Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.248
    Позитив на денот @zhap4e честито, е не израдува ептен сите :)
    Буквално здравјето го оставаат, колку се имаат вратено психички пореметени, да не збориме здравствено. @lunicka и јас би ти рекла да пробаш да го одвратиш, има многу други опции за младиве за надвор, Авганистан е толку нездрава средина.
    Знам како е со бебче, па прво, ама мораш да се олабавиш малку, и ти некогаш ќе се разболеш, па како ќе се изолираш. Не е ок некој болен да ти се тупне, ама може и е само настинка, не мора да значи дека ќе ја префати бебка. Не зезај да не спиеш, не дај боже да мораш да станеш ќе станеш, и кога ми се болни гледам барем малку око да склопам, малку поразлично да дишат и се будам во секунда.
    Јас од звезди и хороскопи не се разбирам многу, знам само рибава дома дека душава ќе ми ја земе :)
    Натална никогаш не сум правела, подзнак не знам зошто не знам во колку точно сим родена, а не ми пишува во извод :)

На WildMk, Rebecca_R, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Лесничко де. Да не претерувам. Види ја @Cka како ме провоцира со тоа нејзиното - имаш уште? :emo:
    Едно од правилата за успешен брак треба да е изнаживеј се пред него. Или можеби не.. Кој како милува.
    Си дојдов од тренинг. Да успијам дете и седнувам на епизода серија.

На WildMk, Ariel, Mrs.Bass и 10 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    152.147
    Убаво ми е ко ќе отворам и видам 90+страни за читање...па и убави новости...
    @zhap4e мило,сета среќа и слога на овој свет Ви ја посакувам...

Ми се спие а не легнувам...
    Ужасен ми е денов...ем напорен ем напнат...
    И кавги и мрсули...и измешани емоции...крвна слика пак ужас...добив 5дена порано а претходната траеше подолго..врти сучи само менструација имам....
    Нејќам доктори:@
    (@Alishan30 за тебе не важи...:l:)

Турли тава правев за ручек за утре...мирисот на татко ми ме потсети..си поплакав...

Мм денес би го задавила без трунка грижа на совест...од утре можи пак ќе го сакам...

На WildMk, mal.ecka, Ariel и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    90.734
    Многу е поумерена хрватицата ,никогаш не застрашува ко оваа Unofficial,дури и ги споредував,оваа нашава драми и стравови, а кај неа сосема смирени и на моменти со доза на хумор текстови.

На Rebecca_R, Sexybaby86, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  5. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    @Yowannty дали знаеш дали петок е работен ден кај Вас?

На Rebecca_R, Yowannty, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.212
    Муабетот за хороскопот почест е некако од тој за чеизот :angel: Како и да е, да си кажам пак, не верувам во хороскоп, какви натални карти каков бутур. Некои карактеристики кои важат за мојот знак ми се поклопуваат ама препишувам на случајност. Тоа Меркури, тоа Венери, соби, куќи шо ти ја знам ич не ми се интересни :angel:

Зошто бе така децата си ги нарекувате магариња? :?: Друга личност е тоа, не сте самите вие, си има свој карактер, свои размислувања, свои идеи, желби. Не се тие деца ,,добра вила'' па да исполнат нечии нереализирани желби. Остајте ги, макар и нек згрешат ама нек пробаат тоа што решиле, сеа нормално да не им влијае на здравје и вас сериозно да не ве удара по џеб, се друго е опростливо ако згрешат. Колку луѓе пробале нешто, завршиле со сосем трето ама ете првото им било отскочна даска, сфатиле што всушност сакаат и како да го направат тоа што го сакаат.

На do-re-mi, bittersweet, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Хелоу дами и по некој господа.

Читам сте се распишале на тема астрологија. Периодов го ебав ежот, скрос. Ептен се вдлабив, и слободното време после работа го користам на читање транзити, куќи, аспекти, орбитални плациди и сл.

Многу нетипично за мене, и огромна контрадикција, со оглед на тоа дека наука вели дека планети оддалечени катаљони години не може да ти влијаат на карактер. Нема сооднос, синергија. И тоа на свесно ниво го знам, ама и понатаму не ме спречува да читам и толкувам со саати. Работам од стан периодов кај дм, и при прво доаѓање дома читам натална. Абе, за ќотек сум. Немам излезено којзнае од кога ради овие глупости. Згора на се дополнителна блокада си направив кога ги отворив аспектите и воочив дека со марс имам доста квадрати (блокади) и со сатурн и јупитер опозиции. На лоши места ми се позиционирани, и симболизираат финансиски осцилации, сиромаштија и насилна смрт. (Марс осма и дванаеста куќа). Тоа ме заболе, зошто е показател на тешка судбина со која не знам дали ќе можам да се носам. Да не се ставам во улога на жртва, али дефинитивно според картава сум fucking survivor. Ниски ѕвезди имам, тибам ,,среќата". Петте квадрати со марс сите убави и квалитетни позиции со сонце и месечина ги засенуваат. Башка лилит ме ебе и таа со опозиции, јужен чвор одговорен за финансии завршува во осма куќа - смрт.

Unnoficial astrology нишо не ми погодува. Меркур ми е подзнак и е ретрограден на секои 3-6 месеци така да се навикнав на тегобноста со оваа динамична планета, па така нејзините декларации и апокалиптични сценарија не ми значат ништо. Она е како ефтина верзија на ,,Birds" од Хичкок со драматичната нота во објавите. Претерува.

Дм вика, тебе да те остави човек со транзитиве и наталниве крајот на светот ќе го предвидиш. Се запнав и на него натална да му отварам али беше у стил ,,it's not gonna happen" по што демонстративно се откажав. :D

Последна измена: 30 октомври 2019
    На lunicka, WildMk, Ariel и 12 други им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.804
    Мојов е нешто како тебе. :D Сака да прочита и хороскоп, сака натална карта, сака да му гледат на кафе, а ништо од то не верва дека е вистина и интересен ми е кога ми велеше да му пишам на една другарка со која не зборам цел живот само за на кафе да му гледала, па после пак да не му зборам. :rofl: И ми прај интересно ми е, сакам да слушнам шодека не е вистина. Па од та другарката кога реши да се испизди, ми остана книгата за гатач кај мене и мојов ќе учеше еден период да гледа на рака, па на кафе. :D Тој мисли него интересно му е, ама не знај колку мене ми е интересно ко ќе пробва се ова. :D

На WildMk, Rebecca_R, Kate Rina 93 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.300
    Допаѓања:
    278.210
    Иште еден знак на старост:будна од 6 цел месец сум.А најубаво спиење ми беше наутро до кај 9,10...
    Ај кафе повелете
    275px-A_small_cup_of_coffee.JPG.jpg

На Emy867, bittersweet, Ygritte и 25 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.569
    Допаѓања:
    174.953
    Да не сте карани нешто па е толко тишина? :?:
    Ај д.утро :)... :?:
    Ние арни...чекам убава вест ,ама дури после 14ч треба да ја добијам. Имам доверба у нив двајца ,им реков што сакам и каква боја (fingers)...ваЉда ќе биде по мое ]:)
    Ај :*

На Ygritte, Dadusicka, boomsleng и 24 други им се допаѓа ова.
  11. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.395
    Јас пијам кафе со госпоѓица мачка квакната врз стомак. Повеќе од 5 кг тежи , најголрмата раса, и обожава да гмечи стомаци. Се гали само кога таа сака, мада јас сум немилосрдна, кога ќе ми се ќефне ја подигам и гњавам и цмокам по крзно , на општо згражање на маж и дете, тие никогаш не ја бакнуваат. Маж после не сака да му се приближам без да измијам лице:) , иако е дома исклучиво чувана и негувана.
    Денес "администрациски " обвраки, листа да направам што се мора да се средува во мк. Нр знам ни 10 дена како ќе ми бидат доста...

Прикачени фајлови:

На fina erika, bittersweet, Dadusicka и 22 други им се допаѓа ова.
  12. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Добро утро добар ден секој ден
    тука сме :)
    ја еве се пријавувам од СК 2014 :rofl: од кај боржуазијата, се клумкам од врата у врата, ама конечно се завршив.
    Е сеа чашата што ја скршив, ја скршив . . .
    А за кафе мафе некој дан има?
    Бушаво времево малку, ама биќе боље :)

На Ygritte, Dadusicka, boomsleng и 17 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.305
    Допаѓања:
    259.382
    Ве читам и јас, ама некако немам што да кажам утрово.
    Дете не знам дали ме дрибла или навистина го боли глава, сепак го пратив на училиште и сега таму ми е паметот.
    Премногу работа ми се собрала па сакам да ја довршам до петок.
    Добив, па дополнително сум депресивна.
    Ништо паметно не кажав.

На bittersweet, Dadusicka, boomsleng и 18 други им се допаѓа ова.
  14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    астрономски поврзувања нешто така зборите? Многу страни сте испишале па не моом да ве дочитам. Ако да видете предвиделе и за мене :rofl: @LejlaD ?

На WildMk, EuHenIa, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Добр'утро убај луѓе... Ептем сте ми интересни, секој на свој начин, си имат посебен шмек.

Денес уживање во последното сонце од летото во октомври.

На bittersweet, Ygritte, Dadusicka и 17 други им се допаѓа ова.
  16. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро утро
    @JuLleE земи си едно вакво малку да ти дигне расположение (не знам глутен дали содржи)да не ти долевам нервоза ,може не се наспало дете убаво па затоа го боли глава ,
    Периодов исполнет со нервози , па кога ја видов во кам на рафт лиги ми потекоа ,и си ја земав....срам ми е да кажам цела ја мафнаф :lol:не кажувајте :rofl:,ме потсети на детството ,друг тип не се ни сеќавам дека имаше 80те ,може грешам
    Убав ден :sun: 20191030_094907.jpg

На fina erika, Ygritte, Majuska83 и 25 други им се допаѓа ова.
  17. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    и да не заспиеш ко требаше ќе заспиеше во планетариумот. Исто ти се фаќа така барем дома во кревет си била не поудбно.
    на ова само да кажам,прашав еден педијатар за настинки кај деца ова она... Вика бебе до 6 месеци не се разболува. После 6ти месец се намалување антителата кои ги примачот преку доење плус и се воведува цврста храна така да организмот е изложен веќе на "стекнување имунитет" . И големиот син ми беше болен и уште со ќотек и со фврка што не го држев далеку од бебе ама ете пак одеше да го гушне за добро утро. Среќа па ништо не се разболе. А исто и со првото синче кога имаше 3 месеци и јас и мм фативме настинки што знам што а тоа не. Така да....

Честито на @zhap4e јас дур честитам ти ќе се мажиш и дете ќе родиш ама ај. Толку "рано" палам

На mareane, Sesil, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.395
    Па и кремот на Агроплод што убав беше/ е...
    Како дете купуваше баба ми од 2 или 3 кг беа како големи садови со рачка. Ги снемуваше за помалку од 3 недели. Со лажица им идевме...ах детство и брз метаболизам]:)

На Ygritte, Majuska83, Dadusicka и 19 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.705
    Допаѓања:
    213.455
    Од овие чоколатца ставам рендани во оревите(фил за баклава)убав вкус даваат;)

На Ygritte, Dadusicka, boomsleng и 16 други им се допаѓа ова.
  20. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @Dentina ау да заборавив на кремот ...старееме....лепче со кремче.....ммм ,тогаш ретко палачинки се правеше повеќе мачкано на тазе лепче топло ,или потпечено на шпорет ......ах....

На Dadusicka, Peco, Mrs.Bass и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.