1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    И јас едвај те читам, ми ги замара очите многу.Оти не инсталираш Мк подршка ^_^

На Annath, kukla21 и ninja35 им се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Постојат две правила во секој дом:
    1. Жената е секогаш во право.:nod:
    2. Кога ќе го заборавиш правилото број 1, удри си еден шамар за да се потсетиш дека жената е секогаш во право.:rofl:

Убаво е кога човек ќе ве најде во убаво расположение,^_^ освен кога тука-таму се појавува некој падобранец.:bandit: И тогаш е добро, само да ги оставаме малку повеќе да се задржуваат на темава.:^)

Два дена ве читам, ама не дојде ред да седнам, да се потпишам дека сум тука. Можеби некогаш правнуци ќе читаат. Да им оставам аманет: Доколку сакате да знаете нешто повеќе за мене, а не го знаете, барајте на Форум Фемина, ник нејм Френди.
    П.С Тајни сметки во банка немам!:rofl:

Колку интресно би било од нашите покојни баби и дедовци да имаме белешки пишувани кога биле млади. :?:
    "Денес се успав, станав после кукурикањето на првиот петел. Мајка цел ден туфка по мене и ми вика:fubar:: Ќе не можеш да се омажиш! После ме пушти со грнците вода да наполнам од чешмата сред село и гравот ми остана незапржен, оти се занесов во муабети со останатите женинки. И пак по мене мајка: "Молчи, ќе не можеш да се омажиш!" :rofl:

Среќни празници на сите кои празнуваат Кристмас, Божик, Божиќ. Нека донесат мир и љубов насекаде во светот.:inlove:

Кога одам во Грција најчесто наидувам на провокации. Ќе не слушнат си правиме муабет и почнуваат од типот: Пу ине, Скопја!? Но, Македонија! И фаца ќе направат со ахм, не се опишува со збор! И јас почнувам (си научив да не грешам душа) прво на англиски: One God for all и им покажувам кон крстот на бројаницата, а ако се прават мутави им кажувам и на грчки Ена Тио ја ола и делува, а на крај за капак да се засрамат, no to racism и збор не зуцнуваат. Тогаш те гледаат со други очи.8-| Те почитуваат колку што и самиот се почитуваш.:nod:

На Eli23, Annath, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  3. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    @galapce
    Хаха Галапче, не грижи се, ти и на кинески да пишуваш нема да ми смета, една од омилените си ми за читање.
    Мене ама ич не ми смета латиницата, ниту пак туѓите грешки.
    Мене ми бодат очи моите грешки, а исто и на оние што кај другите наоѓаат грешки, а потоа читаш од истите аФтомобил, Ѓи, сВаќа, ГоспоТ (и тоа од најголемите верници) итн.

Поздрав и добра ноќ :yawn::hai:

На artemidis, Annath, Esmeralda-MD и 5 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Ne biva.Do telefonot e.Star,iznemosten,ne pamti,nema mesto :D

На Annath и Winter Lady им се допаѓа ова.
  5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.946
    Допаѓања:
    182.643
    На латиница е незгодно кога некој ќе напише imam problem so kozata, каде да го пратиме, на дерматолог или на ветеринар? :D
    Добра ноќ

На Eli23, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, green.eyes и 20 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    158.047
    напорен ден...море,напорна недела...:whew:
    демек на одмор сум...да си тргнам на работа да се одморам...шега настрана ако не беше одморов не знам како ке стасав со обврските...
    керка ми ми ја разубави вечерта...имаше настап на предновогодишен концерт од муз.училиште и беспрекорно настапи...мајкина таа,колку е само вредна и исполнителна...капната е овие две-три недели а од ништо не сака да се откаже...ако е вака упорна и истрајна во животот далеку ке стигне-барем така се надевам?!нека е жива и здрава само а другото како биде...

кукле ,догодина за твое/твои бебушки да договараш дедо мраз, дај боже! :hug:

ке подремам уште некоја минутка на форумов и заминувам в кревет...од 6 30 сум будна и ни миг одмор во мегувреме...се читкаме утре!:*

На Annath, Esmeralda-MD, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Eve ti od mene edna guska za dobra nok.

Da si ja ispeces koga sakas.:lol:

На Eli23, Peco, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    На ветеρинаρ Пепии.
    Ајде Пепи оди пиј κоκа κола, жена ти те чеκа гола :D
    Нинџа не лајκувај појави се.

На Annath, Esmeralda-MD, MilaP и 2 други им се допаѓа ова.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Вечерва работам прикриено...на тајна задача сум...:bandit:

На green.eyes, Annath, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  10. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.335
    Bravo Peco.(highfive)
    Bravo, jas samo nemav namera na golem praznik za mene, da se zabavuvam so neubavi raboti.
    Leka mozes za zamena:rofl:
    Neznam, tresnav, mozda e posna, ako nestavis mrsnicko.

Tuku za ona sto spomna "zloupotrebeno".
    Nemas potreba da se spustas na tugo nivo. Kakvi sakaat neka bidat drugite, sto saka neka recat, sto sakaat neka pravaat ti ostanisi dostojna na sama sebe. Toa sto si ostani si zosto osobata koja ti vraka kako ti vraka izrazuva svoja kultura, a nie koj te opkruzuvame isto taka gi gledame tie situacii i gradime nekakvo mislenje i stav za site sto se vlezeni vo komfliktot.
    Ima i takvi koj sakaat da buckaat pa gi tapsaat po ramo tie sto se bezobrazni, ama so namera da gi izbrukaat pred svetot.
    Nakraj kraeva nikoj ne te zloupotrebuva, samo tolku im e kulturata. Sto da pravat, ne se krivi, ednostavno tolku mozat:worried:.
    Gnevot e bezpotrebno trosenje na energija.
    A do toa li e?
    I mene kompjuterov mi e star, peta godina tera:rofl:
    Dobro dete si @galapce :!:, seriozno:!:

Aj da odam da proveram koj cita, sto cita, a bogami i koj sto za rucek napravil.
    Nemozam da zatvoram kompjuter bez da zirnam vo tie temi.:bandit:

На galapce и green.eyes им се допаѓа ова.
  11. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Добро ви утро
    Цела ноќ неспана,ова синко буфта-кашла,носот полн,турај капки за да спие,па скроз се разбуди во 4ч,почна да пее,би го оставила да пее,ама ќе го разбуди малово,па и со него треба да се занимавам....
    Туку да турам по едно:coffee: зошто со пола очи гледам,ама не се враќам во кревет,ќе се успијам после овој мојов ќе закасни на работа..

Се читаме покасно..

На green.eyes, Annath, Esmeralda-MD и 5 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    Баш ме интересира што има неубаво во тоа што некој ќе те поправи и ќе ти каже нешто што си заборавил?

На Esmeralda-MD, bittersweet, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.049
    Добро утро !

Јас кафе да ве понудам, а денес одмарам :dance:

coffee3_web@feature.jpg

Бев нешто надвор да завршам, се удавив буквално од воздухов.
    Морам гас маска да пронајдам каде се продава.

На тие што го слават Божик им посакувам Среќен празник :hug:

На MiloMalo, Annath, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  14. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.149
    Guzva uste rano sabajle,uste deneska zaminuvaat da si najdat aranzmani za nova godina,koj znae kako ke bide drugite denovi,pogotovo vo sreda, turbo :)

wallpaper-good-morning-sunday.jpeg

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath, monik55 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    Првата слика е од оригинал документ на Блаже Конески, а втората од последна верзија на правопис на македонски литературен јазик.

Прикачени фајлови:

На bittersweet, Deemy, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Добро утро и од мене... требаше да бидам слободен ама ме зачукаа на работа...:^)

На Annath, Abrakadabra, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.591
    Допаѓања:
    264.446
    ^ И мене ме има кај Блаже Конески.
    Синоќа му рецитирав на мм негови песни, до толку ме држи умот.

На Espadrila, bittersweet, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Добро утро.

Од сабајле прозор отворив да се проветри, ама надвор буквално смрдеше на чад и смог, па пак го затворив :( за греота сме.

Жал ми е што нема снег. Барем воздухот да го прочисти, а и да даде тој печат за празниците. Тој ја прави атмосферата.

Морам да додадам овака посабајлечки нешто околу Божиќот.
    Толку е искомерцијализиран овој празник, посебно таму на Западот, да дури ми е мака.
    Ете @toogood ( морам да те спомнам) ја читам, со денови и денови пишува за празникот, за спремање, толкава еуфорија и се, ете сега ја прочитав како тоа бил голем празник за неа... А таа е атеист. Не верува во Бог. Знам дека така се има изјаснето.

Ете, тоа ми е жал. Кристмас е за Крист (Христос, Христ), празникот се слави за Него, Неговото раѓање, а целосно е загубил смисла. Ете за тоа ми е многу, многу жал.

Ај да пијам кафе, па се читаме покасно.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, bittersweet, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.420
    Допаѓања:
    111.143
    Добро утро на сите , Среќен Божиќ на сите што го славите :):hug:
    Само што станавме , ќерка ми прва го отвори подарокот ( сега разбира веќе многу се израдува што Дедо Мраз и донел подарок :sun: ) ние после ќе ги отвораме прво да се собереме сите :D

На Eli23, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, rose60 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.909
    Допаѓања:
    102.635
    Добро утро...
    За Божик знам дека правилно е Божик а не Божиќ.И кај србите е Божиќ.Само што кај нив поинаку се пишува ќ, т.е. ћ.Не знам кој спомна ама единствена буква која ние ја имаме а тие не е ѕ.
    За забарите ,јас си имам трауми особено кога ставав навлаки.Забарот со рака ми ги бришеше солзите додека ми ги стругаше.:doh:Едно мачно и болно искуство.
    Денес ден со обврски по дома,ќерка ми веќе не се поднесува од еуфоријата за роденденот.Да ја склепам фамозната торта па после се е полесно.
    Ми откажа дружба стариот компјутер,сега ќе се потепаме за лап топов на ќерка ми а и тој не е во најдобра состојба.А од телефон ми е некако заморно да читам.
    Напијте се кафенце и ако некоја оди во шопинг нека ме викне за дружба.Пред некој ден нели по бутиците во Ск видов убави работи ама не можев да купам ништо ,зашто една работа бара друга,а не можеш да си дозволиш повеќе да купиш.И така си останав демоде.Ама ќе преживеам и со тоа.Се навикнав.:emo:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, bittersweet, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.