Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Love 83

Love 83 Форумски идол

Добро утроо :coffee:

Променава на саатот дефинитивно значи на сите ни влијае ,будни сите уште во 6 и нешто .Дете што од тоа ,што од возбуда(синоќа конечно извадивме забчето ) ,да види дали самовилата му оставила паричка:inlove:.Живо среќно ,радосно го оставив во школо :l:.

Што правите со првото забче ,се фрла,се чува ?

Убава недела на сите :f:

Peco, Sandrin4, EuHenIa and 18 others like this.
  2. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Утро

уште некој ден да досредам битни работи и уѓемо у бубањ. Одмор ќе имам дури за нг. До тогаш куча-посо посо-куча. Све ми е готово за предузечето, уште да стартувам.

Имајте убав почеток на неделава, извадете ги зимските гуми :D

sliee.jpg
    Повелете кафе, да бапнам и ја едно и идем да радим, секако, со мали заедно, тој ми е верна дружина :)

bittersweet, mareane, Sesil and 14 others like this.
  3. dunika

dunika Форумски идол

@Love 83 првото забче па и сите млечни ги фрлав врз ќерамиди,на кровот:).И шо е оваа нова мода самоволи парички ова-она,мене ми викаа сите Ееее дедо ти ти прднал и ти паднал забот:rofl:
    Од тогаш ме спремаа за суровоста на животот,се карав живчано дека ме вреѓаа мене и дедо ми:D.

Ај добро утро:)
    Одамна не сум пишала од трамвај.Луѓево околу мене изнастинати и кашлаат,а јас ги гледам ко да имаат лепра.Јес да сум трудна и претпазлива,ама малце претерувам:smirk:.Или шо би рекле штипјани,се занАсам|(

Како да се преживее дождлив понеделник во еден чекор?:wasntme:
    Ке мантрам дека е петок(fingers)

Ајде убав и продуктивен ден]:)

Peco, Sandrin4, M&M and 23 others like this.
  4. Dentina

Dentina Форумски идол

Да ве поздравам со виножито утрово, а врнеше точно пола минута.
    Ја пак во забопоправачница, цел живот сакам да работам втора смена ил бар меѓусмена, ова не е хумано. Без кафе у вена спукано, не сум чоече.

Attached Files:

Shelea, nightingale, Peco and 21 others like this.
  5. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Оо мојата втора матична земја на таблите :)

6. Dentina

Dentina Форумски идол

Шоубо:inlove:
    Таму бивствувам веч 6 годинки..још мало паспоорт:devil:

7. Ariel

Ariel Форумски идол

И јас сум за живеење во близина со родителите, ама сепак одвоено. Посебен стан во иста зграда да речеме го гледам како идеално решение.

Кај нас бабите и дедовците се доста инволвирани во растењето на децата. Послободни се и доста им помагаат со школото. Мене ова ми е многу важно. Многу повеќе сакам љубовта и знаењето во некои области да им го пренесеме ние и бабите и дедовците, отколку да ги праќаме по курсеви. Баш љубов пренесуваш така, а не само знаење. И најважно од се, поминуваш време заедно, создаваш спомени.

За мене ова е идеален модел. Да не сме во заедница, ама сепак да сме блиску. Всушност, вака и живееме.

Lilit, Peco, Sandrin4 and 22 others like this.
  8. Love 83

Love 83 Форумски идол

@dunika фала ти ,јас искрено сум заборавила ,сепак било многуу одамна .Само да ,и јас паметам дека ми викале ,бидејќи сум немала дедовци ,дека баба ми ми прднала и ми паднал забот :lol:
    Можеш да замислиш па јас колку сум се карала ,па за баба така да зборат ]:)

duffi, bittersweet, EuHenIa and 13 others like this.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Ај добро утро на сите :hug:

Тромесечје, неделава е полна со тестови.
    Детено учи и паничи - паничи и учи...
    Со душа чекам да помине, па да се раетиса :l:

@Love 83 ние чуваме неколку од запчињата.. тие пати кога ми текна да ги зачувам :lol:
    Сега брзо прередував низ дома, и ги начекав, и ги гледав колку се малечки.. ко од овчичка :inlove:

@Ariel и јас сакам во иста зграда, во различни станови да живееме и со моите, и со неговите...
    Ама не ги тераш да се преселат во Скопје, ни едните, ни другите.. па шо сака нека биди

@stetoskop :hug: @mareane :hug:

Ете така, ве исцитирав сите, денов може и официјално да почне :sun:

Majuska83, M&M, kuc and 21 others like this.
  10. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Добро утро.
    Мене убаво ми делува што се смени саатот. Насабајле е веќе убаво разденето и баш свежо и наспано се осеќам, а легнав некаде после полноќ.
    Сабајлечки се скаравме со синко. Овие три дена постојано се расправаме. Кој рече дека 4+ кога ќе дојде детето ќе е подруго се лаже. Јас можам да кажам дека дур да наполни 4 години беше супер. И тогаш имаше некој инает, ама ова сега инает, одвраќање, расправање, нејадење(facepalm). Секој ден буквално за исто се расправаме и џабе зборување и се. Си тера по негово. Кога ќе повишам тон понекогаш почнува да се лигави и плаче, па иде се лепи за мене ко пијавица да ме гушнел. Па кога ќе ми рече да не сум викала и да не сум се нервирала...да не знае човек како.
    Секогаш пробувам прво со убаво, ама последниве денови гледам не делува никако. А воопшто не сакам со повишен тон, ама се мора понекогаш, бидејќи сета добрина и трпение и тоа како го злоупотребува.
    Во февруари ќе полни 5. Утешете ме дека идат подобри денови.:tmi:Ама читајќи ве оние што сте со поголеми дечиња не ќе да е така.
    Додуша и секое си е индивидуа за себе, ама ако продолжи вака тешко мене. Се ми се чини од ден на ден побесен е.

Dentina, Peco, M&M and 19 others like this.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Добар ден.. утро за кого како.
    Глупав облачен понеделник..
    Што убаво грееше макар до заби

Немам што да кажам ..
    Убав ден имајте..

Peco, kuc, duffi and 11 others like this.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Ѕиркам овде наместо да гледам у бројки...и Вајлдкеееееее дали од тоа што ме :hug: или од што ми се собрало све у пм-морав да лапнам една ментол бонбона ,од оние најјаките ко отров што се ,за да ги вратам назад овие од очиве што ми појдоа ...
    Ај и од мене :hug:

Peco, M&M, duffi and 15 others like this.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Еве ме со второ-трето кафе :smoke:,уживам во временцево пред вилици да тресам.Обврска имав за сабајлево и од рани зори роварев низ дома,небаре за мене никој цела ноќ не легнал,нејсе средив(која тешка будала сум)знам.Кој си признава пола му се додава:rofl:.Ме мачат односно ми го замараат мозокот еден куп работи,ама си велам дека нема да ми е интересен животецов без тоа(facepalm)утешение грешним е работава.Тоа е,друго не ми текнува,само една голема колективна гушканица понеделничка за сите:hug:

Peco, M&M, kuc and 15 others like this.
  14. Love 83

Love 83 Форумски идол

@WildMk готово го фрлив :),кај комшијата на кров ,на нашиот не можам да стигнам ,повисоко е доста .А за наредни да ,здравје би сакала да сочувам некое ,ете за спомени ,шо убаво ...

@Tajnaotrovna што да те утешам ,јас најголем проблем видов тек кога појде прваче е тогаш како што сум била нервозна и што сум карала мислам 4-5 год кога имаше не било ништо .На моменти со убаво немав ефект никаков ,па со повишен тон и те како имаше резултати .
    Се разбира зависи и од детето ама во мојот случај јас бев критикувана и од наставничката која е одличен педагог дека сум била доста попустлива мајка и дека морам понекогаш и поостро

Еве денес и те како има резултати.

M&M, Majuska83, Peco and 17 others like this.
  15. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Ај да ве поздравам и јас и да ве:hug: сите.
    Работно сабајлево, се разбудив свежа и наспана, после 1 недела дома :D малку ќе одам на работа, па пак ќе седам дома и така.

Ме фаќа новогодишна еуфорија, гледав украси во веро џамбо, елки нема уште:( Ја сакам зимата ама додека се празниците, после тоа може одма лето да дојде:D
    Купив убави папучи за дома, од тие што се ко чизмички, од сега до март нема да ги соблечам(hollest)

Уште денес ќе убаво времето, искористете го:sun:

Peco, kuc, Yowannty and 15 others like this.
  16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

леле и вие со самовилата и забчето.. од мила и Лола :lol: јас бев на пораѓај тогаш,пред да заминам му се нишаше реков да појде со татко му или со сестра ми на лекар да му го извадат. Тој сам си го тргнал (facepalm) и што направил не знам ама ми расправаше за некоја самовила и дека требало да го стави под перница... И дека така требало оти мила и Лола така правеле :rofl:

А јас се сеќавам моите си ги фрлав на ѓерамиди така баба ми имаше кажано

duffi, LejlaD, EuHenIa and 9 others like this.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добро утро и од мене.
    Да ве поздравам додека го пијам првото кафе.
    Да ви кажам колку често слушам : блазе си ти, не одиш на работа.
    :@
    Е па вака. Да, не одам. Не ме буди аларм за да стасам во 8 на работа. Ме будат деца, уште од 6. Па ги спремам трите, доручкуваат, на две спремам оброци за училеште, ги разнесувам до школо/градинка. Се вратив дома, алишта дипли спружи, па во кујна едниот порача кифли, другиот торта, па ручекот, па хаос да се среди, и ете ме, ми дојде моето време, уживам со кафе и сега можам што сакам да си правам :!: секако, до 11, зошто ѕогаш завршува часот на син ми :drunk::drunk:

V.odolija, M&M, Peco and 23 others like this.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Исто... ние и двајцата сме бааѓи попустливи со нашава.
    И ја третираме ко возрасна (до некаде). Скоро за се' е информирана, ни една поважна одлука не се носи без нејзе, и никогаш не сме ја казниле со земање телефон, или забрана за излегување, или исклучување интернет/телевизија.
    Плус, 99% од муабетите и проблемите, ги решаваме со длабоки аналитички разговори..
    И затоа сега, госпожа е дрвен адвокат!
    Секоја расправа е тешка дебата...
    Аргументите и' се најчесто никакви, пошто не сфаќа дека е дете, и не знае ни дел од тоа што треба да го проживее и да го разбере.. ама битно, на секој наш аргумент, има спремно нејзин 'контра-аргумент'.

Е останатите 1% јас се дерам, дури ме држи гласот. |(

M&M, Majuska83, kuc and 21 others like this.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Јас дојдов да кажам дека Дурекс инвизибл се 365 денари во ДМ.

Орада од Веро во саботата јадев, маш ја направи топ. Не само цената што беше добра, туку имаше крупни парчиња од 700 грама, ретко се наоѓаат такви.

Ај добар ден.

M&M, Peco, kuc and 14 others like this.
  20. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

кај има дожд? Мене климава што ја зедовме за топлење уствари за ладење.
    @Tajnaotrovna до 3 години се оф леле,па до 3ипол евентуално. После од 3ипол - 4 се ги осеќам е као големи веќе од бебе/мало дете пораснуваат во големи деца а богами и тие се осеќаат големи па емитираат се што ќе видат од нас големите. Па тогаш "ги боли глава" , "не можат да те поднесат" ,"им треба мир" , "па нив треба да ги слушаш" .... Сето тоа до кај 5ипол - 6 години веќе од тогаш релакс е. Ама како викаат ако деца мали проблеми големи деца големи проблеми.

JuLleE, WildMk, dunika and 5 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.