Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    174.405
    Д.утро и од нас :hai:...
    Едно гооооолемо турско и едно 2 у 1 .... колешка со осмех ,колега у грч и 120км/ч. .... вредеше ризикот (fingers)...
    Нзм зш ама ја у денари неможам да сконтам вредност... вчера се посрамив па пред луѓето прашав колку е тоа у наши пари ,а мислев на евра (facepalm) ... синко поодлепен од мене па ми рече да излезам и да запалам една :smoke: ... (facepalm)
    И после годините биле мерило на зрелост, ахаммм ...како па да не |(...
    Ај ...:* убав ден имајте ...ја чај ќе берам денес (fingers)

На kuc, M&M, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.389
    Допаѓања:
    182.913
    Добро утро другари :)

Убав понеделник беше вчера. Шетнавме, дојдовме дома, свеки донесе ручек, попладнето конечно напраив браунис што ви зборев пред некој ден што ми купи маж. Па тоа било прелесно, а превкусно. Готова смеса, само да се пече. Само еден сад за миење. Ле по та! :D
    Ми требаат поише такви готови рецепти! :wasntme:

Попладне ќе дое пак свеки, малата ќе и ја остаам да ја почува на кратко, прв пат ќе ја оставам се осеќам ко да ја напуштам мме.. ќе си пукнам од мака! :|
    Морам на гинеколог, а маж ми у поддршка со мене, оти ме прпа што ќе ми каже.. :tmi:

Не ги можам комарциве веќе!! :@ Едвај чекам да залади, од нив живот се нема.

Апартманите убави. За 100че толку луксуз нигде нема. Алишке да одиш! :nod: Цената баш ја напраиле достапна, а тамам уживање. :) И ја би да носам маж таму. :wasntme:
    Мош треба да го рентам џакузито кај мајка. Шо па да не? :D

На kuc, M&M, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  3. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.696
    Добро утро :coffee:

Овие два дена навистина ладно наутро ,греење пуштено уште од завчера ,не се седи ,ладно е .

Кафе испиено ,доручек поминат ,дете однесено во школо ,па може да се почне со утринска Табата од еден саат :sun:

Убав ден :f:

На kuc, Peco, EuHenIa и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Добро утро |-)
    Како да ја научам бебка да станува барем во 7:30 :worried:? #прашањакоимемачат
    Од неделата до денес се буди измеѓу 5-6:00ч. Живи не наспани сме со мм |( ни кк ни бутур |( ене ја си презаспа сега... Кафе-испиено, бисквити - изедени. Денес ќе праам генералка така си зацртав ]:)
    Уште една недела и почнувам на работа :party: знам дека ќе ми е тешко, зш има многу новости, ама барем ќе сменам секојдневие 8) само ич не сака што доаѓа зимиште :@ ми го убива духот ]:)
    Ај убав ден на сите 8)

На LoveHope, kuc, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  5. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Добро утро и од мене (fingers)
    оваа недела сум на предавање секој ден, па така не се замарам ни со облека, ни дрес код, ни бричење, ништо....:party:
    Тепам второ кафе, заспав во 2, станав во 6, а мислам сум спиел 10 часа....|(
    ајт...

На kuc, M&M, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.628
    Допаѓања:
    140.530
    Добро утро. Искарана од маж сабајлечки дека сум спиела многу.

Кажете ми како е процедурата за нострификација на дипломи? Прво апостил у суд, па на нотар, па на превод па на крај у амбасада? Знае некој?

На kuc, M&M, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.190
    Допаѓања:
    258.388
    Така, но прашај и во амбасадата зошто знаат да барат плус нешто.

На Kate Rina 93, EuHenIa, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  8. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @Cka Прилог: оригинал документ, три преводи извршениод овластен судски
    преведувач заверени кај нотар во три примероци, извод од книга на родените и
    оригинални документи од претходно образование.Ова се се поднесува во министерство за образование наука и труд и таму ќе ти дадат една молба да поплниш.

Инаку добро утро моментално пијам кафе.Не можам сите да ве исчитам бидејќи не сум пишала одамна.
    На повидок ништо ново чекам кога ќе залади времето бидејќи ова топлово е навистина лудо незнае човек како да се облече.
    Имајте убав ден поздрав до сите.

На kuc, Biljarkata, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сабајлево бев обавестена дека планираат да ми купат прстен. И пошто не знаеле како тоа иде, колкав треба да е, дали ќе ми е точен, да го осмислам делот со точен да биде. А, после ќе бидам изненадена од тоа каков ќе е прстенот:))))))))))))))))))))))))))) Ќе го оставиш две недели+ без да му попушташ, без да му се јавуваш и пишуваш и вакви ствари се дешаваат после. Да ве обавестам дека сум полузапросена:D или четврт-запросена. Па, освен вие и јас што знаеме, за другите нека е тајна и изненадување ова:D ние ќе глумиме изненаџење кога ќе биде 100% запросување. Ако стасаме до него:D Ејгиди.:) Што не ќе доживеам во животецов. :)
    Следна недела ќе се патува за Италија (hollest) да видам Витаминка што толку ги фали(hollest):P
    Жива сум. Се' уште. Друго, куп ствари има. Еден куп деца минав месецов. Ново ми е ова :) и ко терапија ми испадна. Куп многу битни работи имам направено, никад не ми дошло желба да ги пишам, раскажам... ама ова, кога куп џивџани ќе почнат да ти стануваат и да те чепкаат и гушкаат, па дури и деца од 4то и 5то одделение... :) толку не сум била гушкана цел живот колку овој месец.
    Помен пола година направивме. Вкупно 3 бебиња годинава од страната на мајка ми. 1 смрт, 3 бебиња е балансот за сега :) И така.
    Повеќе во друга прилика.:)

На Skorpija25, Rirri, LoveHope и 43 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.628
    Допаѓања:
    140.530
    Ова е обратно, странска тука да верифицирам? Мене ми треба моја да верифицирам у странска амбасада, а тие коконите викаат да одам да ми кажеле, оти по телефон е претешко нели....

На Rebecca_R, Milobebence, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    221.404
    Ако доаѓаш накај Венеција, бујрум :*:D
    Иначе колку убав пост, колку среќа, :l: нека трае, нека тепка од се :l: најсреќни!!!
    Заслужуваш Жабче елај да те :hug:

На kuc, M&M, Biljarkata и 21 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    @zhap4e :hug: знајш дека те мислев вчера... и види сеа :sun:

Ај добро утро.

Сме оделе во хотел со маж ми... на некој саат.
    Порано, прилично често.
    Има посебен шмек.
    Ем на рецепија мислат дека сте швалери(трн-он), ем рает е во хотел.. ни дете, ни сметки, ни проблеми, ни луѓе да те реметат :inlove:

Маж ми доби понуда за интервју, за технички менаџер на телеком во Дубаи :drunk:
    Ми кажува, ко сам на себе да си зборува: Кузнај колкава е платата, може 10.000 евра ќе дадат.
    Не го ни опулив, само му реков: Супер, оди ти, јас не планирам во Дубаи да живеам..
    Па на тоа ми одговори: Ама само да го напрам интервјуто, да видам шо е мајтапот
    Баш ме интересира дали ќе му рипни таквоето, и ќе се спобудали да замини 'на печалба'...

На LoveHope, boomsleng, kuc и 28 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.572
    Допаѓања:
    212.290
    Еве ме и мене со се кафето.@zhap4e нека продолжат убави работи да ти се случуваат.Те читам и одма насмевка на лице сама се мести:hug::*.Туку @Cka ме замисли со тоа нострификациите,детево мое овде не ја нострифицира дипломата.Тоа можи кога било или?Со закон е задолжително ?Се надевам дека нема да му треба за овде...@WildMk што фали на Дубаи:*,или згрешена сум во умот што одма би заминала|(

На boomsleng, kuc, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.190
    Допаѓања:
    258.388
    И јас не би живеала во Дубаи.
    Има доста нашинци кои одат, работат и се враќат.
    Велат многу скапа држава, радикални муслимани, жешко. Убава била за на одмор, за живеење не.
    Јас ни на одмор не би отишла.
    Прво Франција и Италија да ги прошетам, сакам на Сен Тропе и Сицилија, после се друго.
    Фантазирам, ама ми тежи на душава.
    Работата, која не ми е сигурна, а таман се ослободив и живнав, некои проблеми други и товар ми е.

Од убави работи, се спремам за роденден на синко. Нема ништо повеќе што сакам од него. Мислам дека и само него го сакам.
    Убав на мајка, фудбалер, ги изгреба стаклата на наочарите кои ме коштаа доста, а ги купив пред 2 месеца. Порачав нови и му реков ќе си ги плати од роденденот. Вели може. Душа е:inlove:.

Во позадина слушам "It's my life" Bon Jovi. Да мој живот и јас си го за*бав :|.

На Majuska83, boomsleng, kuc и 28 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.572
    Допаѓања:
    212.290
    Не ти е скроз зезнат животот,си го имаш фудбалерчето:hug::inlove::*

На kuc, M&M, Biljarkata и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.592
    Допаѓања:
    106.750
    @zhap4e само убавини женска (fingers)

На Kate Rina 93, Rebecca_R, PUPICA и 5 други им се допаѓа ова.
  17. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    ќе продадам пари и ќе ја реновирам спалната,не плаќам само за една вечер не ми се исплаќа :lol:
    слаб квалитет изгледа :rofl: не бе,без кондом знаеш дека треба и кога треба да се извади а со кондом МИСЛИШ само дека си сигурен.
    уште денеска,утре ќе биде:hai: на :sun:

Ќе си пукнам кафето не можам да си го испијам,го лижам само финџалот а веќе изладено е

На Kate Rina 93, wendy2, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  18. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Ејгидииии, @zhap4e бре, ама ти се израдував :party::party::party:. Нека е за арно, за убаво. :hug: :hug::hug: и од мене.

@WildMk и мојов нешто слично, во Абу Даби. Ко да се врши масова регрутација на стручен кадар или пак, друга е приказнава?!:?: Во нашиот случај, јас сум таа што веднаш би се спакувала. Овде создадовме солидна основа за убав живот, ама (скоро) секогаш сум отворена за нови искуства од овој тип. Во еден наврат, другарка ми кажа дека веќе не можела редот да ми го фати, во која држава живеам:rofl:. #полуномад

@Mrs.Bass и ти пријатно изненади. Успех во новите почетоци. (fingers) На латиница или кирилица, небитно, сакам да те читам.:nod:

Фали уште @ozbilnazena да ускокне од некаде.:inlove: Поздрав и до @Val-Dim , кога ќе ги остави книгите и viber и ќе реши да сврати на темава.;)

Добар ден. ^_^ До кое кафе по ред стигнавте? Кај мене второто е на ред. "Млечно" и XXL(lalala)

starbucks5.jpg

:hai:

На kuc, Biljarkata, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Неќам Дубаи заради жешкото.
    Ко ќе е 'зима', може.. ама во лето, нема шанси... ќе умрам.

Сношти ми дојде жешко, и ги исклучив сите радијатори низ дома...
    И сеа, ова го има во детската кај ќерче:

парно.jpg
    :D

На Skorpija25, Majuska83, boomsleng и 38 други им се допаѓа ова.
  20. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    :rofl::rofl::rofl:

На M&M, kuc, Kate Rina 93 и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.