Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    не прашуваме... сама кажи...:|

На Milobebence, Kate Rina 93, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.827
    Допаѓања:
    163.206
    Мене ми е дома каде што се сите кои ги сакам на куп.
    Јас сум дете кое е растено во големо семејство и можеби сум ретка од младите кои сака да живее во заедница.
    Порано не. Ама последниве месеци и те како.
    Дома ми е кога има мама, тато, деца, баба и деде.
    Не патам да царувам со кујната. Ни па со машината за перење. Се дур имаме свое катче и секој на своја страна во својот свет кога ќе се заситиме едни од други. Но има топлина во сето тоа кога сите сме заедно.
    Дури и со свекрва ми би можела да живеам. Која е се поразбрана, култивирана и питома. Би и препуштила ако сака да биде домаќинка на векот, но би готвела и само јас ако треба. За чистење компромисно би платила и инволвирала трета страна.
    Ми одговара што татковците си имаат муабет ко да се браќа.
    Наречете ме чукната, но дом е многу покомплексна содржина отколку форма.
    А и он размислува така.
    Ја знаеме идејата на живеење сами. Презготвени се сите јадења на светот и сите романтики на светот и бидени сме домаќини одамна. Ништо спектакуларно и преценето.
    Интересно како се менуваат преференците со годините.
    Цело е кога има се има историја за мене, која ќе ја оставам за друг пат.
    Ете го кажав - имам 30 години, еманципирана сум, не доаѓам од рурална средина, модерна сум, живееме сами и сакам да живеам во заедница зошто сакам полна куќа луѓе и топлина и лутина и све што не прави луѓе. Не патам да му докажам на светот дека сама сум создала дом ( ако ви виси у наследство стан/куќа ако не сега одма, туку некогаш во иднина, не се куропецајте со станбениот кредит, имате бек ап кој би ве одглавил), ниту би ми пречело ако татко ми го учи литература, географија и историја моето дете - човекот е преначитан, има што да го научи, ни па баба му ако го учи за религијата и вредностите и како се останува јак човек, има што да го научи, ни па другата да го научи како да биде соушл батрфлај, зошто ја бива ептен да флертува и да се снаоѓа, ни па другиот дедо да го научи да биде добар уметник ем математичар. Нема ништо од тоа да ми пречи, ама ќе ми пречи ако еден ден ги снема, а имаме многу малку од ае ова. И не ми е ова моментално. Одамна го мислам, но се косев сама со себе и она што се очекува во модетното живеење, тро оскудно од веселост, семејство, трпение и емоции. Среќа и он го сака истото, сам го спомна, а мене ми олесна.
    И реално, не се срамам од моите родители ако се љубопитни и сакаат да седнат со моите гости, како што гледам на други места, па ги "бркаат". Ни па неговите (се дешавало да бидат кај нас и да се случи да дојде некој, има каде да си седат, ама инсистирам да седнат на 10 мин со нас, иако самите не сакаат). А раката на свеки или мајка во припремите секогаш ми се добредојдени. Може неспособна сум, а готвам растурам, талентот од мајка ми и те како го имам.

Последна измена: 27 октомври 2019
    На sweet.november, Ygritte, Shelea и 29 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.460
    ^што убаво напишано :bow:

На Milobebence, Kate Rina 93, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.168
    Не знам како да кажам:|.
    Некогаш се мора и на вакви "родендени" да се оди(facepalm)

На Milobebence, Dadusicka, Kate Rina 93 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    тогаш, не кажувај... сами ќе нагаѓаме :lol:

На Milobebence, Dadusicka, Kate Rina 93 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.827
    Допаѓања:
    163.206
    Очекувам да ме осудат.
    Ама ху керс.
    :mm:

На Milobebence, Kate Rina 93, WildMk и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.460
    Секој со своето и кој колку носи на рамена.

Не ми се пуштаат 2те последни епизоди од Грејс анатоми :mm: јас упорна женска сум ама сајтов бетер од мене :doh:

На Milobebence, Dadusicka, Kate Rina 93 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.033
    Допаѓања:
    154.225
    Ако ти е тебе убаво кој сака нека суди. Ако се луѓето погодени, се почитуваат и можат да живеат заедно зошто да не, полесно е кога има со некој да споделиш секојдневие :)
    Јас начекав една серија на нетфликс, за комплицирана врска меѓу 3 особи, можев уште да гледам ама ненаспана ќе останев, има и утре ден.
    Ај добра ноќ :yawn:

На Peco, Milobebence, Dadusicka и 13 други им се допаѓа ова.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    Мислев дека ќе заспијам како бебе...
    Всушност, абер се нема од спиење...
    Ни па ми се прави нешто.
    Ни имам нешто да кажам, ни сакам некој да ми каже нешто...
    А од друга страна, се ми е ок...
    Пак сам себе не се разбирам... очигледно ми треба пауза од некои работи....
    Имајте убава неделна вечер... Добра ноќ

На Peco, Milobebence, Dadusicka и 15 други им се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    И јас на кратко.
    Невиден кретен сум со јадењево:headbang::headbang::headbang:
    Јадев сега, срам ми е да кажам што и колку:worried:

Од денеска финито...
    И официјално трета среќа да се правам пеперутка(fingers):sweat:(fingers)

Добри луѓе, добра ви ноќ:*

На Peco, Milobebence, Dadusicka и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.272
    Допаѓања:
    189.693
    Викенд да ти бил многу напорен ден:sweat:.
    Само да ве поздравам и да ви посакам убав понеделник. Ја најдов песнава пред некој ден, појма немам дали има или нема приказна, ама дека Пупи спомна пеперутка...

На Peco, Milobebence, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  12. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    11.898
    @Lilit те разбирам. Може идејата е утописка ама и јас често си правам вакви замисли.
    Јас сум многу приврзана за моите, а тоа што последните години живеам во друг град уште толку ми создава носталгија и мисли за нив.
    Јас уште дома си ја сметам мојата домашна дома. И секогаш така ќе ја викам. Моите стално ми велат ова секогаш ќе биде твој дом, без разлика што и да се случи во животот (а под ова мислат на развод ако некогаш недај боже дојде).
    А дома ја сметам и новата дома со дм...
    Имам две доми значи.
    Ама сепак вистинската дома длабоко во срцето ми е онаа родителската.

На Peco, Milobebence, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
  13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    епа еве уште една будала мајка плус,не сте сами. Значи да рече ми се спие преку ден 3 пати тт ќе му мерам додека спие. Проверувам дали дишат ејј... Големото ако легне да преспие а малото секоја вечер. (facepalm) исто уште 10 пати ќе го разбудам да прашам дали е добар. Мислам дека само јас сум вака мрдната од умот
    море а прекрши 9 и готово. Нема тука би да легнам или не. Кај мене не ми се знае легнување и станување јас и во 8 би легнала.

На Milobebence, Kate Rina 93, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.563
    Допаѓања:
    174.860
    Еве го ...|(
    FB_IMG_1569834926770.jpg
    Некако имам чувство,да цела недела ќе ми биде сј.бана од луѓе и пропратни глупости ... не дека нзм да се справам со истите,ама некад немам ни сила ни воЉа... а со туѓи провидни инаети , паѓа ниво на толеранција многу брзо ...и почнуваат да се калемат глупост врз глупост ... како и да е , едно одлучно незнам ќе ја префрли топката на друга страна ... толку ми е капацитетот, јбг
    Ај д.утро сега ...ладно,магла и жив човек по улици нема ...поголема глупост од ова со менување на ч.мислам да е само она кога ги праќаа пензионерите на скијање... со подочњак до уста ,пеглана коса и кило шминка денов започнат со желба побрзо да заврши .
    Одамна не сум мрчела оволку |( (facepalm) ...извиЊавајте :|

На Peco, Milobebence, Sesil и 21 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    101.403
    Се прашувам како би изгледал еден ден да се разбудиш без болки...
    Ете тоа ми е желба за Дедо Мраз...
    Добро утро :coffee:

На Majuska83, Peco, EuHenIa и 19 други им се допаѓа ова.
  16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.189
    Допаѓања:
    175.718
    Денес станав во 7, за подолго да ми е сончево. :D Вчера со пад на мрак ме фати ненормална дремка. Цело време бев поспана, па мајка ми мереше притисок. И дур ве читав утрово видов дека сите мајки се исти. :') Само мене притисок место температура шо ми проверва мајка ко ќе ме фаќаат дремки.
    Па заклучивме дека е до промена на сатот и пократките денови, и онлајн забележав дека мноооогу луѓе се жалат на поспаност и мачнини од вчерашниот ден. Ама со притисок 90, мајка предложи да пиеме кафе, кое не фати ни кај неа, ни кај мене. До девет се протурка некако, па еве до сабајлево спиев. До толку шо не сетив кога стана брат ми за на училиште или мајка ми за на работа.

И така се фаќам за обврски вака рано, дур се навикнам на промена на сат малку измешано ќе ми е. Денот осакатен, саде темници. Шо не сменаа во Ноември, вака за три- четири дена ми уништуваат омилениот месец. :D

На Peco, EuHenIa, Milobebence и 15 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.168
    Зошто да те осудат? Живеење во заедница има свои предности, особено кога ќе дојдат децата
    Иако велиме дека се можеме сами, некогаш ни треба некој и 5 мин да ги причува. Да има некој кога се бањаме на пример или кога треба да се оди на гинеколог. Кога живеете во заедница, можете и навечер да излегувате со партнерот.
    Ова е возможно доколку имате разбрани родители кои си ги знаат границите и нема да се мешат кога ќе нема потреба. Таквите, за жал се ретки.
    Два спрата од куќа се идеални за живеење. И они ви се овде до вас и вие овде за нив.
    А да не спомнувам колку е убаво да си дојдете од работа, да имате зготвено ручек и дете прибрано дома. Јас би им дала и гаќи да ми редат во плакар:D. Има и вакви свекрви/мајки, има и вакви смејства кои вака функционираат.
    И јас да имав нормална свекрва и јас ќе сакав да живеам во иста куќа со нејзе, а не да макнам дете насекаде. Ама немам.
    Со моите би живеала на различен спрат.

На Ygritte, Lilit, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.587
    :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
    Ја кренав променава на времево на некст левел! :D Може треба да се дае за предлог во ЕП?! :?: или кај и да беше, да изгласаат 2 саботи во еден викенд во годината, па и нема да е така лошо. :D

Добро утро другари :hai:
    Да видиме што ќе сменам денеска хм.. :D Овде празник, ќе има парада, школарчињата ќе парадираат, веќе скоро сите балкони осамнаа со државното знаме. |( Ние имавме едно мало на балкон, ама ме нервираше па го зашуткав позади саксиите има 2 години можда. :wasntme: Ај му велам вчера на маж да го закачи ете празник е, го закачил на сред ограда (facepalm) Па ќе го презакачува негде по на страна да можам алишта да пружам, па ќе го соберам ја пак утре, доста ќе му е. :D

Мртва гладна сум. Сериозно. Како е можно олку глад да осеќам.. :^)

Убав почеток на неделата деЌки :sun:

На Peco, Sandrin4, EuHenIa и 22 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.294
    Допаѓања:
    278.124
    Никогаш ко сега олку променава на сатот не ме извадила од колосек.Второ утро кај што сум од 6 будна.
    Напорен психички ден (ови) ме чека ...
    Си размислувам дека на резерви работам и финансиски и физичкии и најмногу психички,а знам дека допрва почнува лудилото...(facepalm)
    Ај да сркнам кафето и прво да почнам по болници...
    20191028_080024.jpg
    Уз друштво да го испијам барем овде.

На Peco, EuHenIa, Milobebence и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.460
    Добро утро :lol:
    FB_IMG_1572247325229.jpg

На Majuska83, Ygritte, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.