Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Арна. Навлагам у тешка филозофија со мисливе.
    Не познавам човек што поздраво се храни од мене и тоа ми е некако тажно. На работа од 30 во иста институција, само 3ца се храниме здраво....

На Kate Rina 93, Sexybaby86, JuLleE и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.184
    Допаѓања:
    189.138
    Ако се сака се може, не е така недостижно.
    Еве кај Витаминче нешто, помалку од миљон еура, мислам ќе те бендиса
    https://www.prestigeproperty.co.uk/...-nardi-massa-and-carrara-tuscany-italy-208935
    А ако парле ву франсе, воала за пола миљон
    https://www.prestigeproperty.co.uk/7-bed-castle-haute-vienne-haute-vienne-limousin-france-206800
    Мислам за толку пари куќи во Скопје се продаваат (е дали некој ги купува, тоа не знам).

Сум ги гледала на Травел каналот, знам дека се продаваат замоци, да не мислите дека таму ми е умот, една ф.. реконструкција на стан, крш ме напраи, па за замок можам да замислам:drunk:

Ама има право Бошка, трошоците за одржавање се големи:nod:

Уште сме на истата страница бе, 100 поста напишав(facepalm). Ај сега ќе се изгубам:bandit:

Последна измена: 21 октомври 2019
    На Kate Rina 93, Sexybaby86, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.151
    Ауууу многу убави видов, ќе почнам да штедам, готовоо. Не биле толку недостижни:inlove:

На Kate Rina 93, WildMk, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Неколкупати сум спомнала, фрлам многу пари на облека за мене, за дете, маш сам купува, терсене е:D
    Тоа не значи "еј видете ме, имам пари".
    Глуп муабет.
    Ете мерак ми е.
    @Bozica1980 што не ги собереш децата во двор.
    Пазари магионичар, 50 евра е/беше.
    Ќе улепшаш со џиџи миџи од Џамбо, пици, грицки, торта...
    Лепота од роденден ќе биде.
    Јас идниот здравје на Пупче планирам во паркот пред зграда(poolparty):rofl:
    Мразам игротеки]:)
    Неделава само на еден роденден сме поканети.
    Засега:tmi:

Сега ми текна.
    Спомнав во друга тема.
    Sinsay во Лесковац, џабалук облека ќе најдеш...

На Ygritte, bittersweet, Kate Rina 93 и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.378
    Допаѓања:
    90.425
    @Biljarkata
    Уште не се одлучи за кујна ?
    Дај да ти помогнеме во одлука,што толку се мислиш,не купуваш куќа туку кујна?
    Да не си вага во хороскоп?:D

Јас сакам убави алишта и купувам, се сложувам со Еми и Јуле,а за мене естетиката е битна и несреден човек односно "принатнат" не ми е избор.
    Тоа што не носиме,го давам/донирам,обувки исто.
    @Bozica1980
    Толку се фармерките,допрва ќе ти биде весело,купувај кога има попусти.:|

На Kate Rina 93, WildMk, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.184
    Допаѓања:
    189.138
    Така мор, не таму да се е*т пари на шопинзи(y). Домаќинка убаа:* Летс кип дриминг ми е темата де...

На Kate Rina 93, WildMk, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    261.131
    ^све нешто не и се погаѓа...ко тинејџерка се понаша. Глеам ќе е сонце и викам ај кај авиончето и на тоа маана најде. Ми е гајле, таму ќе правам :devil:

На Kate Rina 93, M&M, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.385
    Jас сум со ниет да менувам...јес да сум гурман ама......позгодна сум слаба, ФАКАТ. Здравје знам дека е пола генетика пола храна и инвајотмент ама се хранам ко морж исфрлен на суво...језивко. Си најдов диетист. Воч ми скини:P

На Kate Rina 93, WildMk, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.647
    Допаѓања:
    140.777
    Ич. Воопшто не ни мислам на тоа, си зборуваме за сосема 10то нешто.

Несреден и облечен во скапи алишта е различно. Минатата недела имав професор кој живеел во 50 држави, и предавал на најдобрите универзитети. Кажа дека секогаш купува на попусти, повеќе од 100 долари не дава за костум. А среден дедо:)

Јас не верувам во скапа облека и марки и свесно избегнувам лица кои коментираат од каде што купиле, и кој од кај купил па уште и занес кога ќе се спомне марка. Марката е само подлегнување на маркетинг и не е гаранција за најдобра цена за парите. Пивеќе елитизам отколку потреба.

На andrejko82, Skorpija25, zuto и 15 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    После целијакикава станав свесна од каква фамилија потекнувам. Канцеросана у превод. На 6 месеци треба колоноскопија да праам по препорака на доктор. На 3 месеци матка да ми гледаат.
    Никад не бев некој фан на пица или џанк фуд, ај да речеме зимно време со буреци главев ама наредни 3 сезони јок...
    Кога ми текна веќе беше доцна. Сеа баш и немам некој избор. Ама не ни сакам да имам. Едноставно се освестив дека ми се живее. Не сакам на 40 стома да носам.

На Majuska83, Kate Rina 93, gjoker4e и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.550
    Допаѓања:
    177.025
    Така се погоди. :D

1. Телефонот секогаш ми е при рака
    2. Username и password секогаш запишани
    3. Нема со кого да зборимо :rofl::rofl::rofl:

Спиење, што може друго? :rofl::rofl::rofl:

Каде има ефтини машки фармерки а да не се многу ружни?

Исто, веќе е темница. :|

Кажи каква беше кока колата? :D

И јас сакам покрај вода ама немаТ :|

Да знаете дека ви се лутам за вчера. Само јас се соблеков и седев така гол еден саат, а вие не се соблековте.

На senjorita-v, andrejko82, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @Cka малку измеша лончиња.
    Старташе со муабет не даваш пари за партали, купуваш на попуст, па сега заврши со професорот, брендирани парчиња...

Имам 10 бара балетанки, генерално платени 10-20 евра.Едни ми се 40 евра.
    Фармерки миљон, и тие се до 25 евра.
    Тоа е дури и повеќе од пристојна цена. Да не редам.
    Дете има облека колку за 3 деца.

Колку што те разбирам, присталица си на носење дури не се скине, за разлика од мене, Јуле која исто спомна троши, претежно на попуст, и купуваме и кога нема потреба.
    Тоа е главната разлика, и споредбите не ти држат вода.
    Мое мислење.
    Секој со своето, нели;)

На *Ribolovka*, bittersweet, Kate Rina 93 и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    261.131
    Јас се нервирам да купувам беспотребно. И гледам да не го правам тоа, па се наоѓам на слики со исти парчиња облека со години. Не ми пречи. Знам луѓе кои можат да си дозволат се па за инат одат со бели чорапи и папучи. Баланс. И за дете одамна не купувам како за три. Нејќам да изведува и да трупа. Среќа ја износуваат облеката па треба нова. Ама и не е мојава уште по облеката толку. Сега ја прашувам што ќе облече за на роденден ме изигнорира. И викам, ок у униформа ќе те пратам.
    Јас инаку денес купив купаќи. Може Рефка ќе ме земе со неа на шетање :tmi:

На bittersweet, Kate Rina 93, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Јас немам облека ко за 3ца ниту за себе ниту за дете ниту за маш. Маш па најмалку има. Дете му фалат уше некој пар тренерки за да не морам да перам у сред недела.
    Највеќе трошиме на храна, поточно овошје зеленчук и месо. И на кредити.
    И знам дека и сеа да отидам да купам облека пак нема да се погоди нешто дупло да речеш да го иам па го дуплирам. Не. Нема такво нешто...

А да. И пукната сум да опрчам 9000 ден на еден прстен шо ми се свиѓа, ама ај, ќе дое ред.

На Kate Rina 93, Peco, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.385
    Jas napraiv lani kolonoskopija. Pap gledam sekoja godina. Baba so karcinom na zeludnik....toa e. Kartite kakvi ni se podeleni, ke si gi igrame....
    Hranata e nuznost i izbor.

На Kate Rina 93, M&M, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    А тек да најдеш број од некој партал што ти фатил око, аууу немогуча мисија. Пред некој ден, фатив еден блузон за татко, проверуваат и велат има број, у магацин го нема, таму кај што стојат сите блузони го нема, го најдоа забатален у соблекувална, на под. Не го купив, полн беше со прашина. :doh:

Замисли, некои имаат пари и за облека и за инвестирање у книги. И за шетање, и за куќа, и за кола, и да стават на страна.
    Патем, ја книги од библиотека земам најчесто, не ми е практично и исплатливо да давам по 50+ евра месечно за книги кои ги читам само еднаш.

Да разграничиме дека за да најдеш костум од 100 долари треба да отидеш во некој шопинг центар, а за да отидеш таму ти требаат пари. ;)
    Е сеа, и у Штип за 100 еури ке ти најдат костум и чевли, ама дека ке ти стои онака ко што стои костум шиен по мерка во Аполо или Сињори, малку потешко. 8)

Ни мене не ми е, ама изборот со 20 кг плус и со мојата висина е бајаги ограничен. :D

На *Ribolovka*, Kate Rina 93, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Имам една пријателка редовно си купува фармерки, кошули во Евроазија за 50-200 ден, ама има 50 кг со се кревет.
    Не им ги разбирам цените.
    Не ни знаев дека уште постои.
    И јас би, ама толку само косата ми тежи, а где је остало:worried::whew::rofl:

Ме вртат коски.
    Ќе се мења време гарант:!:
    Викендов саатот сигурно:doh:
    Морници ме лазат уште од сега...

На Kate Rina 93, Dentina, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.110
    Допаѓања:
    136.868
    А у Шутка не одите? Никогаш? Бар за фармерки и панталони ми е измислена. И за јакни.Кошули машки исто се ок. За чевли продавниците околу Бит пазар ми се се супер поготово Аванти и Јани Јани. Ги има и кај рампа истите. Истите ствари ги има и кај нас по бутици и се тројно поскапи . Таа цена што е редовна во Шутка кај нас на попуст е толку. Ние немаме никаков бренд во градот ко Тера Нова, Бершка, Страдивариус . Ако не отидеме до Солун или Скопје нешто ако притреба ќе си платиме по цена од некоја поскапа марка. Сако на пример сега да ми треба околу 3000 треба да го платам. Затоа и дигам коа има попуст и коа сум во Скопје или Солун. Поарно да имам 3 сакоа по 20е од Бершка на пример него едно од кај нас а со полош квалитет и дезен.
    Не дека Бершка или Зара или ХМ имаат кој знае каков квалитет ама за можностите на таргет групата се супер.

На Skorpija25, Kate Rina 93, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.193
    Допаѓања:
    258.416
    Секој ужива во различни работи. Јас на пример сакам уште како тинејџерка да купувам облека. Ме исполнува. Јас секој месец обавезно си купувам од плата по нешто. Овој блуза и фустан. Нареден чизми. Ништо не беше нужно. Ајде фустанот за дете за роденден, а во септември си купив посвечена блуза и панталони.
    Значи купувам.
    За дете воглавно добивам од моите. За училиште 80 % од облека до прибор е од нив. Сега му е роденден, има 3 тетки и еден вујко, па купуваат според желби. За дотерување пак ќе му пратат.
    Купувам и јас ако треба нешто. Ете он носи очила па еднаш годишно купувам, сега зедов со подобро стакло.
    Не штедам на облека оти ме исполнува.
    Купувам и храна. Заради целијакијата јадам претежно здрави работи и доста поскапи и поквалитетни.
    За дете купувам и играчки. Има баш за 3 деца. Сега е во фаза да купува топки. Дома има 4 моментално, и уште 5-6 пукнати.
    Роденден славам со украсување, со тема, со торта во игротека.
    Мене тоа ме исполнува, јас сакам да трошам пари на убава храна, облека и шетање. Сега ќе земам и кола и ќе шетаме повеќе.

Имаме куќа од 3 спрата, спратот ми е 160 кв. Ја продаваме оти ни јаде многу пари.
    Стан доста е и најубаво. Парите за шетање низ свет и да се иселеме.
    Тоа ми е во план. Ама тоа сум јас.
    И тоа не значи дека не сум образована, ни пак не сум вложила во знаење. Доволно ми е, не сакам втор факултет овде, може втора магистратура кога ќе се иселам за подобро да се прилагодам.
    Не ми се збори за болести, затоа и научив да уживам во работите кои ме прават среќна.

На senjorita-v, Ygritte, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ехе колку балетанки имам од Шутка износено.
    И Бисер е преполн со истите работи.
    Немам комплекси.Носам и од Шутка и од Пеко, со екстра привилегиран попуст:!::makeup:
    Облека од таму не ме собира.

На Ygritte, Kate Rina 93, EuHenIa и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.