Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Чекај бе, викате анимал принт е модерно? Ако се настегам во панталоните со змиски принт од пред 7 години, па модерна ќе бидам?:o (hollest) :D
    Ај ако ме соберат, ќе турам фото во соодветната тема.

Кујна последен обид утре, ќе видиме шо избор имаат таму. И нејзе ќе ја сликам еден ден ко ќе биде, ако не годинава, догодина:tmi:

Kate Rina 93, duffi, LejlaD and 8 others like this.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Не биди скептик, и јас мислев не сум, ама испадна обратно. Немам добра слика инаку ќе ставев да видеш.

@Cosmi вчера после миење бев зелена, падна прелив пената и папагал:x.
    Денес фризерот ми стави прелив без амонијак. Се надевам ќе стои барем 2 недели. Многу убава нијанса имам. Аспирин ќе ставам пред да ставам пак прелив, страв ми и преливот да не ми го извади. Денес ме частеше фризерот, ама нареден оат 300 ден треба да дадам.
    Може слика да ти пратам да ја прашаш колешката дали ваква и била:D

3. referentka

referentka Moderator Staff Member

На кој што му прилега, во што ужива тоа нека си носи и купува.
    Фармерки у глобала не носам.Имам 3 пара и сите се со висок струк.Важно ми е да не се скинати зашто јас лично ич не ги сакам.
    Во последно време ни за алишта немам мерак, ама пак затоа секој денар ќе го спискам за шетање и хедонизам.
    И овде и надвор.
    И секој викенд можам да се пакувам и распакувам.Шетаме, седнуваме, јадеме едни фармерки:D и ич не жалам.
    МОМЕНТОТ ми го прави животот.
    Оти утре нема да има...можеби..

4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

@Rebecca_R дај фустанот да го видиме 8-|

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@PUPICA после чеиз, Грција одмори, зимницата е најдискутирана тема|(.
    Мислам дека знаеме кој и што направи:!:. Аман жити се од кај ти текнува на темите|(:D.
    Гледаш дека кај и да е ќе ја спукаме за облеката(lalala):D.

6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

@Bozica1980 пред малку ми текна.
    Деновиве во неколку наврати на фб ми се појавуваше спонзорирана објава во стилот прославете поинаков роденден со јунаци од детски филмови, приказни, така нешто.
    Имаше споделено и убави искуства, коментари, баш за возраст ко ѕверка твоја.
    И цена пристојна.
    Ама никако да ми текне како се викаше(facepalm)
    И во МКЦ слават, во Планетариум.
    Ова од слушање.

Kate Rina 93, duffi, Sesil and 11 others like this.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Јас место 3000 за фармерки, би одела на курс 3 месеци за странски јазик.
    Некој може мисли дека е попотребно да се имаат фармерките или чевлите, ама за мене не е така. Мене никој не ми плати ни школо, ни стан, ни ми плати студии у странство, се сама правев, и си направив приоритети.

Е сеа, не зборувам за луѓе кои имаат пари и за студирање плус, и за алишта и за книги кои ги нема во библиотеки или во пдф (сепак не е Султана, принцезата, робинката книга туку стручни книги, кои ги нема по библиотеки). Тие луѓе имаат се, нема што да стават како приоритет. У ист ден куупиваат и книги, и одат на предавање и на враќање купуваат чизми од 5000.

Фармерките се кинат, знаењето не. Затоа се инвестира за нешто кое не се губи, а е потребно за себе, дефинитивно марама, фармеки, блузиче, не можат и не треба да имаат приоритет. Знаете, како беше онаа, за гаќи 300 денари е евтино, за книга скапо.

А тие што имаат кеш за се да си купат и да немаат приоритети едни на сметка на други, се прилично среќни.

На крајот, ако некој се осеќа дека факс е доволно едукација, и завршил со учење, може да си троши пари на алишта. За мене, учењето е засекогаш.

Нема што да се осеќате навредени од мој став. Мене алишта не ме прават среќна и затоа се за мене партали за прикривање на голотија и заштита од времето. Ама затоа кога слушам предавање од мастрмајндот за темата на која работам, е уживање оти учам од него. Не знам кога има нова сезона алишта или што е во мода, ама не сум парталава и искината. Ама затоа знам која е последна книга или истражување или анализа за она што ми е професија. И тоа ме прави среќна.

И ќерка ми има повеќе книги од алишта. :) И така ја воспитувам.

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Носиме еден куп Х-ови, обично 'партали'.. јас сум необразована, маж ми е образован.

Ако глеаме така и 'партали' и 'необразован' мене ме иритира.
    Шо ако некои имаат дипломи, ко помалку од мене знаат.
    Професорка по англиски, шо се дружевме едно време, после 15 години работа, на државно+приватно, мене ме прашуваше: А како се вели ова на англиски?
    И така.

Ми се спие бе, ако спиев до 3 попладне |(
    Ама не спијам!
    Ќе вртам машини ноќва :inlove:

9. referentka

Мноогу се оптеретуваме секојдневно за небитни работи.
    Колешка беше далеку од Мкд на "фрлање капа" кај ќерка.
    Она од тука со сарми на глава, нокти, трепки...
    Коа таму, сите родители лежерно.
    20 деца, деканот, пригоден говор од 3 минути, три овалчиња со боцки и разлаз.
    Она спремна била и за афтер дипломинг парти, ама ништооо.

Овде да е....ние...аеееее
    Те за профа да имало, те бајадери да биле,те икебана да е, па што ќе се облече, па каде ќе оди по дипломирањето во која кафана, па кој дошол, па стрината многу прашувала, па зетот не бил ќеифлија,.па брзо тазе дипломораната да се спреми вечер за журка...
    Од цара до стопана.

Убаво е да си бараме причини за средби, не велам не, ама.признајте дека се оптеретуваме со се.

10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Јас рокнав грдни пари за обука за тоа што сакам да го раб во иднина. Сите ми се чудат како би сменила звање, ама нервите ми вредат многу повеќе од науката.
    Кога ќе речам грдни пари не мислам на 500 еу.

А шо има еден фустан и едни чизми :rofl:

Искрена ќе бидам. Облеката и шминката ги користам како оружје кога морам. Во склоп со шарм признавам. Кога треба нешто да издејствувам во моја полза и те како внимавам на тоа. А вака на раб одам у фармерки старки и дукс со брокула. Сеа со наса си нарачав дукс. 300 ден се 8-|

11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@Cka животот не тера сами да си правеме приоритети.
    Извини не се осеќам помалку образована ако ете си купам пар фармерки место да упишев курс по германски. Дете го учам да го прави тоа што го сака. Ако не сака книги, и не мора. Сакал фудбал. Таму и ќе го насочувам. Има талент. Доволно е да е писмен, се друго е право на избор.
    Знам луѓе кои се помалку образовани, а посреќни. Секој со среќата.
    Јас бев премногу амбициозна, не сум само со факултет, сум се надоградувла, обуки, итн. Зошто, за каде?
    Точно знаењето не може никој да ни го одземе, ама јас мислам дека покрај учење цел живот треба да правеме и работи кои не исполнуваат и прават среќни. Јас не сакам да учам цел живот. Може да се надоградувам, може карирано да се развивам во една област.
    Ама јас тоа.

И не знам што толку еден пар фармерки,блуза и фустан ги сметате за луксуз и приоритет? Не зборуваме за Версаче побогу.

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Туку остајте фармерките и дипломите. Хепатит ц у Кочани врие. Ајт назад у 10 век.

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Логично. Во Штип се лечат.
    Тоа таму е кланица.

14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

И јас сакав да прашам, ама ај да не бидам прва8-|

16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ќе пиеме кафе сеа. Да му пренесам нешо?

17. referentka

Види...
    Да инвестираш во себе ама да се исплати, да го употребиш знаењето.
    Ако даваш пари за курсеви германски, па курс за даночно затајување и сл. а притоа да седиш дома или да немаш прилика да ги употребиш стекнатите знаења и вештини е сосема луда инвестиција.
    Крај краева секоја материја од секоја област е менлива категорија и еднаш пројден курс не значи ништо освен моментално/ времено знаење, кое ако не го надградуваш застарува.
    Или терај континуирано и образувај се цел живот и вложувај или не почнувај...НО, да ти се исплати, да го уновчиш тоа.

*Ribolovka*, Love 83, SexiLy and 17 others like this.
  18. Dentina

Dentina Форумски идол

Јас партали ги викам и скапите алишта. Кога сакам да кажам како суштински ги гледам. А купувам. Многу
    И еве и на шпански се запишав. .оти ми се ќефна.
    Нострификација маж ми.ми плати.
    Школување татко ми.
    Курс еве сакав мк дека истиот тука е 1500 а таму 130 евра ама судбина...:D
    Вложувам ако мислам дека ќе ми донесе нешто. А вложување само за вложување, не фала. Шпанскиот ми носи ќеф. Парталите ми носат ќеф. Витамините шо знам. Почнувам со диететичар.
    Ама ТВРДАМ: дека во мк наставничка во основно школо е боље облечена од прифњсорка овде на факс.
    Тука има сериозни милионери. Никого не препознаваш на прв поглед. Таков им е духот. Калвинистички. Не се фалат.
    Јас трошам прилично и фала богу што имале и моите и маж ми пари, не од мал но стално заработувал. Без пари е гадно. Без знаење погадно Без здравје најгадно. Живејте си акко сакате, а светот ќе ни се фати, ако му смета. Ме боли патка искрено на кој шо му смета. Мој живот мое тело, на маж ми парите:D:D:D:D

19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Кажи му @JuLleE го бара.
    Не за џабе пица третман правела вчера:!:

Веќе трет час како пеглам.
    Нема крај:doh:
    Така ми е кампањски кога пеглам и купувам партали секој втор ден:headbang::D

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Спонзоруша:D :D
    Може да ти го копирам мислењево во тие што треба да останат запаметени?

Thread Status:
Not open for further replies.