Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.278
    Допаѓања:
    259.107
    Те видов, многу се познава, баш сакав да ти пишам оти имаш одлични резултати. Браво(fingers)

На kuc, Sexybaby86, ninja35 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.849
    Допаѓања:
    109.898
    А исто како тебе, вежбањето бетер од дрога, 1 недела немав на кој дете да оставам да ми чува дома црви фатив, не можам да доседам, земав стомачни и склекови правев. Синоќа саат време, абе се препородив. Одам 3 пати неделно и супер се осеќам.

На kuc, Sexybaby86, EuHenIa и 13 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    И јас вежбам, скоро секој ден... конфронтирање :D

Не сум по вежбање... не сакам физички активности, освен шетање и пливање.
    Во моите 41 година, сум вежбала за слабеење, едно дестина пати.
    И од искуство, колку поблиску ти е режимот на исхрана и физичката активност до секојдневието претходно, толку полесно се адаптираш на новиот режим, и толку повеќе траат резултатите.

Сум слабеела и 15 кг за 7 месеци, и 15кг за месец и пол..
    Второво, страшна-страшна грешка!
    После ги враќав со бонус...

Иначе, ми треба физичка активност, секогаш ми требала, и заради психичка релаксација.. ама ко шо сум пишман аџија, никако да се заангажирам вистински...

На M&M, kuc, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  4. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.930
    Допаѓања:
    60.727
    @AngelOfArh ќе биде..ќе видиш.. а ти секси мама на нумбер 2 ..

Здраво на сите..

Дојдов да си кажам и јас една дешаванка од синојќа во нашиот град..

Значи имаше една прослава , на прославава се отмени луѓе , доктори, лаборанти, авдокати, економисти, научници, професори, хемичари, математичари, физичари, м инистри, директори....Е сега , приемот беше навистина убаво организиран, се стокмено сите дотерани..Ама по завршувањето на оној приемниот и официјален дел следеше котктел забава ...значи толку недолично однесување околу јадењето, не сум видела до сега...е па дали сите дојдоа ненајадени или нејадени со денови незнам, не ми се веруваше дека може така да се однесуваат ..не дека не требапше да се јаде, тоа беше ставено за јадење, ама самата атмосфера се сведе дека на сите (ај да не бидам сите да ги ставам во исти кош, ама 70% од луѓето) не им значеше ништо друго и се брзаа да се најадат и да си отидат..СРАМОТА, многу глупаво се осетив после тоа .

Па кој ќе ни даде преговори , каква ЕУ, значи им е смачено на сите од нас балканциве со вакво недолично однесување...заглавени во времето сме, све алчно, на ситна пара алчно,...се тресеме на јадење...незнам, крајно разочарувачко искуство...

Денов убав, летово уште трае, ќе потрае до следната среда по прогнозиве..

Бидете така:)

На *Ribolovka*, bittersweet, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.580
    И мојот орбитрек чат пат беше во функција на вежби, чат пат во функција на закачалка. :D Сеа веќе 2 и кусур години им служи ко закачалка дома, а ја не најдов за згодно да си го земам овде. Овде го открив џогингот и мислам првата година се препородив. Ин хелти бади хелти гоуст беше така? :rofl: Ама втората година ги открив крофните и се отиде низ брдо удолу. :wasntme: :D

Добар ден друштво :hai:
    Сонував дека го изварав маж со друг. :tmi: Лелееее... колку што се праам тешка во живо, ептен лесна женска бев на сон. :rofl:

Веројатно сум го стиснала левово око на спиење. Втор ден уште ме боли и ми е малку потеченко. :worried:
    Машина врти, ја пијам кафе. Конечно ги изгледав и последните епизоди од бубалиците и таму удрив доза ;( Па не ми се виде доволно плачење изглеа, па последната епизода ја пуштив уште еднаш, што е сигурно сигурно е. (facepalm)

Убав ден :hai:

На *Ribolovka*, bittersweet, lunicka и 27 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.821
    Допаѓања:
    163.173
    Јас почнав да вежбам, но се борам со уморот после работа.
    Со сила одам и сум анхепи.
    Доцна си доаѓам, стрес на работа си влечам и самото тоа ме демотивира. Ко ќе ми текне у сред вежбање па на нешто, цела сила ми се зема.

На *Ribolovka*, lunicka, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    175.099
    Добро утро:sun:
    Права пролет кај нас.
    Ама му се радувам на сонцево. Бар низите со везени пиперки ќе ми се исушат. И домати насечкав на тркалца и нив ги сушам. Уште два дена да има сонце доволно ќе им е.

Не вежбам, на жалост.
    Од спорт чат пат играм спортска:)

Ај Битолчанки да ми помогнат нешто.
    Маж има предавања на 1-ви ноември и истите ќе се одржат во х.Молика. Ама таму нема место да си платам за мене за ноќевање. А јас немам поима колку има за возење од центарот на Битола до тој хотел. Сакам да сум блиску и до него ,ама и до центарот на Битола. Па да ми предложите каде да си барам за ноќевање, за да можам да шетнам низ градот со некој од овде. Мислам @LejlaD и @WORRIED.BT ќе ме подружат на некое кафе.
    Не планирам по стоти пат да слушам излагања на теми деменција, епилепсија , паркинс.
    Пола докторка станав веќе:)

Варам грав.
    Колешка на мм ми даде од нејзиниот за проба. Не ми се верува дека за 40 мин се свари. Сто пати го пробав да се уверам дека е варен и уште се чудам. Дефинитивно ваков грав немам видено до сега.
    Уште да го бендиса после мм и ќе нарачам десетина кг.
    Грав!!
    Го мразам:doh:
    Не знам што им е убаво на оние кои го јадат со сласт. Пример мм. Секој ден би јадел од него или грашок :doh:
    За мене денес или јајца на око или некој купечки тост соС компири и многу преливи. Ако сака да ми купи на враќање де. Смрт му е кога ќе му речам да застане во сендвичарата да ми земе хабургер или тост. Срам и непријатно му било да купува сендвич. Страшна работа! Што има срамно во тоа кој знае.

Викендот сакавме до Штип да појдеме, ама татко ми многу настинал. Па се мислам дали да одиме. Ем сакам да ги видам, а од друга страна си велам да не им стварам обврски и да го оставам да одмори и да се опорави.
    Ај ќе видам и утре како ќе е , па ќе одлучиме.

Ноември дојде луѓеее8-|
    Вчера зборевме за плажите :(

Убав ден:f:

Последна измена: 17 октомври 2019
    На *Ribolovka*, M&M, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.269
    Допаѓања:
    189.647
    Нон се преокупа (така ваљда беше), негде во ЕУ и бетер е од тоа опишаното. На тим билдинг знаат и за дома да си земат(facepalm).
    Тие алчните за големи пари се за ќотек, од тие за ситна пара нема толку зијан. А дека иритира- иритира. Ама не вреди.

За вежбање, не вежбам. Ама затоа уште не сум доручкувала. Не постигнувам:mp: (wfh) :o:
    Дилема: ми донесе вчера маж, некоја огромна крофна од службениот му пат- да ризикувам кандида од куртоазија, или канта да фати?:?:
    Убав ден имајте:sun:

На *Ribolovka*, M&M, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  9. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Стално ви се убацувам ко џокер у покер ама ете така се погоди. Не' спотераа болести по дома и ич немав инспирација за пишување. Темиве што се изредија си ги дискутирав во глава, да можев да ги симнам дискусиите од мозок дигитално и да ги прикачам овде ќе беше супер. Битно си напраив муабет, па макар и со себеси. А да, и муж ми го погњавив на некоја од темите. Не беше најсреќен, нешто не му се сите оФци на број. Си ја купив Веселата Зграда. Ми се допаѓа. Забележувам дека си правам детска библиотека за себе, малава е премала за да ги разбере и срце ми се кине кога ќе свитка страница или направи други слични криминалии кон пишаниот збор. Ама упорна сум и и' читам.

Сакам издржани тестови.
    upload_2019-10-17_11-51-44.png

На Sandrin4, Sexybaby86, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.693
    Допаѓања:
    213.310
    Бубче,х.Молика е на Пелистер,така да ако си таму сместување блуску до центар тешко.Ќе се распрашам во секој случај,а и Ворид ако има некоја идеа нека кажува:*

На M&M, WORRIED.BT, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    175.099
    А од х.Молика до градот колку мин има возење?
    И дали блиску до Молика има други хотелчиња?

На kuc, WildMk, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    @Bubce38
    Везени пиперки сецкани сушиш?
    Како,што?.
    Мн.сакам за со гравче.

На kuc, Sexybaby86, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  13. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    пробај тука... нема да зажалиш :nod:
    http://www.sumskifeneri.com/index.php?language=mk

На M&M, WORRIED.BT, Dadusicka и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.150

Има бајаги возење, додуша јас во зима сум била, по снегови, ама има, најмалце пола саат, сВе кривини. Во некое од хотелчињата на подножјето да си уплатиш, како им беа Шумски Фенери или некој сличен, тоа ти е најблиску до Молика. Ако сум грешка нека кажат битолчанки. Иначе многу си ја сакам Битола. На факултет пола група ми беа Битолчани, старосватицата и најдобра другарка ми е од Бт (тука во Скопје живее, и не, не си ти Вајлд, не те знам тебе). И ко ќе ја читам Вајлд по темине, џанам бт друштвото ко да ги слушам...

На *Ribolovka*, M&M, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  15. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Вајлд многу ни' се слични процентиве, освен кај Tactics, каде сме сме дијаметрално спротивни. Значи можеме да се упознаеме, супер ќе ни иде дружба, само ако не збориме за работа. :rofl::rofl::rofl:

Уште да го прикачев фајлот. Ќе пукнам со овој pregnancy brain - ов.

upload_2019-10-17_12-27-35.png

Последна измена од модератор: 17 октомври 2019
    На Sexybaby86, dunika, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.693
    Допаѓања:
    213.310
    @Bubce38 дури да отворам веќе ти одговорија,Шумски фенери е најблиску до Молика :*,има и во градов убави места,нов е отворен Кеопс,но далеку ќе ви се од Молика...

На kuc, Sexybaby86, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.617
    Допаѓања:
    107.015
    Добар ви ден!
    Го обожавам ваквото време ниту ладно ниту топло.
    Грип ли е настинка ли е ептен лошо е едвај на нога стојам дај те кажувајте нешто за имунитет како ме спопаднаа болести рат не сум.
    За вежбање од зимоска не вежбам сега немам ни сила за вежбање а сакам здравје само ќе почнам оние неколку обиди за зумба изминатиов месец не се рачунаат.
    Се мислам помеѓу аеробик фитнес или кенгоо што да запишам ама прво да се доведам во ред.
    Сеуште не се одлучув дали да одам на курс по албански јазик.
    Едни ми викаат учи така зошто користат и они многу дијалекти па ако учам литературно и граматички а ќе учам нели курс е дека нема да ги разбирам.
    Други ми викаат да запишам курс а јас не знам за што да се одлучам.
    Сменив ликација е сега на претходното место имав само проблем со комуникација на албански јазик сега имам уште една мака а тоа е комуникација на турскиот јазик што ли попрво да совладам да научам си се чудам и самата.
    Изигравам пантонима веќе почнав да ги плашам луѓево.
    Стварно си имам интересен живот нема што.
    Зајачњво ми тера невиден инает ме гледа и го кине тепихот порано тоа само ме слушаше сега и тоа не ме слуша мислам дека и треба маж под хитно па да ми риди зечичи :inlove: ама срцка ми е си ја сакам многу.
    Убав ден убави друшки мои :hug:

На *Ribolovka*, bittersweet, WORRIED.BT и 20 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    175.099
    Пиперките не ги сецкам. Цели нанижани ги сушам.
    За во гравче се супер.
    Али пинџур со нив и варени компири ми е врв.
    Доматите ги сецкам на тркалца и такви ги сушам.

Фала на предлозите.
    Шумски фенери избран(y)

На *Ribolovka*, kuc, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    11.897
    Ве читам, ама ме мрзи да се логирам да ве лајкувам и да пишам.
    Убаво е времево, убав ми е периодот од животот, немам причини за грижи...ама има некое црвче длабоко што ме гризе. Сама си умислувам проблеми што не постојат и се вознемирувам.
    Сакам и јас да бидам како оние луѓе што не размислуваат ич за ништо и се среќни, главна грижа да ми биде што за ручек или што да облечам.

Друго, еве скоро имавме гости со девојче околу 10тина години. И сакав да ја забавувам, да и правам муабет и се зачудив колку се опседнати децава со youtube. Прво ми покажуваше какви слики имала на фб и инста, па после ми отвори youtube да ми покаже кои канали ги следи. И ме утепа пола саат со видеа од некои Стефанатор, Џиби, Lana Briski...и уште 20 други слични што првпат ги слушам.
    Ја прашувам што им е толку интересно да гледаат видеа од возрасни што се глупираат како да имаат 10 години.
    Истиов муабет ми го правеше братучетка летово, што зборувале на школо за драмите меѓу Тати и Џејмс Чарлс...:drunk: Идоли им биле..

Може повеќето феминки не ни слушнале за овие, ама ме интересира тие што имате поголемки деца дали и вашите се навлечени на youtubot.

На M&M, Peco, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Лошо сум прочитала,извини.

На Kate Rina 93, WildMk, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.