го опишам ова, а да не звучи дискриминирачки? :?:

На kuc, Yowannty, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ко ќе се научите да не гледте кон луѓето низ призма: Дали ми е привлечен/на или не - тогаш сериозно ќе дебатираме на тема дискриминација.
    Поќе не ве чепкам.. пошто сама со себе дебатирам...

Ќе си прајме мангал муабет... најлесно е :inlove:

На bittersweet, kuc, referentka и 15 други им се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Се изморив читаќи ве,незнам како не ве мрзи да се докажувате.
    По ваша заслуга почнав малата да му ја оставам со дедо и баба и тато повеќе.
    Незнаат што да и прават.
    Баба се поти,тато сега признава дека не ми било лесно.
    Шопинг ќе терам после со другарка и нов фриз.
    Коса до половина ќе ја кратам до рамена.
    Убав ден...и уживајте во сонцето

На WildMk, bittersweet, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Оваа тема е за мангал муабет Вајлдке...
    Не знам што се наоштри...

Има теми за тоа кога ти се збори конкретно за тоа.
    Влезе у шега и напна за дискриминација..

На Cka, Yowannty, do-re-mi и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.222
    Јас сум во вторите што ги опиша, и стварно ми фали. Страшни болки во јајниците имам повремено од оваа потреба. Зар е можно и природно ваков инстинкт и потреба да имам:x (waiting)

На Yowannty, lunicka, do-re-mi и 12 други им се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    И јас да прашам, сериозни сте со муабетиве:?:(facepalm)
    Тоа му иде исто ко дружбата на Нинџа со Јуле и останатите или обратно:?:(facepalm)
    Ај сега да ве видам решете го ребусот:D

„Познавајќи“ ги Нинџа и Јуле, мислам дека би биле одлично дуо трио:drunk::rofl:;)

На kuc, M&M, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Вајлд...
    Не знам што да речам. Факт е дека физичките недостатоци се критериум за сексуална привлечност и дали некоја ќе се смета за "опасна".
    Демек, ако не е поубава од конкуренцијата, ништо не можи да се деси меѓу некоја и маж.
    Мај ес.
    Има мажи со преубави жени кои ги вараат на секој чекор со понеубави од нив. И не, не измислувам, познавам бар еден. Легендарен е. Жена му го трпи.
    А за физички и психички и ментални проблеми, навика ни е да ги користиме како погрдни. Пример дебил порано било особа со многу низок ај кју.
    Сега кога некој ќе каже аутисти низаедни за противници, одма родители на децата со аутизам се бунат. Оправдано мислам. Јер употребителот не знае колку боли па се расфла со зборот.
    Гледам лично ништо да не сфаќам. А ако е сепак лично. Таа особа или не постои повеќе за мене, а на следен волеј, така добро ќе ја начекам....ех.....педерчина сум за тоа:D
    Мене нинџа боље ми се справи со ситуација од некои други кои би се справиле.
    Некогаш простувај. Не велам дека се налути туку сите сме крејзи малку во суштина.

На bittersweet, Yowannty, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.283
    Допаѓања:
    259.195
    А низ што да ги гледам, ако ми треба некого за бидам со некого?
    Нормално дека треба да ми биде привлечен.
    Ти сакаш да дебатираш, ама не прифаќаш туѓи мислења и мислеш дека секогаш си во право.

Ај ај дај им и ти сега боцките(facepalm):D:D.
    Буцкало едно:D:D.

Последна измена од модератор: 15 октомври 2019
    На kuc, Yowannty, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Нормално. Нема лошо вино. Има само вино коешто после одредена испиена количина ти предизвикува главоболка. Ама далеку од лошо е :D

И јас се мислам за електричен тротинет. Сакав ќерче-ѕверче да ги вложи во тротинет парите што ги доби за роденден, ама ме откачи :D. Пораснаа децата, не можеш веќе да ги манипулираш.
    Мене уствари супер ми е точакот, ама електричниот тротинет ми се гледа погоден за подалечни дестинации. Би требало да се стигнува побрзо и нема да се испотиш. Плус ми изгледа поедноставно да се вози со фустан.

Сите дискриминираме во говорот. Некогаш свесно, ама почесто несвесно. Мислам дека за почеток не е лошо на постапките да поработиме, па после и на говорот.

Едит: јас сум во ПМС :devil:

Последна измена: 15 октомври 2019
    На WildMk, bittersweet, Yowannty и 15 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.564
    Допаѓања:
    174.868
    Тоа ,,привлечен " е широк поим :?: ... за некој- нешто што е ок,за друг можДа не е и обратно :mm:...

На Yowannty, Peco, LiliBoz и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.277
    Допаѓања:
    189.741
    Сесил уствари го нејќе Хитлер:D Го нејќам ни јас. Ама ај хипотетичка ситуација: запознавате некого онлајн, си кликнувате ептен, не го доживувате никако физички- чисто како личност. При реална средба, ако личноста на влегува во критериумот за физичка привлечност, ништо од бизнисот? И за @WildMk е прашањево, значи во хипотетичката ситуација, немаш маж/дечко/љубов на животот и се заљубуваш во личноста што не си ја видела. Ќе пропадне ли сета таа хемија во соочувањето во реалност?
    Инаку, виртуелен идентитет е единствениот кој ти гарантира бездискриминаторско опкружување. Како виртуелен идентитет јас немам килограми, висина, боја на кожа. Може тоа е решение за утопиското општество кон кое се стреми.

На Ygritte, happygirl, Yowannty и 6 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Ќе се правам дека "нисам одавде"... :drunk:
    Јас на пат, службено... во странција... уште немам работа па уживам во чист воздух и се дивам на ефикасноста и функционалноста на понапредните држави.
    А не ни треба многу... само да го смениме софтверот и да го кренеме нивото на култура...
    Бидете умни... :*

На WildMk, happygirl, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.277
    Допаѓања:
    189.741
    ^Не си ти одавде;)
    Во егзил си:D
    Не ти е лесно и тебе.

На Yowannty, Tajnaotrovna, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Охоооо колку многу е ова! Луѓето треба да ги смениме, сите комплет. Немам веќе надеж дека ќе се оправиме. Стара сум за приказни за мали деца.

На WildMk, happygirl, Yowannty и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Секој од нас би одел во свој или еден ранг повисок, ако сме искрени. Е сега....и тој другиот сака со повисок:D
    Мене фини луге ми се поубави од нефини, и мажи и жени. Знам и преубав, манекен слободно можеше да работи, гаден ми стана. И физички ми стана одбивен . Неугледни ми биле слатки.
    Грди со лузни ми се секси. Тил Линдеман ми е згоден на пример...иако мноооогу грдо старее.
    Некој би бил сп жена без рака. Некој не би бил. Фајн. Ама немој да велиш оти си бољи...

На Yowannty, Tajnaotrovna, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.277
    Допаѓања:
    189.741
    Чекај ма, може софтверот у глава ќе ни го сменат, од кај знаеш за каков софтвер станува збор?

На Yowannty, Tajnaotrovna, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.