Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    778
    Допаѓања:
    11.874
    Тоа е некој посебен вид на стиропор така? Или обичен само тврдо пресуван?
    Ние во куќата ставаме стиродур за подрумот, за од влага ни беше. А обичниот стиропор 5ка за топлотна изолација.
    Значи дека стиропорот има и својства за звучна изолација?

Ти како си задоволен?
    Ова кај нас не се издржува веќе, ми иде да сменам и стан и све.
    Како да живееме сите заедно со комшиите.
    Во своја соба да си шепотиме...

На mareane, Kate Rina 93, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.152
    Допаѓања:
    188.906
    Вајлдке имаш право, не приметив дека не е сето плута. Ама на плута мислев, кај нас ги има и нив во табли ама не бев сигурна дали ќе се разбереме па плеснав нешто што барем визуелно личи така. Го користат овде под патос за изолација, па и за патос богами, иако не ми е баш јасно.Нејсе.

Прајте си муабет за прелепотици, јас закажав трето планирање на кујна, значи од сите продавници во градов после ќе ме мразат:lol:. Да наранам дете и да ја молкнам по кујнски студиа.
    Бидете умни и убави:sun:

На mareane, Kate Rina 93, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Најубо ти е да се консултираш со некој што го работи тоа.
    Гарант ќе направи звучна изолација.
    Има огромна густина пресованиот.

На Milobebence, Kate Rina 93, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.385
    Извини Вајлд . Морам да спомнам уше една глумица. Фантастичната Џесика Честејн. Ко ке пораснам, сакам Џесика да бидам. Па и личиме бе....лажам:D. Плус само мажи љубам...:makeup:
    Иначе кока колата во поверење : фантастична. Ја подобриле нешо формулата. Сеа ќе бидам во нирвана 3 дена.
    Пс ..Џесика

Прикачени фајлови:

На mareane, Kate Rina 93, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Извини вака, личиш стварно.. само косата да ја подесиш ко нејзе, или таа ко тебе :*

На Kate Rina 93, Annath и LejlaD им се допаѓа ова.
  6. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.385
    Ко ќе те фатаааам:inlove::l:

На Milobebence, Kate Rina 93, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    моите се презадоволни...после толку години, не се слушаат со комшиите... :lol:
    ако немаше ефект, планирав во пролет, кога ќе исфрлат дрл од стариот мебел дома, на тој ѕид да им направам вграден плакар, на цел ѕид

На Milobebence, mareane, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Ајде :$
    :hug:

На Kate Rina 93, Annath, Dentina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.827
    Допаѓања:
    173.247
    @Kate Rina 93 честитки:hug:
    @WildMk жено ќе мавам со нешто од тука ..жими се:hug:

Добар ден:makeup:
    Јас ви пишувам од убавата зелена планина.. уствари и не е многу зелена веќе, со оглед на тоа што листовите на оревите пред мене пожолтеа:D
    Ви требаат ореви?:wasntme: имам еко био мио ти реков ми рече, најчисти ореви:D е да..и вервериците не нападнаа :worried:
    Деновиве со мојов ми поминуваат ептен брзо, денес две тури гости а уште време за ручек не е стигнато.. едни шумари и група ловџии со кучињата..
    Кој знае како ќе ловат сега со оглед на мезето што им го принесов:wasntme:

Се повеќе се фаќам себеси како мислам на бебче:inlove: ама...амааа... приказни за во друга тема.
    Тука само ќе ја гушнам @bittersweet за еден муабет за бебиња и бременост тука што го свртевме:hug:

За некој ден ќе одам за Скопје. Ќе биде ептен депресивен ден, ќе повлечам линија со моите.. Ама едноставно некои работи мора да се расчистат во животот за да се продолжи понатаму.
    Па кој е за кафе или за да ме дружи да се начукам, да каже:D

Друго не знам што да кажам, многу имам за пишување ама кога ќе подразмислам не би го ни пишала а немам на кого да го кажам..и така

За изолација само пресуван стиропор т.е стиродур.
    И да си направел плакар на цел ѕид, џабе ќе било колега .. ние имавме во скопје ама не помага тоа.. @ninja35

Ве поздрави планината..
    20191020_132448.jpg

На Viktorijaaa5, Espadrila, EuHenIa и 37 други им се допаѓа ова.
  10. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    ти не туку збори, туку чувај од оревите.. сериозно ова...:!:

На boomsleng, Milobebence, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.643
    Допаѓања:
    140.722
    Мојава изгледа оздраве, ставаме капки у нос и прекина. Секако утре ќе ја носам да ја чуе, досеа не спуштила и не знам дали е тоа...

Маж лев денеска.

На Milobebence, mareane, Kate Rina 93 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.827
    Допаѓања:
    173.247
    Нинџо да доеш да си набереш додека вервериците не собрале се:D еве и домашно сирење, домашна ракија и други домашни чудесии ќе дадам.. па и децата да ги донесеш да се издуваат на планинава, се препородува човек тука:inlove:
    После ако чувам ќе биде 500ден кршен:wasntme:

Еве бонус фотка од околината:lol: да ве позамарам малку

На Viktorijaaa5, Espadrila, EuHenIa и 27 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    174.405
    Кај мене синот лев и тоа веќе неколку дена|( ... ми промрче нешто у стил да сум му се извинила што му вртел :?:... ниту го разбрав на кој вртел ,ниту пак он сакаше да дискутира :?: |( ...

Казна ли е на ваков убав ден гулаш за ручек да ми бараат? :?: ....кромид на сите страни (facepalm) ... Кај со едно ,,крваво" око станав сабајле и другото нека оди у мај.ина|(

@WildMk ,честитки :* да :*сте:* живи:*и :*здрави:*,на :*внуци:*на :*свадба:* да :* им :*играте:*

На marlonbrando69, EuHenIa, Ygritte и 26 други им се допаѓа ова.
  14. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Печеме бутки со бебка на преспанско сонце :sun:
    Надвор сонце, убавини ама во душава ми врне ....;( Ја читав Вајлдка и Вориед.бт за тој проблем само приватна клиника

Мајка ми е 3 недела на ГАК пост-оперативно од матката. Операцијата и се внатрешно во ред, заглави со инфекција

Истото се случува и во Охрид, и ич не сакам да одам со количка низ град. И ај што паркираат на тротоар, нема ни „рампи“ (удолници) за да поминеш со количка. :@

И мене ми е забавно со брат ми, многу е вицкаст :l: . А кога ќе се погодат заедно со мм главна забава им сум, само ме реметат по нешто двајцата |( . Ама си ги сакам најмногу :l::l: , да не беше брат ми не знам како ќе ги поминев сите проблеми кои ми ги сервира животецов.

Ко воајер се осеќам ко ќе читам и лајкувам , а не пишам ^_^

Лук конзумираме на големо по дома, сите по ред, дури и бебка :rofl: мм ќе ме натепа дека во секое јадење и ставам лук и кромид, ама пак затоа крвна слика пука, а и досега не се разболела еве веќе 8 месеци (highfive)

Хорори не гледам, ама кога би избирала меѓу хорор и Џокер, би избрала да гледам хорор....имам фобија од кловн, еднаш ќе си заминев од еден роденден имаа викнато кловн (сега кај шо би пишам морници ми лазаат по телово). Хадид ми се копија на Кардашијан, само поблага верзија. Од маркантни жени ја почитувам кралицата на Шпанија- Летисија и Хелен Мирен (ко ќе остарам сакам да сум ко неа :wasntme: )

п.с. Имам компјутер на располагање колкав пост ви напишав со цитирање, со спојлери со сФе :wasntme:

На bittersweet, boomsleng, Dadusicka и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Ygritte те гушкам :hug:Ќе биде добро, знаеш и сама :*

@Dust да ме земе сосе фамилија на планина, да издуваме мозок (tumbleweed) Фала лепо :bow:

Зборете ми за количка и тротоари. Божем елитна населба се рачуна мојава, жими таквата. Џипчишта на толкави на секој тротоар натопорени, и нормално јас со бебка во количка на улица. Па ко ќе ми свирне некој у стил тргни се, ми иде среден прст да му дигнам и да го отерам во мајчина. Не дека не сум го направила и тоа на кретени што заслужиле. Идат во маркет со џиповите пред врата, влезот во маркет блокиран, јас со количката не можам да влезам леб да купам. Посебен круг во пеколот има за ваквите :devil:

Дајте предлог кај да се шета со дете, а да не е парк и Водно. Уште и лулашки со лизгалки ако има, полн погодок. Сакам да се истрча дете, ама да не е негде далеку од градов.

На bittersweet, boomsleng, Dadusicka и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.827
    Допаѓања:
    173.247
    Дојдете до Берово па Даст ќе ве качи нагоре со кола:D или пешадија саат ипол .. ама не сте вие за пешадија уште:lol:
    Во Скопје нема веќе кај да се издува ни дете а ни повозрасен.. |(

На Espadrila, EuHenIa, Ygritte и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Нема Даст, лулашки на секој чекор, а направени покрај улица, да дишат деца издувни гасови. Плус, се’ е градилиште веќе, секаде. Нема веќе ни природа, и Водно е полно со коли, повеќе мода се тера и таму отколку што се рекреира.

Ми се оди баш на планина, во некоја куќарка, со ливади кои се протегаат до бексрај, да може дете да се истрча и да заспие ко заклано после. И не само за дете, и јас да подишам чист воздух. Еве веќе три недели како не можам да оздравам, од што дишеме “убавини”. Страв ме фаќа како што доаѓа зима, ко ќе почне да се грее нема да се дише, ќе не можеме да излеземе од дома од маглиштата :worried:

На eli25, EuHenIa, boomsleng и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    176.943
    Е тоа е хорор филм а не оние претходно што беа наведени.

На Dadusicka, Milobebence, Kate Rina 93 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.581
    Допаѓања:
    212.360
    @WildMk честито годишнина,правнучиња да си дочекате заедно:f:.Не ме карај аман за апчињата,кој ќе се сТрами да го бара @ninja35 и мажите на феминкиве ,негови колеѓи дете да ми бараат:Dпо границиве.....Со умот кај @Dust се преселив:nod:

На boomsleng, Dadusicka, Milobebence и 12 други им се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.141
    @Sexybaby86 ајде кај мене на некој ден,магично е сега со боите а за природа нема потреба да зборам.И вируси и се ке избркате.Само мрсули ке има бебка од воздухот:D
    За Ск освен во градски парк не ми текнува предлог за изолирано урбано зеленило.

@Ygritte :hug: за поддршка и желба да закрепне мајка ти што побрзо.
    Иначе и јас имам страшна фобија од кловнови,аме вчера го изгледав Џокер.Маестрален е Феникс(y)

Јадам кромид и лук и праз:D
    Едно од омилените јадења ми е ќофте на кромид,бабче го прави:inlove:

На bittersweet, mal.ecka, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.