Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.345
    Убаво ми тргна денов, со вас нормално:D

Од многу играње се изморивте, па сеа ќе спиете:!:

Некои сонови чудни..неповрзани...што ли ќе биде:angel:
    Арно нека доаѓа, од лошо доста е:!: Utrinsko-kafe-iLike-mk.jpg

На boomsleng, V.odolija, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.036
    Допаѓања:
    143.895
    Еве ме мене, на чисти понеделник. Кај нас тоа е утрото после свадба кога на мајката на невестата и ги палат гаќите.

Невестата блага ракија да послужи оти поштена била, и свекрвата чаршавот на тераса да го стави. Момчето нека дреме.

На V.odolija, M&M, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.628
    Допаѓања:
    176.031
    Грло ко да сака да ме гребе ...ќе да е од ммногу песМа...или од пушење ...:lol:
    Ај д.утро и од нас :)
    Мислам да и двор треба да сметам:wasntme:.... ко што е редот.... а овде машала голем двор има (facepalm)
    Ај ...:*...неможам више :lol: (facepalm)

На V.odolija, M&M, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Деца прибрани, јадени, пиени и сега беснеат во двор, мајкава од што ја мрзи на топлово им измислувам игри со тоа кај што седам јас со кафе и цигара под сенка.:wasntme::rofl:

Кај мене кога има попуст има гооолем попуст, квалитетни парчиња облека се начекуваат за солидни цени, на квалитетни парчиња мислам на Армани, Бос, Шанел итн, разликата меѓу да купиш Ноне км маичка и најк пример е во неколку долари, така да бирам и за себе и за деца квалитетни работи да купувам, мм па не чека ни попуст што му се допаѓа во моментот тоа купува, јас сум по скржава и си чекам попуст.

Тоа што се облекување квалитетно не значи па дека не вложуваме во знаење, нарочито мм, само за да заврши факултет го чинеше и него и родителите околу $350.000, па специјализација уште $70-80.000, па му текна да станува магистер ајде уште $50.000, сега сака докторат да запише и тоа ќе го чини над $100.000, рачуна дека е добра инвестиција за во иднина кога ќе не може веќе да стои во операциона сала по 8 а 10 часа да биде професор на факултет, брат ми истото го помина.
    Нема тука стипендии, некој друг да те школува колку и да си напреден студент, ако немаш пари ќе ти дадат кредит, кога ќе завршиш ќе те пратат некаде во внатрешноста да работиш и плус ќе си плаќаш кредитот.
    Додека станеш хирург тука ќе си дадеш од џеб една солидна куќа тука да си купиш или 7-8 станови во Скопје во поцентрално подрачје, поголем влог здравје.

Јас и сега се мислам нешто да учам ама не за да го употребувам или уновчам така да ми помине времето зошто кога ќе се вратам на работа пак ќе си породувам жени, тоа ми е љубов и сто факултети да завршам пак тоа ќе работам и да не учам пак не ме прави неписмена или не знам каква, сум си се пронашла во таа професија и во неа ќе останам до крај.:l:

@Bozica1980 се сум се мислела дека ќерка ѕверка е со Конта таа цела мома со Матео дури 8 години ќе прави, мојов си планира до 10 години да се оженил, така сабајле ми кажа, да не сака ќерка ѕверка снашка да ми стане?:wasntme:
    :rofl::rofl:

На свадба ќе дојдам ако ме поканите, таман и некој заб ќе си направам, дијаспора, две во едно.:rofl::rofl:

На *Ribolovka*, V.odolija, M&M и 30 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.903
    Допаѓања:
    100.127
    Ти рече купуваш колку да не одиш гола. Под тоа може многу работи да се подразбeрат. Никој не спомна марки. И јас не носам марки и не сум роб на истите.

Добро утро:coffee:.
    Убава ноќ беше оваа:wasntme:.

На Annath, EuHenIa, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.481
    Допаѓања:
    263.156
    На кратко растојание се породивме јас и ти :))) Нек почека Матео уште некоја година му ја праќам женскава, да ја доописменам :D и така и е зацртано на море да се мажи, ќе ја прашам океан дал иде у предвид :)))))

На *Ribolovka*, M&M, Ariel и 25 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.694
    Допаѓања:
    262.923
    На сред свадба сум заспала:drunk:.
    Главна деверуша, срамота:|.
    Јас по свадби не јадам, па ќе пијам, само телрфон подалку од мене:D. И располжена сум и за зборување, се си кажувам.

Нема Јуле више чеиз, треба до кај баба да одам, уште ми ја чува свилената постелнина за спална купена некаде во 80 години во Италија|(:D.

Добро утро сега, работно нормално:|
    . Не знам од каде да почнам, тегнав кафе до сега, јадев. Во позадина слушам Sweet child o' mine :rock:.
    Lets's rock :rock:.

На Annath, WildMk, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.281
    Допаѓања:
    197.444
    Каква журка беше синоќа:drunk:, ќе си го напраев сабајлево кафето со мед (facepalm)
    :rofl:

Денес частам кафе во Атина. И доручек за гладните
    Многу сакам да читам странски весници кога сум некаде на патување. Се чувствувам така некако, странски:wasntme:.
    Инаку појма немам што се случува во земјата каде живеам, само цртани даваат на ТВ:lol:.
    Колегите од северот се распишале уште од 6 сабајле|(. Јас ќе сонувам за југот:sun: Заглавена во секојдневие негде помеѓу.

Убав ден имајте:f:

На *Ribolovka*, M&M, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.409
    Морхе...
    Мене од патрдии солунски јако ми е:
    Јашаррр -бег?? ЕВЕТ
    Горе в кревет??? ЕВЕТ !
    И Фатиме , првата ченгија во Солун...
    Со брат ми ги глумевме и се газевме од смеа...
    Убо свадбичето, сеа да се спремам за ручече...овде во 12 ручкаат...ќе часту денес јер од Хаг доваџаат за мене , па да се покажууууу.....ихааа шо би рекол Паљото.

На *Ribolovka*, M&M, Dadusicka и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.036
    Допаѓања:
    143.895
    На *Ribolovka*, gjoker4e, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.993
    Допаѓања:
    217.740
    Еве ме и мене,после свадбата тешко се станува,тегнам кафе за расонување или пак за трезнење:?:.@Dentina и Паљото го женивме,редно ќе да беше:?:.@Cka честито трофејчето,јас пак до катчено не можам да стигнам вие трофеи еден куп-не сум љубоморна жими сатурн во месечина:D.

На M&M, Peco, Dadusicka и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.409
    Бидна мор...и неестето трудно. Ај ваљда ќе го бива за татица. Ко терминатор е пустиот неуништив...
    Си одбрав ф'станче за ручок. Тоа вчера од свадба многу РИВИЛИНГ плус испотено од денсање чочеци...

На M&M, Dadusicka, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.281
    Допаѓања:
    197.444
    Амбиција малку требит;)
    Оди пиши таму во темите за фарбање, изиграј некоја форумска игра ако ти е мерак за катчето.
    Или во Славни фаци, може сега @Cka да ја оговараме:?:? :D
    И паљото го женивте и јас уште не разбрав оти е селебрити. Веројатно и не сакам да знам.

Ај да се фатам за работа.

На EuHenIa, WildMk, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    86.061
    Добро утро:sun:
    Попуст максимално се користи само ако има работи кои ќе ми фатат око .Купувам не сум за жалење ,но не претерувам,а детево пола плакар ми го превлечка.
    Работно денес но прво кафе да допијам и појадок да спремам за дете и излегувам ..
    Убав ден да имаме!!!

На Peco, Dadusicka, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.993
    Допаѓања:
    217.740
    Не амбициозна баба бре-тоа е:D,дома нај убаво....

На Peco, Dadusicka, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.150
    Допаѓања:
    33.899
    Поздрав друштво.
    Удривме на шетање, дома не сме прибрани. Го искористивме максимално летово во октомври. А ќе потрае уште...до крај на месец вакво време у најава. Ич не ми иде 30 степени и паднати лисја и шетање по нив.
    Викендот на еднодневна бевме до Битола и Крушево. На две места во еден ден, баш поради различните желби со мм. Битно супер поминавме, дете презадоволно многу му се бендиса на двете места. Го здоболеа нозе од шетање, трчкање. И на рингишпил се изнавозе. Ќе повториме пак некој ден. Сакам и накај Струмица...сакам и накај Србија.
    Се сакам. А најмногу времето поминато заедно сите тројца, па макар и дома и во дворче.:inlove:

На *Ribolovka*, Peco, Dadusicka и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.593
    Допаѓања:
    23.614
    Глава ме искина, пиев бруфен. Дете денес е дома, вчера качи 37,8 колку да ме нанервира, и ете од тогаш ништо.
    Така да, денес нема да успеам никаква работа да завршам.

Свадби, свадбиии...
    Рекорд ми е 8 у една сезона, од мај до октомври... на една бев старосватица, една во врање, една на другарка од 1во.... ете така не можеа поблиски.
    Сега шо знам дал би издржала еден цел ден на свадба.
    Играм, порано повеќе, сега не толку...
    За пиење немам тренинг... а шо убаво се си пиев порано.
    По бидермаер не скокам, откако ми падна буквално на стапала, ама ќора..... и така.

На Peco, Dadusicka, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    110.117
    Напишав пост и си го пратив гледам над мојот пост убаво момиче над него друго ми падна чудно ја проверувам темата и глеам 8-| мода за клинци и клинцези брзо бришам пост и се враќам на прав пут и колосек забегав ама само малку :D.
    Е сега
    Здравооо!
    Како сте ми?
    Јас за нијанса психички поарна.
    Отидов до една далечна продавница да купам ѓеврек варен таму е најубав крцкав солен а не претврд и викам дајте ми варен ѓеврек и не обрнав внимание шо ми става продавачкава па ни кусур не пребројав и доаѓам на раб гледам обични а 6 си купив :bandit: ме зезна мме сега мацкам без мерак.
    Временцево ми е супер топло иако е октомври а со кратки ракави лисјата шушкаат намерно одам од заобиколен пат избегнувам гужва и пуштам мозок на пасење.
    Ајде бујрум кој е за :coffee: :coffee: :coffee: и ѓеврек неварен :!: :*.

На *Ribolovka*, Sexybaby86, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  19. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Многу сакам гардероба:)
    Носам и брендирани работи ама од друга страна имам минималистички и едноставен стил и истите парчиња ги носам со години, а и мн внимавам на нив,среќа и не варирам во килажа.
    Фармерки, блузички-најчесто од зара или онлајн нарачувам.
    Немам купови гардероба,не ги фрлам беспотребно парите.
    Имам другарка која секоја недела си купува по некое ефтино парче гардероба и има 3 плакара полни дома,за разлика од мене што имам еден ,еве да речеме со поскапи работи, па ако гледам така ,мислам дека може и исто трошиме.

На *Ribolovka*, Sexybaby86, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.797
    Допаѓања:
    323.776
    Нема што да се каже, сите животни филозофии се исцрпени, башка се си кажавме за чеиз, за свекрви, за одмор, за мода:D, за симпатии,за зимници |(....

Одамна различно се однесувам кон секоја единка.
    Може лудо изгледа отстрана гледано, ама ДА, не заслужува секој ист третман.
    И према мене се луѓето такви.
    Денес решив на една личност од мое секојдневно окружување да и покажам колку ми е (со еден збор кажано) одвратна:)
    Онака суптилно - педерски - во ребра.
    И ич немам грижа на совест, си ,,дупам,, кога прилика ќе ми се укаже.
    Гледам и други си ја третираат така, па јас да не останам покусо.

И така.
    Спремам купаќи и плажарска крпа(poolparty)
    Ќе се плива, ќе се шета и ќе се ужива:sun:

На Majuska83, *Ribolovka*, Sexybaby86 и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.