Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Најголемиот проблем ни беше со: Елате.
    На почетокот во ист град живеевме, и секојдневно беше истиот муабет.
    И сега, ај од почеток, да не кршам атер и јас.. одев..
    После ми се смачи.. мајка ми ми фалеше, јас секој ден мајка му ја гледав.
    И му кажав дека не ми се оди секој ден... прво беше: Ама оти?
    Па му го кажав тоа од претходната реченица... па после почна и тој да не оди секој ден.

На Dust, M&M, Tajnaotrovna и 16 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.623
    Допаѓања:
    212.717
    Кај мене лошо поминавме,уста има јазик нема.Затоа неговите пекол ни го направија животот(ни ја јадоа младоста).Сега малку подруг е,ама џабе отидоа нај убавите години.Ај поарно ќе престанам да пишувам оти на увид @ninja35 ќе треба со апаратот за сликање да иди|(.Се шалам штом досега во живот ѓи одржавам и натаму,само неДај Боже мене да ме испратат:tmi:

На Dust, M&M, sweet.november и 17 други им се допаѓа ова.
  3. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    60.352
    Добар ден..еј ве читам од сабајле неможам да ве изначитам, сега да пишам дорбо утро гелдам добар ден станало и време за пауза...

па сега (после цели 13 години) веќе почна гласно и јасно да ги кажува своите ставови и мислења без да се нервира и премолчува..иначе свекор ми е многу тежок човек, негативен, свекрва ми (сега е покојна) беше болна па цел живот го поминал покрај неа и нели мрчел на најблискиот додека золва ми се омажила што поскоро и избегала од домашната атмосфера (сама си кажува и ќали што неможела да биде покрај мајка и од татко и) ама маж ми си го добил...ама си имал среќа за која кажува дека се се сменило откако ме сретнал мене :inlove:...

Тешки се некои врски родители-деца..и ние сме родители и секако нели мислиме најдобро за нашите деца истото и нашите родители..ама знаете некогаш она најдбро е за нашето гледиште не и за децата, така да треба со поширок ум да гледаме на работите и да не ги гњавиме...пред некое време мајка ми почнува да ми соли памет и и викам : ти за кого зборуваш? за мојот маж? за таткото на моето дете? ај ако имаш нешто паметно кажи ако не нема што да зборуваме..се засрами, не мислела ништо лошо, дрн дрн..и на крај ми вика , леле каква си станала, па ме усрами, друг пат што се сум зборела па ништо не си викала?? остана целата во прашалници...

наравоучение:глеј те си ја фамилјата, се друго е неважно.. (или помалку важно)

@bittersweet среќен роденден...
    :hug: за сите трудници...

На marchi-cool, Dust, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.422
    Допаѓања:
    22.674
    Знае да им каже. Ама ме нервира што е тоа у завиена и блага форма.
    Пример свеки нон стоп и збори бебешки на малава... еднаш кажал демек и толку. А ја сакам да и кажува секој пат, пошо дете не е бебе веќе 2 год има.
    Или за вртењето на телефон. Кажува ама као, не ми врти... не можам да ти кренам. Пример во друга држава сме. А таа врти по 10000 пати едно по друго, дури не можеш да и пишеш смс од што вртат сите телефони нон стоп. Седни и кажи, објасни, дур возам и сум надвор од мк, не ти кревам и точка.
    Значи не е работата само кажав колку да е кажано. Он е инат и мисли они мисли му читаат, па не се разбираат па има љутки.
    Седни и објасни им, возрасен човек си.
    Ама дека откако настана фрката повеќе кажува, кажува.

На Dust, duffi, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.114
    Допаѓања:
    136.896
    Какви се родители има, моите злато се :angel: Нема мешање од ни една страна, подршка/помош ако ни треба можеме да ги бараме во секое време.
    Релативно млади луѓе се, со модерни сфаќања, не очекуваат однесување по некој наметнат терк, јасно им е дека секој е приказна за себе, со свои можности и потреби и секој може да згреши.
    Не дека буквално се преќутиле, не го сфаќам тоа како мешање туку како непотребно делење совети коа не треба. И двајцата си се договоривме дека во нашиот брак сме само ние двајца и никој друг и ќе биде како сме одлучиле, па колку и некој да смета дека нашата одлука не е правилна. Родителите може да дадат совет но не значи дека ќе им биде прифатен.

Најлесно :lol: Свекрва ми секогаш вика, сопрузи како моите синови на секоја жена и посакувам ама на ни една мајка вакви синови :angel: И двајцата со брат му се некако, дури нетипични за мажи од наше поднебје, ако побара нешто мајка им прво се консултираат со жените па после одговараат дали може или не. (facepalm)

На Dust, M&M, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  6. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Од сам почеток на брак уста имаше тон немаше.Таа ех свекрва беше главна наредничка во СЕ,нема разговор,нема компромис.Страшно лоша жена па сите и се тргавме од патот само да не прави кавги и да не ја гледаме нејзината намќор фаца по цел ден.Тој му беше страв да искажи мислење и да се спротивстави,нон стоп ми потенцираше дека не ја сака како родител воопшто но ако и се спротивстави ќе има големи кавги.Еве денес тие двата се истомисленици и конечно се согласуваат кога треба јас да бидам нападната и навредена.
    Децата мои воопшто не ја сакаат и го спомнуваат само дедо им кој почина баш поради негрижа нејзина.Тој беше стварно добар и позитивен човек...

На Dust, M&M, Tajnaotrovna и 23 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    ...ама пак затоа за претходниот брак, книга можам да напишам:)

МамИ секој ден бараше да одиме на ручек кај нив.Јас млада домаќинка (кога се ,,деливме,,) мерак дома да си постелам мој чаршав, мој сервис....па од почеток со супа се почнуваше и со десерт се завршуваше, нели меракот е голем.
    Оваа ни стој ни чекај, почна да се љути - е зошто се мачев јас готвев и за вас.
    И се така до еден ден расправија дома меѓу нас двајца, па тој сам отиде на ручек и од тогаш, само недела се одеше на ручек (компромис|().

МамИ и тој имаа тесна соработка на секое поле.
    Безброј пати кога ке се вратев дома го начекував како збори со некого на телефон, па штом влезам веднаш муабетот од тивок и интимен се свртуваше на : ,,еве Рефка си дојде баш, даааа, ке ја поздравам, даааа ке и кажам, добра е , еве соблака чевли хахаха (као ведар муабет се правел),,...а уствари кроеле планови за кои јас подоцна дознавав (ставале имот под хипотеки, зајмувале пари...)

МамИ и тој кога се караа на телефон ми страдаа децата.Такво огромно влијание имаше врз домашната ми атмосфера таа нивна кавга, не ретко ги земав дечињата за рака и излагав некаде билокаде.Само еднаш се деси полна пепељара да рокне од ѕид, на што ние тројца дома бевме ужаснати....ама нели е мама во прашање, љутината е најголема.

МамИ кога ми се раѓаа децата ми ги бањаше и се оденсуваше како да ми прави услуга:tmi:.Молев Бога да фати грип кога беа вирозите во тек (Боже прости ми) за да можам своетео дете да си избањам, мерак ми беше.Па и се деси тоа:|, па го шлапкав пола саат во коритце, сама дома...посакав да го гушкам и да му се нарадувам:inlove:.

МамИ ми направи лоша ситуација кога уплативме за одмор.Сите одеа во Турција, она не не пушти, го набеди него да уплатиме во Белви во Охрид за да можела да дојде да ги ѕирне децата:worried:.
    И на петтиот ден - еве ја се докљафти.
    Мене крвта ми врие, таа со детето околу базен ,,бабееее...бабееее,,
    Уствари тргнале во Еуротел Струга, па наминале кај нас со желба да го земе малиот со неа неколку дена, и го зеде:@.Да сме терале меден месец ние:@.
    Каков меден месец, тие два дена ечеше цел хотел од расправии.
    Само тие двајца во дует знаеја да ми го уништат и денот и животот.

Така да, од вакви ми ти работи подучена - децата мои незнам ни каде планираат да одат, ни кога.
    Ако ме побараат-ОК.
    Јас чат-пат за здравје да прашам.

На Cka, marchi-cool, Dust и 32 други им се допаѓа ова.
  8. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Мојов не да кажува туку бетер од наредник е. Свеки душа нема од него, он а она на, ама па сама така си го направила, од разгалување многу.
    Е мајка ми па е принцезата од Арабија, се треба полека и со убаво да и се каже инаку одма крева нос. Ама па душа човек е и ретко греши за да мора да и се каже. А мм на моите не им пререкол никад, бар не у фаца, ако треба нешто мене ќе ми каже па јас им кажувам.
    Денес денов ко божем поарен, бебе на Зинат заврши, мм наапан до бескрај, мене нервите на минимум, големава ќе го јаде на крај :(
    Убав ден момци и девојки

На Dust, M&M, *Ribolovka* и 24 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    @referentka :hug:
    Навистина силна жена си ти :hug:

На Dust, M&M, Tajnaotrovna и 13 други им се допаѓа ова.
  10. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    ова додека го сфатив, три пати го читав |(
    FB_IMG_1571915124023.jpg

На M&M, Peco, Tajnaotrovna и 16 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Од прва... оти го знам, без да го прочитам :lol:
    И овие вториве 'посиромашниве' да речам... имаат и финансиски бенефиции често.

На M&M, Tajnaotrovna, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    174.478
    Моето како да се толкува,еве нзм... тоа што свекор ми скоро цела вечер за рака ме држеше ко беше на слава :|... а скоро 20 год.прикриена нетрпеловост меѓу нас е имало :| :| :|

На Tajnaotrovna, Dadusicka, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  13. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    60.352

На LejlaD, Sesil, EuHenIa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.228
    Допаѓања:
    189.407
    @ninja35 Србски не разумеш или што е за проблем?;)

На Tajnaotrovna, LejlaD, Ordinary и 3 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Глумење пред народ?

На Tajnaotrovna, Dadusicka, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    174.478
    Не верувам ма,што ќе глуми :?:...знаеш како ме гледа и очи пуни солзи... абе нзм у пм...

На Tajnaotrovna, Dadusicka, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.605
    Допаѓања:
    106.871
    @stetoskop Може се кае за се што правел
    Свекрва ми нон стоп бара вода да и дадам па ме фаќа за рака па ме гали и знае и да заплаче

На Dadusicka, duffi, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Во право е @Milobebence .. може да се кае..
    Пошто дозна дека има далеку пострашна работа, од тоа дека 'не чинела снаата'.
    За жал...

На Dust, M&M, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    174.478
    Неее ,не е до толку било , никад не сме си кажале отворено нешто лошо ,ама се осеќаше некоја нетрпеливост ...

На Dust, M&M, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Син му си го гледа, кога тебе те гледа.
    Пошто со години заедно ве гледаше.

На Dust, M&M, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.