Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.383
    Допаѓања:
    142.773
    Добар ден девојки и по некој дечко.

Медена земја сите да го гледате, наш филм е, треба да се испочитува. Плус, кога ќе го гледате, имајте предвид дека е документарец. Ремек дело е.

Јас и на Брајан Адамс би одела да го испочитувам, не дека нешто ми е омилен. Ама се потегнал да дојде до тука, па ред е да му одиме.

Мене Енрике ми е непребол, како тогаш не бев тука...

Јас не сум за одење во странство. Се измачивме еднаш тука, не можам втор пат истото да го поминувам. Работа, докажување, стан... не можам пак истото. И ок ми е тука во моментов.

На kuc, Peco, Dadusicka и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @dunika Дуниче, идам и јас на Роби, го обожавам! :party: Бевме со мм во Белград кога беше, леле колку пренајубаво си поминавме :inlove: Најубав концерт во живот што сум била, човекот е цар :) Вредеше секој денар, лупнавме тогаш пари за во вип ложа :sweat: ама погледот и местото што ги имавме беа бесценети. Нозете не си ги осеќав две недели после концертот. Дури и врнеше вечерта, и пак најубаво си поминав и не ми сметаше ама ич. Сакам пак, многу сакам! :inlove:

Иначе мојот одмор од недела дена што го земав за дете дур се адаптира во градинка, се претвори во боледување од две недели :( Еве уште сум дома и не можам да се оправам никако, искрено не знам ни во понеделник како ќе одам, ама морам. Бев кај матичната, ми вика грлото ти е лом, за антибиотик си, ама не ти давам зошто си трудна :@ И така си седам, пијам вит. Ц и чаеви и мизерувам. Ужасно се осеќам, најужасно на свет :(

На посветлата страна, имаме напредок во градинка, бебка полека се навикнува, ама цената што ја плаќам е што секој ден откако ќе ја земам сум уценета да ја носам на лулашки :doh: И ја носам, шо да праам, само дете да е среќно. За мене мање више. За стап сум, воопшто не водам сметка за себе, особено сега во оваа состојба. Бебе си расте добро, сонценце, се храни од моите резерви, зошто нит јадам нит пијам, којзнае колку кила симнав неделава :( Страв ми е крв да извадам да проверам :(

Ај отидов да ставам ручек за дете.

На kuc, Peco, Dadusicka и 30 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.717
    Допаѓања:
    98.632
    Ние и не сме за во Европа како држава, дали ни било тоа криво или право нам, така е. Еве од вас читам, ни знам дека бил ден за датум, ни ништо. Не ме занима. Не чини, нема ни да чини. Само толку знам.

@JuLleE , некни нешто те прочитав за чија оброк ли, што ли од Кам, де просветли ме оти се вртев, се сукав, ништо не видов такво. Или грешка во преводот имам јас:D.

Вчера успеав и правец на автобус да утнам, па наместо накај Центар, јас за Волково сум се натокмила.
    ИЗГУБЕНА ВО ПРОСТОР ми е средно име:tmi:. Живи срамови.

Досадно ми е нешто:^).

На kuc, Dadusicka, *Ribolovka* и 20 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    Станата сум од 8... на доктор бев.. пак...
    И менувам мислење за староста...
    Страшна е и грда.
    Не оти ќе си збрчкана, најмал проблем е тоа..
    Последниов месец сум постојано по доктори.
    Секој преглед, е само почеток за ред други прегледи... така и денес.
    Имам проблем со инконтиненција, и го препишував на дискус хернијата и оштетениот нерв - што само по себе е доволна причина да паднам во депресија (за мене).
    Е не било то.. сум имала спуштена бешика, и 'лекот' е операција за подигање на бешиката и можно е, вадење на матката..
    Ми се смачи од лоши вести.. Значи навистина ми се смачи, и тешко ми е..
    Со плачење си идев до дома, го среметив и таксистот..
    Се мислам: Која е поентата? Дали вреди патот до крајот кој ќе биде како на татко ми, или свекор ми.. или уште полошо, како пријателот кој почина на 30инекоја..?
    Не ми е страв од смртта, страв ми е од животот...
    Не страв... мачно ми е..
    Сега, знам дека не е крај на светот и не е смртоносна болест, ама без матка? Нема да се чувствувам ко жена..
    И не ми е прв пат тоа чувство.. Кога одев на електро-депилација (епилација, или како се вика), во периодите измеѓу еден и друг третман, не смеев да ги кубам влакната на лицето... морав да ги бричам.
    Не можам да ви опишам колку бедно се чувствував првиот пат пред огледало, кога го бричев лицето.
    Знам дека нема врска, и дека жена е онаа што се чувствува ко жена, ама пропагандата и предрасудите за кои дробам цело време, ме убиваат во поим.. Да, личен напад е, и самодовербата ми паѓа... Пошто жена има матка, и не си ја бричи брадата.

Сума-сумарум: Да ти ебам животот...
    Барем и психијатарот да сакаше да разговара за моите неурози последниов пат.. а не да ми го сврти муабетот за тоа, колку не чинела државава...
    Арна е државата.. според луѓето.

Иначе.. 10% е партиципација.. месецов ја репнав 'глупавата' држава едно 30.000 сигурно.. А не сум само јас... полна беше болницата.
    Ваква социјална подлога, не гледате на запад (апро-по селењето)

Бацки за сите.. и немојте да бидете ко мене :hug:

На Shelea, kuc, Sandrin4 и 36 други им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.383
    Допаѓања:
    142.773
    B9504809-C1CC-4B3F-8EBD-FF6EE7F50DB9.png

На kuc, Espadrila, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    На kuc, Dadusicka, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.383
    Допаѓања:
    142.773
    Не, убава ми беше странава за потпис. Плус ми се пишуваше нешто, а немав ништо паметно да кажам.

На kuc, Espadrila, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  8. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    многу ми е жал што поминуваш низ тежок период.
    немој да се предаваш те молам.
    знам дека не е лесно да се свари помислата дека треба да извадат дел од тебе, меѓутоа ако е за твое добро и ако ти го подобри квалитетот на животот,тогаш гледај на посветлата страна,можеби ќе ти се подобри и менталната состојба бидејќи велиш ти созадава мака инконтиненцијата.
    И не се разочарувај пред време, можеби нема да треба да се извади.

И имаш прекрасно дете,ќерче паметница , матката си ја завршила работата како што треба:)

На kuc, Dadusicka, *Ribolovka* и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.055
    Допаѓања:
    188.096
    За ова ќотек за тој што ти ги земал парите, јас ќе ти кажам за електро-епилација во ЛП.

И за психијатарот ќотек. Место да си ја работи работата ќе исправа криви дрини. Тоа на запад нема.
    Апропо трошоците и партиципацијата, затоа постои здравствено осигурување сегде во нормален свет. Ко ќе тргне човек по болници, и тоа како ја коштаме осигурителната компанија. Рачунаат на тоа дури ни ги збираат парите, дури сме здрави, прави.
    За другото, ела да те гушнам:hug:. После може да разговараме за неурозите.

На kuc, Cka, LejlaD и 11 други им се допаѓа ова.
  10. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    22.621
    Шо убаво лизга петоков,сончево...Се спремам на пауза..
    За странство и ја не би идела,барем моментано.Убаво ми е тука.И од финансиска точка и од други гледни точки.Лучето сама ги бирам кои да ме опкужуваат.Здраството за никаде ние стварно поголем дел,ама и тоа сама бирам кај да одам.Море да се поплукаме далеку биле посериозни болести.Од нив нема спас ни тука ниту странција-ова е мој став.
    Дете ке си го учам сос воја глава да мисли и да бира само..

На kuc, Peco, Dadusicka и 17 други им се допаѓа ова.
  11. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @WildMk за утеха не си единствена , и операција се прави само во случај да мокриш неконтролирано , и не е некоја страшна процедура ,само те исплашиле , совет оди си на друго мислење,не знам кој доктор ти го кажал ова ,ама требало убаво да ти ги каже сите опции, за утеха има многу жени што го имаат овој проблем спуштена бешика или матка па функционираат , побарај ако треба и 5то мислење :hug::hug:од мене и не се секирај ќе се среди
    @LiliBoz омилена ми е со месеци секој ден ја слушам, ме смирува иако текстот е тажен
    И мене на роби ми се оди ама за наш буџет цениве некако не се ,ама далеку е 2020 ,можеби ќе добијам на лото :rofl::rofl::rofl:
    Убав ден друштво

На kuc, M&M, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.365
    Да те гушнам силно од срце. Толку!

Добро утро.
    Посабајле ме задржа комшиката на пола саат, па ми остана и грав и работа а маж си иде.
    Да сварам едни јајца за мене ајвар и сирење толку гравот нека ср вари.
    До сега беше облачно сега изгреа сонце!

Зборевме за мафии држави и еу.
    Ми кажа дека тука биле прогласени луѓето за најрацисти а мердионалите ги рамнеле со се земја.
    Имав уште да пишувам ама немам време за жал... па така и затоа ретко се уклучувам и уште поретко пишувам.
    Ај белким ќе дојде ред и за мене и моите 5 минути

Кафето од денес :sun:
    20191017_102316.jpg

На kuc, Peco, Dadusicka и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    106.641
    :hug: :hug: :hug: :hug:

На kuc, *Ribolovka*, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    Колку сте сите внимателни бе :hug:
    Фала ви од срце... не се осеќам 'сама' покрај вас :hug::hug::hug:

На kuc, M&M, Espadrila и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    90.288
    @WildMk
    Ајде глава горе,ништо страшно не е.
    Животот е прекрасен,со болестите треба да се носиме,па и без матка.
    Ако треба да се вади,нека се вади.
    Страшно е што знам две со карцином и со сите репродуктивни органи извадени,а еднота е девојка ,другата 32 год.жена доведени во вештачка менопауза,без деца.

На kuc, M&M, Dadusicka и 17 други им се допаѓа ова.
  16. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    19.923
    Здраво, ме памтите? :rofl:
    Знам дека пишувам еднаш во пет месеци.
    Што правите, како сте?
    Кај мене работа-дома, дома - работа.
    Покрај едната работа, начекав и нешто плус екстра, за некој денар плус.
    Иако мислите ми се како човек да си отиде од државава, се си викам ај од следен месец. Не ми е лошо тоа што го работам тука, ама и далеку од идеално, и не ми се допаѓа.
    Туку и мене не ми се наоѓа крајот, ме мрзи втора смена да одам.
    УбаФ ден на сВите :D

На kuc, M&M, Espadrila и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.910
    @WildMk многу жени и без матка функционираат, и јас ќе речам, гледај на светлата страна. А да е лесно - не е лесно. Тоа со спуштената бешика е многу чест случај после породување, не мора одма после првото, ама многу жени имаат проблем со карличен пролапс, т.е пад на бешиката во долниот дел и притиска на вагината и матката, и оттаму сите проблеми. Но кај нас не се сфаќа сериозно тој проблем, и сите велат дека ништо не е, а всушност може да се реши и без операција со соодветни средства и вежби, а операција само во краен случај.

@Sexybaby86 ако мораш пиј антибиотик, немаш избор во твојот случај. Грото антибиотици се безбедни во бременост.

Имам нешто во најава од синоќа... дали ќе го биде не знам, ама први ќе дознаете :D

На kuc, M&M, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.004
    @Sexybaby86
    И јас долго се противев и сепак завршив со Оспен.
    Така и беба се мачи.
    @WildMk
    И не си сама:!::hug:
    Бебка од некни лепенка ми е.
    Ни со татко и веќе не седи.
    Со свеки ич..И ја дадов да ја шета,колачот со спанаќ ќе го правев,ја врати за 10 мин.викала мама.
    Па пробај да ја заиграш бре,е не,полесно е да речеш не стои:@
    Рижото,спанаќ,телешко,сите токи вклучени.Бебка да заспија и да сработам нешто.
    Ќе ја чекам 13333за потоис,ако ме нема чкртнете ме:smirk:

На kuc, M&M, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  19. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.869
    Допаѓања:
    60.032
    @WildMk :hug::hug::hug: не си сама...и ич гајле да немаш се ќе се среди...

На kuc, Dadusicka, *Ribolovka* и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

@WildMk гледаш дека уствари ние луѓето сме битија со многу емоции во себе?
    Во дискусија би кажала дека за да си жена ти треба само чувството дека си, а не било така.
    Ете ја ги вадам влакната за да се чувствувам женствено, покрај хигиената и тоа што изгледаат грдо.
    Туку, друго сакав да ти кажам. Матката ти ја треба за раѓање деца, а ти мислам имаш кажано дека ќерка ти ти е доволна? Значи за репродукција не ти е потребна. Без матка се живее, а во твојот случај ке живееш подолго и поквалитетно. Верувам дека освен резот, празнина нема да чувствуваш, така да поработиш на психолошкиот аспект. :hug:

Денес сум нешто терсене расположена. Се прашувам кој ке го јаде? :devil:

Кој е за кафе?

На kuc, M&M, Espadrila и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.