Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.954
    Допаѓања:
    153.318
    И мене ми е Брајан досаден ама да имам карта, гратис де :), ќе отидев, зш да се пропушти. Ама стварно во последно време малку со цениве на картиве избегаа. Ај некако за еден ќе дадеш, ама еве двајвата да сакаме да одиме 4-5000 се ептен бре
    Јас се натупанив, изедов пола тенџерче супа да не се фрли :) , па се дотупанив со уште некое парче леб. Апетитов ми е на максимум

На Sexybaby86, Milobebence, EuHenIa и 11 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.276
    Допаѓања:
    226.755

Ја слушнавте ли?

Јас ја отеков

На petunija77, Milobebence, Majuska83 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.910
    Ако сакате, одете, читав сега на фб известување од Авалон дека после Брајан, нема да има толку звучни имиња подолг период. Така што, криво ми е Ерос што го пропуштив. За Брајан нема да ми е криво, има арни песни, не сум фан, ама би одела. Оти поарно тоа ќе го слушам, него глупостине од комшииве. И така.

На Sexybaby86, ninja35, LejlaD и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.055
    Допаѓања:
    188.096
    Не спиете?
    А Паров Стелар го знаете?

На електро свинг по дома журки праиме, ќерче и после ова не се уморува.
    Јас се уморив, толку од мене.

На Dentina, ninja35, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.518
    Допаѓања:
    176.637
    Макрон се налутил затоа што на евровизија не ѝ дадовме 12 поени на Франција. :rofl::rofl::rofl:

На kuc, mal.ecka, Sexybaby86 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.954
    Допаѓања:
    153.318
    Сакам вака да научам да играм :dance::)
    @Peco кај ти текнуваат вакви работи :rofl:
    И јас сум веќе за спиење :yawn:

На Sexybaby86, Biljarkata, ninja35 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.365
    Можда се бели 175 000 јас кога заминав далечната 2008 :D
    Сега можеби се и повеке од 600 000 иселени.
    Погледнете на избори само колку излагаат и пола да не сакаат да излезат нема ни милион.
    Поразително е да.

Мислам дека ви истокот останаа само пензионерите и 100 души плус околу администрација со солидни примања бар така е кај нас.

Фактот е тој.

Мода не е туку е подобар живот од секој аспект, поквалитетен би рекла.
    Да било лошо немаше бројката да е аларматна ама е и не е лошо.
    Секој се снаоѓа како успева на крај...

Ние овде пак со срби.. српска пекара отвориле којзнае колку е мрсен бурекот :!::doh: не сакам ни да го пробам заврт одврт се се срби ама има и доста нашинци плус албанци од мк.

Пола и повеќе од истокот е доле во пиамонте.

На duffi, andrejko82, ninja35 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.518
    Допаѓања:
    176.637
    Го прочитав на фб, ми беше смешно па го пишав тука и вие да се насмеете. :D
    Ќе спијам, добра ноќ на сите. :)

На duffi, Biljarkata, ninja35 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.095
    Допаѓања:
    136.759
    Ако сакате да се иселите, а да не е многу далеку еве дојдете во село мое, кај нас убаво се живее. Ко оаза сме сред пустина 8) Невработеноста е само 4%, ред во градинките не се чека јер се изградија нови спрема потребите на народот. Неколку големи фабрики и куп мали бизниси. Од поодамна сме вака, ама сега сме живнати ептен. Ни продавачки веќе нема за 15 000 што работат. Пред само неколку години народот молеше за работа, сега газдите молат за работници. Сезонски работници веќе се мисловна именка па увезуваме од други градови, оваа сезона имаше многу од Куманово и Виница. Кириите се сеуште ефтини. За 100тина евра може да се најде солидно наместено станче. Плата на оператор на производна линија е околу 20-22 000ден, и више ако имал 3та смена во месецот. Е сеа пазете да не се одадете на некој порок јер казина, кладилници и кафани има на секој чекор и никнуваат нови ко печурки.
    Сепак и ние не сме имуни на трендот на иселување. Не се само парите фактор за заминување во странство, во многу сегменти има незадоволство.

Музика сакам ама онака тивка, колку да ја слушам, а не да имам осеќај дека нешто ме шиба во глава. На Роби не би, на Брајан би, ама па толку пари е викенд у комшилок, не ги давам за некој саат галама :emo:

На kuc, Sandrin4, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.377
    Допаѓања:
    182.840
    Читав и претходно дека Кавадарци бил чист град и доста активен. Сеа пред некој ден прочитав дека градот обезбедил бесплатен превоз со електрично возило на стари и изнемоштени лица до градските гробишта. Браво.
    Мое село.. изумре одамна. Ми текнува кога почнав да излагам навечер со другарките, имавме еден куп дискотеки тоа време беа шема, па секој викенд и двата дена од викендот во различно диско одевме. Сега веќе со години е само едно. Кога запишував средно бевме 4 класа со по 30 до 33 ученика, сега се 2 класа со по едвај 15... Не знам дали тие времиња можат некогаш пак ќе се вратат. Жив беше градот, а сега е сведен само на обложувалници и казина.

Добро утро другари :hai:
    Нешто ве нема ранобудци утрово.
    Уште еден петок. И уште една недела помина. И кај и да е Ноември ќе дојде.. си отиде и годинава...
    Температурите уште високи. :sweat:Минатиот викенд беше совршено за на плажа, ама колата на сервис беше. Затоа овој викенд ќе надоместиме. :lol:
    Ајде од мене кафе утрово, минт мока, подавајте чашките, а има и ирско по желба :D

5C33D5BF-C2F3-4C95-A74E-3CA30976B60A.jpeg

На kuc, Sandrin4, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    upload_2019-10-18_9-5-21.png

Има повеќе начини да си го разубавиме денот и да се почуствуваме помлади од што сме (hollest)
    #lazivere

Добро утро девојчиња и неколку момчиња :):coffee:(wfh)

На kuc, Peco, Dadusicka и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.055
    Допаѓања:
    188.096
    А може и во ФМЌ да одиме, ако не не збира во ниедна категорија од погоре? :D Мада, многу се дисциплинирани тие таму, на одбрана тема пишат сите, ја немам јас таа дисциплина да се држам до темата;)

Прочитав пред некој ден за можноста да си ја промениш возраста, административно. Негде у свет, не разбрав ни дали е реално можно или е само идеја. Демек ако се чувствуваш дека имаш 28, одиш и формално ти го менуваат датумот на раѓање во документи. Ами ако може пол да смениш, зошто не и возраст?
    Светов во кој живееме сеуште успева да ме изненади, а што тек допрва доаѓа:?:
    Така што, се е менливо. Ако ве лаже вагата и ви кажува кило повеќе, има чаре. Вага од не-дигиталните, ја штелуваш во минус, и воала- посакувана тежина(hollest)

Утрински филозофии и празни муабети. Мислам дека ми е петок:sun:.

Добро утро, убав ден на сите:f:

Едит:Ја чекам @WildMk да се разбуди и да ни даде за домашно доза филозофија, дали и зошто се плашите од старост8-|. Абе нема некоја тема за филозофија на форумов, да се запишам таму?

Последна измена: 18 октомври 2019
    На Ygritte, kuc, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  13. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.615
    Допаѓања:
    23.822
    Здраво друштво, како сте?
    Да ве поздравам набрзина и ќе се спремам за на работа :)

Болна тема ми е иселувањето од Мк, потекнувам од истокот и знам како се празнат градовите таму. И моето семејство е во Австрија, си доаѓаат само на неколку месеци во годината. Еве сега се тука сите, па после ќе одиме на викенд да се видиме.
    Татко ми работи во странство уште од 2001 год, а мајка ми и брат ми пред неколку години почнаа да одат и тие. Толку многу убави моменти имаме пропуштено да ги поминеме заедно, што не сакам да се сеќавам и да размислувам оти ме боли...
    Јас и мм имаме бг пасоши, ама уште не сме се решиле да заминеме од оваа вукојебина. Ако заминеме нема да е заради пари, туку заради се останато. Не сакам детето да ми расте во ваква средина, со никакво образование и здравство на пример.

На работа сум веќе, не стигнав сабајлево да го допишам постот, ајде имајте убав ден :*

На kuc, Peco, Dadusicka и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    260.986
    Е јас на оваа страница ќе се потпишам. Bozica1980 :)
    Добро утро, све теба да направам денес јас си седам и глеам серија.
    Неодговорност 100!

На kuc, Peco, Dadusicka и 19 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.332
    Допаѓања:
    78.057
    coffee-3950701_960_720.jpg

Посабајлечки нешто не ви се пиши.
    Добро утро.
    Наспана, искапена :makeup:, кафе пиена :inlove: појадок не мора. Спремна сум за нови малери :party:
    Што земам да гледам одмори и одма нешто цркнува дома, и мора плус :cash: да се искеширам 8). Ама гајле ми е, решив 1 недела да одмарам. Џоа боледување ќе е, ама барем е нешто. Болници на повидок. Барем нема да морам да ги гледам препаметните колешки на работа :emo: :lol:

Да почнувам да се спремам за работа, оти пак ќе треба да се тепам со комшиите за место у воз (facepalm)
    Транспортот катастрофа невидена е

На kuc, Dadusicka, *Ribolovka* и 17 други им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.143
    Допаѓања:
    257.953
    Јас вечер ќе одам на Медена земја, а Џокер не го дават во село мое:!:.

Кај нас почна многу да се осеќа иселувањето. Осеќаат бутиците, рестораните, адвокатите, судовите. Се осеќа и по бројот на првачиња.
    Скопје не осеќа оти е пренаселен, Источна Македонија е празна. Ние уште се држиме, ама Истокот е тажен.
    Сте биле вие накај Берово, Пехчево, Кратово, Св. Николе, Крива Паланка итн?

Јас чекам Бг пасош и си одам. Ако треба и ќе се дошколувам, во план ми е втора магистратура. Да се тресам јас дали ќе падне Владата или не, за да не ме избркат од работа. Доста е.
    Макрон денес мош е располежен па ќе ни се смилува?:^)
    Може бабата негова ќе го расположи:P.
    Кога не знае некоја млада да си најде, да го полни со енергија, затоа е ваков:D.

На kuc, Peco, Dadusicka и 22 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.585
    Допаѓања:
    140.174
    Макрон ништо, рекоа догодина да виделе за ОВИЕ ДВЕ ЗЕМЈИ. Ни името не ни го спомнаа.
    БГ пасош не зиам, не ни пробувам, бугарка не можам да бидам, втората магистратура ми е меѓународна, уште сеа барам работа низ светот. За мене е океј тука, успеваме некако да покриеме кредити и да имаме за дете сите потреби да бидат задоволени колку што се може, може ке заштедиме и за одмор, ама... дете ке мора да учи тука, на најниското образование у Европа и со народ кој фрла ѓубре на сите страни. Затоа, правиме се што можеме, жртвуваме се што можеме за да и дадеме нејзе подобар живот. Кога ќе ја обезбедиме, нас двајцата супер ќе ни биде у куќичката, тревата низ двор секој ден и кафе на тераса. Ама тоа кога ќе сме стари, да сме живи дотогаш. Сега, додека да тргне прво одд, ке бидеме тука, прво одд здравје у друга држава

На kuc, Sandrin4, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    @Biljarkata ме потсети со денсањето на Кристофер Вокен . Фетбој слим ионака одамна не си го имам слушнато.
    Рекорден 3 ден со мигрена. Десна страна. Се надевам дека левата ќе функционира оти имам интервју и денес.
    Регрутерката ми испрати мотивациска порака:D

На Peco, Dadusicka, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Него ...имате некогаш направено преглед кој каде е низ Европата и светот?
    Еве јас во Холандија..
    Кој сака нека се допише. Каде е..
    Да видиме каде имаме френдови за кафе.:coffee:
    Додаток опасен е..
    https://www.instagram.com/p/B1eOYxCFpZE/?igshid=151v520hka02p

На Peco, Dadusicka, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  20. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Добро утро на сите

Денов е прекрасен,и покрај тоа што маж ми ме издува на мотор и сега уште не можам да се стоплам:^)

Џокер многу ми направи мерак, се смеев,плачев,многу емоционален филм. Многу го сакам Хоакин, мило ми е што конечно пошироката маса ќе види колку добар актер е.

Месец дена не сум имала ниту една мигрена,еве кафенце за тој повод:D
    caffeine-coffee-800x450.jpg

на тестот од @WildMk , испаднав Mediator, 65% интроверт што плаче за сите неправдини на светот|(

На kuc, Dadusicka, V.odolija и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.